סוֹנָטָת חורף (רגולוס קצרצר)

B lack C at

New member
../images/Emo54.gifסוֹנָטָת חורף (רגולוס קצרצר)

סוֹנָטָת חורף/ליהי בן ראובן 26.2.2006 פאנדום: הארי פוטר. סלאש: רמיזה לרגולוסיריוס. (לטענת לי זה אהבת אחים
קחו לאן שתרצו) דירוג: PG. תקציר: רגולוס בן החמש עשרה מספר על חג מולד יתום. (621 מילה) השראה: בטהובן, moonlight sonata. תודות: לנורית, שראתה את זה נבנה. למירה, כי היא מנגנת את סונטת הירח ומיכרה אותי לזה. ל-לי (רולדההה), הבטא הנפלאה. כל כך תודה! בהודעה הבאה: קובץ+בהודעה.

B lack C at

New member
../images/Emo54.gifסונטת חורף בהודעה ובקובץ

סוֹנָטָת חורף -- רגולוס תבע צעדים קטנים בשלג בתולי, נאנק ברכות החוצה אֵד אפרפר של קור וצפה בו כמהופנט עד שהתאחד עם הלובן מסביב. אילולא היה רואה את השמיים, שהכסיפו בכחול בהיר, היה בטוח שמדובר בסרט שחור-לבן של מוגלגים משנות השישים. הרחוב כולו היה צבוע בצבע זרחני, עד כדי כך, שרגולוס יכול היה להרגיש צריבה מסוימת כשהביט בדרך החסומה של כיכר גרימוולד. קרניים אפלוליות של שמש ניסו ללטף את השלג ולגרום לקרירות למוס, ולריקניות התמוהה שהשוו הפתיתים החיוורים למקום השקט להתמלא במעט צבע צהבהב. הוא לקח את אגרופו והניף אותו באוויר, מנסה לקמוץ אותו סביב קבוצת עננים כפי שהיה עושה כשאחיו הגדול עוד היה לצדו. הם היו נשכבים על גביהם בכר השלג ומציירים בגופם מלאכים, ואחרי שהיו רטובים לגמרי ולחייהם סמוקות מהקור- סיריוס היה מורה באצבעו על השמיים שהחלו להחשיך. "רגולוס," הוא היה אומר ומצביע על כוכב מנצנץ. "זה הכוכב של סנטה וגם קצת שלי. הכוכב הכי גדול בשמיים, רואה? כוכב הכלב." עיניו של סיריוס ברקו והוא הניח את זרועותיו מאחורי צווארו. "חג מולד שמח." הוא נשק למצחו בעדינות. האח הצעיר לבית בלק היה מאזין בשקט לסיריוס, נהנה מתשומת הלב שלפתע הייתה רק שלו. בבוקר חג המולד, רגולוס בן החמש עשרה יוצא החוצה לבדו. עצי האשוח המטופחים של בני משפחת בלק צמחו בחצר האחורית, נשאים לגובה רם ואימנתי, אוגרים בכפותיהם מעט מן הפתיתים המושלגים. אחד מהם טפטף על לחייו של רגולוס ברכות כשהחליק למצב ישיבה מתחתיו, חופן את האדמה בציפורניו ולאחר מכן נזכר כי השאיר את צעיפו בסמוך למפתן הבית. הוא נשא את מבטו ונתקל בדלת העץ הכבדה. בדמיונו הוא יכול היה לראות את סיריוס רץ משם אל החורשה. רגולוס ניסה לעצור אותו במבטו, אך הוא נתן לזיכרונותיו להציף ולמלא את הריקנות שהשאיר שם אחיו. הזיכרון המשיך לנוע כנגד עיניו. כעת הוא יכול היה לשמוע את רשרוש העלים הקפואים מאחוריו. לרגע נדמה לו כי זה סיריוס שם, מביט עליו דרך הענפים ומתכוון לזנק לקראתו- כשבין כפותיו דובדבנים סמוקים בגוון אדום כהה. האח הגדול שדמיין יצא מבין השיחים וקרא אל רגולוס הילד, מזמין אותו להתחלק עמו בשלל. "אספתי אותם בעצמי," התגאה סיריוס בפני רגולוס. "תראה, לבד לגמרי! אני חושב שנקעתי את הקרסול שלי, אבל זה היה שווה את זה, נכון, רגולוס? נכון שהם יפים? תטעם אותם... רגולוס- רגולוס, למה אתה שותק?" הוא ניער את ראשו בכבדות נמרצת פעמים מספר, מנסה לטלטל את הזיכרון הארור ולגרום לו להחליק דרך האוזניים ולהיקבר באדמה. שברי מילים והברות גרמו לבלק להרגיש אשם על שנתן לו ללכת כך, על שאיבד אותו בצורה הכי שפלה. זה היה סתיו. העלים הצהובים הכו באדמה ברחש ופצפוץ מעיק, יוצרים שמיכה חמימה של זהב וארגמן על השביל המוביל אל הכניסה לבית משפחת בלק. כשם שאיבד העץ את עליו, כך נשארו רגשותיו של רגולוס במערומיהם לפני סיריוס, מרוסקים וחסרי יכולת להתחבר מחדש וליצור את הפריחה שהביא עמו האביב. מבטו נשאר ממוקד ומוחו התעקש להתרכז בזיכרון. היה זה חג מולד יתום, גלמוד וסהרורי. החורף הביא עמו אל רגולוס רגשות קרים ולב ריקני ובודד. הכל, הוא ידע, נארז במזוודת הבגדים של סיריוס ביום שברח מהבית; ברח מהמשפחה; ברח מעצמו. שני האחים עוד התרוצצו ממקום למקום, ממלאים את פיהם בפרות עסיסיים של חורף ושרים שירי חג מולד יחד, יוצרים מלאכים בשלג בלי שגברת בלק תדע. אך רגולוס בן החמש עשרה כבר לא יכול היה לראות אותם, כיוון שהוא קבר את ראשו בין רגליו המכווצות כלפי בטנו, מחבק אותן בחזקה. הוא מתייפח חרישית וקם ממקומו כדי לחזור ולהתארגן לקראת הנסיעה חזרה אל הוגוורטס. האשוח המקושט והמהודר מסתיר מעיניו את המתרחש בסמוך. הוא זורק את המעיל על השלג ונכנס אל בית בלק. הרוח מטלטלת ענף בודד ומסיתה אותו הצידה, מנגנת על עלים סימפוניה לכבוד החורף. פתית שלג בודד נוחת על אפו של רגולוס בן העשר, וסיריוס בן האחת-עשרה מוחה אותו בין אגודל לאצבע ומחייך. הם יודעים שהם יחד והכל טוב, ולאט לאט מוצא רגולוס בלק את פיו נסגר על שפתיו של סיריוס ברכות- כמו עלה שלכת שנופל אל מצע של זהב וארגמן.

