yossi018

New member
../images/Emo53.gif

אני מכין פעולה על סרבנות למעו"ז, יש לכם מושג על אתר המפרסם מכתבי סרבנות? או אפילו קישורים להודעות בפורומי תפוז שהם מכתבי סרבנים? תודה מראש - אני!

faith2

New member
אמממ...

יש לי ידיד שישב לא מזמן בכלא על סרבנות, אם יש מצב אני אקשר אותך אליו- אבל קודם תן לי לדבר איתו. אגב חשוב לציין, שאני אהורג אותך באופן אישי אם תדבר איתו בנימה של כעס
אני חולה על הבנאדם הזה- ככה ש.....

A m i r 17

New member
כנס...

אני עייף עכשיו, אז זה בינתיים מה שיש לי להביא לך... מחר אני כבר אנסה לקשר אותך ליותר מקומות.. מכתב סרבנות בהצלחה

yossi018

New member
תודה אנשים....

תודה אמיר (תסתכל בפורום פצפיזם), ורותם, אל תדאגי אני מכבד כל אדם ולא משנה אם הוא סרבן או לא, יהודי תמיד נשאר יהודי - ותמיד יהיו מחלוקות כאלו ואחרות בין היהודים...

yossi018

New member
רק אמרתי

שאני מכבד כל אדם יהודי באשר הוא, גם סרבנים למיניהם... זה שאני לא מסכים עם הדרך שלהם זו לא בעיה שלהם. והדת של אמא שלו מאוד חשובה...

faith2

New member
במה היא חשובה?

האם הדת עושה אותו לאדם טוב יותר?

yossi018

New member
לא... בעצם גם... נראה לי...

תראי היהדות מחנכת על דרך ארץ והדר... מבחינתי אני אתייחס שונה ליהודי מאשר לגוי (את יכולה לקרוא לי גזען אבל אני מגדיר את עצמי כ"אנוכי") - אני מאמין שאנחנו העם הנבחר וזה אומר שאנחנו מיוחדים משאר העמים...

faith2

New member
אממ....

דרך ארץ והדר? האם החייל שהתעלל מינית בפלזניאי הוא מחונך על ארף והדר? בולשיט! אני מכירה מספר גויים שיתעלו על מאה יהודים. אין קשר לדת, אין קשר למין, אין קשר למוצאה! אדם הוא אדם!...ואני לא רואה אותי יותר מיוחדת מאיימי שגרה בקליפורניה. סליחה, אבל ה"תיאוריה" שלך פשוט גזענית...וחבל שלא למדנו כלום מההיסטוריה.

yossi018

New member
אז ככה...

נכון, יש לא-יהודים מדהימים (במיוחד בבריטניה), שעולים מבחינת אישיותם על אלפי ישראלים - אין ספק... יהודי שיתחנך על דרך ארץ והדר אני בטוח ב-100% שיעלה על אותם אנשים ללא ספק, כיום ישנם יהודים שאומנם מאמינים באלוהים אבל פה זה נגמר, איפה הזיקה לדת? הרי מה שהשאיר אותנו חזקים 2000 שנות גלות זה רק הדת! איזה עם עוד שרד?!?!?!?!?!?!? כשאני אומר שאנחנו העם הניבחר זה עובדה - ככה כתוב בתנ"ך אנחנו "עם סגולה" וכן יש הבדל בנינו לבין אחרים - אנחנו ותרנים, אנחנו אופטימים, אנחנו רודפי שלום, אנחנו תמימים, וכו'... לא לכל עם יש את זה, תסתובבי באירופה וארה"ב (רק דוגמא, אין הכללה לכולם) ותראי שכל מה שיש להם בראש זה רק סקס! תלכי לארצות ערב ותראי כמה הוצאת להורג יש כל יום, אז נכון ארה"ב תנסה שכל העולם יהיה בדיעות שלה אבל זה בילתי אפשרי... תמיד יהיו פה ישמעאלים ותמיד יהיו פה נוצרים ותמיד יהיו יהודים מתבוללים.... בקשר למה שענווה אמרה, מה עם גוים שיתגיירו, אז אותו מתגייר הופך ליהודי, וחלה עליו חובה גדולה יותר ומעיקה יותר (אני לא חושב שזה צודק אבל... מי אני שיגיד) ואז מה שקורה כיום זה יהודי שרוצה להתגייר חייב להיות חרדי - וזאת בעייה, ואז כל החיים שלו מסתובבים סביב התורה... בקיצור, אני, את ענווה וכל מי שנמצא פה ב"ה חונך עפ"י ערכים מעולים, העובדה שתקפת אותי בצורה כזאת רק מוכיחה את זה יותר... ואני שמח שאני חי בעיר שההורים מחנכים בצורה טובה, ושיש נוער טוב (שוב: כמובן שלא כולם) לפחות בדור הזה... כל זה התחיל בעצם בגלל שכתבתי שאני "מכבד כל אדם באשר הוא - במיוחד אם הוא יהודי" זה אומר שאני מכבד גם את חוסה בספרד וגם את ג'סיקה בארה"ב וגם את יו-סאנג ביפן וגם את אברהם מירושלים באותה צורה, רק שיש לי העדפה (וזה דבר לגיטימי) לאברהם מירושלים מאשר לחוסה מספרד...

