שלום לכולם...

N a V e

New member
אי אפשר להתעלם מכמה עובדות

קודם כל,קשה לי להאמין שאת אורית שחף או אביב גפן לא מעניין מה המעריצים שלו ישימו בקלפי.הטקסטים שלהם מביעים מחאה,והם מצפים להשפיע על הקהל שלהם. מי שראה אתמול את הסרט על אביב גפן בערוץ 8 בטח יבין על מה אני מדבר...

ענת1986

New member
אני ענת, ימנית ששומעת ברי סחרוף../images/Emo13.gif

אנחנו אוהבים אותך, ענת!
ולעניינינו: הרבה אומנים בארץ מבטאים את הדעה הפולטית שלהם בשירים שהם שרים. כשחושבים על זה- שיר הוא בעצם אמצעי תעמולה. לאומן יש אפשרות להשפיע באמצעותו על דעות של אנשים בכל מקום ומקום. יש אומנים שמתמשים בזה ויש כאלה שלא. אביב גפן הוא הדוגמה הבולטת לאומן שמבטא באופן נחרץ את דעתו בשירים פוליטים. לעומת זאת, אצל היהודים זה לא כל כך ברור. אומנם יש להם את פעמון המלחמה, אינטרמת, מחפש תשובה, ועוד כמה שירים- אבל בכללי לדעתי רוב השירים שלהם לא עוסקים בפוליטיקה, אלא במצב חברתי וברוב השירים שלהם הם מעבירים מסרים חברתיים יותר מפוליטיים. לגביי, שירים אהובים יכולים להיות כל דבר בגבול הטעם הטוב. כמו שמישהו אמר פה, אני לא אשמע את סבלינמינל. מילים כמו: "מימי תמצצי לי", רוכב על בחורה כמו bmx"- לא עושה לי את זה! מה לעשות? ככה אני. ומצד שני, "שיר תקווה" של אביב גפן (את אביב של פעם-אהבתי) הוא שיר שתמיד כיף לשמוע- הוא אופטימי ומדבר על נושא שכולנו רוצים שיגיע כבר. אז לסיכום- כל אחד שומע שירים שמתאימים לו. מפריע לך פולטיקה בשירים- אל תשמע אותם, תעבור לשיר הבא

exit_from_here

New member
שאלה טובה עקרונית.

אני אישית לא ממש שומע היהודים,אבל בכלליות אני לא אחרים אומן בגלל דעתו הפוליטית חוץ ממקרים מוגזמים ביותר (ללכת לריב עם אנשים על פוליטיקה וכו'),לדעתי המסרים שבמוזיקה הם חשובים מאוד,אבל עדיין אם אתה יכול להתחבר אליהם ולמוזיקה אז כנראה שזה לא מה שמפריע. אז פשוט להנות מהמוזיקה.

לא כולנו יהודים... זה דבר ראשון

דבר שני יש כל כך הרבה סוגים של יהודים... יש כל כך הרבה אנשים שאני אעדיף שלא תכלילי אותי באותה קבוצה איתם...

Queen Of Rain

New member
שמאל ימין שמאל שמאל ימין שמאל

שמאל ימין ימין ימין ... שמאל ימין שמאל שמאל ימין שמאל שמאל ימין ימין ימין.. סורי יש לי שריטה מהגדנ"ע לפני שנתיים..

exit_from_here

New member
לא נמחק פה כמעט כלום.

למעט הודעה ללא תוכן שלא שורשר אליה כלום שהעליבה גולש.

THE G1

New member
ההודעה שורשרה אליי

ממאסטר נטע כתגובה על ההודעה הקודמת שלי {ולא נעלבתי,צריך קצת יותר מזה}

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gifחחח איזה יופי...

לא תיארתי לרגע שהודעה שכתבתי פה (ועוד בטעות
חחח) תהיה בטאגליינס ותגרור סקר
חח תודה

למעלה