פרק אחרון בהחלט..

Haunted

New member
זה היה סוף סופרנואי קלאסי

אבל רוב האנשים שצפו בפרק שעבר, ציפו לסיגרת מעגל חד משמעית בפרק הסיום. שיהיה בריא דייויד צ'ייס.

aaaaa6

New member
סוף מבריק. למה? כי

גם כשנגמר ספר, לא משנה מה יהיה הסוף, אם הספר היה מלא סאגות מרגשות, אך אין לו סוף פואנטה או אפשרות לסוף טוב, הסיום תמיד יהיה מאכזב בגלל שהוא סיום. הדבר בא לידי ביטוי על אחת כמה וכמה בסדרה שהוקרנה כל כך הרבה זמן. הקשר עם הדמויות ועם העלילה הוא כל כך חזק, שסוף לרצף כזה של תסריטים לא יהיה טבעי לעולם. חוץ מ 24 שהלכה על קונספט שונה ואולי גם Heroes שהחליטו לבנות קונספט עלילתי לכל עונה בנפרד, אין אפשרות לתת Closure לסופרנוס. בכל מקרה, דווקא הסוף כפי שהוא נבנה הוא המענה לכל הקשיים הנ"ל. לאורך כל הסדרה היה ברור שיש שתי אפשרויות לסיומה - התנקשות או כלא. שתי האפשרויות רחפו מעל ראשנו לאורך כל העונה האחרונה (ובכלל) , וברוח הסדרה, הם ממשיכים להישאר במעמד של סימן שאלה. האם הייתם מעדיפים התנקשות, מאסר וודאי או שמע סוף טוב לטוני סופרנו (אם ניתן בכלל ליצור פרק שיהווה סוף טוב) בשונה מסרט שבמשך 90 דקות חותר למטרה מסויימת, סדרת טלוויזיה לא נמדדת לפי סופה. לכן פרק אחרון יהיה מאכזב בכל מצב. מעבר ל Black screen היה גאוני. כי לא משנה איך הסדרה הייתה מסתיימת, בסוף הפרק האחרון, יהיה אשר יהיה, תמיד נרגיש חוסר אמונה שהסדרה נגמרה. בפרק הסיום יש העצמה של תחושה זו. עוברות מחשבות בראש: האם הורדתי קובץ דפוק, האם טעיתי כשחשבתי שזה הפרק האחרון, אולי יש עוד פרק, ובעצם, ההמשך היחיד של הסדרה יהיה בראשנו, בספקולציות, בדיון בפורום. אפשר לטעון שהייתה זו בחירה פחדנית לא לבחור סוף, אך לדעתי נדרש הרבה יותר אומץ לא להיכנע לתחינת הצופים ולא לספק סוף הוליוודי שלא מתאים לרוח הסדרה. כל הכבוד !!! בכל זאת נהננו 6 עונות מצויינות.

קים19

New member
אנשים זה היה סוף מבריק......

הקטיעה הזאות בסוף הייתה מדהימה,צריך ביצים בשביל לא להיכנע לתכתיבים לא רק של מעריצים,אלא תכתיבים של הטלוויזיה עצמה,סוף ענק ועצוב חבל על הזמן.

פרק חזק

לדעתי הפרק היה חזק רצח,, דרך אגב מישהו יודע איך קוראים לשיר ששמעו במהלך הסצנה האחרונה?

RAOUL DUKEE

New member
חייב לציין..

את הקטע ההורס של הסוכני FBI, השתנתי במכנסיים מרוב צחוק.. גדול.. וגם את הקטע עם הפסיכולוגית של איי ג'יי שטוני מתחיל לדבר על אמא שלו והילדות הקשה וכרמלה דופקת לו מבט.. קומדיה במיטבה..

DeepThoughts

New member
די

לא קרה כלום. מאכזב הפרק נגמר כשמדו נכנסת וזהו, לא קרה כלום

AVS51

New member
איך הספקתם לצפות

אחי אתמול כל הלילה הפכתי את האינטרנט לראות אם יש אתר שנותן לצפות בפרקים של הסופרנוס בשידור חי או שיש אתר שמשדר שידורי HBO וכלום והיום על הבוקר התחלתי להוריד את הפרק האחרון אבל יקח לי ים זמן איך כבר הספקתם לראות אותו באיזו תוכנה אתה משתמש או אתר?