faith2

New member
יוסי צר לי אבל...

אתה כל כך טועה. כל מי שחונך ע"י הוריו בדרך הכי טובה שיש נחשב בעיני לאדם טוב. ואין קשר אם הוא יהודי. סקס? יוסי אני יכולה בבקשה להעיר את עינייך?...אין קשר בין הדת לבין הרצון לקיים יקסי מין, הוא החיפוש אחר מקום למימוש היצר. ישראל היא בין המדינות שמייבאות הכי הרבה זונות
בישראל יש שוק אדיר לתחום הזה! חנויות סקס? לך לת"א תאמין לי שלא תתקשה למצוא! חבל, מאוד חבל שאתה כל כך מאמין שיהודי עדיף על גוי.

על דת, צבא ומה שבינהם

אני מגיבה על ההודעה הזו, ובערך שוחטת את כל כללי השרשור הידועים לשמצה, אבל בסדר. זו תגובה לכל ההודעות שבא לי להגיב עליהן. תתאזרו בסבלנות.
אפשר לסכם את רוב מה שאתה אומר במשפט "אני חושב שכל בני האדם שווים, אבל היהודים שווים יותר" ולעיתים "אני חושב שכל הבריטים שווים", שזה משפט די מטומטם ונתעלם ממנו ["נכון, יש לא-יהודים מדהימים (במיוחד בבריטניה), שעולים מבחינת אישיותם על אלפי ישראלים"]. בעצם אתה טוען טענה הגיונית, ובצלע השניה נוגד אותה לחלוטין. ישנן אומנם תיאוריות פילוסופיות אשר כוללות בתוכן דבר והיפוכו, אך במחשבה מעמיקה יותר הן הגיוניות לחלוטין. ניקח למשל את האקזיסצנטציאליזם. האדם האזיסנציאליסטי (להלן, איש האבסורד) יטען שהחיים הם קצרים, חסרי משמעות, הבזק של אור בין הרחם לקבר (כפי שניסח זאת סמואל בקט בהצגה "מחכים לגודו"), אבל הוא אוהב אותם. לכאורה, טענה בדיוק כמו שלך, מנוגדת ואוקסימורונית לחלוטין. אבל האקזיסנציאליזם (ואם אני אצטרך לכתוב את המילה הזו שוב יהיו קורבנות בנפש...) טוען שבגלל שהחיים קצרים ממוחזרים וסיזיפים, זו בדיוק הסיבה שכדאי להעריך אותם. להתענג על הדברים הקטנים, על פרח שפורח בזמן שאנחנו מגלגלים בפעם המליון את האבן במעלה ההר, יודעים כבר מראש את כישלונינו. איש האבסורד, על פי ההגדרה הוא אדם שיכול להכיל את שני הדברים המנוגדים האלו. ולעניינינו- הטענה שלך לא עומדת במבחן. אתה, בניגוד לאיש האבסורד תיאלץ להחליט, בני האדם שווים או היהודים שווים יותר, ושום התפתלות צדקנית ופוליטקלי קורקטית לא תוכל לעזור לך פה. מצטערת. (בחלק הבא אני עלולה לצטט הרבה מהמאמרים של פרופגנדי *, הם כותבים דברים שאני מסכימה איתם לרוב, אבל מתנסחים הרבה יותר טוב ממני, אז אם אני נשמעת סיסמאתית ונוסחאתית, אני מצטערת) הדת היא נגע. לא רגע, תנו לי להתחיל מהתחלה. הדת בבסיסה היא דבר מאוד יפה. היא נסיון לגיטימי של האדם לענות על שאלות קיומיות. ישנן דרכים רבות להתמודד עם השאלות האלה, והדת היא הדרך הפופולארית והגלובלית מכולן (אם כי, לטעמי כל אידאולוגיה או פילוסופיה היא סוג של דת, במובן הרחב הזה). אבל לצערי, דרך הישום היא פשוט מכוערת. הדת הפכה לבסיס התאגדותי שלמענה נלחמים ורוצחים. בלב 