אני לא יודעת אם ליצחוק או ליבכות../images/Emo58.gif
בואו נתחיל בזה שדייויד צ'ייס היה אחראי לחלוטין על הפרק האחרון ומי שממש מכיר ומבין את הסידרה ,במידה מסוימת ציפה לסוף הזה ויודע שזה תאם בדיוק את מה שדייויד צ'ייס אמר לאורך השנים:ואני לפני יומיים גם כתבתי על זה-דייויד צ'ייס תמיד אמר שהוא לא אוהב קצוות סגורים ,הוא אמר שהוא לא אוהב איך בפרקים אחרונים של סדרות סוגרים קווי עלילה לחלוטין וסוגרים קצוות,הוא לא אהב את זה וגם אמר שזה לא הגיוני כי החיים ממשיכים ,הוא לא אהב את הרעיון של עלייתו ונפילתו של הגנגסטר.הוא אמר במפורש שאומנם הסידרה תסתיים ,אבל תיווצר ההרגשה שהדמויות ממשיכות כי במילים שלו"life goes on" והמישפט הזה שלו הוא העניין המרכזי של הפרק .צריך לתת לצ'ייס קרדיט יש לו ביצים כי הוא מסרב להיות חלק מתבנית קבועה ,תמיד מצפים לפתרון בסוף שהכול יהיה ברור פתאום,שהכול צפוי וזה משהו שהוא היה נורא נגדו ואנטי ,תשימו לב לציטוט הזה מאחת הביקורות על הפרק האחרון" One thing for certain: It was just one last, brilliant example of Chase refusing to live within the conventions of television. In a world where resolution is expected, no previous great television series ever has gone out on such a high note of ambiguity, such a lack of denouement. Other shows have ended satisfyingly. (Carrie wound up with Mr. Big on "Sex and the City.") They've ended with a last burst of creativity. (Remember the surrealistic final episode of "Homicide: Life On the Streets.") They've ended with a superb twist that brought closure to fans (such as the "dream" sequence that closed "Newhart.") "The Sopranos" did none of those things. Instead, it probably left most viewers going, WHAT????? And then talking among themselves about what they just had seen. " בעניין הזה הפרק היה גאוני הוא לא הסתיים כמצופה כמו שאר הסדרות ונגיד היינו מקבלים אותו מת בסוף הפרק ואז ?........ זה כול כך טראגי וגאוני שהחיים ממשיכים טוני נישאר עם השדים שלו,כרמלה נישארת עם תחושת האומללה וההחמצה ,איי ג'יי עם הדיכאון שלו כלום לא ניפתר ,דייויד צ'ייס בנה את הדמויות שלו בצורה כזאות שהן יכלו להיות אנשים אמיתיים לגמרי והסוף תאם את זה.לא קיבנו סוף ארוז באריזה יפה,לא קיבלנו פיתרונות,טוני לא ראה את האור,להפך הוא נישאר בחרא שלו וזה כמו שאמרתי כול כך עצוב וטראגי וגאוני והסוף הזה הוא התמצית של למה הסופרנוס היא הסידרה הכי טובה שיש ולמה היא לא כמו כולם,אני יודעת שהרבה אנשים התאכזבו ,אבל זה היה סוף גאוני. וכרגע כול כך עצוב לי שאחרי יותר מ8 שנים שאני רואה את הסידרה הזאות ברור לי שזה סופו של עידן ושום דבר שיבוא עכשיו לא יגיע אפילו בקצת לרמה של הסופרנוס.