פרק אחרון בהחלט..

RAOUL DUKEE

New member
../images/Emo58.gif פרק אחרון בהחלט..

אני עדיין לא יודע מה לומר על הפרק האחרון.. אני מאמין שזה יבוא לי בהמשך.. פאקק

TopSound

New member
לפי דעתי היה פרק קצת מאכזב...../images/Emo31.gif

ציפית שיסתיים אחרת...

Schweppesdude

New member
אני האמת כבר לא צופה בסדרה

ומבין מה הולך רק מתקצירים של אנשים אבל אני עדיין במתח!!! אז ספרו ספרו

Haunted

New member
../images/Emo58.gif אז ככה...

לדעתי הפרק האחרון היה מאכזב לגמרי. אני אישית ציפיתי לאיזושהי סגירת מעגל, או מחרץ דמים. מבחינתי הפרק הסתיים כמו פרק רגיל. (זה רק אני או שהפרק נראה כאילו הוא נחתך בסוף ?) פיל אמנם חוסל, אבל לא ברור מה הולך עם משפחת ניו יורק, אם מישהו מחליף אותו, או אם ממשיכים בטבח. גם נראה לי תמוה קצת שפיל חוסל, וטוני ממשיך להסתובב ברחובות כרגיל. אני אישית הייתי מצפה ממשפחת ניו יורק להחזיר באותו מטבע, למען הכבוד. למרות זאת, אני עדיין לא מאמין שראיתי עכשיו את הפרק האחרון בסדרה. מבחינתי זהו סופו של עידן. חברים, הפרק האחרון כבר שודר, אבל הפורום ימשיך להיות פעיל, ובתקווה שתלוו אותנו עד סוף שידורי העונה בארץ, וגם לאורך השידורים החוזרים שישודרו בקרוב בייס. במשך השבוע אני אפתח שרשור סיכום של כל עונות הסדרה. עד אז, אתם מוזמנים להביע את דעתכם ולסכם את הסדרה. The Sopranos Born - January 10th, 1999 Died - June 10th, 2007 R.I.P.

solomon9

New member
בקשר לטוני ופיל

ברור שאף אחד לא ניסה להרוג את טוני אחרי שפיל נרצח מכיוון שטוני עשה עסקה עם החבורה של פיל. לדעתי תוך שנה שנתיים יוציאו סרט שיסגור את העיניין.

aaaaa6

New member
wishfull Thinking

אתה מקווה שיהיה סרט בהמשך כי קשה לך להתמודד עם הסוף כמו שהוא. לכולם קשה. תכלס, יכול להיות שיעשו סרט המשך רק בגלל שהוא יכול לגרוף רווחים. אפשר גם לעשות מיני סדרה או כל דבר אחר, אבל מבחינה ספרותית - סוף זה סוף. גם כשנגמר ספר, לא משנה מה יהיה הסוף, אם הספר היה מלא סאגות מרגשות, אך אין לו סוף פואנטה או אפשרות לסוף טוב, הסיום תמיד יהיה מאכזב בגלל שהוא סיום. הדבר בא לידי ביטוי על אחת כמה וכמה בסדרה שהוקרנה כל כך הרבה זמן. הקשר עם הדמויות ועם העלילה הוא כל כך חזק, שסוף לרצף כזה של תסריטים לא יהיה טבעי לעולם. חוץ מ 24 שהלכה על קונספט שונה ואולי גם Heroes שהחליטו לבנות קונספט עלילתי לכל עונה בנפרד, אין אפשרות לתת Closure לסופרנוס. בכל מקרה, דווקא הסוף כפי שהוא נבנה הוא המענה לכל הקשיים הנ"ל. לאורך כל הסדרה היה ברור שיש שתי אפשרויות לסיומה - התנקשות או כלא. שתי האפשרויות רחפו מעל ראשנו לאורך כל העונה האחרונה (ובכלל) , וברוח הסדרה, הם ממשיכים להישאר במעמד של סימן שאלה. האם הייתם מעדיפים התנקשות, מאסר וודאי או שמע סוף טוב לטוני סופרנו (אם ניתן בכלל ליצור פרק שיהווה סוף טוב) בשונה מסרט שבמשך 90 דקות חותר למטרה מסויימת, סדרת טלוויזיה לא נמדדת לפי סופה. לכן פרק אחרון יהיה מאכזב בכל מצב. בכל זאת נהננו 6 עונות מצויינות.

