שרשור 818

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif דיי יא מושפע,

קודם כל - הכל כדי להציל את הקונפליקט... ותאמת , תקשיב אני ממש מבין אותה .. . אני לא מבין אתכם או אותך שכאילו נזעקים ממה שצ'ארלס לוגן רוצה. למרות שיש לו מניעים משלו - לקבל את התהילה בחזרה, הוא צודק שמנהיגים צריכים לראות את התמונה המלאה , לפעמים להבליג. בכל דבר, אם זה בחיי היומיום שלך , ואם זה בהחלטות הרות גורל. כל החלטה גדולה , היא לפעמים ויתור על משהו, במודע...אני לא אכנס לדוגמאות פוליטיות - אבל יש מיליונים. ויותר מזה, וזה הכי חשוב, לא רק זה, אלא שדי ברור לנו - שג'ק כן מחפש לתפוס את אותו "רוסי" או "רוסים" , לגמרי מתוך מניע אישי לגמרי. נכון שיש לזה השלכות מוסריות , והוא מחפש "צדק" אבל בתכלס, עם יד הלב, הרי ממש ברור שיש פה עניין לגמרי אישי, כלומר אדם אחד, שם את נקמת האהובה שלו ולפי זה הולך לחולל אירועים שישנו את גורל העולם. שוב, יכול להיות שג'ק צודק, ששחיתות צריך לחשוף ,ועדיף לא לעשות שלום , מאשר לעשות שלום עם אנשים לא ישרים, אבל זה לא בדיוק המניע שלו. אפשר לבדוק את זה ככה- אם לא היה מדובר ברנה שהייתה נרצחת לו מול העיניים , אלא סתם שכנה רוסיה אחרת... האם באמת הוא היה עושה הכל , אבל ה כ ל -בכזה מרץ כדי לחשוף מה עומד מאחורי הדברים ? ברור לנו שלא. ככה שהעניינים לא ממש חד משמעיים. אז תרגע, ו Give Alison some slack .

poland1

New member
../images/Emo58.gif לא יעזור לך ../images/Emo3.gif

לא סובל אותה וזה סופי... זה 24 וב-24 ג'ק תמיד צודק ואסור ללכת נגדו.. נשיא שהולך נגדו- שנוא מבחינתי.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אתה מצחיק-

א. זה לא העניין - דווקא בסיטואציה הזאת , הנושא מאוד לא חד משמעי... הנשיאה פה רואה תמונה אחרת. נכון - שהיא נתונה קצת בפחד וכו'.. אבל השיקול שלה , הוא אחר. לשיקולך - אף פעם אי אפשר לעשות שלום עם איראן, כי תמיד איראן , למשל, תהיה פושעת שהרגה, או שהשמיצה, או שקראה לחסל את ישראל. אבל כדי לעשות שלום , צריך להסתכל לפעמים מעבר ולהחליט החלטות אמיצות , גם בין שני אנשים שהיחסים ביניהם קרים באותו רגע. לשבור את הכלים כל הזמן - זה לא חוכמה. ב. מה שמצחיק שהתכוונתי , זה , שלפני כמה פרקים , הייתה סיטואציה אחרת , שלדעתי פחות חד משמעית, שהייתה מסכנת ממש חיי עשרות אלפי תושבים בצורה מיידית וודאית... וטענתם פה בפורום - שאין להמרות החלטת נשיא/ת ארה"ב ... לא משנה מה. כאילו שהנשיא נולד עם צו מוסרי שמבטיח לו מוסריות מעל כולם. ג. ברור לשנינו , שבתכלס, ג'ק ייצא צודק ויחשוף מזימה , ובשורה תחתונה - יהיה טוב שהוא חשף אותה. ההרגשה שלי אבל שנראה שהוא ממש הולך "להתאבד" על המשימה הזאת.. ומפה... ג'ק הולך לתת כל מה שיש לו .. כולל הקרבה של חייו ( גם אם לא מוות- אז אולי כלא) כדי לתת את הפייט האחרון - של לנקום את מות אהובתו ולחשוף את המזימה הגדולה ביותר. נקווה שזה לא יהיה כך , ושאחרי הכל ושהכל ייחשף - גם צפוי לו סוף טוב.

