סיקל

New member
אני לא מסכימה

רקע בהתעמלות תורם רבות לרקדנים כי במקום להתחיל לעבוד מאפס על הגוף הם כבר חזקים וגמישים (מאוד) באותה מידה ענפים רבים של ספורט יכולים לתרום לריקוד (גוף חזק וגמיש זה תמיד בסיס טוב) עם זאת, עבודת הגוף בהתעמלות שונה שנות אור מהעבודה במחול, בעיני בצורה שרק פוגעת במחול. במחול עובדים תוך הקשבה רבה לגוף ולמגבלות שלו (לא להרים רגל על חשבון ארבע נקודות/טרן אאוט וכו') ובהתעמלות קודם כל זה להרים את הרגל גבוה ואח"כ ליישר אגן וכו'.. (זו הייתה רק דוגמה אחת כמובן) ולכן לדעתי לימודי מחול יכולים לתרום למתעמלות בצורה ניכרת, אבל התעמלות לא תתרום יותר מדי, מה גם שהיא יכולה לפגוע בטכניקת המחול.

לדעתי

צריך שילוב בהתאם לסוג המקצוע. אך המתעמלות האמנותיות כל כך גמישות וחזקות,שעם עבודה נכונה! הן יכולות להיות רקדניות די טובות. לא אומרת כל האלמנטים של ההתעמלות. אך בהחלט חוזק וגמישות. ועבודה נכונה של בלט. כיום להקות מחול מכובדות שמות חדרי כושר לאימונים,פילאטיס ועוד. לא היה מזיק,ודווקא יכול מאוד לתרום אם ישימו גם מאמנת אמנותית שתעבוד יחד,ובהדרכת מורה לבלט.

אם את רוצה

באתר של אורית יש סרטים מדהימים! אם את אוהבת זאת. מומלץ! תכנסי למעמלות בארץ ולקטיה פיסצקי למשל. ממש מדהים ביותר!

yaeltal12

New member
אני מסכימה איתך

יש הרבה דברים דומים בהתעמלות אומנותית ובריקוד (בבלט במיוחד), הדיוק של ההתעמלות אומנותית נורא מזכיר את הדיוק של הבלט, איך שאפשר לריב על מילימטרים עד שמגיעים לפוזיציה המדוייקת. אני חושבת שגמישות זה משהו שמגדיל את האיכות של הרקדנית, זה עוד קריטריות שהיא נבחנת עליו, הם הולכים ביחד. וגם למתעמלות יש הרבה מה ללמוד מהבלט, הורדתי סרטים מהאתר של אורית (זה השם נכון?) וזה כמובן היה מאוד יפה, אבל ראו שזה התעמלות אומנותית ולא ממש ריקוד, התנועות לא היו מחוברות ודברים כאלה, זה משהו שהייתי משנה... גם בכל התמונות שהיו, רואים שהמתעמלות לא עושות טרן אאוט בכלל (ככה זה היה באולימפיאדת החורף בהחלקה על הקרח), ולי זה מאוד הפריע בעיניים, הם למתעמלות היה עוד טיפונת בלט זה היה משתנה. לסיכום, לדעתי חיבור של שני התחומים יוכל ליצור ריקוד מאוד מעניין, מקצועי, מדוייק ומיוחד. (יאוו איזה מגילה כתבתי...)

נכון ביותר!

חיבור של שני התחומים יוכל ליצור ריקוד מאוד מעניין, מקצועי, מדוייק ומיוחד נכון ביותר!!! הללואי ומורות לבלט בארץ היו נכנסות לאתר של אורית ורואות איזה אוצר יש לנו כאן בארץ! והיו מעסיקות גם מאמנות אמנותיות בהדרכתן של המורות לבלט!!! נכון,צריך שיהיה טרן אאוט.לכן צריך לעבוד בשיתוף מורה לבלט. אך הגמישות הגדולה,והכוח של המתעמלות יכול להוסיף רבות לריקוד! וגם הביטחון העצמי שנותנת ההתעמלות תורם רבות. הלוואי שיהיה שיתוף פעולה שכזה!

סיקל

New member
אני עדיין לא מסכימה

אני אוהבת מאוד מחול ואוהבת מאוד התעמלות (הייתי אלופת ישראל באקרובטיקה, לא ממש התעמלות אומנותית אבל בכל זאת) ולמרות אהבתי הגדולה לתחום ההתעמלות חוץ מחוזק וגמישות אני לא חושבת שיש לו מה לתרום למחול אולי למופעי מחול מודרני/ג'אז ודווקא שם אקרובטיקה/ אקרובאלנס מתאימים בעיני, פחות התעמלות אומנותית/מכשירים

הממ..

לפי דעתי את תתפלאי מאוד לדעת עד כמה כן יש קשר בין התעמלות אמנותית למחול. אני התחלתי מהתעמלות אמנותית וקשה לי אפילו להסביר לכן עד כמה זה תרם לי! בכללי יש כ"כ הרבה אלמנטים בבלט שעושים רק על מנת להגיע למקסימום גמישות (כמו למשל תמיד לשמור אגן בפנים. למה עושים את זה? ככה אפשר להגיע למקסימום מקסימום גמישות. ככה אפשר להרים את הרגל הכי גבוה, אחרת האגן הוא זה שמונע ממנה לעלות עוד). כמובן שיש הבדל בין שני התחומים, בגלל זה אחד מהם הוא מחול והשני הוא התעמלות אמנותית, אבל יש הרבה קשר. וגם הקטע הזה שבהתעמלות קודם מרימים את הרגל ואז מגיעים לפוזיציה הנכונה, אז נכון.. זה שוני בטכניקת העבודה, אבל עדיין. אם ממש מגיעים לתחום המחול ומשנים כיוון זה אפשרי לעבוד בצורה נכונה גם על הבלט.

סיקל

New member
איןלי מה להתפלא

כי אני מגיעה מרקע של התעמלות אז לא צריך ללמד אותי או להסביר לי העבודה היא מאוד שונה ולכן לדעתי לעבור למחול מרקע של התעמלות זה בהחלט דבר מצוין, אבל אני התעמלות יכולה לתרום למישהי שהיא כבר רקדנית (כמו שבהתעמלות משלבים לימודי בלט)

למעלה