90% מהמלחמות מאז שחר ההיסטוריה ישנו בסיס דתי מובהק, בדרך זו או אחרת. (כמה ממוקדי הסכסוכים הדתיים בימינו- אירלנד, חבל קשמיר, ואל תגידו לי שזה מקרי שרוב המדינות ב"ציר הרשע" הן מוסלמיות). הדבר מתבטא כמובן בסביבה הקרובה שלנו. בעקבות גורמים שונים (תקשורת, פוליטיקה, חינוך יהודי בדלני וכו') נוצרה המשוואה הבאה: מוסלמי=פלשתינאי=אויב. מכאן נובע מוסלמי=אויב. איך הרשינו לעצמינו להגיע למצב כזה, ועוד אחרי שהתפארנו בעובדה שיצאנו מימי הביניים? (למרות שמלחמות דת היו קיימות עוד לפני ימי הביניים). הדת הפכה להיות הבסיס על פיה אנחנו מגדירים אדם. גם רותם חטאה בכך כטענה שהיא מכירה המון מוסלמים ונוצרים אשר טובים פי כמה וכמה מיהודים, לא שאני נקיה מכל עוון. שנים של חינוך במדינה שהוקמה על ערכי הדת היהודית הפכו אותי גם לסוג של מגדירה דתית. אבל "אני עדיין טיפשה כמו כולם, אבל אני מודעת לטעויות שלי" (עכשיו זה היה ציטוט ישיר לפרופגנדי). גם צרפת, מדינה שהוקמה על ערכים חילוניים לוקחת את הבעיה לכיוון השני בכפיה אנטי דתית מטורפת. אני מאמינה בזכותם של בני אדם לבטא את הדת שלהם כמו שאני רוצה שיתנו לי את הזכות לא לאכול ביצים וחלב. (רציתי לכתוב מאסה ארוכה על ההבדלים בין טבעונות אידאולוגית לבין דת, אבל אני אחסוך את הזוועה הזו מיכם, אלא אם כן תתעקשו, כמובן). אבל מכאן עד ללקחת את הדת למשהו שראוי וכדאי להלחם ולהקריב את החיים שלכם?! להפוך אותה למדד לטיבו של אדם? תגיד לי אדוני, התחלקת לגמרי על השכל?! והערה קטנה בקשר לצבא. הסיבה שמאשימים את כל המערכת הצבאית כאשר חייל בודד או שניים עושים מעשה לא מוסרי נעוצה במילה "מערכת". החייל הוא חלק מהמערכת, הוא בורג שמקבל פקודות וחינוך צבאי. אם הוא עושה משהו רקוב, זה סממן שמשהו בכל המערכת רקוב מאוד. וזה נכון. הביטוי הכי מוחשי לכך הוא העונש המוגזם שקיבלו חיילים עם מצפון בניגוד לעונש (א לחוסר העונש) שקיבלו מאות חיילים נטולי מצפון. זאת מול אינדבידואלים פלשתינאים אשר פועלים בדרך כלל כיחידים או כקבוצות. (ואני בטוחה שאתה יכול לבד להבדיל בין ההיררכיה הצבאית המסועפת לבין ההתארגנות של החמאס למשל). לא שאני חלילה מצדיקה מעשי פיגועי התאבדות, כל רצח חפים מפשע הוא בזוי בעיני, פי כמה וכמה כשהוא נעשה ממניעים דתיים (או ממניעים לאומיים, שהם הדת החדשה). אני מקווה ששרדתם את כל זה. נ.ב- אם יש לך שאלות בנוגע לסרבנות מצפונית אני אשמח לענות. *פרופגנדי- להקת פאנק שמנצלת את הבמה שניתנה לה להעביר מסרים פוליטיים "חתרניים". באלבום השני שלה (שנקרא באירוניה "פחות דיבורים יותר רוק") ישנם בערך 10 מאמרים קצרים על כל תחום שעליו יש מאבק חברתי: כסף, מין, בעלי חיים וכו'. הרבה ממה שכתוב כאן מבוסס על מה שנאמר על הדת. פלוס כמובן כמה אנקדוטות שלי.