poland1

New member
../images/Emo58.gif

אני עדיין חושב שאסור לבגוד בנשיאת ארה"ב, אבל כאן היא עשתה טעות רצינית לדעתי... הרוסים עשו הכל והיו מוכנים ללכת כל כך רחוק בשביל להפיל את תהליך השלום.. מה ימנע מהם לעשות את זה שוב? אין להם אלוהים! היא הייתה יותר מדי נוקשה עם ג'ק וממש הלכה נגדו.. כעסה עליו וכאילו שכחה את כל מה שהוא עשה בשבילה במשך היממה.. היא ממש התנהגה בצורה מגעילה וזה מה שגורם לי כל כך לשנוא אותה אחרי הפרק הזה. לג'ק מותר הכל
נכון שאסור לו לבגוד בנשיאה.. אבל בכל זאת.. איך הוא יחזור למשחק?

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif אני איתך, טיי

נכון ש"מוסרית" הדבר הנכון הוא לחשוף את האמת. אבל במהלך הפרק, בייחוד בדיאלוג בין אית'ן ללוגן שבו כל אחד הציג את הצד שלו, הצלחתי להבין למה היא החליטה לעשות את זה. אני יודעת ש"ג'ק תמיד צודק" וברור שהוא יחשוף את האמת ויגיע לראש הנחש ואז גם טיילור תבין שהיא הייתה צריכה ללכת איתו... א-ב-ל כרגע, אין לה ברירה. היא נאבקה להשיג את השלום הזה תקופה מאוד ארוכה. זו פריצת דרך משמעותית והישג אדיר עבור נשיאת ארה"ב. היא עשתה הכל כדי להגן על חסן ולשמר את תהליך השלום אבל אחרי שהיא איבדה אותו והצליחה לשמור על תקווה עם המינוי המזורז של דליה, אפשר להבין אותה. מה גם שלמרות העובדה שהרוסי (ברח לי השם שלו) אמנם היה מאחורי כל מה שקרה אבל בסוף התקפל והסכים להמשיך בתהליך. שזה קצת מפגר (השגת מוטות אורניום, רצחת את חסן וחיסלת סוכנת FBI לשעבר, לפחות תהיה גבר ותמשיך עד הסוף), אבל מה זה אמור לשנות? כן יש תמונה גדולה יותר. וכן, התמונה הגדולה היא שדליה לא צריכה לדעת מה מידת המעורבות של הרוסים כל עוד הם ממשיכים בתהליך. זה גם נותן לה יתרון מסוים למקרה והם ינסו שוב לסגת. היא יודעת את המצב. אם כבר, הייתי אולי מסבירה לג'ק את המצב ונעזרת בו כדי להשיג הוכחות כדי שיהיה לי כוח נגד הרוסים בעתיד. ג'ק היה עוזר לה במצב כזה. ראינו שהוא תומך בתהליך השלום וכמה הוא הבין את החשיבות של חסן. יכול להיות שאפשר היה לגייס אותו לפעול בדרך שלה בלי לשלוח אותו לתחקיר, לבודד אותו ולהוציא אותו מהמערכה אחרי שניצלו אותו יום שלם שהוא לא רצה בכלל להיות חלק ממנו ובסוף הוא גם איבד את רנה. בקיצור, טיי אני איתך. סליחה poland אבל למרות שהאינסטינקט הראשוני שלי היה שאליסון עושה טעות, ההגיון אומר שאולי היא דווקא פועלת נכון. ובסוף היא תמיד תוכל להגיד "לא ידעתי". מי יוכיח אחרת?

