פרק 13 - The Fix

blaahh

New member
../images/Emo58.gifיכול להיות, אבל עדיין-

הארנק שלך על השולחן, אתה מסתכל על השולחן ורואה את הארנק שלך ואז הוא פתאום בלתי נראה- זה לא קצת מוזר? וזה לא כמו דברים שנעלמים בלי שאתה שם לב ואז אתה יכול לחשוב שאיבדת אותם, זה כמו...אוקי אני אתן דוגמה- תסתכל\י על השולחן שלך, מה יש שם? נגיד..מחברת כחולה(כי זה מה שיש על שלי
חח), תסתכל\י ישר על המחברת, פתאום היא הופכת לבלתי נראית- לא תחשבי שהשתגעת? זה מה שהתכוונתי. טוב, בכל מקרה, לא התכוונתי לפתוח קופסת פנדורה פה עם הקטנוניות שלי
חחח

סלמאק

New member
אני מסכים איתך, אבל את אותו הדבר

ניתן לומר גם על הירו. מישהו שם לב שהוא תמיד "נדד" באיזורים הומי אדם, אבל אף אחד אף פעם לא ראה אותו נעלם או מופיע משום מקום? רק אנדו ראה אותו נעלם במסעדה פעם אחת, אבל אף אחד אחר לא ראה את זה (והיו המון אנשים במסעדה הזו), הוא שיגר את עצמו ישר לכיכר טיימס בניו-יורק, הכל שם היה הומה אדם, ואף אחד לא שם לב שהוא הופיע פתאום. הוא שיגר את עצמו מלפני חצי שנה (רגע לפני שהוא בא להתנשק עם צ'רלי) ישר לגג הבניין שבו הוא עובד, בהווה, בין כל עמיתיו לעבודה בזמן שהם מתעמלים. איך אף אחד לא ראה אותו?!?! זה קרה גם כשהוא הציל את הילדה מהמשאית ביפן, וגם כשהוא הציל את די. אל. מהפיצוץ של המכונית הבוערת...

Tom HaKatom

New member
תשובה לשאלה הנכונה ../images/Emo58.gif113

אני די בטוח שהאיש הבילתי נראה, יכול לבחור מתי הוא בילתי נראה ומתי הוא כן, בדיוק כמו שאנשים אחרים [ניית'ן, אייזיק וההאיישן] יכולים לבחור מתי להשתמש. חוץ מזה, אם הוא היה כל חייו בילתי נראה, איך הוא פגש את אותם גיבורים אחרים שהוא רמז שהוא נפגש איתם?

../images/Emo45.gif ובגלל זה... ../images/Emo58.gif

פיטר הבין שהוא יעזור לו לשלוט על הכוח שלו.
בדיוק כמו שהוא בעצמו יודע לשלוט על הכוח הבלתינראה שלו. ^^ הבנתי, תודה!

אספיר85

New member
../images/Emo31.gifלא מסכימה../images/Emo54.gif

אני והסקרנות שלי>< (רק אל תגיד למייקי) הוא אמר 'יום אחד אתה קם בבוקר, וזה קורה לך'. הוא לא שולט בזה, הוא פשוט בלתי נראה. יום אחד זה קרה לו וזהו. הגיבורים האחרים אני משערת שבגלל שהם היו מיוחדים הם יכלו לראות אותו, או שגם הם היו 'סופגי כוחות' כמו פיטר.

Mr Sinister

New member
../images/Emo58.gifאבל גם 'יום אחד'

נייתן הצליח לעוף, ומאז הוא יכול לשלוט בזה. הוא לא עף כל הזמן, אבל כשהוא רוצה, הוא יכול. כנראה שאותו דבר תקף לגבי האיש הבלתי נראה.

blaahh

New member
../images/Emo58.gifזה היה הפרק הראשון של הירוז

שממש הרגשתי בו את הזמן עובר. בכל שאר הפרקים התחלתי לראות ופתאום הפרק הסתיים ולא הבנתי איך זה עבר כל כך מהר. היה פרק די משעמם וחלש. אני בדרך כלל מאוד אוהבת את הקטעים עם ניית'ן(שחקן א-ד-י-ר), פיטר, מוהינדר(שיש לו את המבטא ואת הקול הכי סקסי ומרגיע ששמעתי בחיים של
י) וגם די נהנית מהירו וקלייר- אבל אפילו הם לא עניינו אותי הפרק(טוב, מוהינדר כן אבל זה רק בגלל הקול שלו
). ומשפחת בלהההההה(ניקי, מיכה ודיאל- שבתור משפחה יש להם את הSUPERPOWER להרדים כל אדם על פני כדור הארץ) ומאט(שמזכיר באופן מטריד למדי את MR POTATO HEAD) נוראיים, או שיהרגו אותם או שיהפכו אותם לפחות משעממים. בקיצור- פרק מאוד מאכזב ונמרח, אבל אני בטוחה שישתפר שבוע הבא. הירוז זה עדיין שליטה