פתאום התחוור לי

שכתבתי אקזיסטנציאליזם 3 פעמים לא נכון. חח, אבל זה לא כאילו מישהו קרא את זה בכלל אז לא משנה.

faith2

New member
כל כך מסכימה!../images/Emo45.gif

וזה נכון חשוב לזכור שחייל הוא חלק מהמערכת והוא מחוייב על פי החוק לפעול על פי אותה מערכת....בעוד שמחבל פועל כיחיד כחלק מארגון טרור.

yossi018

New member
אז רק כדי לברר כמה דברים?

בגלל אותו חייל בודד שהתעלל באותו פלשתינאי מסכן וחסר ישע כל המערכת הצבאית שלנו בעצם נפגעה, מה שאומר שצה"ל מחנך לא נכון וכתוצאה מכך חיילים רבים מתעללים בפלשתינאים חברי ישע... (ממש כתבה בCNN) אני מציע לך לפרסם את ההודעה שלך באיזה עיתון בריטי או בלגי... לא אמרתי שום ניגוד, אני אבהיר לך כמה דברים... בני האדם שווים בנייהם ומגיע לכולם שוויון זכויות מלא, אבל כאשר מדובר בחיי אדם הכל משתנה מבחינתי, אם אני הולך עכשיו לצבא, והצבא אומר לי להיכנס לעזה ולחסל כך וכך אנשים אני לא אתנגד מאותה סיבה שאני לא אתנגד לפנות מאחז או התנחלות (למרות שזו פגיעה ענקית בעקרונות שלי...) גם אם יהיה הצורך לפגוע בחפים מפשע, אם יש לערבים עם הדבר הזה בעייה שילכו לאותו טרוריסט ששולח את המחבלים להתפוצץ באוטובוסים צפופים, או שווקים כאלו ואחרים וכד'... ולדיעתכם ש90% מהאוכלוסייה הערבית תומכת בפיגועי הטרור...