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif 8x18 , כמה נקודות על הפרק

- שני דברים שהיו תיכנון מוקדם שגרמו לי להערכה : 1) עצם זה שבפרק הקודם אף אחד מהאחיות לא עצרה ליד ג'ק לנחם , לדבר, וככה בישרו לו את הבשורה ונתנו לו להיות לבד עם המנוחה, היה טיפה תמוה. בפרק הזה הבנתי , שזה היה כדי לא לשבור את הזרימה, ובתחילת הפרק הזה נתנו לנו את הכמה דקות השלמה. 2) שני עניינים שמבחינה תסריטאית היו נראים לי מאוד זריזים בפרקים הקודמים, הפעם קיבלו משמעות והעידו על תכנון מראש של הכל : קלואי ממונה בחיפזון לניהול הסי טי יו, הכל כדי להוביל כמה שיותר מהר לקונפליקט עם ג'ק. - אהבתי את השאלה של ארלו, ששאל את קלואי "לוקחים את ג'ק לתשאול , בשביל מה בדיוק ? " השאלה הנכונה שעלתה במחשבות של כולם. - פחדתי שתיווצר סיטואציה שקלואי תכריח את קול לחקור את דנה, ואז דנה תאיים על קול שאם לא יעזור לה - היא תספר עליו כל מה שהיא יודעת. אני ממש מקווה שלא יהיה מפגש ביניהם ,כי זה כלי בידיים של דנה לסחוט אותו ולהימלט. איך היא לא חושבת על זה... זה פתח מילוט מעולה מבחינתה. -מה אתם חושבים- הנשיא לוגן אמר לנשיאה שיש מישהו ממנו הוא השיג את המקורות שלו, אבל הוא לא מוכן לחשוף אותו/אותה. האם זה מישהו שאנחנו יודעים ? האם יש לזה חשיבות או שסתם זה מקור אנונימי שאין לו משמעות ? או שזה בעצם "ראש הנחש" ? ובלי קשר, קצת היה מוזר שהנשיאה טיילור שבאותה סיטואציה התעקשה ממנו לשמוע רק את האמת , ולא התפשרה על שום דבר פחות, ויתרה לו כל כך בקלות ולא התעקשה שיגיד גם מי המקור שלו. אם כבר היא רוצה לדעת את הכל בלי לסנן - אז בבקשה... -ואתם חושבים שמשדרים 24 גם ברוסיה ?

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif משפט הפרק

(לא זוכר אם כתבתי , אז סליחה מראש אם חוזר על עצמי : -קלואי - (שנהייתה טיפה יותר ממלכתית ופחות קלאמזי) נתנה את יציאת הפרק שהשאירה אותי עם פה פעור : התשובה שלה לשאלה של נשיאת ארצות הברית : ששאלה אותה "האם זה ברור לך קלואי ? ! " וקלואי עונה : "I guess" (במקום "כן גבירתי" האוטומטי שצריכים לענות לנשיאה) - שאפו ! איזו יציאה !!!

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif תגובה לתגובה המצוינת שלך!

