פרק 304

seagate

New member
כן, אבל אן יש אשפרות של תקשורת

בכזה סדר גודל, למנה לא ניתן, נגיד, לשלוח SMS מתריע, :) הרי ברור לכולם שמהירות התקשורת בזמן מלחמה יכול להיות גורם מכריע..

ezaton

New member
זאת מהירות בלתי הגיונית

צפיתי שוב בפרק (ב fast forward על הקטעים הטובים) ומס' 3 הולכת "לפוצץ את המטען הגרעיני". ככה. היא נשארת מאחור, כלומר, היא תהיה שם כשהוא יתפוצץ. היא לא מסוגלת ליזום download עצמי (כבר נוכחנו בזה בפרק הקודם) פיצוץ גרעיני הוא עסק מאוד מאוד מהיר, ומאוד יסודי, בפרט כשאתה קרוב אליו. שום מנגנון בעולם לא יהיה מסוגל לשדר (אפילו בהנחה ואין EMP כתוצאה מהפיצוץ) בטרם הוא יהפוך לחלקי אטומים. הסברה היחידה שעולה בדעתי היא שמס' 3 תתאבד דקות ספורות לפני הפיצוץ.

ezaton

New member
לא בטוח שלא הגיוני

לגלאקטיקה יש מגן שריון כל כך עבה וכל כך כבד עד שהוא מסוגל לעמוד מול פיצוץ גרעיני (אחד או יותר? - ראה פרק 1 או 2 בעונה הראשונה). אין ספק שהם מסוגלים לשרוד את החום בנפילה כזאת. הייתי מצפה, אבל, שהוויפרים יתנפנפו כלפי מעלה ברגע שהם מתקרבים ליציאה מהמנחת, בגלל הרוח (הגלאקטיקה נופלת בתאוצה של 9.8 מטר לשניה בריבוע, ומרחק גדול מאוד - וואחד מהירות, אפילו אם נכניס לעניין את חיכוך האוויר). בעיני, למרות הזעזוע, הכבידה (שמשפיעה, אבל לא צריכה למעוך את השלד בנפילה חופשית) והחום, אני לא רואה סיבה שהגלאקטיקה לא תהיה מסוגלת לבצע את התרגיל המרשים הזה. האמת - התרשמתי מאוד. אדאמה הפתיע אותי, ומקבל המון נקודות על אסטרטגיה וחשיבה טקטית. הוא גם מראה (בטח ובטח ללי, אם אי פעם יבדק הנושא מאוחר יותר) שדברים שהוא שכח, אחרים לא יודעים ואולי לעולם לא ידעו.

seagate

New member
עוד הערה - הפסקול

אם שמתם לב, המוזיקה בקטע שהפגסוס מתנגש בבייססטאר ממש מדהימה.. מין מוזיקה אירית מטורפת כזאת.. בכלל הפסקול של גלאקטיה מדהים, הוא לא דומה לפסקול של אף סרט או סדרה, ואני לא נתקלתי בפסקול כל כך מקורי ומיוחד, אני שומעת אותו יותר מרוב הדיסקים האחרים שיש לי..

סנגי

New member
אישתו של האלכוהליסט סיילונית../images/Emo28.gif

צדקתי שאמרתי שהבן של אדמה יחזור להיות "קלינט איסטווד" בדיוק כמו שהאמריקנים אוהבים. אשתו של טיי זאת שהרעיל אין לי צל של ספק שתחזור בטוויסט לאחד הפרקים מישום שהיא עצמה הייתה "סיילון" במצב של אי ידיעה.{זאת גרושתו הראשונה של סטיבן סלפירברג} רק ליידע. בקיצור התינוקת נלקחה מעניין לאן זה יוביל ידעתי שדווקא הדמות של המנהיג המושחת הייה דמות מורכבת מיוסרת במצב של נהנתנות אך עם מודעות למעשיו ומצפון כנראה בילט אין של בני האדם בניגוד לסיילון. הוא באמת היה מוכן למות בגלל הצרות שהביא ולהקריב עצמו אבל היה צריך להציל את בני האדם ולא עצמו מפצצות האטום שעמדו הסיילונים להפעיל. בלטאר וטיי העונה זו גנבו את ההצגה.

zoetrope

New member
אם זה חנון

אז קטלג אותי כסופר-גיק, כי אם הכותרת הזו לא היתה בגדר השערה בלבד, היא היתה כבר נמחקת, לטובת אנשים שטרם צפו. FYI

Echelon

New member
אתה יודע,

בד"כ הייתי ממשיך את זה, אבל גם זה פורום חדש, וגם חבל סתם להתחיל בשרשור לכלוך. אז התנצלותך התקבלה.

