../images/Emo53.gif

:-שלום לכולם.. יש לי בעיה והבעיה שלי היא שאני כבר מאבדת את האמונה שלי בה´ וזה מאוד מפחיד אותי אני כל חיי האמנתי בו ובטחתי בו.(גם למדתי בכיתת תל"י-תיגבור ילדי יהדות) ועכשיו שאני קוראת כל מיני כתבות וספרים זה נותן לי חשיבה שאולי בעצם הוא לא קיים... ואולי אנחנו סתם מבזבזים את זמננו על להתפלל ולסגוד לו.. זו הרגשה איומה כל הבילבול הזה..לחשוב שכל מה שאמנתי בו כל חיי בעצם מתפורר ולא קיים... עם יש לכם דרך להרגיע אותי אז בבקשה..

../images/Emo24.gifתרגעי בבקשה ילדת אור../images/Emo24.gif

אין לך שום בעיה. עוד טרם נוצרה הבעיה יש כבר פתרון. את לא מאבדת אמון באל. את פשוט יצאת מעט מאיזון ואסור לך לאבד אימון בעצמך. אלוהים שוכן בתוכנו. אנו חלק ממנו. אם את מרגישה שספרים מבלבלים אותך התחילי להשוות בין עיקר לטפל. אולי תפקיד הספרות לבלבל אותך על מנת ללמוד להבדיל בין טוב ורע? התפילה היא לא עבור אלוהים, היא עבורנו. תפילה היא סוג של פעולת התכווננות לתדר רוחני על מנת להתחזק ולקבל תובנות שעלינו ללמוד להוציאם לפועל. תחשבי על תחנה ברדיו שאת רוצה לשמוע. את מסובבת כפתור וכך את מגבירה קליטה. בדיוק כך עובדת התפילה, ככפתור מכוונן לערוץ הנכון. אז השמיטי בבקשה את המילה סגידה, אלוהים הוא לא דמות ולכן אנחנו לא סוגדים לו. אנחנו מבקשים להעזר בו על מנת להגשים את תפקידנו פה ועכשיו. האמיני בעצמך. האמיני בדרכך והיי חזקה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

tevagil

New member
השאלה מה זה בשבילך אלוהים

אם בשבילך אלוהים זה מישהו שצריך לגרום לך להיות עשירה מאוד, ולמרות שאת מתפללת חזק את לא מתעשרת, אז סביר להניח שהאמונה שלך תישבר. באופן כללי אין צורך שתתפללי. תפילה זה דבר שקיים בלב כל הזמן ולא צריך להגביר אותה עוד יותר. אם מתפלללים זה בדרך כלל מגביר את הייאוש, אם את מיואשת. אני מציע לך לקרוא את הבהגווד גיטה, או ספרי קרישנה. בסיפורים אלו קרישנה מופיע כבחור שובב.

shahar666

New member
אלוקים שלנו....

אני למשל ממש לא דתייה ולא כלום אבל אני מאמינה באלוהים...זה תלוי בתפיסה שלך איך את מגדירה אלוהים...מה הוא אמור להיות בשבילך...זה שאת מהססת בעיקר בגלל המציאות שבה אנו חיים כיום אני אישית לא חושבת שאלוהים כותב את גורלנו ברגע שאנו נולגים כפי שנהוג לחשוב לדעתי אדם מרוויח את גורלו ואת חיו ועתידו במשך החיים כולם לכן הוא לומד כל יום משהו חדש...לדעתי גורל ניתן לשינוי! אני גם מאמניה שאלוהים נותן לכל אדם 2 בחירות ו2 דרכים האמונה שלי היא שאלוהים יוצר אותנו עוזר לנו אבל לא עושה דברים בשבילנו!!! אין כזה דבר נופל לי מהשמיים....כל דבר יש לו סיבה וככה האמונה שלי חזקה כי אני לא מאמינה בכל השטויוץת האלה אלוהים עשה נס וכו´....כמובן שאלוהים עושה ניסים אבל לדעתי נס זה לא הדבר הגדול האגדי והבלתי אפשרי נס קורה לכל אחד מאיתנו כל יום אלוהים נותן לנו נס אחר נס בשיבילי זה מישהו שנרפא ממחלה נס זה מישהו שמצא אהבה חדשה נס זה מישהו חסר בית שמצא בית חם ואוהב הדברים הקטנים מבחינתי הם הניסים הגדולים שלנו! זה שאת מאמינה באלוהים לא אומר שאת צריכה ללכת לפי חוקי התנ´ך או משהו את צריכה להאמין רק במה שאת מאמינה בתוך תוכך יש משהו מסויים שאת מאמינה בו אולי את מפחדת להוציא אותו החוצה אני חושבת שהאמונה באלוהים תיהיה הרבה יותר בריאה אם כל אחד יתפוס את המוסג אלוהים לפי האמונה והרגשות שלו! אם נילך לפי חוקים אלוהים זה מישהו שהוציא אותנו ממצרים הוא עשה לנו ארץ רק בשבילנו הוא האלוהים שלנו!!! אז זהו שלא! יש אנשים שלא מאמינים בזה וזאת זכותם! הם מאמינים במשהו אחר! אז לדעתי את לא צריכה לפחד ךאבד את האמונה שלך! כי אם היא באמת חזקה את תעברי את זה...

manew

New member
שלום לך

לפי דעתי את מאבדת רק את הצורה שבא את מאמינה באלוהים כפי הנראה הכתבות והספרים שקראת גורמים לך לנסות להגדיר את אלוהים בצורה אחרת לכי עם הנסיונות האלה ואולי תצליחי להבין באמת מי ומה זה אלוהים או שתביני שאין טעם לנסות להגדיר אותו (כמו שאני חושב כרגע) בהצלחה חיים

למעלה