1x19 - Deux Ex Machina

LemonLimeLilach

New member
וגם...

הם שרפו גופות... אז כן, לא ממש הגיוני שזה היה הולוגרמה או משהו כזה.

nami23

New member
אגב שריפת הגופות

למה לעזאזל לא קברו אותם? איך הם יכלו לחיות עם ריח השריפה, זה צריך להיות מזעזע!!! (ע"ע אושוויץ)

Jason2

New member
אז יכול להיות

שכולם לא אמיתיים והם רק לא יודעים מזה?

אה. אתה אומר שהפציעה של ג'ק,

או הדם של כולם שסבלו ואז החלימו.. הכל היה הצגה, כן? והנפילה החזקה והדם, גם, נפילה, כן? מצטער, זה הרבהה יותר מדי לא הגיוני. רעיון חמוד, אבל לא.

Jason2

New member
זה ברור

שכל הרעיונות שלי נאמרו בציניות? כי אני כבר לא בטוח...

TheCharm

New member
מה מה מה מה מה?!

על מה אתה מדבר?! זה לא אמיתי?! וואט דה...

LemonLimeLilach

New member
לא נראה לי שזה משהו על טבעי

אמממ... לא נראה לי שיש בפנים משהו חי. אולי איזה מכשירים, דפים, דברים... מי יודע.

רינת4

New member
אולי ג'ון קרייטון נמצא בפנים?

מעניין לאיפה ההודעה הזו תגיע בסופו של דבר (בשירשור ז"א)

מיצי007

New member
אההההההה גאד../images/Emo58.gif

הם רוצים להרוג אותנו אני אומרת לכם,הפרק האחרון יסתיים בצורה כזאת לא ברורה עד שאנשים יאיימו להתאבד אם הם לא יראה את הפרק הבא... מזה??? למה הם עושים לי את זה...
גם ענו לו במכשיר קשר ושמעו שהם במצוקה!!!! וגם היה אור מהפתח!!! אבל היי,סוייר היה קצת והוא היה סקסי,המשקפיים האלו...חחחח

!!!!!!!! ../images/Emo58.gif

פרק מדהים. באמת. רק שאני אבין משהו קטן: אל מי לוק דיבר בסוף הפרק (כשהוא אמר שהוא עשה את כל מה ש"הוא" אמר לו)? מי זה הוא? רררר, שיגלו לנו כבר מה קורה שם!

varty

New member
אולי הוא סכיזופרן...

או שאולי הוא דיבר על אבא שלו. שהוא עשה כל מה שאבא שלו אמר לו כדי להתקרב אליו ובסוף הוא בגד בו.

ליב Liv

New member
../images/Emo58.gif יוווו איזה פרק עצוב

ממש כאב לי על לוק.. איזה אנשים אכזריים יש בעולם.. בקשר לבון.. כל הסצינה שהוא היה במטוס אני כזה חושבת לעצמי.. לאאא... רד משם.. המטוס ייפול (פעם אחרונה שאני מציצה לספויילרים והשערות בפורום) ממש יהיה מאכזב אם הוא זה שימות.. זה יהיה סתם צפוי, גם הדמות שלו לא ממש התפתחה בסדרה.. וחבל.. הקטע עם סוייר היה פשוט הורס.. ואיך ג'יק שאל אותו שאלות לא קשורות כדי להשפיל אותו.. חחחח.. והמשקפיים של הדודות.. חחחח... ענק... יפה שהם שילבו עצב והומור באותו פרק.. ובסוף שלוק הגיע לבית אביו והוא לא פתח לו את השער, ואז שהוא נסע והתחיל לדפוק על המראה הקדמית ואז ששילבו את זה שהוא שכב על התא ובכה וצעק... איזה עצוווב
אווווף איך אני אחכה שבוע שלם עד שיצא פרק חדש??? זה לא פיייייייייר

TomZiZi

New member
משהו שחשבתי עליו

לוק מתקרב לגלות את הסוד של האי. בגלל שהוא מתקרב, אותו כוח שיש באי מנסה למנוע את זה ממנו: הוא מאבד שוב את התחושה ברגליים, ובון נופל עם המטוס וזה מונע מבון ולוק ליצור קשר עם הצד השני במכשיר קשר.

