- זקוקה ל...

עילית33

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo80.gif- זקוקה ל...

רעיונות מקוריים..
או קיי- אחרי שהתמקמנו ( תודה לאל)- ומצאנו
והכול הסתדר ..הגיע זמן למצוא לי עבודה. אני מתוסכלת- כל היום ב
ומשועממת...
ואני זקוקה לכל רעיון שתוכלו להעלות על הדעת לגבי עבודה. אז ככה: גרה בגרמניה- אבל לא יודעת גרמנית ( ולא מצליחה ללמוד אותה
)- דוברת אנגלית ועברית כשפות אם. תואר ראשון במדעי ההתנהגות- לא ממש עוזר לי כרגע
אז זהו...לאן לגשת? בתור מה להציע את עצמי? במיוחד לאלה החיים בגרמניה מבינינו- איפה יש סיכוי שיקבלו אותי?? אני אשתגע אם אצטרך ךהעביר עכשיו כמה שנים ככה!
אפילו עבודות מהבית דרך האינטנטר מקובלות עליי- כל דבר שהוא עיסוק אבל גם מכניס כסף- רק לא עבודה פיסית מידי...
יש רעיונות?
תעזרו לי בבקשה!!!

Annelie

New member
הדבר היחיד

שעולה לי בראש זה ללכת לסוכנות כח אדם ולהסביר להם שיש לך בעיה עם הגרמנית ולראות מה הם מציעים. לפי מה ששמעתי הגרמנים עובדים היום יותר ויותר עם אנגלית בגלל הסרבול של השפה שלהם אז אולי זה אפילו יהיה פלוס בשבילך.

Mariguella

New member
אחות לצרה...

בינתיים גם אני לא מצאתי עבודה. הרעיונות שיש לי בטח כבר חשבת עליהם בעצמך, אבל בכ"ז: - מודעה באוניברסיטה של מינכן שאת יכולה לתת שיעורים פרטיים בעברית (נסי בעיקר ב - judaistica או משהו דומה; ובמחלקה לתיאולוגיה) - אותו כנ"ל, אבל בכנסיות ומקומות אחרים שסביר שיהיו אנשים שמעוניינים ללמוד עברית. רעיונות אחרים: - מלונות (אבל זאת בעייה עם הגרמנית) - חברות בינ"ל - קונסוליה/שגרירות/אלעל?

Mariguella

New member
עוד כמה רעיונות שעלו לי

את יכולה להציע שירותי תרגום עברית-אנגלית (לישראלים) ולשלוח להם את התרגומים דרך האי-מייל. יש עוד כמה רעיונות של שירותים מסוג זה דרך האינטרנט/אי-מייל וקשר עם ישראל (אני אנסה לחשוב על משהו).

עילית33

New member
../images/Emo51.gif מריגואלה ....

תודה תודה על הרעיונות... ועכשיו לשאלות.. ממה מתחילים? מאיפה ואיך? איך מגיעים לחברות הבינלאומיות הללו? איך עושים את זה? פשוט ניגשים ואומרים שלום ? מה מקובל לעשות כאן בתחום של חיפוש עבודה? הייתי בחברת כוח אדם והפקידה שם פשוט צחקה עליי ואמרה: מצטערת אנחנו עובדים רק עם דוברי גרמנית! זה גם מה זה הוריד לי את הביטחון.. בקיצור איך מוצאים את כל המקומות האלה? ואיך ניגשים אליהם..?

לעלית33

קחי דפי זהב. תרשמי את הכתובות של כל משרדי כ"א. עכשיו תנסחי מכתב שבו את מציגה את עצמך ואת הכישורים שלך. תשלחי את זה אפילו ל-100 משרדים. אפילו אם רק חמישה משרדים יענו לך, כבר תפסת משהו.

עילית33

New member
תודה לך...

אני מניחה ששאילו הייתי מבינה גרמנית, ויודעת מה לחפש ואיפה..ולהבין מה כתוב- בטח הייתי עושה את זה...אני מקווה שהיום הזה גם יגיע... תודה בכל זאת
בינתיים- אני צריכה משהו שלא תלוי בכלל בשפה...

