פרק אחרון בהחלט..

Hubert Hubert

New member
לא אמרתי שאני מעדיף שיהרגו את טוני!

ובכל זאת, הרגשתי שהרבה נושאים לא קיבלו טיפול ראוי, בייחוד כאלה שהתחילו העונה מצויין. מלפי, כריסטופר ואיי-ג'יי יכלו לקבל טיפול הרבה יותר מוצלח. לי, בכל אופן, דווקא היה לגמרי צפוי שהסדרה תסתיים באיזושהי סצינה משפחתית, ואני דווקא חושב במבט לאחור שהסצינה האחרונה היה דווקא די מוצלחת, אבל שאר הפרק לא מימש את הפוטנציאל שלו, לעניות דעתי. איך היה אפשר לעשות את זה יותר טוב? אין לי מושג, אבל נתתי דוגמאות לפרקי סיום שלדעתי כן הצליחו להביא לתחושה הזאת של "סיום" בלי להיות נדושים או "הוליוודיים". ייקח לי קצת זמן להתרגל לפרק הזה, אני מניח שבסופו של דבר אני אתרגל אליו, אלמד לקבל אותו ואתן יותר תשומת לב לקטעים החיוביים שלו, אבל כרגע אני לא יכול להתגבר על התחושה שציפיתי למשהו... מיוחד יותר. מלבד הסצינה האחרונה, היה משהו די סתמי בפרק הזה, עד כמה שפרק בסופרנוס יכול להיות סתמי. כאילו זה יכל באותה מידה להיות פרק 409 או 212 ולא הפרק ב-ה' היחידה שיסיים את הסדרה.

Haunted

New member
אתה טועה

אין, ולא היה יכול להיות סוף יותר סופרונואי ודייויד צ'ייסי מהסוף שהיה לתוכנית. הסצינה האחרונה שבה מצולמים אנשים שונים במסעדה, והבנאדם שהולך לשירותים לקוחה מהסנדק. פשוט קיבלנו אותה בהפוכה.

Hubert Hubert

New member
לא, אתה טועה!

איזה מן דרך זאת להגיב למישהו בנושא כל כך סובייקטיבי? אנחנו מדברים על תוכנית טלוויזיה, לא על פיזיקה גרעינית. נכון, לא היה יכול להיות סוף יותר "סופרנואי", ולכן לדעתי - צפוי. פרקי סיום הם המקום להתפרע, להסתכן, לא לעשות בדיוק את אותו דבר שעשית ב80 ומשהו הפרקים הקודמים של הסדרה. אני כן חושב, במחשבה לאחור, שסצינת הסיום היתה מוצלחת, אבל כל שאר הפרק פשוט לא היה "זה". ומה אכפת לי שהסצינה הזאת לקוחה מהסנדק?

Haunted

New member
אז זהו

שלא. גם אותי הפרק אכזב בהתחלה. אבל חשבתי עליו קצת, ואפילו ראיתי אותו שוב, והגעתי למסקנה שלא היה יכול להיות סיום יותר טוב. מה זה הפרק פשוט לא היה "זה" ? כל מי שראה את הפרק הקודם ציפה למרחץ דמים בפרק הסיום, לחיסולו של טוני, לבגידה מצד פולי, ויש אנשים שאפילו חשבו שהולכים לחטוף\להרוג את איי ג'יי. מבחינתי אם כל זה היה קורה, זה היה פשוט סוף קיצ'י, הוליוודי ושטחי לגמרי. לא קבעתי לך כלום, הנושא אכן מאוד סובייקטיבי. אני לא מחזיק לך אקדח לרקה, ומכריח אותך לאהוב את הפרק, אבל התסריט של הפרק היה יותר טוב ממה שרוב האנשים ציפו שיקרה. מה אכפת לך שהסצינה לקוחה מהסנדק ? מהאמירה הזאת אני מבין שלא ראית את הסרט, וכנראה שלא הבנת מה היתה המשמעות שלה.

