פרק 10

LiRs Lullaby

New member
שוב אתה מבלבל בין שני דברים../images/Emo58.gifפרק28

לתמוך ברעיון מסויים לא הופך אותך לרע, אלא אם הכוונה שלך לא בדיוק טהורה. לא שמעת על המשפט "העיקר הכוונה"? זה, אגב, לא תקף במתנות יומולדת, אבל אניווי! רגולוס תמך בוולד' כי הוא גדל בצל משפחה שהאמינה בדברים האלה, והוא לא רצה להיות כמו סיריוס, כבשה שחורה יש רק אחת. הוא רצה להתאים את עצמו אליהם, אבל חוץ מזה שהוא תמך ברעיונות של וולד' - שהיו כנראה קצת יותר מעורפלים באותו הזמן, אבל עיקרן הוא שהגזע של הקוסמים יותר טהור, לא הופך אותו לבנאדם רע. לא מסופר שהוא היה נוהג להתעלל במוגלגים, או להפגין רוע מסוג כלשהו כלפי מי שלא היה קוסם, להיפך, אם תסתכל על הדרך בה הוא מתייחס יפה אל קריצ'ר, אולי תראה שהיה בו קצת טוב לב.... ושלבסוף הוא גם הבין מי הוא וולד' האמיתי, ורצה להתחפף מהחבורה שלו.

../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif../images/Emo133.gif

אולי הוא גילה אהבה?
ואולי ככה הארי צריך לגלות את האהבה כלפי וולדמורט?
^^
לסוף הספר!!! אבל בגללשאני יודע שהארי יחיה....... |: התיאוריה לא תופסת.

gurke

New member
זה לא כל כך פשוט כמו שאתה אומר את זה../images/Emo58.gif

"הארי יחייה" זה לא ממש כל כך פשוט.

uroren

New member
מישהו יכול לכתוב הסבר מפורט? ../images/Emo58.gif

על קריצ'ר, רא"ב וכל זה. אני ממש מנסה להבין אבל עד עכשיו הבנתי רק שני דברים- רא"ב זה רוגולוס. קריצ'ר לא כזה מנאיק. הסבר, בבקשה?

בכיף, הסבר מפורט: ../images/Emo58.gif

במשך רוב חייו היה רגולוס נאמן לצד האפל, וגם הצטרף בשלב מסויים לאוכלי המוות של וולדמורט. לאחר תקופה קצרה בה תפקד רגולוס כאוכל מוות, הוא החליט לערוק - ובתקופה הזו בדיוק נקרתה בדרכו הזדמנות נפלאה לדפוק את וולדמורט ביחד עם פרישתו; וולדי ביקש מחבריו גמדון בית לצורך ניסוי שלו ורגולוס, כמובן, שמח לנדב את קריצ'ר. הוא ציווה על הגמדון להתלוות לוולדמורט, וקריצ'ר נלקח למערה בה וולדי תכנן להסתיר את הורוקרוקס התליון (אותה המערה בה הארי ודמבי ביקרו שנים מאוחר יותר, כמובן). קריצ'ר חווה את כל שלבי המבחן הנוראיים הנדרשים להגעה אל התליון, כמושא בדיקת וולדמורט את שיטותיו. לאחר שעשה זאת, השאיר אותו וולדמורט על האי, להירצח ע"י האינפרי - זאת משום שמנקודת מבטו האכזרית של וולדמורט, קריצ'ר היה "בסך הכל" גמדון-בית. אך בדיוק משום אותה תפישה מזלזלת של וולדמורט, הוא כשל בהערכתו השגויה כי קריצ'ר לא יוכל להשתמש ביכולות ההתעתקות שלו (שהן יותר מתקדמות משל קוסם) ע"מ לברוח מהאינפרי והמערה. ואמנם קריצ'ר עשה זאת ושב אל בעליו, ודיווח לו אודות מה שחווה ואודות ההורוקרוקס עצמו - מששמע זאת, הבין רגולוס כי כך יוכל להשמיד את התליון; הוא ציווה על קריצ'ר להוביל אותו אל המערה, ושם שתה את השיקוי הרעיל ונתן לאינפרי להרוג אותו, כשהוא מורה לקריצ'ר לשוב בהתעתקות אל הבית, להשמיד את התליון בכל מחיר ולא לספר דבר למשפחתו של סיריוס.

gurke

New member
שחכת את הדבר הכי חשוב! ../images/Emo58.gif

רגולוס ציווה על קריצ'ר ללכת עם וולדמורט, לעשות מה שהוא רוצה, ולחזור הבייתה הרצון והצורך למלא את משאלת אדונו, נתן לו את הכוח לחזור! זה מה שוולדמורט פיספס.

Mikey Weiss

New member
זה לא ../images/Emo58.gif

הרצון. זה רק הצורך. קריצ'ר אולי עשה את מה שוולדמורט אמר לו לעשות, אבל הדרך בה גמדוני בית בנויים היא שהם חייבים לציית לאדונים שלהם. וולדמורט לא עצר בדעתו לחשוב בכלל על מה גמדון בית אמור או מסוגל לעשות. או פשוט ראה אותו בתור יצור נחות. מה שהרמיוני נלחמה למענו תמיד היה לגרום לכך שגמדוני בית יוכלו לתפקד מרצון, ולא מהכרח.

שרוֹן

New member
לא בדיוק ../images/Emo58.gif

הסיבה שהוא הצליח להחלץ מהמערה בפעם הראשונה היתה פשוט כי רגולוס (הבעלים שלו) קרא לו. בפעם השניה רגולוס ציווה עליו לחזור חזרה ולהשמיד את ההורקרוקס.

נו הזומבים האלו, שיוצאים מהמים.

אין לי מושג איך המתרגמת קראה להם בעברית.

אוי ויי זמיר.

ובזאת אני נודרת נדר, לא לקרוא לעולם את הגרסא העברית לאף-אחד מהספרים של הארי פוטר.

LiRs Lullaby

New member
למה? ../images/Emo12.gif

זה גאוני! זה מישהו שהוא חצי חי, וחצי ז"ל=זומבי! איך אפשר לא לקרוא את זה? ומה עם הסוהרסנים? או כל השאר? אני מאוד אהבתי את התרגום, הוא היה משעשע...

LiRs Lullaby

New member
וואו התפלק לי אחד מבין מיליארדי שרשורים אחרים

תהרוג אותי עכשיו!

gurke

New member
אולי זה משעשע..

אבל זה לא אמור להיות. אינפרי אמור להיות אחד הדברים המסוכנים! והמפחידים..התרגום של זה פשוט הצחיק אותי! וזה לא אמור להצחיק.

למעלה