טוב או רע ?!?

J Halliwell

New member
אני לא מאמין ששוב עולה הדיון הזה

נשבי לכם..זה כאילו אנשים פה מחכים שאחד השרשורים בסוגייה הזאת יעבור דף כדי להתחיל אחד חדש!!! וואי זה מטמטם

איפה "תמצות התיאוריות הנפוצות"

שאני וyour avi כתבנו? לא אמרנו משהו לגבי שורה למעלה כדי למנוע תיאוריות שיחזרו על עצמן? נ.ב אנא ראו זאת בטון נחמד עם חיוך גדול ולא בצורה מאשימה אלא בתמיהה תמימה.

-../images/Emo58.gif

אבל עם זה באמת נכון שסנייפ הוא טוב והוא ודמבלדור תכננו את המוות של דמבלדור.. אז למה שדמבלדור ירצה למות?! למה שיתכנן עם סנייפ שיהרוג אותו?!

עוד משו..../images/Emo58.gif

אה עכשיו קראתי את כל ההודעות אני רואה שגם דיי שאלו את זה.. אמרתם שדמבלדור רצה שסנייפ יתקרב לוולדמורט כדיי להשמיד אותו או משהו.. אבל לדעתי זה הזוי.. למה שדמבלדור יעשה את זה כשהארי כל כך זקוק לו? ואם הוא תכנן למות אז הוא היה צריך להסביר להארי הרבה יותר,אני לא יודעת. אבל זה נשמע לי ממש לא נכון

the only one 16

New member
יכול להיות, וזה מאוד הגיוני,..

שדמבלדור הבין שהדרך היחידה להביס את וולדמורט- או יותר נוכן לעזור להארי להביס אותו- היא להקריב את עצמו. אולי דמבלדור פשוט הקריב את עצמו כדי להביס ראת הרוע?...

jogy

New member
זה הגיוני מאוד!

אולי זה כמו במלחמת הכוכבים?... אם אתם מחפשים סיבה לכך שאם דמבלדור הקריב עצמו, הוא עשה זאת בלי ליידע את הארי... אז אם כבר זה היה כדי לצבור מספיק זעם בהארי... כוח לאבדה קדרה הוא גם אנרגיה קסומה, וגם כוח מנטלי כדי לעשות דבר כזה. לדעתי זה היה ה"קש האחרון" ומה שיידחוף את הארי להרוג את וולדמורט. למי שמאמין שסנייפ טוב, לדעתי הוא יגלה להארי שהכל היה מתוכנן, שדמבלדור מת, והדרך היחידה לגרום לכך שמותו של דמבי לא יהיה לשווא תהיה לרכז את כל השינאה שלו לוולדמורט לאבדה קדברה אמיתית... יש מצב?...

LiRs Lullaby

New member
ספוילר

כי דמבלדור רוצה לגרום לוולדי לחשוב שהוא מת, אולי הוא בעצם מקריב את עצמו למען סנייפ והשבועה שלו, למרות שאני עדיין תוהה למה הוא עשה את זה ללא היסוס... אולי יש כאן תכנון מאוד מתוחכם שבסופו(כמה מפתיע) טוויסט של רולינג.

אני אגיד לכם מה אני חושב ../images/Emo58.gif

אני לא יודע אם כבר אמרו פה אבל תקשיבו- האגריד מספר להארי שהוא שמע את סנייפ ודמבי רבים. אז כולם חושבים שזה בגלל שסנייפ לא מוכן לרגל על אדון האופל. אבל אולי זה בגלל שסנייפ לא היה מוכן להרוג את דמבי ולכן דמבי צעק עליו שהוא מחוייב. מה דעתכם? ועוד משהו- אחרי שסנייפ הרג את דמבי,הארי רץ אחריו וצועק לסנייפ תהרוג אותי כמו שהרגת אותו. וברגע זה סנייפ כל כך מתעצבן עד שהוא מצליף עליו עם השרביט... ומה הסיבה שהוא כל כך התעצבן הרי הוא אמור להתגאות בזה שהוא הרג את דמבי. ולכן אני חושב שסנייפ היה טוב והוא היה לטובת דמבי ולכן הוא הרג אותו כי הוא ביקש. וזה גם לא בטוח שהוא מת.

זוהי קצת תגובה מוגזמת

למילה פחדן. ולעומת זאת אם הוא לא רצה להרוג ומאשימים אותו בהרג זוהי תגובה ראויה.

ToryMaster

New member
לא דווקא

זו יכולה להיות תגובה מוגזמת כשאין מניע לזה, אבל אם זה נוגע בנקודות רגישות, אם זה פוגע באמת ומעיר טראומות מודחקות, מה מוגזם בזה?

על נקודות טראומתיות של פחד לא שמענו

אצל סנייפ והרבה יותר הגיוני שזה יהיה מהעניין שהוא האושם במשהו שהוא לא רצה לעשות...

ToryMaster

New member
לא? ../images/Emo58.gif

אנחנו יודעים שג'יימס וסיריוס התעללו בו בבית ספר בלפחות שני מקרים, מהדברים והשנאה ביניהם יש לנו איזה בסיס להניח שזה משהו שחזר על עצמו. אנחנו יודעים שאבא שלו הרביץ לו ולאימא שלו או משהו, אנחנו יודעים שהוא זה ששלח את וולדמורט להרוג את האדם שהציל את חייו... אם אחשוב אני בטוחה שיעלו לי עוד דברים.

אם הוא בטראומה מ..../images/Emo58.gif

מהעובדה שהוא שלח את וולדמורט להרוג את ההורים של הארי אז הוא בעצם כן טוב.. וחוץ מזה שבספר השלישי דמבל' אומר להארי שזנב תולע יהיה מחויב להארי כי הוא הציל אותו... ויכול ליהיות שעל זה דמבל' סמך שסנייפ לא התכוון להרוג את ההורים של הארי שהרי הוא מחוייב להם.

למעלה