Siwnu

New member
אגב, בקשר לסופים האחרים שצולמו...

יש למישהו מושג אם יהיה אפשר לראות את הסופים האחרים שצולמו לסידרה בכדי שגם השחקנים לא ידעו איך היא תסתיים? יש אפשרות לראות אותם איכשהו? אולי אפילו בדיוידי שיצא? תודה.

sagway1234

New member
שאלה לגבי הפרק - קרלו

אם חושבים על זה לעומק אז בעצם טוני יפסיד במשפט שלו כי קרלו הוא זה שיעיד נגדו וטוני נדפק כי קרלו יודע הרבה דברים.... אחרי הכל הוא היה די בכיר...

bret24

New member
על מה אתם מדברים?????????

בפרק שאני ראיתי המתנקש ירה לטוני בראש וכך נגמרה הסדרה. סתם............ סיום גדול ומפתיע אני אישית קמתי לבדוק אם יש בעיה במחשב והחזרתי אחורה 3 פעמים אבל תודו שרעדתם בחמש דקות אחרונות שהייתם בטוחים שטוני יחוסל לפני המשפחה שלו.

c l i f f o r d

New member
הסוף

דבר ראשון אני בטוח שלי כמו לכולם נפל הלב לתחתונים ברגע שהמסך נהפך לשחור. דבר ראשון שחושבים זה לא שככה נגמרה הסדרה אלה שההורדה נדפקה ואכלתם אותה
המילים האחרונות בשיר אגב זהDON'T STOP והמסך הופך שחור. לעצם העניין, בסוף לא מאכזב בכלל, זה מאוד צפוי שלסדרה כמו הסופרנוס ויותר מכך, סדרה אלטרנטיבית כמו הסופרנוס, לא יהיה סוף רגיל כמו לכל סדרה. דרך אגב, מבין השורות אפשר להבין שבהמשך קורה אחד מהשניים, או שטוני מחוסל במסעדה או שהוא לא מחוסל אבל עומד למשפט ויוצא אשם. ראו את זה על הפנים של כרמלה.

Hubert Hubert

New member
../images/Emo58.gif אכזבה צפויה.

