על הפלייאוף

stan123

New member
../images/Emo58.gif על הפלייאוף

בשבוע של הווילד-קארד 3 מ 4 הקבוצות שנצחו היו וולד-קראדיות. היחידה שהיתה אלופת בית וניצחה היתה סיאטל שעל הנייר היתה אולי החלשה ביותר, במאבק נגד ווילד-קארדית עדיפה בהרבה (ניו אורלינס). סה"כ 75% הצלחה. שבוע אחר כך (ראשון שהיה) מתוך 3 הווילד-קארדיות נצחו 2 (גרין ביי את הקבוצה הטובה ביותר ב NFC לפחות מבחינת מאזן, וג'טס את הקבוצה הטובה ביותר ב AFC לפחות מבחינת מאזן). סה"כ 67% הצלחה. עד עכשיו מתוך 8 נצחונות פליאוף, 5 היו של קבוצות וולד-קארד (63%). in your face סיני!

למה בפרצוף שלי?

כי הג'טס השנואים ניצחו? האמת אני עכשיו קצת פחות שונא את הג'טס כי סופסוף הם ניצחו משחק בצדק. חוץ מזה קבוצות הווילד קארד השתתפו ביותר משחקים, אז זה קצת מעוות את הנתונים. ובהחלט היה מרשים לראות את התכנית של הג'טס נגד הפטריוטים (שלדעתי הייתה דומה מאוד לתכנית נגד הקולטס). מה שאני חשבתי (אי אפשר כל כך לראות את זה בטלויזיה אז אולי אני טועה) זה שכל הקבוצה סובבת סביב דרל ריבס. הג'טס שלחו רק שלושה ליינמנים ברוב המהלכים מול חמישה של הפאטס וכל יתר השחקנים היו בשמירה. אז היו שמונה שחקנים של הג'טס ששמרו על חמישה של הקולטס, ומה שמעוות את המספרים האלה לטובת הג'טס בצורה מכרעת זה דרל ריווס. ריווס הוציא לבדו את דיון בראנץ' ואז נשארו שבעה מול ארבעה ואם מספרים כאלו היה קשה למצוא שחקן פנוי. מעניין יהייה לראות איך הג'טס השנואים ישחקו נגד הסטילרס. אם הם ישתמשו באותה טקטיקה אז אולי דרל ריווס יהיה על מייק וולאס (או איך שקוראים לו - הריסיבר הטוב של הסטילרס) ואז נראה אם הריסיברים הצעירים של הסטילרס יצליחו מול כיסוי כפול. מצד שני לטובת הסטילרס עומדת העובדה שיותר קשה להפיל את רות'ליסברגר מאשר את בריידי. כל פעם שמגן של הג'טס הגיע אל בריידי הוא מיד נפל, אבל נגד רותל' זה פחות יעבוד. גם פיטסבורג במילא קבוצת ריצה יותר, אז כנראה הג'טס לא ישתמשו באותה טקטיקה. אם ההתקפה של הסטילרס לא תעשה טעויות כמו נגד הרייבנס אז יש לסטילרס סיכוי טוב. נגד הרייבנס הם הצליחו לחזור רק בזכות טעויות unforced של הרייבנס. אם הג'טס יצטרכו לשחק בפיגור לשם שינוי אז נראה את סאנצ'ז עושה כמה מהלכים. אני מקווה גם שפלמלו יחזור לעצמו כי הוא כמעט ולא הורגש נגד הרייבנס. והבנתי עכשיו למה נכנסתי לפוטבול רק בשבוע ה15 בערך - זה פשוט טוב מידי וזה לוקח יותר מידי זמן!

stan123

New member
הן השתתפו ביותר משחקים כי הן נצחו

סתם ככה קבוצות הלוילד קארד לא משחקות יותר משחקים מאשר אלופות הדיווזיות הפחות טובות. דבר שני, "בפרצופך" כמו שכתבתי, כי אתה נוהג תמיד לזלזל בקבוצות וולדקארד. אם אני אעוות לגמרי ציטוט שלך והוציא אותו מהקשרו: "שבוע הוילדקארד הוא משעמם כי הקבוצות שם לא באמת טובות" - והנה קיבלת משחקי ווילד-קארד טובים וקבוצות וולד-קארד טובות. פייטון בבית, רוצח הכלבים בבית, אטלנטה בבית. מה צריך עוד? אה, כמובן, ששיקגו יעופו על טיל. ואם תמשיך לראות פוטבול רק משבוע 15 אז אולי עדיף לך לוותר על זה ולחזור ל"ספורט" הזה שאתה אוהב - רכיבה על קורקינטים בטור-דה-שמאלץ או "כדורסל" מהשמורוליג. או הוקי קרח שהוא סבבה אבל אתה היחיד שרואה את זה.

JayneCobb

New member
תורידו טונים בבקשה...

יש לכם בעיה אחד עם השני,סבבה,קחו אותה למסרים. ההתנצחויות האלו לא מוסיפות כבוד לאף אחד.

DEJ

New member
ולמה לזלזל?

רכיבת אופניים, בטור דה-פראנס, הג'ירו או הוולטה, לא במיוחד מעניין לצפיה (במיוחד אם אתה לא רוכב. כרוכב אני יכול להגיד לך שיש שם לא מעט אספקטים מעניינים, אבל זה מספיק מבחינתי לראות אותם בתקצירים), אבל זה ספורט קשה, שיש בו לא מעט משמעויות דומות לפוטבול - מבחינת הקבוצתיות, ה"כולם למען הקבוצה", הבודדים שתופסים את מירב תשומת הלב כאשר יש הרבה "פועלים שחורים" שמביאים להם את הנצחון, ועוד. גם בכדורסל הזלזול מיותר. זה ספורט קבוצתי יפה לצפייה, והעובדה שאני אוהב לצפות בפוטבול, לא מונעת ממני את האפשרות ליהנות גם מכדורסל. או מכדוריד. או מפוטבול אוסטרלי. אפילו מכדורגל (טוב, אולי הגזמתי כאן, אבל אני בטח לא אתייחס לכך בצורה מזלזלת). בכלל, אתה לא חייב לאהוב שום דבר, אבל מי שמזלזל במשהו, כשהוא לא ממש בקיא בו, לא גורם לי להעריך אותו יותר. ההפך הוא הנכון. ואני כותב את זה דווקא משום שלמדתי לא מעט ממך על הפוטבול בקולג'ים, אז זה לא שאין לך מאיפה ליפול.

דווקא רכיבת אופיניים זה מבחינתי ההפך מפוטבול

כלומר מבחינת חווית הצפיה. רכיבת אופניים זה ספורט די מינימלסטי שכיף לראות בזמן תנומת צהריים, למשל. הפידולים והנוף של אירופה יוצרים אווירה די מהפנטת. מצד שני אפילו השדר לא יהסס להגיד שזה משעמם לפעמים (עד שקורה משהו טיפשי כמו זה : http://fragg.me/video/tour-spain-juan-antonio-flecha-american-flag ). לעומת זאת פוטבול זה ספורט שלוקח ממך את כל התשומת לב, ובגלל זה אני אשמח כשהעונה תיגמר. אני אוכל לחזור לשגרת הספורט הרגועה של NBA בקטנה ומכבי בימי חמישי (אפילו יש לי כרטיס למשחק נגד ברצלונה עוד חודש!). וכמובן באביב מתחיל הג'ירו, וג'וש כמובן ימשיך לרדת עלי שאני רואה דברים מוזרים כאלה :) ואכן מי שלא רוכב לא יכול להבין כמה אופניים זה ספורט קבוצתי.

stan123

New member
לגבי ההתנצחויות והזלזול

סיני ואני לא מתנצחים פה. הכל ברוח טובה, קצת trash talk על זה שהוא לא רואה "מספיק" פוטבול. אין לי בעייה עם רכיבה, אני מת על כדורסל (גם אירופי) ולהוקי קרח יש לא מעט צופים. עם מייקל ויק יש לי בעייה בגלל עברו, אני מת על המשחק שלו, נהנה לראות אותו אבל קשה לי עם הלגיטימיות של להחזיר שחקן כזה (אז העובדה שהם הפסידו והם בבית קצת עוזרת לי בדילמה...). בכל מקרה זה לא המקום לדיון על זה. אין טעם להוציא את הדברים מפרופורציה, קצת rant לא יותר מזה... בלי קשר, הלוואי ששיקגו יעופו

לפחות מישהו קורא את ההודעות שלנו!

לא הייתי בטוח שזה מתקים. ובקשר למה שאמרת: אולי אמרתי שהווילד קארד לא מעניין ואכן השלב של יום ראשון היה הרבה יותר מעניין. וגם אמרתי שאני שמי שינצח בין גרין ביי ופילדלפיה ייצג את הNFC בסופרבול. ולגבי הג'טס, עם הם לא היו מחזירים את הבעיטה בסוף המשחק אז ספק אם הם היו מנצחים. ואם פייטון היה מוסר את המסירה האחרונה הזאת יותר בדיוק אז הקולטס בטוח היו מנצחים. ואמרו על הקולטס שיש להם הרבה שחקנים שלא היו בליגה אם לא בקולטס. ולגבי שיקגו - אני עדיין לא מבין מה טוב בהם. כנראה קורה מידי פעם שיש קבוצות עם מזל שמגיעות לשלבים בפליאוף שבהם הן לא צריכות להיות. כמו הג'טס שנה שעברה, וכמובן הקבוצה ששיקגו ניצחה, הסיהוקס.

שכחתי להגיד מה הפואנטה

הפואנטה היא שפוטבול ספורט לא צפוי ומי שחושב שיכול לחזות מה יקרה מוזמן להפסיד את הכסף בהימורים. אגב כמו שאתה אומר פוטבול מדמה את החיים, ואכן, גם החיים לא צפויים. ההבדל הוא שבפוטבול יש מספר מאוד סופי של תוצאות פוטנציאליות (קבוצה א' תנצח, קבוצה ב' תנצח) וכשיש הפתעות ניתן לזהות זאת מיד. לעומת זאת בחיים יש אינסוף תוצאות אפשרויות (אני חושב) ולכן קשה יותר לראות תוצאות פוטנציאליות שונות ממה שקרה. כלומר מגיעים לסקנה שמה שקורה היה חייב לקרות, אבל זה לא נכון. בכל מקרה, הדרך היחידה לא לצאת טמבל מידי פעם היא לא לנחש תוצאות מראש אף פעם.

RoyBehar

New member
כמה תגובות..

דבר ראשון, מה כל כך רע בלצאת טמבל מידי פעם? זה חלק מהכיף בלנחש תוצאות של משחקים. ברור שאף אחד לא יכול לנבא באמת מה יהיה, אבל בשביל זה אנחנו צופים במשחקים האלה... דבר שני, אני עדיין לא מצליח להבין את העניין הזה של להתחיל לצפות החל משבוע 15. גם ככה הליגה הזאת כל כך קצרה שכל משחק שאני לא צופה בו, אני מתבאס כי אני יודע שאנחנו מתקרבים לתקופת החושך שבין הסופרבול לסוף אוגוסט. חוצמזה שבגלל האורך של הליגה, לכל משחק, החל משבוע 1 יש כמעט את אותה חשיבות. נכון שבשבוע 15-17 בד"כ כבר קצת יותר ברור מה צריך לקרות בשביל שקבוצה א' תעלה לפלייאוף או קבוצה ב' תקבל יתרון ביתיות, אבל זה לא מוריד מערכם של המשחקים המוקדמים יותר בעונה. כל משחק חשוב ולכן זה הופך אותם להרבה יותר מותחים ממשחקים בתחילת העונה ברוב ענפי הספורט האחרים (בעיקר הNBA עם הליגה הארוכה וגם הMLB). ודבר אחרון, לגבי שיקגו - אחרי שלושת היריבות מהAFCW זו כנראה הקבוצה השנואה עליי בליגה, ובכל זאת אני לא יכול שלא לחלוק עליך - שיקגו לא הגיעה לפלייאוף בגלל מזל. היא הגיעה כי היא קבוצה טובה ולכן היא גם תשחק על כרטיס לסופרבול השבוע. אם יש אלמנט אחד שאפשר להחשיב כמזל זה העובדה שד"ר ג'יי הגיע למשחק ביום ראשון ולא מיסטר קאטלר. הוא אולי הקוורטרבק הכי לא יציב בליגה, לפחות מבין הקבוצות שעדיין משחקות או ששיחקו בפלייאוף. אתה אף פעם לא יכול לדעת איזה קאטלר תקבל -זה שזורק 4 אינטרספשנס או זה שזורק 2 ט"ד טרץ לעוד 2. לצערי במשחקים האחרונים זה הקאטלר הטוב וככה הם גם נראים. אפשר גם להגיד שהם קיבלו יריבה קלה (אלא אם שואלים את ניו אורלינס) בשבוע האחרון, אבל גם בשביל לקבל יריבה קלה אתה צריך לסיים במאזן טוב ועל זה הם עבדו לאורך כל העונה, ככה שגם כן עניין המזל לא כל כך רלוונטי. ודבר אחרון, שמתקשר דווקא לדברים של STAN ולא של סיני - גם לי הפריע העניין עם ויק לאורך רוב הזמן מאז שהוא חזר, אבל קצת מוזר לי שאף אחד לא מדבר על העבריין האחר שמשחק "אנדר סנטר" בפלייאוף כרגע. ביג בני סלע מפיטסבורג. רק לי ממש מפריע שפשוט שכחו וסלחו לו ופטרו אותו עם 6 משחקי השהייה וזהו? הבנאדם אנס בחורה. נכון, עדיין לא הוכיחו כלום ויש לי הרגשה שמספיק כסף יעבור ידיים בשביל להשתיק את הסיפור הזה, אבל עדיין - ממש קשה לי עם ההתעלמות המוחלטת מכל הסיפור (שמצטרף למספיק סיפורים אחרים עליו שנותנים תמונה לא מאוד מחמיאה שלו), מבחינתי אין עבירה יותר גרועה פרט לרצח, וההבדל היחיד בינו לבין ויק היא שויק היה טיפש ונתפס ואני באמת מאמין לגילויי החרטה שלו, בניגוד לבן שממשיך להנות מהחיים כרגיל.

laufgas

New member
מה הפריע לך בויק?

אני שואל את זה כמובן לא בטון מסנגר. אני באמת רוצה לדעת.

לגבי שיקאגו והשאר

סיאטל עדיין קבוצה לא טובה וניצחון אחד מרשים ככל שיהיה לא משנה את התמונה. וכידוע שיקאגו שיחקו נגד 4 ק"ב "חוט שלישי" במהלך העונה, ובמילא הם היו רק 11-5, תוצאה שרוב השנים לא נותנת דירוג 2. ולגבי למה אני מתחיל לראות פוטבול מאוחר יחסית, אני מניח שאם היה לי כבלים אז הייתי מתחיל לראות יותר מוקדם אבל מצד שני אני לא רואה את עצמי משלם על טלויזיה. וגם כמו שאמרתי, פוטבול זה פשוט טוב מידי וברגע שמתחילים קשה להפסיק...

Yo-man

New member
למי שהתעצל לפתוח את הלינק משום מה

מצחיק נורא
Jay Cutler Proves Naysayers Wrong By Defeating Shittiest Team Ever To Make Playoffs CHICAGO—Silencing once and for all the multitude of critics who said he did not have what it took to be a postseason quarterback, Bears quarterback Jay Cutler led the Bears to the NFC Championship Game last Sunday by defeating the 8-10 Seattle Seahawks, by far the worst team ever to make the playoffs. "I think I've demonstrated what I'm truly capable of when I'm playing to my strengths," said Cutler, who threw for two touchdowns against Seattle's godawful 27th-ranked defense and had a four-game interception streak snapped only because Seahawks safety Jordan Babineaux inexplicably muffed a pass thrown at the goal line. "People got to see my true potential today." Cutler will play his first postseason game against an opponent with a winning record Sunday​

RoyBehar

New member
חחח... חזק (ועוד קצת לגבי הדובים)

תשמעו, זה נראה לי אחד הדברים ההזויים שאני זה ש"מגן" על אחת הקבוצות השנואות עליי בליגה ועל אחד השחקנים השנואים עליי. אם קארמה זה דבר שקיים בספורט האמריקאי או בכלל, אז ג'יי קאטלר לא ישחק השנה בסופרבול. אני גם הימרתי על הפאקרס ואני מאוד מקווה שהם ינצחו. אבל אין לי ספק שגם המשחק הזה, כמו מפגשים קודמים בין השתיים, יהיה צמוד. ובמשחק צמוד אני תמיד נוטה להמר על הקבוצה הביתית. לכן אני לא אופתע בכלל אם הדובים ינצחו. זה בעיקר תלוי, כמו שכבר כתבתי, באיזה ג'יי קאטלר יגיע למשחק. עד עכשיו לא יצא לנו לבדוק באמת איזה קאטלר מגיע למשחקי קלאטצ'. המבחן היחיד הקרוב לזה (לפחות שאני זוכר, חייב להודות שלא עקבתי מספיק אחריהם לאורך העונה ואולי היו משחקים חשובים בעונה שלא לקחתי כאן בחשבון) היה מול סיאטל. קבוצה נחותה לכל הדעות (למרות שבכל זאת הדיחו את האלופה) אבל עדיין משחק פלייאוף. קאטלר היה חד מולם ושיחק כמו שבמשך העונות שלו בדנבר פיללתי לראות אותו משחק. בדנבר קאטלר באופן מסורתי פישל במשחקים החשובים (מצד שני הוא לא היה לבד בקטע הזה) אבל אני לא שופט אותו לפי עונות קודמות, רק לפי העונה הנוכחית כרגע. הוא בתקופה טובה והיום זה היום שלו להוכיח אם הוא מסוגל לתפקד גם במשחקים חשובים מול קבוצות טובות. הלוואי והוא יוכיח שאתם צודקים ואני טועה, אבל כרגע אני לא חושב שיש מספיק ראיות לכאן או לכאן בשביל לקבוע שהברס קבוצה עם מזל שלא באמת מגיע לה להיות במעמד שבו היא תשחק הלילה. אני עדיין חושב שגרין ביי קבוצה טובה יותר ואהרון ק"ב טוב יותר. אני פשוט זוכר שלפעמים זה לא מספיק.

ESPN

New member
כל כך כל כך מסכימה איתך לגבי רות'ליסברגר

אני חשבתי על זה ביום אחרי שהפטס עפו, כשהבנתי שמה שלא יהיה הסופרבול אני אהיה בעד הNFC, כי אני לא אהיה בעד הג'טס מסיבות ברורות ולא בעד בחור שבעצם היה צריך להרקב עכשיו בכלא. ויש כמובן עוד הבדל אחד גדול בין רות'לסברגר לויק והוא צבע העור. זה אולי לא פוליטקלי קורקט לדבר על זה (אבל אנחנו לא באמת נורא קפדניים פה לגבי פוליטיקלי קורקט, נכון?), אבל אני מוכנה להתערב שאם בן היה שחור כל העסק הזה לא היה נשכח כל כך מהר והיה נראה אחרת לגמרי. בעיני מה שהוא עשה הרבה יותר גרוע ממה שויק עשה. בכל זאת, אנחנו מדברים על בן אדם, על בחורה צעירה. ולא משנה הפרטים הקטנים (כי כמו שכתבת לא "הוכיחו" כלום), גם הדברים שהוא לא מכחיש הם די מסריחים. לגבי ויק, הוא באמת עשה דברים איומים, אבל יש בעניין הזה המון צביעות לדעתי, אם נחשוב רגע על כמה פרות ותרנגולות מקריבות את חייהם בכל יום ראשון כשכל אמריקה טוחנת. ואני מרשה לעצמי להגיד את הדברים גם כחובבת כלבים וגם כקרניבורית די רצינית. בכל מקרה, ויק נענש, ריצה את העונש ולא עבר במסלול השיפוט המהיר של רוג'ר גודל וזהו כמו האדון מפיטסבורג.

הויסה!!

חברות וחברים, בבית דין שדה של פינושה לא מיהרו כ"כ להעמיד לדין לטעמי. למיטב זכרוני נגד וויק (שהכחיש ואז הודה) הממצאים היו ברורים. הוא פוטר מהקבוצה כשהוגש כת"א ומהליגה כשהורשע. אני מודה שאני לא שוחה בפרטים לגבי B'B,אבל תלונה על אונס לא אמורה להיות הרשעה אוטומטית באונס. לא יודע,חזקת חפות וכאלה.. ולגבי הכסף שיחליף,אם בכלל,ידיים-כנראה שאצל וויק הראיות היו ברורות מכדי לטשטש(אני לא חושב שגם אצלו הכסף היה פאקטור)

DEJ

New member
זה לא העניין

הסוגיה היא האם לנוכח האשמות כל כך חמורות, הוא אמור להמשיך ולשחק ללא כל מגבלה. האשמה באונס, בארה"ב, אכן אין משמעותה הרשעה באונס. אבל אם יש דברים בגו, נראה לי שחייבות להיות סנקציות חמורות יותר. מה שלא נכון, אגב, לגבי צבע עורו. אני זוכר שהיו מספר שחקני כדורסל שעמדו בפני האשמות דומות, ולאיש מהם לא נפגעה הקריירה. הבולט ביניהם הוא כמובן קובי ברייאנט (שלמיטב זכרוני צבע עורו כהה למדי), שהתיק נגדו נסגר, לאחר שהמתלוננת החליטה שלא להעיד נגדו (מן הסתם כנגד סכום כסף לא מבוטל). לכן, דומני שדווקא בעניין הזה אין לבן הנחות.

נקודה טובה

אהבתי את ההסתייגות "בארה"ב"...
עם או בלי קשר..שמעתי שיש כבר מדינה במזה"ת שנשיא הורשע בה באונס,כך שגם אם הפיטס יזכו בסופר-אין כבר יותר פאדיחה מזה.. וברצינות, יש בעייתיות בטיעון שלך(ע"א התוקף המוסרי) שכן זה פתח לאין ספור מעשי סחיטה(וכאמור,כל קשר וכו'..)

למעלה