Hubert Hubert

New member
ראיתי 'הסנדק'

(חוץ מאת השלישי), אני פשוט לא שותף להתלהבות האוטומטית הזאת מיוצרים שעושים מחוות ליצירות אחרות. אז הוא עשה הומאז' לסנדק, הסרט שכנראה עשו לו הכי הרבה הומאז'ים בהיסטוריה, אז? גם הסרט החדש של טרנטינו מלא בהומאז'ים לסרטים זניחים ואני עדיין חושב שהוא מחורבן. ...וכמו בסרט החדש של טרנטינו, גם פה ישר קופצים המעריצים המסורים ובטוחים בכל ליבם שזה שהיוצר עשה בדיוק ההיפך מכל מה שייצור עניין או עלילה או חוויה טובה - אז משהו במשהו "עמוק" וגאוני. אני לא מבין איך אתם מבדילים בין "קיטשי" ו"הוליוודי" לסוף מושלם ועמוק. אתם מתייחסים לזה אוטומטית כאילו אם הם עשו משהו בניגוד לציפיות והפוך ממה שאנשים רגילים, אז זה אוטומטית "עמוק". "החיים ממשיכים ולכולם חרא" זה לא מסר מקורי וגם לא מעניין, והיה אפשר לסיים את הסדרה בצורה יותר סימבולית, עם ניסיון להגיד משהו, גם בלי, חס וחלילה!!! לעשות איזשהי תפנית עלילתית קיצונית שתיחשב בעיניכם קיטשית!!! אני מפנה אתכם שוב לפרק האחרון של 'רצח מאדום לשחור' ולפרק האחרון של 'אוז', שבשניהם היתה תחושה חזקה של סיום והשלמה גם אם נשארו הרבה קצוות פתוחים וגם אם הדמות הראשית לא מתה או שמישהו התחתן או לא יודע מה. אגב, קשה לי להבין את ההאשמות שלך אליי בהסתכלות רדודה על הסדרה, בתור אחד שהגה תיאוריה שלמה על כך שאדריאנה בעצם לא מתה והיא וסיל משתפי"ם. לא ציפיתי לשום דבר בסגנון, אבל עובדה שהרגשתי תחושת פספוס, ועל אתה לא יכול להגיד לי "אתה טועה".

קים19

New member
הדבר היחידי שמפריע לי בטרוף.....

זאות דוקטור מלפי,לא אהבתי מה שצ'ייס עשה יותר מידיי אכזרי,נורא עצוב שאחרי כול מה שהם עברו זה הסתיים ככה ,זה מה שהרס לי את הפרק האחרון( חוץ מהעובדה שזה ניגמר).

Flash_os

New member
ובנוסף לדעתי...

גם המסך שחור (מסמן מוות) שהחשיך ל- 5 שניות בדיוק.

סיום מדהים לדעתי.אין כמו סוף פתוח

משאיר פתח לעוד עונה(יה רייט),משאיר בפני הצופים קווי מחשבה ואפשרויות שונות לסיום בראייה סובקטיבית וכמובן לא צפוי(כמה ממכם חשבו שהסוף יסתיים בחיסול או בכניסה לכלא של טוני?). אה כן, החיסול של פיל- אחד החיסולים החזקים בסדרה. מגיע לרשע המרושע הזה

shy6

New member
ספויילר

הסצינה האחרונה היא חלום! כל האנשים שנכנסו למסעדה מתים כבר. הבחור עם המדים שנכנס בכלל נרצח על ידי פולי וכריס בעונה הראשונה או השניה. כנל לגבי השחורים, גם הם נרצחו.

Hubert Hubert

New member
שטויות

אף אחד מהאורחים במסעדה לא הופיע בפרקים הקודמים, אתה מוזמן לבדוק בקרדיטים או בIMDB.