הוי, זה מקסים. ../images/Emo197.gif

נשאים לגובה רם ואימנתי,- *קטנונית*, אימתני. אבל חוץ מזה, זה מקסים. יש לזה תחושה של חורף, כל כך חמוד וזה. |סגידה|

רולדההה

New member
אמרתי כבר שזה מקסים. ../images/Emo98.gif

אני חושבת שהכתיבה שלך היא פיוטית ונהדרת באופן נדיר. סוג של קסם שאת מצליחה ליצור כשאת בונה משפט, שהוא כל כך מדויק עד שאני מצליחה לראות אותו מול העיניים. זה נפלא. לטעמי, באמת, הפיק הזה הוא אהבה בין אחים. בין שני אחים שהיו המסעד היחידי אחד של השני. שארית הפליטה. אני לא מוצאת בזה הרבה רומנטיקה, בטח לא בגיל 11. זה נרא הלי קצת... ממב. לא מתאים. בכל זאת, הפרשנות שלך לגיטימית לחלוטין, ומשתלבת יפה בפיק. הכתיבה מרטיטה, נפלאה ויוצאת דופן, כבר אמרתי? אז שוב. הצלחת להעביר בפחות מאלף מילה רגשות ותחושות שהרבה כותבים "מבזבזים" עליהם אלפי מילים. מבחינתי, הפיק הזה נפלא.

yaelooly

New member
הפיק יפה..

הסוף קצת מפריע. הנשיקה לא ממש מתאימה שם, גם אני כמו לי לא מוצאת בזה רומנטיקה אלא אהבת אחים.

B lack C at

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

וכן,
הבנתי שזה אהבת אחים. אהעה.