קודם כל, לי לא הפריע שאף אחות לא דיברה עם ג'ק בפרק הקודם. הפריעה לי הצורה שבה הרופא הודיע לו את הבשורה. יוצא, מדבר עם האחות, אומר לג'ק "היא לא שרדה" והולך. אולי אני רואה יותר מידי "האנטומיה של גריי" לאחרונה (3 עונות תוך שבועיים בערך) אבל לא ככה מודיעים לגבר שבת הזוג שלו מתה (והם אמורים לדעת שהם ביחד, רנה הגיעה ערומה לגמרי כשהיא מכוסה בשמיכה. כאילו, ברור שהיא עשתה סקס רגע לפני שהיא נורתה, לא?) דבר שני, לגבי הקונפליקט של קלואי וג'ק - ברגע שהיא דיברה אליו במכשיר הקשר גם אני הבנתי למה הכותבים מיהרו לשים אותה בראש ה CTU דווקא עכשיו ובכזו מהירות. אי אפשר היה לחכות. נתנו לה חצי שעה להסתגל למעמד החדש שלה ועכשיו היא בתוך העניינים ולגמרי בצד "השני". היא תמיד עזרה לג'ק והסתכנה בשבילו, הפעם היא נאלצת לפעול נגדו למרות שברור שאלמלא הייתה נושאת את הטייטל של "מנהלת" היא לא הייתה עושה את זה. זה כנראה הקונפליקט הכי טוב שהם יכלו ליצור (שמשתלב מצוין עם הקונפליקט בין ג'ק לטיילור, משהו שלא קרה עד היום לדעתי. הנשיא היחיד שהיה לו קונפליקט איתו היה לוגן ורק אחרי שאנחנו גילינו שלוגן הוא האיש הרע). אני גם מסכימה לגבי טיילור שהייתה צריכה ללחוץ על לוגן. שיספר מי המקור או שיעוף לה מהעיניים. זה עד כדי כך פשוט. לגבי קול... לא יודעת למה, אבל עלתה לי תהייה במהלך הפרק שאולי הוא גם איכשהוא קשור למה שקורה... ברור שאני הוזה והסדרה הזאת עשתה אותי פרנואידית אבל בואו נחשוב על זה לרגע. הוא לא נקי ב-100 אחוז. כשג'ני הציעה להסגיר את עצמה אחרי שהרגו את קווין, הוא זה שאמר שלא, שצריך להסתיר את הגופות. על פניו מעשה הירואי של גבר מאוהב, אבל אולי הוא בעצם כיסה על עצמו, נסיון לשמר את הכיסוי שלו? אולי הוא בעצם קצת יותר נבל ממה שהוא נראה. סתם, אני כל כך פרנואידית וחשדנית בגלל הסדרה הזו, שאני מתחילה לחשוב גם על דמויות מתות שעשויות לקום לתחיה ולהתגלות כראש הנחש. אני צריכה אשפוז. דחוף.

Y. Welis

New member
לא חושב שקול סחיט

הוא כמעט והתוודה לפני הייסטינגס, וסביר שגם ווידוי לפני קלואי לא ישנה את מעמדו. אבל חסרה הדרמה - בשר, משהו - תגובתו ל'עינוי' דיינה - שימחה או עצב. חבל שאין, כי זה שוב וויתור על דרמה טובה. כמובן שעניין הרופא והאחיות הוא גם ויתור. לדעתי זה כבר ברמה של רשלנות. קשה לדעת למה לייחס את הסכמתה של הנשיאה לתנאיו של 'איציק'. מאחר וההגיון כה דל בעונה הזו, לא הייתי מצפה יותר מדי. נראה לי שהיא הגיבה נכון (מבחינת שפת גוף והבעות פנים) על דבריו (כמו שהזכרתי למטה), אבל האם זה אומר משהו? לא הייתי מחזיק אצבעות. זה מה שקורה כשהעבודה (התסריטית) מרושלת - גם חלקים טובים מאבדים מערכם. אני צריך טוני, או מוריס.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif ולגבי השאלה האחרונה ששאלת

אני אומרת לך, יש ביננו איזה קשר טלפתי כי זה בדיוק מה ששאלתי את עצמי כשג'ק סיפר לקלואי על הקשר למוסקבה. הם תמיד מדברים בעקיפין על "מדינות במזה"ת" או שהם טורחים וממציאים מדינה (קמיסטן). כמובן שהיו לנו מחבלים רוסים ובריטים בעבר, אבל הפעם הלכו על זה הארד-קור. דיבורים על היחסים הגם ככה לא מדהימים בין רוסיה לארה"ב, דיבור על ממשלה שיוצאת נגד השלום. רוסים שפעלו נגד ארה"ב בסדרה תמיד היו קבוצות מחאה או ארגונים לא-ממשלתיים. פה יש טענות קשות שהרוסים שמים רגל לשלום. זה משהו הרבה יותר גדול. מפתיע.

