faith2

New member
יוסי אתה לא אמרת את זה...

לא אמרת שום דבר על "שמדובר בחיי אדם..." אתה אמרת באופן מאוד ברור- יהודי הוא עליון! מה שמשתמע בכך
אתה מכיר בשיוויון זכויות אבל שמדובר ביהודי העניין אחרת לגמריי...

yossi018

New member
את לוקחת מקרה אחד ומכלילה את כולם

ומה עם האמא הפלשתינאית לשתי ילדים שהלכה והתפוצצה על יהודים? ומה עם האבא שראה תינוקות ובכל זאת התפוצץ? ומה עם הפלשתינאי שהלך ל"דולפינריום" זה אנושי????? למה לא קמים וצועקים ועושים המולה ענקית בכל העולם כשרוצחים בנו בצורה אכזרית? אבל כשקם חייל מחורפן אחד, אולי שתיים בצבא ענק של אלפי חיילים מכלילים את כל הצבא ומחליטים כי הצבא הוא צבא שורר ומטרתו להרוג, מה? הוא לא מגן עלינו? חייל ראה ערבי עם נשק מתקרב לגדר והרג בו לפני שהערבי הרג אותו, אותו חייל נכנס לכלא בגלל מה? בגלל שהגן על עצמו ועל המדינה שלו? הוא בסה"כ הקדים תרופה למכה! אני באמת לא מבין אתכם - לצעוק נגד העם שלכם - כן, אבל לזעוק ולעשות המולה נגד עם שהורג בנו בכל יום - זה לא?!? אחרי פיגוע אני שומע רק גינויים (גם זה כבר לא..) מצד מדינות בעולם, אבל כאשר היה ניסיון חיסול כושל שהרג 2-3 ערבים חפים מפשע (שוב אני לא מרוצה מזה אבל זה חלק מהסיכון בלוחמה) כל העולם קם וצועק, כל תוכניות הטלויזיה אומרות שישראל רצחה חפים מפשע, אבל כששוטר פלשתינאי נותן נשק למחבל - זה בסדר? רק להבהיר, אני נגד התעללות בפלשתינאים, מה שאותו חייל או חיילים בודדים עשו רק מראה על יאוש - צריך להעניש אותם בכל חומרת המצב...

faith2

New member
האם אני הולכת ומשתחווה....

בפני אותה בן-%#^# שהחליט להתפוצץ מול הדולפי? לא! אין קשר בין מה שאמרת, ממש אין קשר. כמו שאצלנו יש אנשים נפשעים, גם אצל העם הפלסטינאי יש. האם אני עושה הכללה? לא. כנראה שאתה זה שעושה הכללה ואומר שכל העם היהודי עדיף על כל הגויים. צר לי, אבל מה שאמרת נובע מבורות. ממליצה לך לזכור שאחריי הכל- אלוהים ברא את כולנו מצלמו.

yossi018

New member
שתי ניגודים...

טוב, צר לי, אבל זאת הגישה שלי מול הגישה שלך. מאוד מאכזב לשמוע "מה שאמרת נובע מבורות" - את בעצם לא רק חולקת על הדיעה שלי (שאת זה אני מכבד מאוד) את גם מזלזלת בה... אני מכבד מאוד את הגישה שלך, אני חושב שזה לגיטימי מאוד שרוב בני האדם יחשבו ככה, אבל צריך להבין שלא כולם חושבים באותו הקו... אני עדיין חושב שהעם היהודי (אני ואת נכללים בתוכו) הוא עם מיוחד משאר העמים, את זה לא תוכלי לשנות, ככה חינכה אותי אמא שלי, כך חינך אותי המחנך בביה"ס ובזה אני מאמין... לא אמרתי שאת מהללת אותו - חס ושלום! אמרתי פשוט שחלק מהעם היהודי (אני לא מכליל את כולם) יודע לזעוק ולעשות רעש כאשר חייל טועה או חייל עושה משהו בזדון, אבל לצערי כאשר יש פיגוע אנחנו יודעים רק לבכות וללמוד לקחים, חלק חשוב מאוד אנחנו לא עושים וזה הזעקה ולעשות רעש תיקשורתי נגד אותו איש ששלח את המחבל ואת זה שאחראי על אותו איש.. (אני מדבר על ערפאת בין השאר). אמרת שאני עושה הכללה ואומר כי העם היהודי עדיף על כל הגויים, זה לא אני שעושה את ההכללה זה אלוהים...

faith2

New member
בורות היא לא זלזול יוסי...