Haunted

New member
../images/Emo31.gif

אם דייויד צ'ייס מכבד את עצמו ואת הסדרה הנפלאה הזאת שהוא יצר, אני לא מאמין שהוא יחשוב אפילו בצחוק על יצירת סרט. מהסיבה הפשוטה שסרט פשוט יהרוס את הסדרה, ואת השם הטוב שלה.

MeiDanG

New member
מסכים איתך לגמרי.../images/Emo58.gif

אבל לפי דעתי זה היה ממש צפוי שפיל ימות, גם ככה לא הייתה לי הרגשה טובה אחרי ה"הסכם" שמשפחת ניו ג'רזי עשו עם ניו יורק. בכל מקרה זה היה צפוי אחרי שהוא אמר לנכדים שלו "תגידו שלום לסבא...ביי ביי" XD וכן, סוף הפרק באמת נראה קטוע, השאיר אותי במתח במיוחד כשהאיש המוזר הזה הסתכל כל הזמן על טוני, כנראה הוא היה שכיר של משפחת ניו יורק, אבל את זה כנראה אף פעם לא נדע. בכל מקרה למרות שכנראה ראיתי את העונה החמישית והשישית בלבד, אני יודע על מה מדובר. וזאת לפי דעתי הסדרה הכי טובה בכל הזמנים. יהי זכרה ברוך.

../images/Emo58.gif

לא חושב שהאיש המוזר היה שכיר של משפחת ניו יורק, אחרת הוא כבר היה מחסל את טוני (הרי אין לו סיבה ממש לחכות כל כך הרבה..) מקסימום מהFBI.

MeiDanG

New member
דווקא

נראה לי שהם השאירו קצה חוט במקרה והם ירצו לעשות איזה פרק נוסף בכל סוף סדרה עושים דבר כזה. אבל יכול להיות שהוא מהFBI.

sagway1234

New member
לא הבנתי את הסוף בכלל

מה הקטע של הסוף.... אני לא מבין גם כן הדיוויד צ'ייס הזה תמיד אתה מצפה שיהיה משהו ולא קורה כלום... אבל מה זה הסוף הזה?!!?! ככה מסיימים סדרה כל כך גדולה?

daeve1

New member
זה בכלל לא סוף מאכזב, להיפך... זה סוף מבריק!

כולם כל כך ציפו לסוף ושאלו את עצמם כיצד "הסופרנוס" תסתיים... ואז דיוויד צ'ייס זרק עליהם את הפתעת חייהם, לא היה סוף ל"סופרנוס", היה מסך שחור... ואנחנו לעולם לא נגלה האם טוני ומשפחתו מתו או חיו, זה פשוט מבריק!

Siwnu

New member
../images/Emo58.gif פרק חביב ביותר!

הסצינה האחרונה הייתה עוצמתית לגמרי, כל בחור שנכנס הייתי בטוח שהוא זה שיהרוג את טוני. סגרו את העניין עם ניו-יורק באופן באמת די תמוה, וגם אייג'יי שהתחלתי להאריך בפרקים האחרונים איכזב אותי במחצית הפרק... אני ממש מדוכא לדעתת שזהו... נגמר... אין עוד סופרנוס.... אף פעם.