LemonLimeLilach

New member
וואי ../images/Emo58.gif

פרק נהדר. מסוג הפרקים שמנחשים חלק מה יקרה וחושבים שזה יהיה הכל, אבל לא. ז'תומרת, ניחשתי שלוק יתרום כליה לאבא שלו, אבל לא חשבתי שהם תכננו הכל. ואחרי זה כשהוא התעורר וראה את המיטה ריקה, ניחשתי שאבא שלו הלך ועכשיו לא ירצה שום קשר איתו, אבל לא קישרתי לגמרי לאמא שלו שזייפה את זה שהיא משוגעת לגמרי רק בשביל הכסף... וגם הייתי בטוחה שכשהוא באוטו אחרי שהוא הולך לאבא שלו הוא יעשה תאונה, וככה הוא נהיה נכה, אבל זה לא קרה, ואני שמחה, כי הוא כאילו נכה 4 שנים, ולא הגיוני שעברו מאז 4 שנים כי היה לו הרבה שיער
היה מוזר לראות אותו עם שיער! הקטעים הקורעים היו כמובן של סוייר. נשפכתי מצחוק בכל הקטעים שלו, וגם עם השאלות של ג'ק. פעם ראשונה אולי שג'ק לא לגמרי עצבן אותי. היה חסר: שאנוןןןןןןןןןןןןןן. מה נסגר?! אח שלה מת והיא לא שם? עוד: קלייר, כמובן. וצ'רלי! שברגע שהיה כל הקטע עם הסמים ישר חשבתי עליו ואיפה הוא היה? לא ראו אותו בכלל.
אני לא חושבת שבון ימות. אני בטוחה שהוא לא ימות. אם הם הולכים להרוג מישהו מהקאסט הראשי, הם יעשו את זה בפרק האחרון, או בפרק לפני האחרון, בשביל הקליפהאנגר של סוף העונה או משהו בסגנון. ככה שאני חושבת שעכשיו בון בטוח מפני מוות אמיתי, וזה קצת מעציב אותי, כי מבין כל הקאסט הראשי עליו אני הכי פחות אצטער אם הוא ימות... כל היתר אני אהיה באבל הרבה יותר כבד. בון בטוח, גם צ'רלי ושאנון, כי היו להם מיתות מזוייפים... רק שלא יהרגו את סוייר

LemonLimeLilach

New member
המשמעות של השם של הפרק

זה מעניין. שימו לב. Deux Ex Machina אומר God from a machine. זה מתייחס לאיזו טרגדיה יוונית שבה כל הבעיות נפתרות בלי הסבר הגיוני. כעחכגיםעכיגדמעחלמהםמ

rds15

New member
../images/Emo129.gif|כותרת|../images/Emo58.gif119

לוק
. הפלאשבקים איתו היו כל כך עצובים. אבא שלו פשוט חרא של בנאדם. לא יודע מה איתכם, אבל כל הקטעים של מה שקורה מסביב לאי לא ממש עניינו אותי. למי אכפת שעכשיו סויר צריך משקפיים מכוערות? לפעמים נראה לי שהם יוצרים את הסיפורים האלה רק בשביל להכניס דמויות לקטע של 5 שניות - כמו סעיד עם המשקפיים, סאן עם העשבים ומייקל וג'ין עובדים על הרפסודה בזמן שג'ק עובר לידם. זה סתם מיותר. אם כבר מראים אותם לפחות שיהיה מעניין. הסדרה הזאת הופכת להיות יותר ויותר מוזרה בכל פרק. לא ברור איך פתאום לוק לא היה יכול ללכת ואיך יש לו חלומות שמגלים את העתיד[הי, אולי הוא קוטלת?
]. ויש לABC מזל גדול שהם החליטו לא לעשות יותר הפסקות, לא הייתי יכול לחכות יותר מדי עד הפרק הבא. אה, ועוד דבר אחד חשוב - אנשים תסמנו ספוילר בכל הודעה שלכם! עד שראיתי את הפרק לא ידעתי איזו הודעה בשרשור הזה מתייחסת לפרק ואיזו לא. זה לא יהרוג אתכם לסמן
בצירוף מספר הפרק.