אני עדיין חושבת שמה שאתה אומר נובע מחוסר ידע. אם היית מעז אפילו בקצת להכיר כמה גויים- אני בטוחה שלא היית חשוב ככה. ולצערי אני באמת לא יכולה לשנות את הגישה שלך... תאמין לי שכמו שמחבלת מתאבדת בתוך מסעדה אני מקללת אותה בדיוק כמו שאני מקללת את החייל שבחר לרצוח נער פלשטינאי בן 16. הדם היהודי, הדם הערבי, הדם הנוצרי.....הוא שווה ערך בעיניי! ואני חושבת שבמקום להרגיש נעלה מעל כולם, נתחיל לחשוב שכולנו שווי ערך. אחריי הכל- השואה התבצעה כי מישהו חשב שהוא עליון...מישהו שחשב שהוא שווה הרבה יותר מאחרים.

yossi018

New member
אני דווקא מכיר הרבה מוסלמים...

והם אחלה אנשים - אין לי שום בעייה איתם, אבל אני תמיד זהיר, אבא שלי סיפר לי שבמרוקו הם היו כמו אחים עם הערבים אחד היה נכנס לבית של השני חופשי, אבל מדי פעם היו נכנסים אליהם אותם ערבים הורגים בהם והולכים, ואחרי חודש-חודשיים שוב היו חוזרים ליחסים טובים... במיוחד חסונא - לבקו מכיר אותו, הוא מצחיק הוא לפעמים אפילו קורע אותי, ואני בטוח שגם את לבקוביץ'... אני לא חושב שהבנתם אותי כ"כ טוב, אני לא אומר שאנחנו יותר טובים מהנוצרים או מהמוסלמים, אמרתי שיש לי העדפה לדם יהודי מאשר לדם אחר... גם אם היהודי היה רוצח ואנס הייתי מציל אותו מאשר את הנוצרי שעשה מעשי יושר כל החיים שלו, ואני אגיד לכם גם למה "כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו". רותם, את חושבת שאני מתכוון ללכת ולרסס נוצרים, מוסלמים ככה באמצע הרחוב - את טועה! אני פועל נגד אלימות אני מחנך את המדריכים במעו"ז לחנך בצורה הטובה והשווה ביותר בין כל בני האדם באשר ה בני אדם... אני לא יודע מי קרא את הכתבה שפירסם דרור מזרחי בעיתון "קרן אור" אבל שם הוא שאל אותי מי הם החניכים המגיעים לבית"ר, ובהמשך התשובה שלי כתבתי כי אנחנו לא מבדלים בין צבע, עדה או מין החניך... כל אדם הוא אדם באשר הוא, רק שליהודים יש יחס מועדף, ואם קם עם ורוצה להרוג אותנו אנחנו צריכים לפעול באופן הכי קשה שאפשר כדי להעניש אותו... וכן, יש הבדל בין מחבלת מתאבדת לחייל שהתעלל, החייל התעלל בעקבות המחבלת המתאבדת, היא לעומת זאת התאבדה כי מחכים לה 70 בתולות בגן עדן...

yossi018

New member
ועוד משהו...

מישהו מוכן לתת לי קישורים למכתבי סרבנות??????. (הרי בגלל זה התחיל כל הבלגן..)

SavageGirl1

New member
ומה עם..

אנשים שהתגיירו? אמא שלהם לא יהודיה..גם הם לא נחשבים בעיניך?

MS6

New member
אני חייב להסכים עם רותם אבל...

