- זקוקה ל...

Gefen

New member
מה אגיד לך עיליתוש..

גם אני וילדים זה לא ממש הולך יחד ..אבל יש לי כבר שניים וקטעים איתם אז שישארו..
(יש ליצן בסוף..)

Annelie

New member
דרך אגב,../images/Emo50.gif

אולי יש קורסים בגרמנית למהגרים? אני בטוחה שיש, תנסי לברר במועצה המקומית אם הם יודעים או אולי אפילו דרך האוניברסיטה (יכול להיות שהם ידעו עבור סטודנטים זרים) עם מסגרת יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד מאשר לבד וגם ההתקדמות שלך תהיה יותר מהירה.

שטיבלמן

New member
הצעות כיצד להתחיל

מסכים באמת הרגשה קצת תקועה אם אינך יודעת גרמנית. אני הייתי מציע לנסות להשתלב בתור אשת קשר של חברות ישראליות בברלין. אם יש לך קשרים, אולי את יכולה ליצור קשר עם חברות, ליידע אותן שאת בברלין, ושאת יכולה לעזור - בתיאומים, עזרה בהכנת תערוכות וכו´. שווה לנסות. ואולי את יכולה ללכת לכל מיני אירועים בברלין (תערוכות וכדומה) ולכתוב עליהן לעיתונים בארץ? אבל באמת נראה לי שהכי חשוב ללמוד גרמנית... גם אני לקחתי בעבר מעט שיעורים בשפה, והיא אמנם לא הכי פשוטה בעולם, אבל אם תחליטי שאת לוקחת את זה כפרוייקט - תקשיבי הרבה לטלויזיה, תתעקשי לדבר עם אנשים בגרמנית ולא באנגלית, בטוח שתשתפרי פלאים. בהצלחה

עילית33

New member
תודה שטיבלמן..../images/Emo140.gif../images/Emo127.gif

ודרך אגב..אני במינכן..בירת בוואריה!

עיליתי! (רק עכשיו ראיתי)

וזה אפילו יצא חרוז
אז דבר ראשון כמו שכבר אמרו לך כאן - לא להשבר! השפה הזאת אמנם קשה ומסובכת בצורה שלא תאמן, אבל כמו שאפשר לנצח אותה, לפחות להגיע לרמה סבירה. הגרמנית שלי רחוקה מלהיות מצויינת (אני מדבר עם שגיאות ולא יכול להנות מקריאת טקסטים ברמה גבוהה, אבל אני מתקשר שוטף בחיי היומיום, גם בדיונים רציניים. אז מה אני בא להגיד? שאני מוכשר? לא! אני בא להגיד שזה אפשרי. והגרמנים מודעים לכך שהשפה שלהם קשה ומסובכת, הם נוטים מאוד להעריך את מי שמדבר גרמנית (לא כשפת אם), הם מתעלמים לחלוטין מטעויות ומשתדלים לעזור. אומץ - אומץ - לדבר גם כשזה קשה. לאט לאט אני מבטיח לך שזה ילך ויהיה קל יותר, זורם יותר ואולי אפילו מהנה (תחושת הסיפוק שאת מצליחה!) טלויזיה - מכשיר מצוין ללמוד השפה - קומדיות אמריקאיות מטופשות מדובבות - יש בשפע, אפשר להבין גם אם לא מבינים מילה ולאט לאט השפה נכנסת לראש. אבל הכי חשוב בשיחות - לא לעבור לאנגלית. לימוד עברית - מנסיוני, אם תפרסמי מספיק - תמצאי תלמידים פרטיים. חוץ מזה - וואלה קשה... אז לא להשבר! (אני לא מרשה לך) וגם לך אחזיק אצבעות

marsala

New member
אולי הגיע הזמן

לעבור לסקוטלנד?? כאן כולם יבינו אותך......... גם אני ..

עילית33

New member
סקוטלנד...אהובתי!../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

הייתה החלום שלנו והיינו בדרך לשם ( דנדי- אוניברסיטת אברטיי..) כשבמקרה חלפנו בגרמניה- ונשארנו....לפחןות לזמן מה.. וחוץ מזה- איך אפשר בכלל להגר לשם? אנחנו הצלחנו רק בויזת סטודנט- והלימודים עולים הון!!!!!!! אבל אין- אין כמו סקוטלנד בעולם!!! דרך אגב- התחתנו באדינבורו...