4 8 15 16 23 42

New member
התאוריה שלי. (משהו ארוך) ../images/Emo58.gif

בהתחלה חשבתי שלוק הוא "השטן", אבל אני כבר לא חושב כך. לדעתי לוק הוא אדם רגיל בדיוק כמו שאר השורדים שבאי. בכל אופן, לדעתי הפרק- Deux ex Machina סיפר לנו מספיק על לוק בשביל לפענח בדיוק לאן הדמות שלו חותרת בסיפור. אנחנו עדיין לא יודעים איך לוק הפך למשותק, אבל אחרי הפרק Deux ex Machina אני חושב שאנחנו כבר יודעים למה הוא יכל ללכת אחרי ההתרסקות על האי. זה קשור לגמרי לזה שהוא נתן את הכליה שלו לאביו, אבל לא במובן הפיזי. שני הפרקים על לוק מראים לנו שהוא: 1) אדם שגורם לנזק, מבחינה רוחנית ופיזית. 2) אדם שיש בו אמונה במידה רבה, במסתורין יותר גדול מעצמו. 3) אדם שלפעמים יש לו טעויות באמונה שגוררים אותו לעקבות הלא נכונים. 4) אדם שלמרות שהוא הולך בעקבות הלא נכונים, מצליח לחזור אחורה לדברים שהוא דילג עליהם ולאסוף אותם. 5) בניגוד ל-4, הוא גם נאיבי, ובקלות מאמין ל"סימנים". לוק מחפש את משמעות החיים ומהי מטרת הסבל שלו. לעתים קרובות הוא הוא אומר את המשפטים: "זה הגורל שלי" או "זה נועד לקרות". אבא של לוק הוא אדם שבבירור מסוגל להקריב את השמחה והאושר של אחרים בשביל מטרותיו: 1) הוא זרק את אימו של לוק (אולי מפני שהיא היתה בשבילו סטוץ, אחת שזורקים, או שאולי הם היו במערכת יחסים והוא זרק אותה כשהוא הוא נהיה פיקח, או אולי הוא זרק אותו מפני שהיא לא נתנה לו את מה שהוא הצטרך. 2) הוא עזב את לוק כשהוא נולד. אני לא מאמין לסיפור שהוא סיפר ללוק על זה שאימו של לוק אמרה לו שהיא מסרה אותו לאימוץ. נראה לי שזה היה חלק מה"מיומנות של הרמאויות" שלו. 3) הוא עוזב את לוק אחרי שלוק תרם לו את הכליה. כפי שנראה על האי, לוק הוא מאלה שנותנים בעקביות. אביו של לוק הוא אחד מאלה שלוקחים בעקביות. לוק נופל בפח כשהוא לפתע הופך למאושר בשל חזרתו של אביו לחייו, ומצפה ליצור מערכת יחסים עם אביו שלא היה איתו כל חייו. שמתי לב שהרגשת היכולת של לוק ללכת שוב דומה להרגשה שהוא הרגיש כשהוא פגש את אביו. בשני המקרים הוא התפלל לסוף הסבל שלו. לוק משווה את חזרת היכולת שלו ללכת ל"זה נועד לקרות". לוק מפתח את האמונה של האנשים שעל האי בו מפני שהוא ראוי לאמון כי יש לו תובנה שלהם אין. אני חושב שבשלב מסוים הוא יבין שהוא מטעה את האנשים שעל האי מפני שהוא מכוון אותם לדרך הלא הנכונה, ולבסוף הוא ימצא את השקט והשלווה שהוא חיפש כל הזמן הזה.

nami23

New member
מאיפה היה לג'ק כ"כ הרבה משקפיים?

הוא הלך והוריד מכל מי שמת?

Anat L

New member
נכון??? שכחתי מזה טוב שהזכרת...

מה כל רופא מצוי מסתובב עם קופסא עם משקפיים? מה הקטע?

למעלה