תוכדי../images/Emo29.gif

אם כבר סונטה של בטהובן, יהיה המשך שייקרא "הפתטית"? הוא טבע צעדים, לא תבע. תבע זה דרש. טבע זה כמו הטביע, השאיר חותם. בשנות השישים לא היה קולנוע צבעוני? ובכל מקרה, אני לא חושבת שרגולוס יכול לראות קולנוע מוגלגי. הדימוי יכול להישאר, אבל כדימוי סיפורי ולא כנקודת המבט של רגולוס באופן מפורש, שכן הוא טהור דם שסולד ממוגלגים. איך הוא נחשף לכזה דבר באופן כל כך מדויק - עם צבעים ותפאורה והכל? למוס=להינמס. "לקח את אגרופו"? אולי "קפץ את אגרופו" או משהו? לקח את אגרופו זה כמו... "שים על זה עין" במובן המילולי
חוצמזה שאם הוא מנסה לקמוץ (זה אמור להיות "לקפוץ", לדעתי, אבל אל תתפסי אותי במילה) את היד על קבוצת עננים, עד שהוא לא עושה זאת האגרוף בעצם לא קמוץ. הכוכב של סנטה? של סנטה זה לא פולאריס? (כוכב הצפון). סיריוס ופולאריס זה לא אותו כוכב, לדעתי. אם כוכב הכלב הוא הכוכב של סנטה, אז התנצלותי מראש ^^ נשאים=נישאים. נשאים זה כאלו שיש להם חידק של מחלה. טוב, אני אפסיק עם תיקוני בטא עכשיו. אבל זה המקום להעיר לבטא שתעבור גם על דברים קטנים ולא רק על עלילה. אם השלג מצטבר על העצים, הוא אל מצטבר גם על הקרקע ולכן הוא חופן ~שלג~, בעצם? כבדות נמרצת? Isn't that an oxymoron? הרוח מסיטה את הענף, לא מסיתה (כמו הארי, ש"הסית" את הפוני שלו בספר הראשון. הוא בטח העליל בפניו על השמפו). רמיזה? פרשיוס, כולל הסוף זה די אינססט. אבל זה היה יפה ועדין ואהבתי את זה. הדימויים שלך מקסימים. היו כמה בעיות קטנות, כפי שהערתי בעיקר על איות ושימוש קצת מוזר לטעמי במילים, אבל זה כי אני ניטפיקרית ושמה לב לכאלו וזה מציק לי. את לא חייבת להתייחס
האווירה הייתה חורפית, ואדום-לבן כזה כמו שלגייה. ולמרבה הצער אני לא מכירה את היצירה *רטשמת לעצמי לבדוק אם יש לי את זה בדיסק של בטהובן*, אבל זה היה נהדר

freshlama

New member
ואפשר אחרי זה לעבור לסימפוניות

ההירואית, הגורל, הפאסטוראלית.

B lack C at

New member
../images/Emo54.gifהו, כל כך תודה!

באמת. |רצה לתקן| הלמוס והתבע זה אשמת לי
אתקן את כל השאר. באמת תודה

vasina

New member
יפהפה, ועצוב

ועדין, ומרגש, ובאמת פורט על הנימים העדינים של הלב. אני אספר לך משהו - לפני שנתיים, כשהייתי בתיכון, כששמעתי את הנעימה הזו של בטהובן, חשבתי מועקה איומה, ומעין חרדה. כמובן שבהיותי נערה שמטיחה את הראש בקיר להנאתה (לא במובן המילולי, כן?) הייתי מוכרחה ל..הממ, לטפל בבעיה הזו והייתי מניחה מדיי לילה את הנעימה הזו במדיה פלייר ונותנת לה להתנגן שוב ושוב עד הבוקר. זה גרם לי לקבל יחס מאוד מיוחד אליה, ולכן גם פניתי אל הפיק שלך באותו יחס מיוחד ולא התאכזבתי בכלל. הפיק נצמד אל הנעימה הזו באופן כל כך מדוייק שאני מרגישה צורך לגשת למיטה ולכסות את הראש בשמיכה. כן, אני מניחה שניתן לומר שהוא ריגש אותי מעט

B lack C at

New member
../images/Emo54.gifהו, תודה לך../images/Emo9.gif

והיי, סוף סוף אני לא היחידה שחושבת ככה על הסונטה הזאת |אנחת רווחה| ושוב תודה

Beetle Juice

New member
הו, זה כל כך עצוב../images/Emo15.gif

הפיק הזה...הוא מדהים. באמת. אני אהבתי את הכתיבה,ולמרות שאני לא מכירה את הנעימה הזו(או שאולי כן) אני חושבת שהפיק הזה בהחלט מעביר רגשות של חורף , בצורה הכי טובה לבית בלק. אני לא חושבת שזה סלאש, בכלל לא. לי צודקת שזו אהבת אחים
באמת כל הכבוד
, ומחכה לעוד פיקים מבית היוצר שלך.

למעלה