diday

Member
את חייבת ללמוד גרמנית

אנגלית ברמה של שפת אם היא מצרך די נדיר ומבוקש בגרמניה. אבל למצוא עבודה בלי גרמנית בסיסית זוהי משימה קשה. אצלי זה היה למזלי יותר פשוט. היו לי קשרים כמתכנת עם מספר חברות גרמניות שהסכימו לקבל אותי לעבודה למרות שלא ידעתי גרמנית, כך שהייתי צריך רק לבחור. החסרון שלא נמצא לי הזמן ללמוד גרמנית בצורה מסודרת. אני אומנם שולט בקריאה ושמיעה (לדעתי) בצורה די מושלמת, אבל אין לי שום מושג בכל הקשור לדקדוק הגרמני. ז"א אני לא יכול לכתוב או לדבר בלי שגיאות דקדוק חמורות. דבר שהוא לא נחמד (בלשון המעטה) ומזכיר לי תמיד את האמהות של חלק מחברי הילדות שלי שדברו עברית קלוקלת. ילדי –שדוברים אגב את שתי השפות- החליטו מזמן שיש להם אבא קצת מטומטם. עצתי נצלי את הזמן כל עוד הוא קיים ולמדי את השפה. אם את דוברת 2 שפות ברמה של שפת אם, לא יכול להיות שלא תצליחי להשתלט על הגרמנית. אצלי הBREAKTHROUGH עם השפה התחיל כך: אחרי שלמדתי מעט לבד, הקלטתי סרט מהטלויזיה וראיתי אותו במשך שבוע ימים אין ספור פעמים. כל פעם הבנתי מעט יותר ומסך השפה שהיה סביבי הלך והתבהר. אולי השיטה יכולה לעזור גם לך. תופס הציע כבר את הדבורה מאיה.

Mariguella

New member
אתה ענק!

איזה רעיון גאוני! זה גם מלמד אותך לדבר. אני בשלב שאני עושה טעויות בדיבור שאני מודעת אליהן (ואז יש לי מין doe פנימי כזה, כמו של הומר סימפסון, למשל כשאני שמה את הפועל שני ולא אחרון ב - nebensatz) וחסר לי אוצר מילים שלא קשור למקצוע שלי. חוץ מזה, כידוע, הברלינאים מדברים ב - "ike bin da mit unsa vate und es var jut" (כלומר, בתרגום לגרמנית: "ich bin dort mit unser Vater und es war gut" נורא קשה לי להבין אותם, בעיקר אנשים מבוגרים מה - DDR. בראיון העבודה שלי (שאני עדיין לא יודעת מה נגמר איתו וממשיכה בכל מקרה לחפש עבודה) היה איש כזה. הוא מדבר "מממממממ אאאא" ככה זה נשמע לי ואז "also, jut" ואני צריכה לפענח ולא לעשות יותר מדי טעויות קריטיות. עילית - נורא כדאי לך להבין ואני ממליצה על משהו אחר - "מי רוצה להיות מליונר" (זה ב - RTL או ב - RTLII) - השאלות (או מה שהמנחה מקריא) נמצא על המסך, ואת מתרגל לקשר בין הצליל למילה. ניתן אח"כ לחפש במילון מה המילים אומרות אם לא הבנת, כי מעבר לשאלות הראשונות שנוגעות לשתרבות גרמנית ולמילים, השאלות המתקדמות יותר זה על דברים שידועים בד"כ גם לנו.

marsala

New member
עילית מה הבעיה?

לימודים יקרים בסקוטלנד? ניסיתם את כל המקומות האפשריים?? ואם לא, אפשר צפון אנגליה.. זה קרוב לסקוטלנד (נישבע!) יאללא לארוז אנחנו נסדר אתכם......... pesimist sees difficulty in every opertunity optimist sees opertunity in every difficulty sir Winston Churchil

עילית33

New member
מרסלה...

ניסינו הכול!!!!! כל האוניברסיטאות אותו דבר- הון!!!!
אנגליה- כנ"ל- אם כי מצאתי תוכנית לימודים טובה בשיבלי לתואר שני בצפון אנגליה באמת- יום בשבוע למשך שנתיים...אבל עכשיו זה לא הזמן...
אבל אנחנו עוד נהיה שם- וזו הבטחה!
תגיד, איפה אתה בסקוטלנד בכלל??

judyr

New member
עילית תתביישי../images/Emo70.gif

מוייש לא בסקוטלנד אלא במנצ´סטר..... שלא רחוקה האמת בכלל....

עילית33

New member
חברים יקרים......./images/Emo104.gif../images/Emo23.gif

אין לכם מושג כמה עזרתם!!
באמת באמת... פשוט תודה.

למעלה