אלי ו.

New member
שירה, אמנון, כבר אבחנתם שהאנמיה

היא תוצאה של מחסור ב B12? מצורף קישור על אנמיה. שלא תבינו לא נכון, בהחלט יכול להיות שאתם צודקים, אבל עדיין אתם מציעים דרכי טיפול לפני שנגמר האבחון.

danna8

New member
אבל אין לי מחסור ב-בי 12...

למרות שאני לא לוקחת כדורים.

ישנם עוד גורמים לאנמיה

כמו חומצה פולית. כדי ליצר את ההמוגלובין הגוף זקוק לחומצה פולית, ויטמין B 12 ועוד. חוסר באחד המרכיבים יכול לגרום לאנמיה

../images/Emo32.gif במבה לא עשויה מבוטנים ../images/Emo70.gif

הנה כמה הפתעות: * תסתכלו על רשימת המרכיבים. המקלות הרכים האלה של הבמבה לא עשויים מבוטנים אלא...מתירס! הם רק מצופים בקצת חמאת בוטנים מבחוץ, בשביל הטעם. * למרות שהיא מכילה 550 קלוריות ל-100 גרם, היא חטיף די דיאטתי. למה? כי בגלל שהיא כה נפוחה ואוורירית, 100 גרם במבה זו כמות עצומה שכמעט אי אפשר לאכול. שקית קטנה של במבה מכילה 25 גרם, ויש בה 137 קלוריות. * ויטמין בי 12 נמצא לא רק בבשר אלא גם במוצרים מהחי, כמו ביצים וחלב. * לגבי כמובסות של ויטמין בי 12, רק הויטמין בכדורים שנמצצים מתחת ללשון נספג. כדורים לבליעה אינם מועילים. אם כדורי המציצה אינם מועילים צריך לקבל את הבי 12 בזריקות.

eisvogel

New member
משהו קטן על אנמיה של ד"ר יעל קשטן

הסיבה העיקרית לחסר ברזל בגוף היא התזונה. צמחוניים מפתחים לעיתים קרובות אנמיה אם אינם דואגים להעשיר את תפריטם במזונות צמחיים עשירים בברזל. ילדים קטנים שתזונתם אינה מאוזנת מפתחים אנמיה. רוב הברזל שאנו יכולים לספוג במערכת העיכול שלנו נמצא בבשר, בעיקר בכבד, ושאר איברים פנימיים. אם מקבלים את הברזל רק ממקור צמחי יש להקפיד לאכול קטניות (שעועית, סויה, אפונה), אגוזים ושקדים וכן ירקות ירוקים שעשירים יחסית בברזל. נשים בהריון מפתחות כמעט תמיד אנמיה ולכן נהוג לקחת כדורי ברזל בזמן ההריון. סיבה נוספת לאנמיה מחוסר ברזל היא דימום סמוי וממושך, בדרך כלל ממערכת העיכול שבו כמויות של ברזל אובדות יחד עם הדם שיוצא החוצה והכמויות הנספגות במזון אינן מספיקות על מנת לכסות על ההפסד. בנוסף לחוסר ברזל נגרמת אנמיה גם מחוסר בויטמינים מסוימים כגון ויטמין B12 הדרוש להתפתחות תקינה של תא הדם האדומים. תאי הדם האדומים, כמו שאר תאי הדם, נוצרים במוח העצמות. תרופות הגורמות לדיכוי של מוח העצמות כמו תרופות כמותרפיות הניתנות לחולי סרטן גורמות לאנמיה. בנוסף לסיבות אלה קיימות מחלות שונות המביאות לפירוק של תאי הדם האדומים בתוך הגוף – חלקן מחלות זיהומיות כגון מלריה וחלקן מחלות תורשתיות כגון המחלה הידועה כרגישות לפול.

אלי ו.

New member
יש סיבות שונות לאנמיה

ולפני שלוקחים תוספים רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. פני לרופא עם בדיקות הדם, הרופא יקבע מה הסיבה לאנמיה וימליץ על דרכי טיפול. (אם הוא ימליץ על אכילת בשר, שאלי אותו "למה? מה אני צריכה מהבשר?") אחרי ההתיעצות, אם יש לך עוד שאלות פני אלינו.

danna8

New member
זאת בדיוק הנקודה...