כמה דברים

לצערך או לצערי התעללות של חיילים בפלשתינאים היא תופעה הרבה יותר רחבה מ"חייל בודד ופלשתינאי מסכן חסר ישע" כפי שציינת בפטרוניות וסנוביזם יהודי מצוי. מספיק לקרוא עיתונים או לדעת דבר או שתיים על מחסומים כדי להבין את זה. אבל אני מדברת לקירות פה. אתה בעצמך הצהרת שאתה מוכן לעשות מה שאומרים לך כמו בורג טוב, אפילו אם זה מנוגד לעקרונות שלך (והשאלה הנשאלת היא אם אפשר לקרוא להם עקרונות אם אתה מוכן לבגוד בהם בכזו קלות). נחזור לירי על המפגינים במסחה ונשאל- האם זה היה חייל בודד שירה? לא. האם מילא פקודות? כן. "אבל הוא חשב שמדובר בפלשתינאים!" זה רק מוכיח את הנקודה שלי. "אבל הם הוו איום!" אם הם הוו איום כל כך ממשי למה מתנחלים רקדו ליד החיילים וכו'. ואל תגיד שזה מקרה חד פעמי, שזה רק מקרה "בודד", הקלות שבה לחצו החיילים על ההדק מעידה, שוב, על המערכת הצבאית בה הם נמצאים, שמחנכת אותם לעשות זאת. אם אתה כל כך מתגאה באחידות הצבאית ובעובדה שאתה מוכן לשכוח מהעקרונות שלך למען ההגמוניה המערכתית כדאי שתקח אחריות גם על הצד השני של הסקאלה. ואני מציעה שתקרא שוב את מה שכתבתי (אם עשית את זה בכלל, נראה כאילו אתה מגיב על המשפט הראשון ועל התגובה של רותם), ותראה שמה שכתבת שלכאורה היה אמור להוכיח את חוסר הניגודיות בדיעות שלך הוכיח אותה מחדש. "אם יש לערבים עם הדבר הזה בעייה שילכו לאותו טרוריסט ששולח את המחבלים להתפוצץ באוטובוסים צפופים, או שווקים כאלו ואחרים וכד'..." אני שמחה שאתה מאשר את הטענה הרווחת בשמאל עד השמאל קיצוני שמעשי המחבלים נובעים מתיסכול והשפלה וחוסר אמונה במדיניות הישראלית. אני רואה שאתה אפילו מעודד את המעשים האלו כתגובה לגיטימית לפעולות צבאיות. אבל במקום להגיד "היי, זה הצבא שלנו אחרי הכל ואנחנו יכולים באותה קלות להחליט שאנחנו לא נתעלל בפלשתינאים היום אם התגובה היא הרסנית וצפויה" אתה ממשיך להקשיב לכל מה שהדרג העליון אומר לך, להתעלם מהמוח שלך, מהשכל הישר שלך, ובשביל מה?

yossi018

New member
אז ככה...