XiroX

New member
../images/Emo58.gif 03X04

טוב, כנראה שרק אני הייתי קצת מאוכזב. זה היה כאילו הם ניסו לבטל את כל מה שהיה ב-87 פרקים האחרונים. דבר ראשון- הפגאסוס. אני ממש אהבתי שהיו 2 ספינות. זה יצר דינאמיקה הרבה יותר מענינת (שלא לדבר על קרבות יותר מעניינים). דבר שני- הקטע של השפם- ממש היה סתם. אולי אחרי זה יגידו שזה קטע שלו כשיש בעיה עם התפקיד שלו או משו, אבל זה רק יותר גרם להרגשה של ביטול, כאילו היה מעין מיני סדרה ועכשיו היא נגמרה. דבר שלישי- הקטע עם קייסי. מה שעוד איכשהו אהבתי בקו עלילה הזה, הוא שהם עשו דברים שממש לא ציפית לראות בשלב הזה- סטארבאק אמא? זה באמת פיתוח דמות חדש ומעניין. אז זהו שלא. סטארבאק תחזור להיות סטארבאק. עכשיו, ברור שדברים ישתנו. הדמויות עברו המון, בטח יהיה קו עלילה שלם על ההתמודדות עם המשתפי פעולה למניהם, אבל בכלליות, נחזור לקוי העלילה הישנים. אפילו אפולו בטח יחזור למצבו הרגיל תוך 2 פרקים. בכלל, ההרגשה שהייתה בשיחה בינו לבין Z הייתה כאילו "טוב, עברה עליהם שנה ששינתה אותם המון ונוצרה ביניהם מערכת יחסים מאוד מורכבת, אבל נשאר לנו זמן רק לשיחה אחת אז הנה לכם: מערכת יחסים עמוקה". ברור שהיה פרק ממ מגניב. כל הדרך שבה גאלאקטיקה עושים קרבות חלל (ופלאנטאריים), היא ממש מגניבה ומקורית, וממש ממש לא צפויה. היא גם באמת מרגישה כאילו כך יראו קרבות חלל. וכשעשו התרחקות מהגלאקטיקה, באמת חשבתי שזה הסוף. וזה גם היה מתאים לסדרה לעשות דבר כזה, ועד כמה שזה היה הורס אותי גם הייתי מעריץ אותם על זה. זה שהפגסוס חזרה ודווקא אותה הם הרסו גם היה נראה לי לא אמין וגם נדוש. בכלליות, למרות שהיה פרק אדיר, היה הרגשה של פספוס, כאילו זה היה פרק ממש מוצלח בסטנדרטים של רוב הסדרות, אבל בשביל גאלאקטיקה, ועוד עם קו עלילה כזה טוויסטי, הסיום היה יחסית שבלוני, וגם אם הוא היה מספיק לסיום בSG1 נגיד, עד היום BSG הוכיחה עלילה הרבה יותר עמוקה ומחדשת.

zoetrope

New member
יואו...

אני פשוט חייב להסכים. למרות שאני גם מסכים עם כל מה שנכתב קודם. זה לא בסתירה, לדעתי. מבחינת עשייה, זה היה אחד הפרקים הבלתי נשכחים. כמעט כל הפרק היה אקשן סיקוונס אחד ארוך. ופשוט מ-ע-ו-ל-ה. מלא אדרנלין. והכוראוגרפיה של הקרבות היתה חדשנית. אבל בסופו של דבר, הכול הרגיש לי כמו התחמקות. כל הפרק בעצם יורק לי בפרצוף בתור צופה נאמן. כי הם באמת ביטלו את הכול וגילו שהכול היה עבודה בעיניים. שכל ניו קפריקה היה רק בשביל הקליף-הנגר לסוף העונה ועכשיו הם סוגרים את זה כמה שיותר מהר ויאללה לחזור לאיך היה בהתחלה. בדיוק מה ששנאתי בכל הסדרות האחרות. הרי רוב הסדרות הן אפיזודיות באופיין. לא משנה מה, הכול חוזר לשגרה בסוף הפרק. ויש את הסריאליות, שבהן יש התפתחות ללא הרף. מה שקרה פה זה פשוט פרק אחד שהעניקו לו עומק (בגרוש, בדיעבד) ע"י מתיחה על פני מספר פרקים. אחרי הגילוח של אדאמה, חשבתי שעוד רגע יראו לי סצינה שאפולו עבר שאיבת שומן או משהו. וזה לא היה מפתיע אותי. זה היה פשוט לזרוק כל מה שבנו ולהגיד רק שיחקנו קצת. הנה חוזרים. חסרה לי התעוזה שגלקטיקה כבר הוכיחה שיש לה בעבר. וקייסי... בחייאת. תנו לה עוד פרק לפחות. שבאמת תנסה להתמודד עם המשברים הפנימיים שלה עם אמהות. טיפה תאתגרו את עצמכם. כל הפרק הזה היה מפגן מדהים של אקשן, אבל בסוף השאיר אותי עם רק מחשבה אחת: Cop Out. בנפרד מכך, אני כן חייב לציין שהסיום של טיי ואשתו היה חזק וגם בחירה מצוינת. וגם בסוף, ההתמקדות דווקא בסטארבק וטיי בשולי כל ההמולה עשתה לי כזה וואו. באיזו עוד סדרה אקבל כזו זאפטה לפרצוף? חוץ מזה שאני אשכרה מתחיל לחבב את הגאיוס הזה, יימח שמו. בקיצור, כל כך הרבה טוב וכל כך הרבה רע, כמו מערכות היחסים הכי אינטנסיביות שתמיד תופסות אותי בגרון
גלקטיקה, אני עדיין שלך. Strike One.