נו באמת,

תמצאי מישהו שיפתח איתך את דפי זהב! או שתבואי הנה - ותביאי איתך את דפי זהב

Mariguella

New member
כמה טיפים

עילית - כמה מהלינקים לא יהיו מקושרים, כי אני הולכת להרעיף עליך עכשיו: ארגונים, אנשים וקשרים יהודיים/ישראליים בביירן - http://www.hagalil.com/deutschland/bayern/i-by.htm הגיהנום הבירוקרטי - איך לפנות למשרה בגרמניה - http://www.berlinfo.com/Worktime/Employment/how_to_apply/index.htm http://1job.net/GER.htm - לינקים להמוני סוכנויות כ"א בגרמניה עבודות באנגלית בגרמניה - http://jobs.escapeartist.com/Openings/Germany/ (לא כולן באנגלית, שימי לב) www.jobs-muenchen.de - עבודות במינכן www.amazon.de/exec/obidos/tg/stores/ static/-/jobs/jobs-muc/ - אותו כנ"ל באמאזון (שליחה, אמאצון, כמו שקוראים לו הגרמנים) www.berlitz.com/german/berlitz_corporate/ employment_current_positions.html - בברליץ, וספציפית - http://www.berlitz.com/german/berlitz_corporate/employment_current_positions.html#Trainer_1 - וגם זה - http://www.melta.de/jobs.htm www.internetmuenchen.de/jobs/ - אחרון ודי http://www.german-tips.com/OurGurus.asp - כמה עצות עוד עצות אחיטופל - הפעם מאתר אמריקני - http://www.expataccess.com/Moving/Spouses.shtml http://travel.iafrica.com/expats/europe/850430.htm - כתבה על אחת שמלמדת (אנגלית) בגרמניה

Gefen

New member
יש לי..יש לי...עוד רעיונות ../images/Emo95.gif../images/Emo78.gif

תמיד אפשר לעשות ילד...
(זה בטח האגרוף הוירטואלי שאת עכשיו שולחת לי..)
ועכשיו רגע רציני.. זה ממש לא אישי אלייך עלית (זו רק הזדמנות לאמר את זה..), אבל אני באמת חושבת שהשנים האלה בחו"ל בלי הלחצים של הארץ, ובמידה ואין לחץ כלכלי לצאת לעבוד, זה יופי של זמן לחשוב על ילדים למי שמעוניין.. תחשבי איפה בארץ אפשר בקלות לשבת בבית בנחת עם התינוק בשקט איזה שנה- כך, אגב, עברה השנה הראשונה הראשונה שלי פה כי הגעתי הנה בהריון בחודש שמיני, והשנה הראשונה שלי באמת עברה לה פלאים... רק אחר כך התחלתי להשתגע קמעא
ועוד כמה רעיונות, בכוונים אחרים לגמרי, אבל לא פחות קשים לביצוע..
ללכת ללמוד גרמנית..להשקיע בזה את הכל - זמן, נשמה,כסף ומאמץ.. זה גם יעסיק אותך וגם יתן לך "פוש" רציני למצוא עבודה אם תהיה לך לפחות גרמנית בסיסית..
אם את בקטע של אוכל ובישולים, להקים לעצמך חברת קייטרינג קטנה- שבה את, בשתי ידייך, תכיני כמה עוגות טובות או כל דבר אחר שאת ממש מתמחה בו.. (אם יש כזה..
), פרסמי מודעות ותעשי לעצמך קצת יחצ"נות..ומי יודע? אם זה מצליח אז השמיים הם הגבול.. ואם הרעיונות שלי ממש לא קלעו, אז נו שויין, לפחות ניסיתי..
אני מאוד מזדהה איתך כי במצב הזה הייתי די הרבה זמן (לא עם מגבלת שפה אבל עם מגבלות אחרות) ויודעת שלשבת בבית בחוסר מעש, ובעיקר כשזה בלית ברירה, זה מאוד לא בריא ולא מיטיב עם אף אחד, אז באמת אני מאחלת לך למצוא פתרון שתוכלי לחיות איתו בשלום ולהיות מאושרת... ליבי איתך. גפן

עילית33

New member
אוי גפן גפן....../images/Emo166.gif../images/Emo166.gif|

אז ככה.. ילדים???#@@?! לא תודה!!!
|בוקסושוב- לא לא לא לא לא!!!! אני מניחה שהבהרתי את עצמי...
בישולים... האמת- ניסיתי,אבל אני שונאת לבשל- וגם כשאני כבר מנסה זה יוצא ממש על הפנים- אז ירדתי מזה. מה שכן, לאכול אני כן אוהבת..
... לגבי הרעיו בשלישי- את יודעת מה? קלעת בול! למה אני יושבת במדינה זרה בלי לעשות כלום כל היום- ולא לומדת לפחות את השפה??
- או קיי..ניסית ימשך חצי שנה יומיום - ולא הלך..לא מצליחה לקלוט את החרא הזה.. אבל- בזה שאמרת : להשקיע בזה הכול- זמן ,מאמץ ונשמה..את צודקת. כסף בעייתי כרגע, והמצב הכלכלי כן לחוץ- כך שאני לא יכולה לשבת כל היום בבית
וללמוד- אני כן צריכה עבודה..אבל זה לא אומר שאני צריכה עכשיו להעברי את השנים האלה בבורות מוחלטת מבחינת שפה ( בין היתר כי אני לא עומדת בזה יותר..
)- וגם כי יהיה לי נורא חבל לא ללמוד עוד שפה- עם כזו הזדמנות נהדרת.. נכון שקשה לי , אבל אולי באמת הגיע הזמן שאתלבש על זה ברצינות- מכאן הרי זה יכול רק להשתפר...נכון?
תודה על ההזדהות בכל מקרה...ואני כל כך רוצה משהו לעשות ששכרו בצידו.. אוףףףףף

עילית33

New member
גפן....