קצת קשה לי לקרוא לפרק הזה אכזבה, כיוון שכדי להתאכזב צריכות להיות לך ציפיות כלשהן, ואילו לי היה ברור שהפרק האחרון של הסדרה המעולה הזאת יהיה כולו אנטי קליימקס אחד גדול. טוני לא יחוסל, זה ברור, הרי זה צפוי מדי, ונדוש מדי, וחסר טעם. גם לשלוח אותו לכלא יהיה קל מדי. סיום שבאמת "יסיים" משהו הוא לא הדרך של הסופרנוס. לא הופתעתי כשבמקום מלחמת כנופיות ראוייה הפרק עסק בעיקר באפיזודות תמוהות מחייהן של הדמויות כמו התפוצצות המכונית של איי-ג'יי והתחבטויותיו לגבי עתידו (הסטוריליין שלו העונה היה הבטחה גדולה לדעתי ודי התפספס בפרקים האחרונים) וסירובו של פולי להתמנות לקאפו. יותר מתמיד הורגש בפרק הזה חסרונו של כריסטופר, שגם מותו, כמו מות הסדרה, היה אנטי-קליימקס (יש תרגום ראוי בעברית למונח הזה?) אדיר מבחינתי, ולדעתי גם לא זכה למספיק התייחסות. עוד היתה חסרה לי ד"ר מלפי, שנורא אהבתי את הסיפור שלה בפרקים האחרונים, אבל גם פה היתה תחושת פספוס אדירה והרגשה שהיא לא מוצתה כראוי לסיום הסדרה. רק בגלל מחקר כלשהו היא הבינה שטוני חלאה ושהיא לא עוזרת לו? ההארה הזו היתה מעניינת אבל נראה שהפיתרון שלה היה קל מדי. היו גם נקודות אור בפרק, בייחוד מספר סצינות הומוריסטיות: החיסול של פיל היה מבריק לדעתי, בים של סצינות "מעודנות" וסירוב עיקש לתת לצופים את מה שהם רוצים: סוף מפוצץ ודרמטי והרסני, דמות אחת זוכה להגיע לסופה באחת הסצינות הגרוטסקיות והמשעשעות ביותר בסדרה. צחקתי כל כך כשראשו נמעך מתחת למכונית, ועוד יותר כשראיתי את תגובותיהם של הצופים במחזה. סצינה משעשעת נוספת היתה כשסוכן הFBI שמע על מותו של פיל והכריז "אנחנו עוד ננצח", כאילו היה אחד מצופי הסדרה שמצפה לאיזה קלוז'ר ראוי, לאיזה ניצחון מרהיב. אבל אין ניצחון כזה, ומה שהיה יכול להפוך למלחמה עקובה מדם מסתיים בסצינה טראשית למהדרין, זמן רב לפני סיום הפרק עצמו. חוץ מפיל, אף דמות בפרק האחרון לא מתה, או מתחתנת, או נכנסת לכלא, או זוכה לאיזשהו שינוי מהותי בחייה, והפרק מסתיים בסצינה סתמית למדי שנקטעת בהפתעה. יש אלו שאומרים "זה מבריק! הסדרה מסתיימת ללא שום מאורע מיוחד והדמויות יחיו לנצח, כמו החיים האמיתיים, בניגוד לכל סדרות הטלוויזיה ההוליוודיות והמלוקקות האלה". אבל הסופרנוס היא לא "החיים האמיתיים", היא יצירת אמנות, היא טלוויזיה, יש בה דמויות וקווי עלילה ומוטיבים חוזרים ומטאפורות והתרות, ולסיים אותה בנקודה אקראית כאילו היתה איזושהי מראה מדוייקת של החיים האמיתיים זה, בעיניי, סוג של עצלנות. אמנם מעטות הסדרות שהצליחו להסתיים בפרק אחרון ראוי, אבל נראה שהסופרנוס ויתרו עוד מההתחלה (אני, אגב, די אהבתי את פרק הסיום של 'רצח מאדום לשחור', למשל, למרות שבא בסופה של עונה מחורבנת להפליא. הוא הצליח לטפל באחת התמות המרכזיות בסדרה ולהאיר מחדש את אחת הדמויות הראשיות והמורכבות ביותר בסדרה. כמובן שאחר כך גם עשו סרט טלוויזיה שהיה די גרוע והרס כל רושם טוב שהפרק הזה השאיר, אבל בוא נתעלם מזה. הפרק האחרון של 'אוז' גם בא בסופה של העונה הכי פחות מוצלחת בסדרה, ואמנם הוא לא היה לגמרי מבריק כמו בימי השיא של הסדרה, אבל הסיום של מערכת היחסים של ביצ'ר וקלר היה מצויין לדעתי, והצליחו לתת הרגשה של סיום על אף שהרבה קצוות שחלקם נפתחו רק בפרק ההוא נשארו פתוחים. את פרק הסיום של 'עמוק באדמה' אני כבר פחות זוכר וזו גם הסדרה הפחות האהובה עליי מבין השלוש שהוזכרו בהודעה הזאת, אבל אי אפשר לשכוח את סיקוונס הסיום המדהים בו אנו חוזים במוות העתידי של כל הדמויות. סיום כזה אמנם לא היה מתאים בכלל לסופרנוס שמשתדלת להתרחק מטריקים מסוגננים כאלה, אבל אני לא יכול להכחיש שקוננה בי תקווה קטנה שנזכה לאיזושהי הצצה לעתיד, או לפחות איזו סצינת חלום ייצוגית בהשתתפות כל הנפטרים והנרצחים האהובים)(איזה פרקים אחרונים של סדרות טלוויזיה אתם אהבתם?). בקיצור - הפרק אמנם היה מאכזב במינוריות שלו, אבל מצד שני הוא המשיך את הקו שהסדרה הזו קבעה מתחילתה, ככה שאני מניח שלצפות ליותר היה טיפשי.

Flash_os

New member
דעתי...

