איזה עצוב

The Walrus

New member
ספר שני שקול לדמות חדשה ../images/Emo58.gif

באיזה שנה יצא הסרט השני? 2002 באיזה שנה יצא הסרט השביעי? 2010 8 שנים הפרש. את יודעת כמה זה 8 שנים? זה המון זמן... המון. עכשיו תחשבי נניח את בת 18 (אין לי מושג בת כמה את, זאת סתם הנחה לצורך העניין). עכשיו לפני 8 שנים - כשהיית בת 10 - ראית סרט. מה תזכרי ממנו, אם בכלל? תזכרי את הארי ושתי החברים שלו - הג'ינג'י ההוא, וההיא החרשנית, אה ויש גם את ההוא עם הזקן הלבן הארוך, וההוא עם השיער על כל הפנים. והיה בסוף משהו עם נחש, לא? אנשים לא יזכרו בבירור דמויות שראו לפני 8 שנים!! אפילו בשנה שעברה מאז הסרט הרביעי, אנשים שכחו מה זה וריטסרום (אמא שלי הוכחה חיה לכך), ולא הבינו מה אמברידג' רצתה מסנייפ. מקרה דומה קרה עם השיקוי הפולימיצי ברביעי, שלא ממש הסבירו מה הוא עושה. לכן אין ברירה אלא להציג מחדש את כל הפרטים השוליים בכל סרט. בכל מקרה, דובי כבר נחתך מהרביעי והחמישי - בצדק - והוא גם בדרך להיחתך מהשישי אם את שואלת אותי. עכשיו תחשבי על הסרט השביעי - אם פתאום באמצע קרב יופיע דמות שלא ראית על המסך 8 שנים, וימות, יהיה לך עצוב? את תיקשרי אליה? לא. בספרים זה היה שונה כי דובי הופיע כל ספר מאז הרביעי, וגם לאנשים יש נטייה לקרוא את הספרים שוב ושוב, אבל זה לא קורה עם הסרטים, כי לראות שוב עולה כסף (בניגוד לספר שניתן לקרוא כמה פעמים באותו מחיר), ורק מעריצים בודדים יטרחו לקנות את הDVD. מקסימום לקחת מבלוקבסטר. בכל מקרה, הפואנטה היא שדובי לא יהיה קשור ולכן מעטים יהיו עצובים - מי שקרה את הספרים. בהתחשב בזה האפשרויות הם: -לשתף את דובי בסרט בשלב מוקדם יותר - בזבוז של זמן מסך, בילבול של הצופים וככה או ככה זה סטייה מהמסלול של הספר (לדוגמה ששיתפו את קראוץ' ג'וניור בחלום בהתחלה, הרבה מעריצים זעמו למרות שזה צעד הגיוני לגמרי). -לחתוך את הקטע הזה - לא בא בחשבון, כי זה קטע חשוב לעלילה - גילוי מיקום ההורקרוקס. וחוץ מזה קצת אקשן לא יזיק אחרי כל טיולי האוהלים האלה. -פשוט למצוא דרך אחרת לברוח בלי עזרה של דובי. -להחליף את דובי בקריצ'ר. 2 האפשרויות האחרונות הכי הגיוניות. קריצ'ר נראה במילא, ואנחנו גם די נאהב אותו אחרי שנגלה מה עבר עליו, והוא הגמדון של הארי, מה לא הגיוני ברעיון שהוא יציל אותו? או שפשוט הם יצליחו לברוח בכוחות עצמם איכשהו. נראה באיזה מסלול יוצרי הסרט יבחרו. בכל מקרה, לא נראה לי שנראה שוב את דובי על המסך.

DearPrudence

New member
אממ../images/Emo41.gif

אני כתבתי בהודעה קודמת שאני חושבת שדובי היה צריך להיות בסרט הרביעי והחמישי. לא כתבתי כלום על השביעי... אני לא יודעת אם הם ישימו אותו בשישי ובשביעי, עדיף כבר שלא, בגלל שכמו שכתבתי, המוות של דובי הוא קטע חשוב בספר בעקבות מעשיו ברביעי, חמישי ושישי, לכן הם בטח יהרסו גם את זה. וד"א, אמרת שאנשים זוכרים רק את הרמיוני רון הארי ודמבלדור? המשפחה שלי ועוד חברים שלי שראו רק את הסרטים זוכרים טוב מאוד דווקא את דובי. היא הדמות האהובה עליהם. קשה מאוד לשכוח אותו כי היא דמות מיוחדת (מיוחדת יחסית לסרטים), לא בת אדם, אז להפך, היא חקוקה יותר בזיכרון, מאשר שיקוי מסוים. ברור שלא יזכרו את זה, אבל דובי הוא דמות מיוחדת.

magimag

New member
../images/Emo58.gif חח אם הסרט השביעי יוצא כל כך מאוחר

השחקן שמגלם את הארי יקבל תפקיד של סוף הסרט (הארי כשהוא מבוגר)

halloo

New member
אבל פרטים קטנים זה הכי כיף!

אני דווקא רציתי לראות בסרטים השונים כל מיני פרטים כאלו כמו למשל, בסרט האחרון, איך הם יעשו את החצ'קונים של מריאטה, מה? לא מגיע לי לראות? אבל לא, הם יחתכו וישימו במקום את צ'ו, שלדעתי, זה בכלל הרס. ומה רע בלראות רוח חוגגת את יום מותה ה400(נראה לי)?