kiloTop

New member
מבין אותך

ומסכים חלקית. עדיין מחזיק אצבעות שעוד לא נגמר כל הסיפור ויש פה איזה רובד שלא חשבנו עליו. אני כמעט בטוח שעוד לא שמענו את המילה האחרונה מקייסי ומאמה-העלק-ביולוגית משהו מסריח פה, או שזה רק אני?

Echelon

New member
תראו,

קיבלנו יחסית פרק אקשן, עם קצת פחות דגש על הדמויות הפעם [בזהירות אני אומר - קצת, כי היה הרבה בין הדמויות]. סביר להניח שפעם הבאה יפתחו לנו את העלילה מעבר ל"המצב חזר להיות כמו קודם".

nick at noon

New member
הוצאת לי מילים מהפה

בדיוק מה שחשבתי: שעכשיו יראו את לי עובר שאיבת שומן. גזיזת השפם באמת מעצבנת כסימפטום להרבה דברים שנראה כאילו חזרו בלי מחשבה (כמו הזקן של טירול). דווקא עם עניין קייסי אין לי בעיה. נראה לי טיפשי שקארה האמינה בכלל שהיא הבת שלה. לא היו צריכים בכלל להעלות את החלק הזה של העלילה (החלק של קייסי, הסיילון שרוצה שיאהבו אותו היה טוב). עכשיו אני מפחד שהפרק הבא יהיה חצי שנה מאוחר יותר ולי כבר יהיה רזה. זה ממש מעצבן כי יש חשיבות עצומה לאיך הם יסתדרו עכשיו. יש כמה דברים שמעניין אותי מה יקרה איתם בפרקים הבאים: האם מישהו יערער על חזרתה של רוזלין לנשיאות? מה יהיה הקשר בינה לבין טום זרק עכשיו אחרי שהם חוו חוויה מקשרת? מה יהיה עם גייטה? ראו אותון שם בסוף הפרק עם כולם, אבל טירול הבהיר שהוא חושב שמישהו כמוהו צריך לתלות. מה אם השוטרים? בטח עוד הרבה יצאו משם כמו זה שעלה עם רוזלין. האם יגלו מי הם? האם גייטה יודע מי הם? האם הוא יעיד עליהם כדי להציל את עצמו? האם תמשיך עלילה בניו-קפריקה? כמו שהיה בעונות קודמות בקפריקה, יכולים לפצל את העלילה כך שחלק יתרחש שם. חוץ מזה שבאלטר, 6 ו3 שם בטח גם נשארו בני אדם שלא הצליחו לברוח. ממש לא הגיוני שכל מי שנשאר חי הצליח לצאת. איזה תפקידים יהיה לאנשים השונים עכשיו? מה יהיה התפקיד של לי אחרי שהוא היה מפקד באטלסטאר? האם טיי יחזור לתפקיד הקודם שלו? והכי חשוב - מה יהיה התפקיד של שרון עכשיו שהיא הוכיחה את נאמנותה?

zoetrope

New member
אני לא חושב

שפספסת שאלה אחת אפילו שעלתה לי בראש
גם כל כך הייתי רוצה לראות את ליאובן מנסה להבין אהבה. לא רק בצורה שטחית כמו שהראו לנו בינתיים. וכל השאר... נחכה ונראה... אני מקווה.

למעלה