יוסי התשובות שלך היו ממש לא קשורות איש, קרא שוב היטב מה שהיא כתבה ומה שאתה כתבת ושים לב שאין הרבה קשר... בבית"ר ישנו עיקרון חשוב שאני אישית מסכים איתו אבל בצורה מאוד מוגבלת. הוא נקרא "כל יחיד הוא מלך" והרעיון שעומד מאחוריו שאין מישהו שנמצא מעל מישהו אחר בעולם הזה. כולנו נבראנו בצלם אלוקים ,כולנו שווים. יוסי עירבבת פוליטיקה עם תגובות נגד/בעד ישראל בעולם...שוב זה לא קשור. העובדה שרוב העולם המערבי אנטישמי ידוע וברור לכולנו, זה לא אומר שאנחנו יותר טובים מאחרים. רעיון ה"עם סגולה" משמעותו שאנחנו עם מיוחד שאמור להוות דוגמא לגויים, עם נבחר וצודק. לעם כזה אסור להחשיב עצמו יותר טוב מעם אחר כלשהו... אבל יש משהו עם מה שאמרה רותם שאני די מתנגד לו, לי בהחלט איכפת יותר מיהודי מאשר מלא יהודי. אני מעדיף יהודים על לא-יהודים כמו שצרפתי מעדיף צרפתים על לא צרפתים ואוסטרי מעדיף אוסטרים על לא אוסטרים. אני לא חושב שאני יותר טוב מאחרים אני פשוט פטריוט שיעדיף את עמו לפני אחרים, ואני חושב שזה לגיטימי.

y l 18

New member
משה- כל מילה חקוקה בסלע.

למרות שהפלתי עליך קטילות ליד נעם אתמול. כשצריך אני יודע לפרגן . תמיד אני קורא את ההודעות בא לחהגיב מגיע לשלך ואז אני אומר בדיוק הדיעה שלי ומה שרציתי לכתוב הוא כתב כבר לכן אני מסכים גם עם העניין הזה. ושאף אחד לא יחשוב שאני ומשה מסתדר4ים בחיים כי אנחנו ממש לא.

MS6

New member
יוסי לבקו אחשלי...

אם אתה חושב ששכחתי אתה מזה מצ'וויץ'. לך חפש מקום אחר לאכול בו!! יותר אני לא מוציא לך אוכל!!!!!!!!

y l 18

New member
חציףף בן חציף

אני לא בא אליך אלא לאשר וקטי!!!!! תאכל קש!!!(מוכר לך?)

faith2

New member
משה...

אתה עומד מעל צוק, שני אנשים עומדים ליפול, בכוחך להציל רק אחד מהם, האחד נוצרי השני יהודי. הנוצרי עשה כל חייו מעשי יושר, והיהודי, כל חייו מעשי פשיעה- רצח, אנס התעלל...את מי תציל?

אלברט G

New member
חבר'ה נו באמת...

הרי כולם מכבדים ואוהבים כל אדם באשר הוא אדם (כל עוד הוא לא עשה דברים נבזיים מכל סוג שהוא...). אבל בינינו, לא צריך לחיות באשלייה (לא מכוון נגד אף אחד, פשוט יש כאלו שמדחיקים את האמת) ולהגיד שכשאתה שומע שהייתה איזושהי תאונה ענקית עם עשרות הרוגים בצפון מזרח מונגוליה התיכונה אנחנו מרגישים את אותה התחושה לו תאונה גדולה הייתה מתרחשת אי שם בארץ! ברור שכולם טובים וכולם יקרים אך חלק קרובים לליבנו יותר מאשר אחרים. יש סדרי עדיפויות בחיים לצערינו הרב...

תשובה

אני לא חושבת שלדת או ללאומיות יש איזשהו קשר לזה. אם תהיה רעידת אדמה עם מאות או אלפי נפגעים בצפון הארץ המחשבות הראשונות שלי יהיו "האם אני מכירה מישהו שעלול להיפגע", ואחרי כן "האם אני מכירה מישהו שמכיר מישהו שעלול להפגע". הסוגיה כאן היא לא דתית או לאומית אלא קרבה גאוגרפית ואפילו משפחתית (לרובינו יש קרובי משפחה בכל הארץ). זה כ"כ פשוט.

MS6

New member
אני לא מסכים איתך...

אם אני אשמע שחרב בית כנסת בצפון מערב אפגניסטאן ומתו כמה יהודים אני יהיה עצוב יותר מאשר אם אני אשמע שהמחתרת הקתולית הרגה 4 פרוטסטנטים בבלפסט.

y l 18

New member
יאללה איתך

די כבר שוב פעם ת'עושה את זה נ מאס לי לפרגן לך יחתיכת ..... אולי נעם יבוא ושוב נשנא אחד ת'שני.

MS6

New member
למה אולי יגיע הזמן?

מי אמר שאני לא שונא אותך עכשיו יא צרפתי מסריח??

למעלה