../images/Emo58.gifאני לא יוגע מה איתכם אני

דווקא אהבתי בייחוד את הטוויסט שסיילר התעורר. ואני מאוווד ריחמתי על dl שלא הצליח לארגן את כל הדברים למיכה זה ממאוד היה חדש לו. לא אהבתי מה שעשו להירו ואנדו אבל אהבתי את ג'ורג' טקאי. מעניין אותי אם באמת קלייר תראה את אמא של האמיתית. מאוד עניין אותי גם את הדבקות של פיטר בטיפוס הנעלם הזה. היה יחסית מעניין.

פרק לא רע. וכמה תהיות: ../images/Emo58.gif 113

היה פרק לא רע בכלל, יחסית. נכון שכל אחת מהעלילות דישדשה קצת באותו המקום לאורך רוב הפרק, אבל נראה לי שבסופו של דבר קיבלנו בכל אחת מהן בשורות חשובות והתקדמות עלילתית מספקת למדי: אבא של הירו ואמא של קלייר, סיילר מתאושש ועומד להשתחרר, קלוד מאמן בעלי כוחות באמצעות איזשהו אימון קשה במיוחד, מיכה חשף את הסוד שלו בפני אביו ואולי גם ג'סיקה תיראה לנו אחרת אחרי שהיא "תחטוף" קצת מהפסיכיאטרית ההיא. אפילו התינוק של מאט (אם הוא באמת שלו; ואם הייתי במקום מאט לא הייתי משוכנע בתשובה לכך כ"כ מהר) כנראה עוד יהיה חשוב בגלל הקטע התורשתי. וכמה תהיות שעלו אצלי תוך צפיה בפרק ובמוזרויותיו: 1 - לקלוד באמת קוראים קלוד? אני שואל בגלל הדרך המוזרה שהוא אמר את זה כשפיטר שאל אותו מיהו: "אני אף אחד, אני קלוד ריינס, אני האיש הבלתי-נראה". קלוד ריינס זה שם של שחקן ששיחק את "האיש הבלתי-נראה" בסרט המקורי משנות ה-30'. ומהדרך שבה הוא אומר את זה ניתן להבין שהוא בעצם אומר לפיטר "לא משנה מי אני", ומשתמש בשם של ריינס בהשאלה. הוא גם הוצג כמין נווד הומלס שכזה, שאפילו ה"בית" שלו על הגג הוא זמני ובלי שום היקשרות רגשית. אז הגיוני להניח שהזהות שלו והעבר שלו גם הם יכולים להישאר לוטים בערפל, פשוט מפני שהם לא עד כדי כך חשובים לעלילה. לפחות לא כרגע. 2 - סנדרה בנט יודעת על מחיקות הזיכרון??? מהשיחה שלה עם בעלה זה נשמע כך, אם הבנתי נכון את מה שהיא אמרה. היא מזכירה במפורש את מחיקת הזיכרון הקלה שקלייר עברה (למיטב ידיעתה וידיעת בעלה), ורומזת גם לזו של לייל. האם היא יודעת על התוכניות של בעלה, והאם זו הסיבה שהיא נעדרה מהבית במכוון כשההאיטי בא לביקור בסוף פרק 11? אבל זה מנוגד למידע שקיבלנו מההאיטי, לפיו בנט דאג למחוק גם לה עצמה את הזיכרון כמה וכמה פעמים בעבר, וכנראה מעדיף אותה כרעייה חביבה ומטורללת-קמעה שמרוכזת בעסקי הרבעת הכלבים שלה, ולא כשותפה לסודות של מה שמתרחש במסגרת העבודה שלו. יכול להיות שההתנהגות הרגילה שלה היא רק הצגה? אבל בפרקים קודמים כבר ראינו שהיא לא יודעת מכלום בכל מה שקשור לכוחות המיוחדים של קלייר. היא לא הבינה למה היה כ"כ דחוף לבנט "לקרקע" את קלייר, והיא נתנה לה לברוח בערב הטקס. 3 - תהייה "תיאורטית" קצת יותר: (
ספוילר לשמועה [הכללית והמעורפלת מאוד] על מר בנט וסיילר:) יכול להיות שהעימות בין השניים בסוף הפרק הנוכחי (ותחילת הבא?) הוא הנקודה שבה נלמד מה יש להם במשותף? יכול להיות שלשניהם יש את אותו הכוח? האם מר בנט הוא טלקינטי (אין לנו כרגע עוד דמות מוכרת שזה הכישרון הבלעדי שלה, מלבד בריאן דייויס המנוח), או אולי בעל ההבחנה האינטואיטיבית שהיא הכוח המקורי של סיילר? ואולי זה משהו אחר שלא קשור לכוחות, איזה קשר מן העבר שיתגלה בין שתי הדמויות, למרות שהן כנראה לא הכירו זו את זו עד כה? [סוף ספוילר] וחוצמזה, מה נסגר עם המזרק/משתל/משגוח/מה-שלא-יהיה הזה שנשאר תקוע בראש של סיילר? מישהו מתכוון לעשות לו ג'סטה ולשלוף את זה ממנו מתישהו? P-:

בעצם ../images/Emo58.gif 112, 113

לגבי הקטע של סנדרה... נדמה לי שהיא דיברה על היעדר הזיכרון של קלייר, היא לא הזכירה מחיקה של הזיכרון. אז היא כנראה מתייחסת לסיפור הכיסוי שקלייר סיפרה לא רק לאביה אלא לכל שאר העולם - שאמנזיה קצרת-טווח היא הסיבה לכך שהיא לא זוכרת שום דבר מאירועי ליל הטקס בבית הספר.

רוני13

New member
../images/Emo58.gif...

יש פה דיבורים בפורום על כוח שיש למר בנט! הכוח הוא-ניטרול יכולות. זה הגיוני כי כל הזמן שהכוח של מישהו נוטרל גם הוא וגם הבחור מההאיטי רק שהם התמקדו בבחור מההאיטי(כדי להטעות אותנו?). וגם לבחור מההאיטי יש כבר כוח-למחוק את הזיכרון...עדיין לא ראינו מישהו בעל שני כוחות! הדבר היחיד שגורם לי לפקפק הוא הקטע שמאט היה בפאב והכוח שלו נוטרל והראו רק את הבחור מההאיטי. אולי מר בנט היה במקום ולא ידוע לנו... מה שעכשיו מפחיד אותי הוא מה שסיילר יעשה לקלייר-אם הוא יצליח לברוח.

אבל כן ראינו ../images/Emo58.gif

שיש כוחות "רחבים", כלומר בעלי כמה היבטים: הירו למשל שולט גם בזמן וגם במרחב, ויכול לעצור/להזיז אותם וגם "להביא" את עצמו דרכם. או פיטר למשל, שיכול גם לספוג כוחות של אחרים וגם (כנראה) לחלום חלומות נבואיים/סמליים. אז סביר להניח (וככה אני ורבים אחרים הבנו את זה) שהכוח של ההאיטי (זה הכינוי שלו - הוא תושב האי שנקרא הָאִיטִי, ולכן ביידוע: הַ-הָאִיטִי) מתבטא ביותר ממישור אחד. ממה שראינו השתמע שהכוח שלו, בהגדרה מקיפה, הוא שליטה על מצבים מנטאליים: הוא יכול למחוק/לשנות זכרונות, שמקורם במוח; והוא יכול לעמעם/לבטל כוחות-על, שמקורם לפי המחקר של פאפא סורש הוא גם כן במוח. הדברים כנראה קשורים זה לזה. זה שתי התבטאויות שונות של אותו הכוח, לדעתי.

רוני13

New member
זאת תאוריה...

נראה בהמשך אם מישהו מאיתנו בכלל צודק או שהכותבים של הסדרה יודעים להפתיע!

Mr Sinister

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo45.gif

הכוח של ההיישן היא שליטה בזכרונות, לפי איך שזה נראה. הוא יכול לשנות זיכרונות לאנשים[כמו שהוא עשה לזה שניסה לאנוס את קלייר], הוא יכול למחוק זכרונות[כמו שהוא עשה לזאק, למאט ופחות או יותר לכל מי שבנט תפס]. בקשר לזה שהכוח של מאט לא עובד עליו, זה דווקא הגיוני. אדם שיש לו כוחות מנטליים סביר להניח שתהיה לו הגנה נגד כוחות דומים. כנראה שאם מאט היה יותר מאומן בשימוש בכוחות שלו הוא גם היה יכול לחסום את ההיישן.

Heroes

New member
../images/Emo58.gif[105]

הוא שינה את הזיכרון לזה שניסה לאנוס את קלייר[ברודי?]? זה יותר נראה כאילו הוא מחק לו הכל.. כי אם זכור לי נכון קלייר אחרי זה נכנסה וניסתה לדבר איתו והוא לא ידע מי היא.. ושאל - "Why do you keep calling me Brody?"

למעלה