Optimus_Prime

New member
וההמשך..../images/Emo58.gif

איך אפשר להגדיר את הפרק האחרון, ובפרט הסצינה האחרונה? אכזבה? בלתי אפשרי. צפוי? גם לא. מעניין, זו המילה.. התחברתי מאוד למה שקים19 כתבה בקשר לסיום, החיים ממשיכים, האפשרויות עדיין פתוחות.. טוני יודע שקרלו מעיד נגדו, אבל עדיין אוכל ארוחת ערב בשקט עם המשפחה.. ללא ספק אחרי הפרק הקודם ציפינו לסוף מפוצץ, בעיקר באקשן ובחיסולים. מכשלא קיבלנו כזה - אני חושב שזו האפשרות הבאה הטובה ביותר. כל דמות סגרה מעגל (מלמד מלפי, שאני שותף לתחושה של רבים בפורום פה שצ'ייס קצת איכזב אותי) בצורה מלאה. סתם מחשבה לסיום - סדרה , או יותר נכון - אגדה, כמו "הסופרנוס", ראויה שיזכרו אותה למשך שנים קדימה. כל סוף סגור (מוחלט) שהיה מתרחש, בין אם זה רצח, כלא, בריחה מהמציאות, או אפילו ירידה של טוני לחניה לאסוף את העיתון היה סוגר לנו את העלילה וממקם את הסדרה בארכיון - היו זוכרים ש"טוני סופרנו היה מאפיונר ובסוף התנקשו בו. אה, וגם הסדרה איכותית". סוף פתוח אולי מסיט קצת את המחשבה והזכרון מהכיוון הזה, ומשאיר אותנו רק עם האיכות.. ותחשבו על זה.

nyaron

New member
אני לא מבין פרק אחרון אני מתרכז בכול שניה

ועדין אני לא מבין מה הקטע של החתול פרק אחרון מתחילים לדבר לי על חתולים פתהום

Flash_os

New member
תיאוריות מדהימות...

First: "Tony falls asleep last week in a barren room. No sheets on bed, no alrms clock, nothing. When he apparently wakes up, there are sheets on bed, a mirror, an alarm clock with music going off. None of that was in the end of last week's show. Tony dreams the whole last episode. A.J getting settled, Phil going down and agent harris cheering for him, Meadow becoming a lawyer and getting married. In the end, he sees himself sitting at the table. He is dreaming of having dinner with his family. Its ends when tony wakes up from his great dream. When A.J. says during the episode, "you are all living in a dream", that is a clue. sheets on bed, A.J's comment, and tony seeing himself at the end are all clues that the show really ended last week. This weeks episode was all a dream." Second: "Chase is using the final scene to place the viewer into Tony's mindset. This is how he sees the world: every open door, every person walking past him could be coming to kill him, or arrest him, or otherwise harm him or his family. This is his life, even though the paranoia's rarely justified. We end without knowing what Tony's looking at because he never knows what's coming next."​

קים19

New member
אלו שהיתאכזבו......

ילמדו להעריך את הסוף,אני עדיין בהלם מהסוף ואולי במבט לאחור אם ניזכרים בכול מה שדייויד צ'ייס אמר לאורך השנים,אז הכול היתממש בסצינה האחרונה עד הפרט האחרון .אבל אוי הקטע עם דוקטור מלפי ממש מפריע לי!

אני ראיתי רק את הסוף של הפרק האחרון...

ואין לי כוח לראות את כולו, אז תספרו לי מה קרה לדוקטור מלפי?!

bulllli

New member
היא חיפפה אותו עוד בפרק הלפני אחרון

לה לא קרה כלום אבל היא הבינה שטיפול בסוציופאט לא יעזור לו ובטח שלא לה.

RAOUL DUKEE

New member
התיאוריה השנייה..

היא פחות או יותר מה שרשמתי.. אבל השאלה המעניינת היא האם יום אחד אדון צ'ייס הנכבד יסביר לנו בדיוק מה הייתה הכוונה..(לא סביר שזה יקרה, הוא כנראה יתן לנו להתמוסס בתיאוריות שלנו עד אין קץ..)

למעלה