סגירת מעגל היה לא מרחץ דמים שכולם ציפו אלא מפגש עם דוד ג'וניור. לי ברור שטוני נרצח בגלל משפט הבא שהיה בסצינה אחרונה: "Try to remember the times that were good." וגם עם הקטע שנלקח מסרט 'הסנדק': מתנקש טוען נשקו בשירותים.

קים19

New member
הרבה אנשים פיספסו.....

לגמרי את הסוף,כולם באמת חיכו לפינאלה הסצינה השייקספירית,טראגית ,אבל במבט לאחור אם זה היה הסוף זה היה חרא של סוף וכול כך צפוי וכמו שצ'ייס אמר שהוא לא אוהב את עניין עלייתו ונפילתו של גנגסטר,כמה צפוי. מה שהצופים באמת פיספסו שהסוף היה סופר טראגי גם אם לא קרה כלום :טוני לא הישתנה הוא עדיין אותו הדבר תקוע בחרא שלו והשדים שלו וברור לנו שהטיפול לא עבד וזה באמת כואב הוא ישאר בוס לטוב ולרע,כרמלה כמה חיכנו(והיינו קרובים לזה כמה עונות) שהיא תיתפכח ותבין מה קורה סביבה ,היה דגש על העצב שלה ועל ההחמצה האישית שלה שזה לא מה שהיא רוצה בחיים:יש כול כך הרבה סצינות שמדגישות את זה ,טראגי היא לא עשתה כלום וכניראה גם לא תעשה.הדוד,מצבו לא ישתפר,אלא רק יחמיר ,ג'נס אלמנה,אנחנו לא יודעים מה יקרה עם סיל,אשתו של כריסטופר אלמנה,מה שאני מנסה לומר שאף אחת מהדמויות לא קיבל סוף טוב או אופטימי,להפך כולן תקועות בחרא שלהן,אני פיתאום מבינה כמה טעיתי וכמה בסידרה כמו בסופרנוס סגירת קצוות וקווי עלילה פשוט לא מתאימים ,לא קיבלנו אפילו סוף טוב עם דוקטור מלפי,משהו .....כלום וכמה שזה עצוב ולי אישית נורא הפריע העניין הזה עם מלפי ואחרי כול מה שהיא וטוני עברו זה לא התאים.המעריצים של הסופרנוס שרצו טבח בפרק האחרון ילמדו להעריך את הסוף הגאוני והאמיץ ויבינו(כמו שאני הבנתי) שמה שמתאים לסדרות אחרות בשום פנים ואופן לא מתאים לסופרנוס ,גאוני גאוני גאוני ,טוני ממשיך כולם ממשיכים כמו שצ'ייס אמר"life goes on" רק שהצופים לא יזכו ליראות את זה זה לא היה במיקרה שהקטיעה בסוף ניראתה כמו תקלה בחשמל....גאוני! אבל אלוהים איזה עצוב שזה יסתיים,אני לא מפסיקה לחשוב על זה ובחיים שלי לא הייתי בכזה מצב רוח ביגלל סידרה זה ממש השפיע עליי. וחובה ואני ממליצה לאלו שהתחילו לראות את הסידרה רק לאחרונה ליתפוס את השידורים החוזרים של הסידרה (מההתחלה כמובן) ואז אולי הם יבינו יותר את הסוף.

Hubert Hubert

New member
מה גאוני בזה?!

אתגר אמיתי היה לנסות לסיים את הסדרה בצורה לא הוליוודית אבל שכן תהווה סיום כלשהו. סתם להגיד "החיים ממשיכים והכל נשאר אותו דבר והכל חרא" זה גם לא מקורי וגם לא מעניין, מה בדיוק הגאוניות פה? פואנטה של ילד דכאוני בן 15.

קים19

New member
אז מה היית מעדיף......

שיהרגו את טוני ואז.......היית מקבל סוף מטופש וצפוי הסוף היה הכי לא הוליוודי שיש. החיים ממשיכים, סוף טוב לא יכול להיות לדמויות האלו וגם סגירת מעגל לא אפשרית בסידרה כזאות,מבחינתי זה היה סוף מושלם ,כואב ועצוב והרבה דברים הפריעו לי,אבל מושלם.

למעלה