../images/Emo58.gif 03X04
טוב, כנראה שרק אני הייתי קצת מאוכזב. זה היה כאילו הם ניסו לבטל את כל מה שהיה ב-87 פרקים האחרונים. דבר ראשון- הפגאסוס. אני ממש אהבתי שהיו 2 ספינות. זה יצר דינאמיקה הרבה יותר מענינת (שלא לדבר על קרבות יותר מעניינים). דבר שני- הקטע של השפם- ממש היה סתם. אולי אחרי זה יגידו שזה קטע שלו כשיש בעיה עם התפקיד שלו או משו, אבל זה רק יותר גרם להרגשה של ביטול, כאילו היה מעין מיני סדרה ועכשיו היא נגמרה. דבר שלישי- הקטע עם קייסי. מה שעוד איכשהו אהבתי בקו עלילה הזה, הוא שהם עשו דברים שממש לא ציפית לראות בשלב הזה- סטארבאק אמא? זה באמת פיתוח דמות חדש ומעניין. אז זהו שלא. סטארבאק תחזור להיות סטארבאק. עכשיו, ברור שדברים ישתנו. הדמויות עברו המון, בטח יהיה קו עלילה שלם על ההתמודדות עם המשתפי פעולה למניהם, אבל בכלליות, נחזור לקוי העלילה הישנים. אפילו אפולו בטח יחזור למצבו הרגיל תוך 2 פרקים. בכלל, ההרגשה שהייתה בשיחה בינו לבין Z הייתה כאילו "טוב, עברה עליהם שנה ששינתה אותם המון ונוצרה ביניהם מערכת יחסים מאוד מורכבת, אבל נשאר לנו זמן רק לשיחה אחת אז הנה לכם: מערכת יחסים עמוקה". ברור שהיה פרק ממ מגניב. כל הדרך שבה גאלאקטיקה עושים קרבות חלל (ופלאנטאריים), היא ממש מגניבה ומקורית, וממש ממש לא צפויה. היא גם באמת מרגישה כאילו כך יראו קרבות חלל. וכשעשו התרחקות מהגלאקטיקה, באמת חשבתי שזה הסוף. וזה גם היה מתאים לסדרה לעשות דבר כזה, ועד כמה שזה היה הורס אותי גם הייתי מעריץ אותם על זה. זה שהפגסוס חזרה ודווקא אותה הם הרסו גם היה נראה לי לא אמין וגם נדוש. בכלליות, למרות שהיה פרק אדיר, היה הרגשה של פספוס, כאילו זה היה פרק ממש מוצלח בסטנדרטים של רוב הסדרות, אבל בשביל גאלאקטיקה, ועוד עם קו עלילה כזה טוויסטי, הסיום היה יחסית שבלוני, וגם אם הוא היה מספיק לסיום בSG1 נגיד, עד היום BSG הוכיחה עלילה הרבה יותר עמוקה ומחדשת.