פרק לא רע. וכמה תהיות: ../images/Emo58.gif 113
היה פרק לא רע בכלל, יחסית. נכון שכל אחת מהעלילות דישדשה קצת באותו המקום לאורך רוב הפרק, אבל נראה לי שבסופו של דבר קיבלנו בכל אחת מהן בשורות חשובות והתקדמות עלילתית מספקת למדי: אבא של הירו ואמא של קלייר, סיילר מתאושש ועומד להשתחרר, קלוד מאמן בעלי כוחות באמצעות איזשהו אימון קשה במיוחד, מיכה חשף את הסוד שלו בפני אביו ואולי גם ג'סיקה תיראה לנו אחרת אחרי שהיא "תחטוף" קצת מהפסיכיאטרית ההיא. אפילו התינוק של מאט (אם הוא באמת שלו; ואם הייתי במקום מאט לא הייתי משוכנע בתשובה לכך כ"כ מהר) כנראה עוד יהיה חשוב בגלל הקטע התורשתי. וכמה תהיות שעלו אצלי תוך צפיה בפרק ובמוזרויותיו: 1 - לקלוד באמת קוראים קלוד? אני שואל בגלל הדרך המוזרה שהוא אמר את זה כשפיטר שאל אותו מיהו: "אני אף אחד, אני קלוד ריינס, אני האיש הבלתי-נראה". קלוד ריינס זה שם של שחקן ששיחק את "האיש הבלתי-נראה" בסרט המקורי משנות ה-30'. ומהדרך שבה הוא אומר את זה ניתן להבין שהוא בעצם אומר לפיטר "לא משנה מי אני", ומשתמש בשם של ריינס בהשאלה. הוא גם הוצג כמין נווד הומלס שכזה, שאפילו ה"בית" שלו על הגג הוא זמני ובלי שום היקשרות רגשית. אז הגיוני להניח שהזהות שלו והעבר שלו גם הם יכולים להישאר לוטים בערפל, פשוט מפני שהם לא עד כדי כך חשובים לעלילה. לפחות לא כרגע. 2 - סנדרה בנט יודעת על מחיקות הזיכרון??? מהשיחה שלה עם בעלה זה נשמע כך, אם הבנתי נכון את מה שהיא אמרה. היא מזכירה במפורש את מחיקת הזיכרון הקלה שקלייר עברה (למיטב ידיעתה וידיעת בעלה), ורומזת גם לזו של לייל. האם היא יודעת על התוכניות של בעלה, והאם זו הסיבה שהיא נעדרה מהבית במכוון כשההאיטי בא לביקור בסוף פרק 11? אבל זה מנוגד למידע שקיבלנו מההאיטי, לפיו בנט דאג למחוק גם לה עצמה את הזיכרון כמה וכמה פעמים בעבר, וכנראה מעדיף אותה כרעייה חביבה ומטורללת-קמעה שמרוכזת בעסקי הרבעת הכלבים שלה, ולא כשותפה לסודות של מה שמתרחש במסגרת העבודה שלו. יכול להיות שההתנהגות הרגילה שלה היא רק הצגה? אבל בפרקים קודמים כבר ראינו שהיא לא יודעת מכלום בכל מה שקשור לכוחות המיוחדים של קלייר. היא לא הבינה למה היה כ"כ דחוף לבנט "לקרקע" את קלייר, והיא נתנה לה לברוח בערב הטקס. 3 - תהייה "תיאורטית" קצת יותר: (
ספוילר לשמועה [הכללית והמעורפלת מאוד] על מר בנט וסיילר

יכול להיות שהעימות בין השניים בסוף הפרק הנוכחי (ותחילת הבא?) הוא הנקודה שבה נלמד מה יש להם במשותף? יכול להיות שלשניהם יש את אותו הכוח? האם מר בנט הוא טלקינטי (אין לנו כרגע עוד דמות מוכרת שזה הכישרון הבלעדי שלה, מלבד בריאן דייויס המנוח), או אולי בעל ההבחנה האינטואיטיבית שהיא הכוח המקורי של סיילר? ואולי זה משהו אחר שלא קשור לכוחות, איזה קשר מן העבר שיתגלה בין שתי הדמויות, למרות שהן כנראה לא הכירו זו את זו עד כה? [סוף ספוילר] וחוצמזה, מה נסגר עם המזרק/משתל/משגוח/מה-שלא-יהיה הזה שנשאר תקוע בראש של סיילר? מישהו מתכוון לעשות לו ג'סטה ולשלוף את זה ממנו מתישהו? P-: