לנמסיס.....

B a n j o

New member
../images/Emo58.gif לנמסיס..... ../images/Emo70.gif

די... לא.... לא נכון.... אני עדיין לא מאמין.... בני-#ונות.... אני מצטער, אבל אני מתכחש לסרט. בעיני הוא פאן-פיק שכתב מעריץ של הסידרה והוא לא ממש משתייך לעולם ה- ST אלא רק בתאוריה. למה????????????? לא יכלו להרוג את פיקארד או רייקר אם כבר מישהו ? דאטה? והשאירו במקומו את הגירסה האוטיסטית שלו? עם השם הדפוק????? תגידו שזה היה רק חלום
אבל סתם משהו מעניין... איך אף אחד לא חשב שזה לור כשהם מצאו אותו? ואיך לכל הרוחות ג'יינוואי כבר אדמירל ???? אבל אני לא מאמין שככה זה נגמר....

Mnementh

New member
דעתי על הסרט....

קודם כל אני מסכים לגבי ההתכחשות... איפושהו אני רוצה שבאמת וככה אני גם מאמין שזה ה-TNG האחרון, כי אי אפשר להמשיך את זה בלי דאטה (למרות שזה נורא קל להחזיק אותו תכלס אבל הם לא ייעשו את זה לדעתי), אבל גם איפושהו לא בא לי לראות יותר סטארטק בכלל , זה די נגמר.... כלומר לדעתי וסליחה לכל אוהדי אנטרפרייז, צריך להפסיק את הסדרה הזו, ואת כל ה-FRANCHISE לכמה שנים, זה נגמר. האמת ששמעתי על השמועה שדאטה הולך למות הרבה לפני שהסרט יצא ולכן איכזב אותי קצת בסוף כשזה באמת קרה ונזכרתי שאמרו לי. מצד שני, למרות זה, עדיין קיוותי לראות שבשניה האחרונה, למשל כשהספינה הרומולנית מדברת עם פיקארד, שהם יגידו שבשנייה האחרונה הוא הצליח להינצל ולעשות איזשהו TRANSPORT לספינה שלהם או משהו. קיוותי בכל-זאת כי המוות שלו הוא באמת טרגדיה בלתי נורמלית. היא גם יפהפיה באיזשהו מובן, ולכן אני חושב שבסך הכל בכל זאת מדובר על הסרט הגדול ביותר של סטארטרק בכל השנים. וזה רק מגדיל את גודל הפספוס של הסרט - ששיווק לא נכון, תכנון לא נכון, אולי תסריט קצת לוקה - קצת יותר מחרב, יותר קרבות בין ספינות באזסורין שונים, יותר דמויות, יותר גזעים, יותר בדיחות (אגב, ישנה סצנה עם בדיחה מעולה באחת ה-DELETED SCENES שאני ממש לא מבין למה הורידו), קצת פעולה איכותית , קצת יותר דיאלוג אולי בין וורף לטרוי, קראשר לפיקארד, משהו על ג'ורדי (הוא בכל-זאת היה החבר הכי טוב של דאטה!) וכו'.... היה חסר בסרט וזה מעצים איזה פספוס ענק היה הסרט הזה. בהחלטה להרוג את דאטה היה הרבה אומץ, וזו היתה דרך מדהימה לסיים את הסדרה. כל הסרט מתחבר למשל לדעתי (גם אם לא במתכוון) לסוף הסדרה - המשפט של Q על הטיב האנושי שלא נגמר. דאטה הוכיח במעשה ההקרבה שלו שהוא הפך לאדם המושלם, לצורך העניין... הוא עשה אינטגרציה מוחלטת עם האנושיות שבו והווה דוגמא לכולם , פשוט מדהים. לאורך כל הסרט אפשר לראות איזה "כלי" דאטה.... אם בסרטים קודמים עוד היו תקלות, היו דברים שהוא לא הבין, מבוכות מסוימות.... כאן הוא פשוט הכי כלי שבעולם והכי אנושי ו"תותח" שיכול להיות. הוא מוכיח את המסר הכי מרכזי של סטארטרק, שזה שהמין האנושי הוא אחלה גזע ויכול להגיע להישגים מדהימים. וכמו שקלינגונים למשל יכולים להקריב את עצמם למען מטרות גדולות יותר, כך גם בני אדם יכולים. כלומר בבני אדם יש את המכלול השלם של כל התכונות הכי טובות והתכונה העליונה ביותר היא ההקרבה למען חברים, למעט מטרה נעלה ביותר, למען הצי. רייקר מחבר יפה את האירוע לאותה פגישה בהולודק עם דאטה בתחילת הסדרה (וגם הסוף עם השיר של 4 B) בצורה באמת מדהימה שנותנת לך תחושה שבאמת מדובר כאן על סאגה אחת של 15 שנה... שהתחילה באותו מפגש בהולודק, נמשכה משל בפרקים כמו THE MEASURE OF A MAN ובכל הפרקים בהם דאטה ספג עוד משהו, למד עוד משהו (אותו דברים ש 4 B יצטרך לעשות), ונגמר בצורה הזאת. זה מין סיפור שלם שהמסר המרכזי שלו הוא זה, זאת כל הפואנטה של הסדרה והרעיון של STARTREK מההתחלה, תמצית החלום של רודנברי. ולמרות כל זה, אני חושב שרודנברי לא היה מאשר את התסריט הזה
הוא פשוט בטח אהב את דאטה יותר מדי, כמו כולנו. אגב, פיקארד מוכיח שהוא באמת הקפטן הטוב ביותר - הוא נשאר כקפטן עד הסוף, אף אחד לא עשה את זה חוץ ממנו. (אהבתי את גאורון, את דאטה, את פיקארד, את קירק בזמנו - הרגו לי כמעט את כולם.....)

Mnementh

New member
דירוג סרטי ה-TNG שלי

1. נמסיס 2. FIRST CONTACT - הוא היה אולי יותר מגניב, אבל זה לא חוכמה, היו שם BORG, זה כל מה שעשה את הסרט (+ נאום של פיקארד) 3. INSURRECTION - סרט מעולה לדעתי בעיקר בגלל הצחוקים 4. GENERATIONS - פשוט חרא של סרט.

Bajoran Preist

New member
הממ...

רק הערונת קטנה- אני באופן אישי אהבתי גם את החלק של ה-first contact בסרט הנ"ל...
ואהבתי גם את ג'נריישיוטנס...

B a n j o

New member
תראה... ../images/Emo58.gif לסרט

אני מסכים שזו באמת הייתה הדרך הכי טובה להרוג אותו אם כבר וזה באמת השלים את המסע שלו אבל.... זה דאטה, למה דווקא אותו? והוא יצא פראיירי.... עכשיו עד שהוא הגיע לרמה הגבוהה ביותר של ההתפתחות שלו הוא מת??
אבל בקשר לתסריט, הוא מאוד לוקה בחסר לדעתי. כל שאר הדמויות חוץ מפיקארד היו ממש משניות. כמעט ולא הראו אותן וחבל, בייחוד אם זה הסרט האחרון לסידרה. במאחורי הקלעים, קראשר אמרה שבסרט הזה היא ממש התחברה לדמות שלה, היא ממש הרגישה שזו בברלי הישנה... מה???? בקושי שתי מילים היו לה בסרט. ובאמת, לא היו דיאלוגים מפוצצים והיה הרבה פוטנציאל שלא מומש. כאילו... לפיקארד יש שיבוט... ממש לא הייתה הרגשה של התייחסות רצינית לזה, אולי ברמה הפילוסופית אבל זהו, יכלו באותה מידה להגיד שזה סתם רומולני. ותסלחו לי על הטדיות שלי אבל איך לכל הרוחות הם הצליחו לצאת מהמיכרות ולהשתלט על האימפריה? ממש לא מסבירים את זה. הסרט היה די לוקה בחסר בקיצור וזה מאוד הפריע. אולי אם כל הסרט היה נלקח עם קצת יותר מקצועיות אז היה יותר קל לקבל את המוות של דאטה כי הוא היה יכול להיות ממש ממש ממש טראגי עם כל האווירה של הסרט. אבל חבל לי שרק ה- 10 דקות האחרונות היו באמת יפות... ואני לא בטוח ש- B4 ירצה בכלל ללמוד להיות בנאדם. אני רק מקווה שהזיכרונות המושתלים יתפסו יום אחד ודאטה יתעורר ולא B4.... או שתמידיוכלו למצוא את החתיכות של דאטה ולחבר מחדש
(PLEASE?) ולמה ג'יינוואי אדמירל כבר??????? וד"א, קירק לא מת

Sefy

New member
מעניין מאד...

כשאני טוען שהמוות של קירק היה חסר טעם, לא אומרים כלום, אבל כשהמוות של Data חסר טעם אתם מקימים צעקות

B a n j o

New member
אני הייתי עצוב ../images/Emo58.gif לסרט

כשקירק מת כי אני אהבתי את הסידרה המקורית. כנראה שאני היחיד כי באמת זה לא הזיז לאף אחד. אבל דאטה תסכים איתי היה הרבה יותר מעניין בתור דמות מאשר קירק ולמה לכל הרוחות אתם לא מסמנים
בכותרות ??????

Sefy

New member
דאטה היה דמות שונה מקירק

אין מה להשוות, זה כמו להשוות את ספוק לקירק אני לא חושב (דעתי) שזה אפשרי, דמויות שונות לחלוטין, אני עד היום מתכחש לסוף שעשו לקירק ורק מתייחס לספרים שבהם הוא חוזר, זה Star Trek אמיתי!

Mnementh

New member
כי זה ברור שהשרשור הוא ספוילר!

אם הוא התחיל כספוילר, לא? בכל מקרה, לא רק שדאטה היה דמות מעניינת הרבה יותר, ואין לי שום דבר נגד קירק, להפך, אבל גם המשחק של ברנט ספיינר היה מדהים, ובכלל כל המשחק של TNG

Mnementh

New member
חידת קראשר ואחרות

שמע, הם פיקששו עם התסריט. לפי הסצנות שנמחקות אפשר להבין וגם לפי מה שהם אמרו שהסרט היה אולי פי 2 יותר ארוך ואז הם היו צריכים לקצץ המון. למשל, בכלל לא הראו את המחליף של רייקר ולפי דעתי הוא היה אמור להיות דמות מרכזית בסרט. באמת פיקששו עם ההתפתחות של כל הדמויות. לגבי דאטה, זה בדיוק העניין, כן - הוא השלים את המסע שלו והוא מת. הוא לא יצא פראייר, הוא יצא גבר
. אי אפשר היה להרוג מישהו אחר כי המוות של דאטה סימבולי, בתור מי שלמד להיות בן אדם ולקח את העניין עד הסוף, הוא זה שמראה לנו מה זה להיות בן אדם - דווקא הוא - לא בן אדם, כלומר זו הליברליות ופתיחות הדעת של הסדרה. תחשוב כמה זה מצטייר יפה אם היו מראים את MEASURE OF A MAN למשל לפני הסרט הזה. מסכים גם שהיתה בעייה עם הקלון של פיקארד - למה לא הסבירו גם איך הם עשו את זה, עם איזשהו פלאשבק אולי וכו'.. אין ספק שיש בעיות אבל זה עדיין רעיון מספיק מקסים (כל הסיפור של דאטה) כדי להפוך את הסרט למצוין (בנוסף לכל סצנות הפעולה היפות והמתח). אגב, עוד מישהו שהיה צריך ללהק את רוברט קרלייל לתפקיד הנמסיס? לגבי ה-COUP D'ETAT, נו היית מעדיף שזה ייקח להם שנה? ב-6 ST היה משהו דומה... מה לעשות, גם במציאות, רצח פוליטי כזה או אחר ואפשר להחליף שלטון אם רוצים.

Sefy

New member
In Other Words, They Ripped TOS

The Whole Data (Android) being Human is identical to Spock dying just when he is most human. Data transferring his brains into B4 is the same as Spock transferring his Katra into Bones... In Other Words a Total RIP OFF! The whole movie is nothing but a SFX Defective TV Episode!​

Mnementh

New member
שום עובדות

רק הדעה שלך מול הדעה שלי. לדעתי אין קשר בין הדברים בכלל. השוואה לא במקום.

Sefy

New member
!Facts

Check any review on the net! if the movie gets a 2.5 out of 5 or a 5 out of 10 it's a miracle! check Star Trek forums in the US, you will see what the majority of the fans think. Pure Facts! not Israeli Bla Bla!​

Mnementh

New member
שם זין על ביקורות

אותי מעניין רק הדעה שלי, וזה סרט ענק לטעמי שלא העתיק משום דבר. ISRAELI BLA BLA אחותך

itstzar

New member
תראה ספי, לפי הגישה שלך כל סרט

שנעשה בהוליווד מאז 1942 בעצם עושה RIP OFF ללפחות קטעים מהסרט "האזרח קיין"

Sefy

New member
ציפיתי לתגובת הקצנה, זה ישראלי מאד

לפי הגישה שלי, סרט שממחזר אלמנטים זהים לחלוטין לא רק מאותו ז'אנר של מדע בידיוני אלה אפילו מאותה סדרת סרטים הוא סרט דפוק! אלה אם כן הוא פרודיה שנעשתה ע"י מישהו אחר במטרה לצחוק! ואז אני גם התייחס אליו בהתאם! ותסלח לי, אבל יותר מ 90% ממעריצי סטאר טרק בעולם מסכימים איתי! רק העם הישראלי מסוגל לקבל מיחזורים ולהתלהב מהם, כי בו נדבר קצת עובדות, הסרט היה כישלון בקופות, לא בגלל שאנשים לא הולכים לקולנוע בחו"ל כי אחרת אף סרט מאז ספיידרמן לא היה מרוויח כמויות, ואנחנו יודעים שהמעריצים ילכו לכל סרט, ויש כמות מסיבית של מעריצים והם לא אהבו מיחזור! ועובדה, הסרט לא הצליח בקופות ונחשב לסרט הגרוע ביותר מכל הסרטים! אז אתה יכול להקצין אותי כמה שתרצה, עובדה זו עובדה!

itstzar

New member
לא מבין את הבעיה

למה שסרט שה"נמסיס" בו הוא clone לא יהיה CLONE בעצמו

Sefy

New member
אז אתה מתייחס לסרט בתור פרודיה ?

עד כדי כך הוא גרוע ? טוב, זה אני ידעתי, אתם התעקשתם שהוא שווה 30 שקל אני אפילו לא הולך לכלול אותו באוסף הסרטים שלי, חבל על הכסף

למעלה