שרשור סמלים

THE gray

New member
../images/Emo57.gifשרשור סמלים

ankh: מכתב חרטומים... לשרשרת ידידותית מרצועה של סנדל... לגלימה של כמרים מסמל של סקס ופוריות... לסמל של שלום וחיים האנך, סמל עתיק שעבר הרבה מאוד תהפוכות ושינויים. מתי הוא הופיע לראשונה? לאיזה מטרה? איך הוא התגלגל למה שהוא היום? אמונות טפלות? קשר למאגיה? יאללה שרשרו!

THE gray

New member
סלחו על האיכות, תלחצו עליו והוא

יראה יותר טוב...

jock

New member
אוך...

חבל שאני לא יכולה לתרום לשירשור הזה... אבל אנשים שיודעים, שתפו אותנו בידע שלכם!

THE gray

New member
לא לאכזב אותנו...

וjock גם אתה יכול... אלוהים (או האלים או כל מה שעושה לך את זה) ברא לך (ולכול האנשים שרושמים פה מדיי פעם לפעם) לפחות אצבע אחת יפה(או דרך כלשהי ללחוץ על כפתורים).. חפש איתה ברחבי האינטרנט:)

לפני בדיקה במקורות...

ה"אנך"/"אנח" איך שלא רושמים את זה היה סמל החיים(או המתים) במצרים העתיקה. בדרך לעולם המתים היה מחזיק אחד האלים את הסמל הזה בידו(קראתי את זה באיזה ספר.....) יש הטוענים שהסמל הזה הוא סוג של צלב... זהו לבנתיים חביב הקסם

THE gray

New member
אמ...

יש כאלה שטוענים שהוא הפך לסמל החיים רק בזמן שלנו ובמצריים הוא סימל סמל של סקס, הקו התחתון הוא איבר המין הגברי והעיגול ושתי הקווים הוא הנקבי... וביחד אקט מיני (אני מניח שהבנתם)... מה שהכי מוזר שמזה הוא הפך להיות צלב ועוד על גלימות של נוצרים.. איך זה קרה?

Envenom

New member
בערך ככה:

נכון יש לנוצרים ת'קטע שהם מציירים "הילות" מסביב לראשים של קדושים בציורים, וכאלה? יפה. עכשיו- תחשבו על ישו. ישו נצלב. הראש שלו איפה? גיליתם! איפה שנמצא העיגול בסמל הנ"ל. מסקנה- הסמל הזה הפך לסמל של הנצרות פשוט כי הוסיפו הילה למקום של הראש בצלב.

P o M i K i

New member
ממש לא ניראה לי...

בנצרות יש את הצלב ה"רגיל" בלי העיגול... וסיבה שהנצרות "עימצה"(כמובן שלא המציע את הסמל) זה בגלל שאת ישו תלו על צלב... של הצבל ה"רגיל" הוא גילגול מיתקדם של ה"אנח" שמקורו במיצריים העתיקה שבאה הרבה לפני הנצרות... אך יש סיכוי שאני טועה, אנה תקנו אותי אם מה שלא אמרתי נכון

אתה מתכוון לצלב הקלטי?

במקור, הוא גם לא היה קשור לנצרות. הנוצרים מצאו אותו דומה לצלבים שלהם, אז הם "אימצו" אותו.

Envenom

New member
לא, אני מתכוון לאנך.

יש לציין גם שחלק ממסעות הצלב הגיעו עד מצריים. ברגע שהצלבנים ראו את הצלב כביכול של המצרים (אני מתכוון לאנך) הם, כנראה, קראו עליו בעלות.

עוד הרבה לפני מסעות הצלב

הנוצרים הקופטיים השתמשו באנח' כבצלב. דווקא מאוחר יותר, הסמל הזה ננטש לטובת הצלב ה"רגיל". וסתם שאלת טריויה - מי מכם יודע כיצד נראה הצלב של סט. פטרוס (למעט אורי ול-Lestat)?

Nizzan Cohen

New member
אוקי...

כשהוא עומד הוא מסמל אדם (ידיים ראש וגוף). עכשיו המצרים היו מציירים בציורי הקיר שלהם את האדם המת כשהוא מוצב הפוך (אולי כיוון שהוא צועד בצידו השני של העולם...). ולכן האנח כשהוא מוצב הפוך מסמל אדם מת.

the count

New member
"אנך"

זנו סמל מצרי עתיק, מתקופת הפרעונים, שסימל את האלה האטורה, שהייתה אלת החיים והמוות. מכיוון שהאמינו המצרים כי החיים והמוות הם גלגל אחד, הייתה להם אלה אחת, להבדיל ממיתולוגיות אחרות. האלה נשאה את הסמל הזה בידה והעניקה חיים כאשר השיטה אותו לכיוון אדם, אך לקחה חיים כשסובבה אותו אליה. העיגול בראש הסמל, מסמל את מעגל החיים והמוות, שם אותה צורה של מצב, אך גם מסמל את החבל החונק של האלה כאשר שאבה מישהו למותו. הפרעונים המצריים נהגו להחזיק את הסמל הזה בידם האחד, מוצלב עם מטה המלוכה, כדי לסמן לאלה האטורה שהם בני האלוהים(לפי השקפתם) וכי מגיע להם לנוח מנחת עולם, לקא(הנפש) מותר להשתחרר אל העולם שמעבר ולהצטרף לאלים. גם על הסרקופגים היו מוטבע הסמל ביד הפרעה, כדי לנטרל כל אפשרות שהאלה לא תראה אותו בטעות. בימינו יש המשייכים את הסמל לצורת צלב עתיקה, כאשר אפשר לראות את "מקומות הצליבה" של ישו. יש לציין כי הויתקן אינו רואה בסמל זה כצלב מייצג, ומעטים הם אלו אשר כן. כיום אין לסמל קשר מאגי ברור, אך אלו אשר מאמינים, עלולים להמשיך במסורת המצרים לגביו.

the count

New member
דבר נוסף...

יש האומרים כי קליאופטרה סרבה להחזיק את הסמל כשהתאבדה, בגלל שאמרה כי זה ביזוי של האלה, אך גם כי אין כוחה של האטורה חל עליה משום שהיא הבת של אואזיס

תרגום לעברית מאתר סימבול

הסמל המצרי העתיק אנח, שימש גם כהירוגליף המייצג רבייה ואיחוד מיני. על פי מקורות אחרים זה ייצג חיים והתלהבות מחיים. הטור שהיא אלת החיים והמוות הסתובבה עם אנק והעניקה בעזרתו חיים. הטור בתרבות המצרית קשורה לונוס הרומית אינאנה אישטאר אסטראטה אתנה אפרודיטה. ההירוגליף אנק נקרא לעיתים מפתח הנילוס. הסמל כמו כן קשור לאימחותף רופא של משפחת פרעונים. הרבה אחרי מותו אימחותף הפך לאל הרפואה המצרי לכם סמל זה משמש כסמלה של חברת תרופות ספציפית.

41SuMiT41

New member
ממ.. לפי מה שאני יודעת..

זה סמל החיים ממצרים העתיקה, ידיד שלי פעם הסביר לי על זה.. אבל אני לא זוכרת הכל.. וחלק מהילדים מהכיתה שלי חושבים שאני נוצריה כי אני הולכת עם זה, ואומרים שזה צלב של הקתולים, וחברה שלי ואני חושבות שזה סמל החיים והסמל של כת המיצי

למעלה