"אפשר לסכם את רוב מה שאתה אומר במשפט "אני חושב שכל בני האדם שווים, אבל היהודים שווים יותר" ולעיתים "אני חושב שכל הבריטים שווים", שזה משפט די מטומטם ונתעלם ממנו ["נכון, יש לא-יהודים מדהימים (במיוחד בבריטניה), שעולים מבחינת אישיותם על אלפי ישראלים"]." בקשר למשפט הראשון, אני באמת חושב שבני האדם שווים כפי שהם, אך יש לי העדפה ליהודים, מאותה סיבה שלך יש העדפה לאנשים הקרובים אלייך... אם (חס ושלום) אחד מקרובי המשפחה שלך היה אנס ורוצח ומולו היה עומד איש צדיק ותמים והיית יכולה להציל אחד מהם, את מי היית מצילה? אני מרגיש כלפי כל העם היהודי את ההרגשה של קרוב משפחה, מבחינתי כל יהודי הוא רקוב משפחה שלי! המשפט השני היה רק דוגמא, ידוע כי הבריטים הם אנשים מנומסים ומכבדים אחד את השני בצורה הטובה ביותר... יכלתי מאותה סיבה להביא דוגמא של היפנים כי גם הם אנשים תרבותיים מאוד... דיברת עם הדת, אני רואה בדת כבסיס ודרך ארץ לחיים, את רואה בדת כ"היא נסיון לגיטימי של האדם לענות על שאלות קיומיות. ישנן דרכים רבות להתמודד עם השאלות האלה, והדת היא הדרך הפופולארית והגלובלית מכולן" וכאן ההבדל הגדול בנינו, את רואה בדת כתשובה לשאלה, אני רואה בדת כעובדה שאי אפשר להוכיחה... ולזה קוראים אמונה. מבחינתי האמונה שלי בדת היהודית חשובה מאוד ומכאן שכל עם ישראל אחים... אני רוצה להגיד דבר אחד, אני מבין את הפלשתינים, להם יש רגש לאדמה הזו (מה שאין לחלק מהיהודים היושבים בציון) והם יקריבו את חייהם בששיל זה, בדיוק כמו שהיהודים עשו לפני קום המדינה וכך השגנו מדינה... המטרה כיום היא לדכא את העם הפלשיתני (אני קורא להם פשוט "ערבים" אך לצורך העיניין אני יחרוג ואני אגיד "עם פלשתיני") ולגרום לו להבין שאנחנו שולטים פה, כי בעולם הארור הזה יש חוק והוא "החזק שורד" וזוז הסיבה שהעם היהודי עדיין קיים בעולם הזה (ולא, המשפט לא נוגע רק לג'ונגל), אתם יכולים להגיד שזו מחשבה ברברית אתם יכולים להגיד שאני גזען או משהו כזה (כמובן שאני אכחיש) אני פשוט חושב אחרת ממכם ואני רואה בעם היהודי כאחים שלי... לי יש העדפה לקרובי המשפחה שלי ואח"כ לשאר המשפחות החיות בעולם... כל דבר בעולם בנוי על אינטרסים... (זה למדתי ממשה, אל תשאלו איך) עכשיו בקשר להשמצות שלך על הצבא... מה את היית עושה אם היית רואה הפגנה של ערבים (עם כפיות והכל...) וחלקם נושאים נשק, משתוללים על גדר ה"ביטחון" מה היית עושה? אני מאוד נדהמתי לראות יהודי מחופש לערבי רק כדי שחייל יעשה שטות ויוכל להפליל צבא שלם... לפי התאוריה שלך, ברגע שאני אתגייס לצבא (ולצערך אני אהיה קרבי) אני אקרא רוצח ומתעלל בפלשתינאים ורק בגלל שכמה חיילים בודדים (גם אם זה 100 מתוך כל הצבא) התעללו בפלשתינאי! לא נראה לי... עוד כתבת "אני שמחה שאתה מאשר את הטענה הרווחת בשמאל עד השמאל קיצוני שמעשי המחבלים נובעים מתיסכול והשפלה וחוסר אמונה במדיניות הישראלית" ולצערי לא הבנת את הנקודה! התכוונתי להגיד שאותה אם שבנה נהרג בפעילות צה"ל לא יכולה לבוא לישראל בטענה כי ישראל רק מגינה על אזרחיה (מה שאומר שזה קורה גם בגלל שאת חיה פה...) ובנה היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, אבל אם אותו מחמוד מרמאללה לא היה שולח את עבדול להתפוצץ בירושלים בעצם ישראל לא היתה מגיבה בכלל, ובנה היה נשאר בחיים - ואם לה יש בעייה וטענה שתלך לדבר עם אותו מחמוד ששלח את עבדול ולא תלך לממשלת ישראל... "אתה ממשיך להקשיב לכל מה שהדרג העליון אומר לך, להתעלם מהמוח שלך, מהשכל הישר שלך, ובשביל מה? " אני מתכוון לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל - אחרת אני אקרא פושע, אני מתכוון לסרב לפקודה כזו (אם תהיה) מאותה סיבה שאני יהודי, ומה לעשות גם לי יש את החיסרון האדיר כמו לכל יהודי וזה חסרון הסלחנות והתמימות... אני יעשה את כל הדרוש כדי להגן על אדמתי... וכאן נכנס השיר שאני כ"כ מסכים איתו אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת רק מילה בעברית חודרת אל עורקי אל נשמתי בגוף כואב בלב רעב כאן הוא ביתי. לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה לא אוותר לה אזכיר לה ואשיר כאן באוזניה עד שתפקח את עיניה.

למעלה