dor1002

New member
../images/Emo58.gif ל-../images/Emo58.gif לגבי המשך העונה (פרק 22)

מי שלא רוצה ספוילר להמשך העונה שלא יקרא . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . בקיצור,ככל הנראה שבקרוב מאוד דנה/ג'ני תברח איכשהו מה-CTU בגלל שמצילומים של פרקי העתיד רואים מרדף של ג'ק אחרי דנה ברחובות.

dor1002

New member
כן,ציינתי את זה ../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif../images/Emo58.gif לפרק 22

להמשך העונה ובכלל

idoPod

New member
../images/Emo58.gif 818

טוב תראו, קצת קשה לי עם העונה הזאת. כדי להציג עונה כעונה מצויינת ובין הטובות ביותר צריך שהכל ילך כמו שעון, וכולנו יודעים שהשעון נתקע קצת בעונה הזאת. אבל עדיין, זה לא מונע שיהיו פרקים מבריקים ורצף אירועים פנומנלי שמביא לסיטואציות מעניינות ומאתגרות במיוחד לצופה. הפרק היום לימד אותנו שפרק שעשוי בצורה מעולה לא חייב להכיל גופות ויריות (תקנו אותי אם נשמעה יריה הפרק) למעשה כל הפרק עסק בפוליטיקה נטו מאבקי מוחות וסצינות שזרקו אותי 3 עונות אחורה, לדמות מגעילה ושקרנית, משהו שאמרתי ברוך שפטרנו והנה הוא חוזר ומשנה את כיוון הסירה. אבל כולנו יודעים שהשייט היחיד הוא ג'ק באוור. אני רוצה לציין כמה נקודות שעלו בי במהלך הפרק:
בסצינה בבית חולים קיבלתי הרגשה שמשהו הולך לקרות כל רגע נתון. אולי זה הצילום, אולי הפסקול, התמונה האחרונה של רנה הייתה מוכרת לנו מהקבורה בתחילת עונה 7 כבר היינו שם, אבל אני מניח שהפעם זה סופי.
הדיאלוג בין איתן לצ'ארלס היה מצויין. אליסון באמצע צריכה לקבל החלטה שאני חייב לציין הפתיעה אותי ולהגיע ל-ctu ולהבהיר לג'ק מה קורה ואגב גם בסצינה הזו התמוגגתי מהדיאלוג. אבל הסוף היה ידוע מראש לכל אחד שצפה ב185 הפרקים הקודמים.
קלואי כראש סיטיו זה ממש מצחיק, נתנה הוראה לקול ואתם יודעים אם זה היה הייסטינגס זה היה צריך להסתיים ב-yes sir אבל במקום קיבלנו ok fine אז זה ממש מגניב. וקלואי קיבלה חתיכת רמז עווה מהנשיאה תשתפי איתי פעולה והכסא הזה שלך. בכלל אני ממש שמח שקלואי חזרה לשתף פעולה בעונה הזאת, אחרי שקיבלנו אותה ממש בערבון מוגבל בעונה 7.
והאם מישהו יכול בכלל לעשות השוואה בין עלילות הבית הלבן של עכשיו לבין הטלנובלה של חסן מהחלק הראשון של העונה? שמיים וארץ. וזה עוד נקודה שאני לא רוצה להגיד רעה אבל היא בטח לא טובה שזה החסך של הנשיאה ושות' באירועי החלק הראשון של העונה.
"מיחזורים". הקלטות והוכחות של מדינה עוינת מוכר לכם? ברור שמוכר כבר היינו פה, ולא שזה רע אף אחד לא אמר שזה רע פשוט מעניין איך זה יתבצע הפעם. ועל צ'ארלס כבר דיברנו שמנסה להפיל את ג'ק כל פעם ובאמת עלו לי עוד כמה הפרק אני יזכר בהמשך ויוסיף אבל זה משעשע שנגמרו הרעיונות או שהכתובים ממש אוהב את 24 ומקבלים השראה מעצמם. עוד 6 פרקים לסיום וממש עצוב לי ואני בטוח שגם לכם..