Guid

New member
השביעי יהיה נורא

השישי יהיה מקוצר ויראו את כל הזכרונות בפעם אחת רצופה. אבל הוא יהיה יותר טוב מהחמישי.

The Walrus

New member
לא יראו את כולם בפעם אחת רצופה

הניחוש שלי הוא שישימו זיכרון אחד מהמערה... כדי שנכיר אותה מראש. ויהיו לפחות 2 פגישות עם דמבלדור, כולל פגישת ההורקרוקסים.

Heirloom

New member
החמישי היה מזעזע

לקטול את הסרט זה מאוד פשוט ולכן לא אעשה את זה, גם אמרו את זה הרבה לפניי, אבל אחרי קריאה של השישי והשביעי אני פשוט לא מבין איך הם הולכים לעשות את זה קשור איכשהו למקור. החמישי האמת היה כמעט מדויק, רק שחתכו שלושת רבעי עלילה. הדבר היחידי שאני לא מבין זה למה רולינג כל כך אוהבת את הסרטים, או למה היא אמרה לג'ונתן רוס שהחמישי הוא הפייבוריט שלה. ז"א, יש לה עיניים? היא מחויבת למפיקי הסרט או משהו, היא חייבת להגיד שהיא אהבה את זה? גם כסרט לא קשור לספר, כל מי שהלכתי איתו פשוט תיעב את זה, והלכתי עם בערך חמישה אנשים שלא קוראים את הסדרה.

ברור שהיא מחוייבת לומר שהיא אהבה את זה.......

איך אתה חושב שזה יראה אם היא תגיד "זה היה זוועת עולם! פשוט בושה למדינת ישראל וכו'...", זה לא ממש יציג אותה באור חיובי! חוץ מזה, אני חושב שהיא מקבלת כסף על כל כרטיס שנקנה, אז לא נראה לי שממש אכפת לה שהסרטים נשחטים כל עוד היא מקבלת כסף...!

Heirloom

New member
אבל חיז"לים? חיז"לים?!

תן קצת יותר קרדיט לרולינג, היא לא צריכה עוד כסף.

The Walrus

New member
או שבניגוד אליך

רולינג מבינה שהסרטים זה לא הספרים, ותפקידם הם לא להראות את הספר על מסך אלא ליצור עיבוד קולנועי לסיפור שלה שיעמוד בפני עצמו, שיהיה טוב גם בתור סדרת סרטים ולא יעניין רק את קוראי הספרים. בשביל זה יש צורך לשנות פרטים בשביל שדברים יראו יותר משכנעים על המסך... וזה מה שעושה את הסרטים טובם אם אתה שואל אותי. זאת עדיין עובדה שכמעט כל מי שדיברתי איתו והוא לא מעריץ הארי פוטר השתעמם בסרט השני ואמר לי שהרביעי והחמישי היו טובים. כי בתור סרט, נפרד, הם עובדים טוב יותר מהראשונים. בקיצור - המטרה של הסרט היא לא לשים את הספר על המסך, אלא לעשות סרט משכנע ומהנה שעומד בפני עצמו, ללא עזרת הספר.

Gummy Bears

New member
דווקא לא.

אם היא לא הייתה אוהבת, היא הייתה אומרת. היא לא חייבת כלום לאף אחד, וברגע שבו היא תרצה שמשהו ישתנה, הוא ישתנה. אני חושבת שלרולינג יש פשוט ציפיות נמוכות משלנו: היא יודעת שאת הספרים אי אפשר להעביר במלואם, יודעת שהסרטים לא יהיו יצירות מופת כמו הספרים, ותסתפק בסרט שיעביר את הרעיונות הכללים בצורה יפה.

Heirloom

New member
אני מסכים

פשוט הסרט החמישי לא העביר שום רעיון כללי בצורה יפה, והיא אמרה לג'ונתן שהוא הפייבוריט שלה, אז זה היה קצת תמוה בעיניי. בכל מקרה, שיהיה לה בכיף.

לדעתי הוא לא כזה מזעזע בכלל...

דווקא יחסית לשאר הסרטים הוא היה טוב, ציטטו שם הרבה מהספר ואהבתי את זה... ולונה ואמברידג'? לא יכלו לבחור שחקניות יותר מתאימות מהן, זה פשוט מדהים... יש שם כמה קטעים מעולים, כמו עם DUMBELDORE'S ARMY ... האם יכלו לעשות אותו הרבה יותר טוב? כן, בוודאי... אבל אני מבינה למה רולינג אהבה אותו... כי יחסית לסרט יחיד הוא דווקא טוב, אבל היות והוא סרט בסדרה... ויש דמויות ואירועים שמשמעותיים להמשך... ובגלל שהם לא עשו אותם הם יעשו מהסרט השישי והשביעי בלגן אחד גדול, זה בעיקר מה שמעצבן אותי.

halloo

New member
לונה היתה מוצלחת

אמברידג' פחות. היא יותר תוארה כאכזרית/מגעילה גם במראה ולא כפאקצה שלובשת רק ורוד בכל גוון אפשרי...

למעלה