../images/Emo53.gif

אני בת 14 והתחלתי השנה לרקוד במגמת מחול של הבצפר שלי. שבגלל שבעיות תקציב יש לנו רק שיעור מודרני, קלאסי וקומפוזיציה שעה וחצי כל שיעור פעם בשבוע. וגם אין לנו פסנתרנית ומתופף. אני רוצה לרקוד בעוד מקום ולהשקיע במחול. אבל אני מגיל 6 בהתעמלות אומנותית ועם אני רוצה להמשיך לרקוד מקצועי אנ צריכה להפסיק את ההתעמלות ואני לא יודעת מה לעשות. חברה שלי שאיתי המגמה הייתה איתי פעם ועזבה ואני המשכתי והתקדמתי והיא כל הזמן אומרת לי שאני סתם משקיעה שמה את כל הזמן שלי ואת המאמץ שלי. ואני חושבת שהיא קצת מקנאה בי. קיבלתי מההתעמלות ידע בבלט וניסיון והרבה גמישות, ולכן הכניסו אותי לרמה של השכבה שלי ולא של שכבה ז' כי לא ייתי במגמה שנה שעברה. ואני לא יודעת איפה ללכת ללמוד כי אני פוחדת שאני לא מתקדמת מספיק בשביל ללכת לאן שחברות שלי לומדות (או במרכז הבמה בג"ת, או ביהוד ואמרו לי שמה שהם כבר על פוינט). כי קלאסי אני פחות טובה אבל מודרני אני מאוד אוהבת ואין לי טכניקה חזקה. אז אם אפשר לעזור לי בבקשה! תודה...

אממ...

כיום המרכז המצויין שהיה בגני תקווה (של אניה ופטרישיה) כבר לא עובד ובמקום יש את הרשת של סיגי ניסן. אז אם זה מה שאת מחפשת לכי על זה - אבל בסיס קלאסי חזק זה לא יתן לך. ביהוד (לפחות בזמני - אלוהי, אני מרגישה זקנה) דליה היא המורה לקלאסי ופנינה היא המארגנת הגדולה. יש מסגרת מאד מחייבת. בהנחה ודליה עדיין המורה - יש שם את הבית ספר החזק שאותו את מחפשת. אך, אך ורק אם את רצינית בנוגע לקלאסי ומוכנה להשקיע - אחרת, אל תשקיעי להגיע אפילו לשיעור הראשון. בהצלחה.

התעמלות אמנותית

אל תצטערי על ההתעמלות. זה נתן לך הרבה לריקוד. גמישות,כוח ועוד. נכון שלטכינקה צריך לעבוד. אך הבסיס שקיבלת בהתעמלות עוזר ויעזור לך בהמשך. גם אני מאוד אוהבת התעמלות(לפני שהתחלתי עם הבלט למדתי קצת התעמלות).ויש לי הקלטות של ההתעמלויות השונות מהאוליפיאדה,והביצועים של המתעמלות האמנותיות שם לא יכולות לבייש שום רקדנית!!! אמנם אינני רקדנית מקצועית,אך שיעורי העיצוב למשל,עוזרים לי גם לריקוד. את לא חייבת להפסיק לגמרי את ההתעמלות.אם זה יתנגש לך מבחינת עומס השעות,ואם את כל כך אוהבת את זה,את יכולה להמשיך להתעמל,אך בפחות שעות אימון. חשוב שתקחי את הגמישות והכוח מההתעמלות. זה יעזור לך הרבה לריקוד. אך לריקוד את צריכה לעבוד גם על טכניקה לזה. כדי שתביני עד כמה ההתעמלות האמנותית תרמה לך לריקוד,אני שולחת לך תמונה שמצאתי ברשת.

ועוד תמונה

הפעם של מתעמלות נבחרת ישראל. תשווי לבד כמה זה תרם לך לריקוד. אך שוב.חשוב שתעבדי גם על טכיקה בריקוד! זה דבר שחייבים בשבילו להתאמן,כלומר לקחת שיעורי מחול. בלט מאוד תורם לטכיקה. פשוט תעשי יותר שיעורים

יפה!

אל תפסיקי עם ההתעמלות! את צריכה עוד לשפר! זה עשויי לתרום לך הרבה בתור רקדנית מקצועית!

רקדניתה

New member
ממש לאאא

זתומרת יפה את גמישה מאוד אבל בתור רקדנית זה לא תורם, להיפך זה מחליש מאוד את השרירים להיות גמישה מידי זה בכלל לא טוב לרקדנית אלא אם כן היא עובדת גם לכיווץ אבל בהתעמלות אומנותית עבדים לאורך ולגמישות אם היא תתחיל לרקוד בלט יהיה לה מאוד מאוד מאוד קשה להתחזק

yaeltal12

New member
יאוו!

איזה תמונות מדהימות! ומפחידות ברמות!!!!! תודה רבה! האמת הופתעתי לראות שרוב הבנות שהיו בתמונות לא היו אנורקסיות, רזות מאוד כמובן אבל לא אנורקסיות. איזה גמישות מדהימה ומפחידה... אני לא רואה את עצמי עושה כאלה דברים אף פעם... זה רק מראה לאן אפשר להגיע... תודה!

../images/Emo92.gif

זה רק מראה לאן ניתן להגיע. לדעתי,עולם המחול בכללוהבלט בפרט,יכול ללמוד הרבה מתחום ההתעמלות האמנותית. החלום שלי,שכל להקת מחול מכובדת תעסיק מאמנת בהתעמלות אמנותית. זה עשויי לתרום המון לרמת המחול בארץ. בהתעמלות אמנותית מעסיקים גם מורות לבלט! אך בתי ספר לבלט עדיין לא מעסיקים מאמנות להתעמלות אמנותית.וחבל! הרמה פה בארץ יכלה לעלות מאוד! יש לנו בארץ מתעמלות אמנותיות ברמה גבוהה ביותר.ומאמנות טובות מאוד. יכולנו ללמוד מתחום זה הרבה. תכנסי לאתר שהמליצה אורית (קלמטינה אקזוטית) יש שם תמונות רבות של מתעמלות מהארץ! יש לנו את זה! מה שנותר רק,שעולם המחול בארץ,ישתמש בכל הידע העצום שיש לנו בהתעמלות.

למעלה