קים19

New member
אני לא יודעת אם ליצחוק או ליבכות../images/Emo58.gif

בואו נתחיל בזה שדייויד צ'ייס היה אחראי לחלוטין על הפרק האחרון ומי שממש מכיר ומבין את הסידרה ,במידה מסוימת ציפה לסוף הזה ויודע שזה תאם בדיוק את מה שדייויד צ'ייס אמר לאורך השנים:ואני לפני יומיים גם כתבתי על זה-דייויד צ'ייס תמיד אמר שהוא לא אוהב קצוות סגורים ,הוא אמר שהוא לא אוהב איך בפרקים אחרונים של סדרות סוגרים קווי עלילה לחלוטין וסוגרים קצוות,הוא לא אהב את זה וגם אמר שזה לא הגיוני כי החיים ממשיכים ,הוא לא אהב את הרעיון של עלייתו ונפילתו של הגנגסטר.הוא אמר במפורש שאומנם הסידרה תסתיים ,אבל תיווצר ההרגשה שהדמויות ממשיכות כי במילים שלו"life goes on" והמישפט הזה שלו הוא העניין המרכזי של הפרק .צריך לתת לצ'ייס קרדיט יש לו ביצים כי הוא מסרב להיות חלק מתבנית קבועה ,תמיד מצפים לפתרון בסוף שהכול יהיה ברור פתאום,שהכול צפוי וזה משהו שהוא היה נורא נגדו ואנטי ,תשימו לב לציטוט הזה מאחת הביקורות על הפרק האחרון" One thing for certain: It was just one last, brilliant example of Chase refusing to live within the conventions of television. In a world where resolution is expected, no previous great television series ever has gone out on such a high note of ambiguity, such a lack of denouement. Other shows have ended satisfyingly. (Carrie wound up with Mr. Big on "Sex and the City.") They've ended with a last burst of creativity. (Remember the surrealistic final episode of "Homicide: Life On the Streets.") They've ended with a superb twist that brought closure to fans (such as the "dream" sequence that closed "Newhart.") "The Sopranos" did none of those things. Instead, it probably left most viewers going, WHAT????? And then talking among themselves about what they just had seen. " בעניין הזה הפרק היה גאוני הוא לא הסתיים כמצופה כמו שאר הסדרות ונגיד היינו מקבלים אותו מת בסוף הפרק ואז ?........ זה כול כך טראגי וגאוני שהחיים ממשיכים טוני נישאר עם השדים שלו,כרמלה נישארת עם תחושת האומללה וההחמצה ,איי ג'יי עם הדיכאון שלו כלום לא ניפתר ,דייויד צ'ייס בנה את הדמויות שלו בצורה כזאות שהן יכלו להיות אנשים אמיתיים לגמרי והסוף תאם את זה.לא קיבנו סוף ארוז באריזה יפה,לא קיבלנו פיתרונות,טוני לא ראה את האור,להפך הוא נישאר בחרא שלו וזה כמו שאמרתי כול כך עצוב וטראגי וגאוני והסוף הזה הוא התמצית של למה הסופרנוס היא הסידרה הכי טובה שיש ולמה היא לא כמו כולם,אני יודעת שהרבה אנשים התאכזבו ,אבל זה היה סוף גאוני. וכרגע כול כך עצוב לי שאחרי יותר מ8 שנים שאני רואה את הסידרה הזאות ברור לי שזה סופו של עידן ושום דבר שיבוא עכשיו לא יגיע אפילו בקצת לרמה של הסופרנוס.

קים19

New member
וכמובן....

דייויד צ'ייס משאיר אותנו במתח בפחד ,מה קרה הלאה אחרי שמדו ניכנסה ,האפקט פה עצום פי מיליון ממצב של חיסולו של טוני זה לא היה סתם שהמסך פתאום החשיך וכולם חשבו שמשהו לא בסדר אצלם בטלוויזיה-פשוט גאוני.

RAOUL DUKEE

New member
אני לא מתיימר להבין..

מה צ'ייס יוצר, אבל בכל זאת.. אני חושב שלמרות הסיום הפתוח הסיום גם סגור.. בסצינה האחרונה (והמדהימה אגב..) אנחנו בעצם רואים שטוני תמיד יצטרך להסתכל מאחורי הגב, כל אחד יכול להיות הכתובת לכדור שיגמור את חייו.. הרוצח השכיר תמיד יהיה שם, הגאנגסטרים השחורים תמיד יהו שם, המלשין התורן (קרלו) כמו הרבה אחרים לפניו תמיד יהיה שם.. זה אורח החיים שטוני בחר ואין סיום טוב מזה להמחשת העניין.. אני יודע שלחלקכם קשה לקבל סוף כזה, אבל אני אישית לא יכול לחשוב על סוף יותר "סופרנואי" מזה.. פשוט יצירת מופת..

למעלה