אני פונה אליכם קודם- כי אני לא סומכת על הרופאה שלי, וכמו שהיא "איימה" עלי שאני אחיה כמו חולה חרונית עם זריקות כל חודש בגלל שאני צימחונית וכמו שהיא מפחידה את ההורים שלי כאילו אני קרובה למות בגלל זה, ככה אני פשוט לא סומכת עליה שהיא תגיד לי את כל הפתונות לאנמיה (קטנה מאוד דרך אגב). אז רציתי להגידג לכולכם תודה על התשובות
זה נותן לי פחות או יותר כיוון לפני שאני פונה לרופאה וגם לדעת כמה היא מנפחת את העניין. אז שוב תודה לכולכם

צימעס

New member
מצאי רופאה צמחונית!

אם את לא סומכת על הרופאה - היא לא מתאימה לך.

אלי ו.

New member
בהודעה שלי לשירה ואמנון יש קישור

אם עדיין לא קראת אותו, הוא מדבר על סיבות שונות לאנמיה.

מצטרפת ל|המלצה |

אני קצת עסוקה בלהיות חולה, לכן לא חזרתי על תשובתי. אבל אני מסכימה עם כל מה שאלי כתב בשרשור הזה. כל הדיון על מקורות שונים לויטמין B12 הוא מוקדם מדיי, כל עוד שלא אובחן שהאנמיה של דנה נגרמת מחוסר ויטמין B12. למעשה, רוב הסיכויים שהיא לא נגרמת מכך.הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה אצל נשים היא דימומים כבדים בזמן המחזור. לכן, אין ברירה אלא לחזור לרופאה. הרופאה לא חייבת להיות צמחונית - מספיק שהיא תהיה אמפתית.

danna8

New member
שוב תודה לכולכם../images/Emo140.gif

ולצערי הרופאה שלי גם לא צימחונית וכגם לא אמפתית
. היום הלכתי אליה, והיא כמו תמיד התחילה את ההרצאות על מה שהולך להיות לי וכמה נשים ברחבי העולם לא יכולות ללדת בגלל מחסור ב-בי 12 וכו'. בסוף היא הביאה לי מרשם לכדורי ברזל וחומצה פולית, אז הלכתי וקניתי אותם בבית המקרקחת- מקודם הסתכלתי ברכיבים ויש שם ג'לטין
, אתם לא יכולים לדמיין מה בא לי לעשות לרופאה שלי עכשיו במיוחד אחרי שהיא שאלה אותי היום רצף של שאלות מהסגנון הזה: "את לא אוכלת בשר?" את לא אוכלת עוף" "את לא אוכלת דגים" ועוד הרבה שאלות כאלה, ובסוף היא נותנת לי כדורים עם ג'לטין???????? הבנתי שהיא חושבת שזה שיגעון של גיל ההתבגרות (למרות שזה לא!) אבל היא לא חושבת אותי לסתומה גמורה. אני לא יודעת מה לעשות.

אלי ו.

New member
אני חייב להגן על הרופאה

סיכוי טוב שהיא פשוט לא יודעת שיש צמחונים שנמנעים מג'לטין מכיון שהג'לטין מופק מעצמות בע"ח. את יכולה להתייעץ עם הרופאה או עם הרוקחים לתחליף. (אם הבנתי נכון מדובר במוצרים ללא מרשם רופא)

danna8

New member
מדובר במוצרים עם מרשם...

מקודם החזרתי לרוקח את הכדורים ושאלתי אם אני חייבת מרשם אחר לכדורים אחרים והוא אמר שכן, אז נראה לי שאני חייבת לחזור לרופאה רק שהפעם אני אבהיר לה שאני לא רוצהרכיבים מהחי בתרופות.

ג'לטין

דנה, נדמה לי שיש גם ג'לטין לא מהחי. ראי את כל קינוחי הג'לי שמשמשים לקינוחים - הרבה מהם הם פרוֵוה.

צימעס

New member
לעיתים, ג'לטין מופק מדגים.

אז הוא פרווה, אך לא "כשר" לצמחונים.

אלי ו.

New member
גם ג'לטין מעצמות אחרות

יכול להיות פרוה בכשרויות שאינן מהדרין, מכיון שמחשיבים את העצמות שהג'לטין מופק מהן כמחצב ולא כבשר. לאחרונה הבנתי שמבחינת כשרות הנושא שוב מכיון שלא תמיד משתמשים רק בעצמות יבשות אלא גם בעור ועוד חלקים. (נכון מעורר תאבון?
) עפרה, יש תחליף צמחוני בשם אֲגֲר (א ו ג סגולות)

למעלה