idoPod

New member
../images/Emo58.gif 818

קודם לכן דיברתי על מחזורים מעונות קודמות וכאלה.. נוצרה לי עכשיו בראש העלילה של פרק 24. אחרי שג'ק פגע בשר החוץ הרוסי יש איזה צו מחתרתי לחסל אותו (שלוגאן כבר יספיק לדאוג לו) אבל הפעם זה לא בכאילו, זה באמת. אם והוא באמת ימות, בואו נגיד איך שהצגתי את זה, אני יהיה הכי מאוכזב מהסיבה הפשוטה שעניין המחיזורים עלה כל כך הרבה פעמים העונה ואני ממש לא רוצה שהוא יעלה בקונוטציה לתמונה שתשאיר לי את הטעם של הסדרה.

MvP4

New member
יש לי שאלה עקרונית על העונה..

למה לעזאזל ארה"ב צריכה את רוסיה בשביל לעשות שלום עם שקרכלשהוסטן??

dor1002

New member
../images/Emo58.gifתהיות עם הפרק

פרק טוב מאוד,היה כיף לצפות בוא,הלחץ על הרוסים,הלחץ על הרוסים,העניין בין הנשיאה לג'ק וכמובן גניבת המסוק. אבל...ויש אבל גדול,חוסר ההגיון בסדרה חוגג,זה ממש מעצבן,איך כל פעם ג'ק מצליח להוריד 10 אנשי אבטחה שאמורים להיות מהטובים ביותר,יודע להטיס מסוק כאילו זאת מכונית ובכלל איך תמיד הוא בורח,נכון זאת הדמות של הסדרה אבל הקלות הזאת,מעצבנת. בכל מקרה.....האם מתבשל פה ריב גדול בין ג'ק לקלואי ????? בגלל שהוא ברח לה ? בטח בפרק הבא יהיה קטע שהיא תצטרך להגיד לטייסי הקרב האם להוריד את המסוק של ג'ק,ובסוף היא כמובן תגיד שלא ואז יעיפו אותה מה-CTU....או שאני סתם פרנואיד ?!?!?!? בכל מקרה,5 פרקים לסיום ואי אפשר לדעת איך זה יגמר. רות סוף

poland1

New member
אויש.. דווקא על המסוק נפלת? הרי זה ידוע שג'ק

יודע להטיס מסוק.. זה ממש לא חדש! איפה ראית שג'ק הוריד אנשי אבטחה ומאיפה אתה יודע שהם אמורים להיות מהטובים ביותר? בכל מקרה... הוא איים לירות בחבר שלהם ואפילו קלואי לא הסכימה להם לירות בו.. בלי הוראה לירות בג'ק? חוץ מזה.. ידוע שיש הרבה דברים לא הגיוניים בסדרה אז למה להתעצבן מזה? ג'ק עשה במהלך העונות דברים הרבה יותר הזויים. כמו שאתה יודע, לג'ק יש יכולות אדירות וכך מציירים אותו בסדרה... להימלט זה לא ממש בעיה בשבילו..

dor1002

New member
זה מצטבר..

אחרי כל העונות,אני מצפה שבעונה האחרונה,שבה אנחנו לאט לאט רואים יותר ויותר בעיקר בפרקים האחרונים,שלמרות הכל, גם ג'ק הוא בן אדם ואנושי שיעשו את הדברים האלה קצת יותר קשים. וכן,אני יודע שכולם יבואו ויגידו,מה ופה ושם וזה ג'ק,אבל זה כבר יותר מדי מעצבן שהכל קורה לו כ"כ בקלות,ברור שאי אפשר למרוח את זה בגלל העלילה וחוסר הזמן אבל עדיין,זה מעצבן. בכל מקרה,אנחנו אוהבים את ג'ק :)

למעלה