יש לי הרגשה שאצלך בבית יש תמיד ריח בישול וארחות אצלך זה תענוג ...צדקתי??

Gefen

New member
וואלה...../images/Emo48.gif צודקת רק ש..

אצלי יש אוכל פשוט, ביתי, בסיסי, וטעים.. לא ארוחות הגורמה של תופס עוגב ובלי הרבה שמות מפוצצים של עשבי תיבול, גבינות אקזוטיות, יינות לאניני טעם וכד´ וכד´..(רק כשיש לי אורחים וגם לא תמיד, גם הם אוהבים את האוכל הפשוט עם התבלינים מהשוק..) בקיצור עלית יקרה, תכנני לך איזה טיול לאוסטרליה, ואני מבטיחה לך אחלה של ארוחה כמיטב המסורת ממטבחה של... גפן

Tokyo

New member
אם אני מדבר יפנית מה זה גרמנית???

בתור אחד שחי במדינה שבלי שפה לא זזים מטר(זה מצחיק אבל בהתחלה הלכתי עם פתקים לסופר .
)אני יכול רק להגיד לך חד משמעית שאם לא תלמדי גרמנית אז חבל על הזמן ואני אנסה להסביר למה.(אני יוצא מתוך נקודת הנחה שזה בערך כמו יפן) גם אני שהגעתי ליפן לא ידעתי מילה והיום אחרי שנתיים אני מדבר קורא וגם כותב ותאמיני לי פתאום אתה מגלה עולם אחר שלא ידעת כלל לפני כן . המון הזדמנויות ודלתות נפתחות שמבינים אחד את השני במיוחד במדינה זרה הרי תקשורת(גם סקס) זה אחד הדברים החשובים בין בני אדם -אז לא משנה גם אם תהיי פרופסורית לפיזיקה גרעינית אם לא תדברי איתם בשפה שלהם זה לא זה.
צאי לכי ללמוד אולי בבית ספר גם יהיו כמה הזדמניות כנסי לקטע של לימוד השפה ברצינות ותראי שזה יניב פירות. וגפן את השתכנזת מה זה נו שויייןןןןןןן???? לילה טוב אני הולך לראות את המונדיאל אצלי זה בחינם

Gefen

New member
חחה.. לא לא אין סיכוי

טוקיו אני בחיים לא אשתכנז כ
.. שחורה אני ונאווה כשושנה בין החוחים..
עלית - הנה טוקיו אחלה של דוגמא למי שהצליח ללמוד שפה איומה ונוראית כמו יפנית, עובד עם יפנים, חי איתם ובכלל.. אלוהים יודע איך הוא עשה את זה אבל באמת שכל הכבוד לו! אגב, הוא גם דוגמא למי שטעם המון פעמים את האוכל שלי מהסירים שריקדו במטבח בימי שישי.. עד טוקיו הגיע הריח וכל העיר צהלה ושמחה..
גפן

Annelie

New member
../images/Emo21.gif מקדונלד´ס!!

חחח...סתאאם. אני מסכימה עם מה שנאמר למעלה - מה ´כפת לך מה אמרו בסוכנות אחת? תשלחי למאתיים, בסוף תמצאי. אולי יש חברות ישראליות שיש להן משרדים בגרמניה, ואל על הם אכן תמיד אפשרות (אפילו אם צריך פרוטקציה עצבנית). וגם האופציה של האוניברסיטה - זה נורא אין עכשיו קורסים בלימודי המזרח התיכון ודברים כאלה.

Mariguella

New member
את האחרון לא הבנתי

בטח שיש מלא קורסים וחוגים ללימודי מזרח התיכון וללימודי יהדות בגרמניה, ונוהרים אליהם המוני תלמידים. אני לא צוחקת. זה ממש אפשרות, עילית. ועילית - אני לא מתעלמת מן השאלות האחרות שלך, אני פשוט מחכה לזמן לענות עם לינקים משובחים.

Gefen

New member
עלית עוד דבר..

דרך מצויינת ללמוד שפה חדשה היא לעבוד עם ילדים.. נסי אולי משהו בכוון הזה? אולי לתת שיעורים פרטיים באנגלית לילדים וכך גם "להשתפשף" בגרמנית בסיסית? אולי טיפול בילדים שהוריהם מעוניינים באופר דוברת אנגלית? אולי...אולי.. אם יהיו לי עוד רעיונות מבטיחה לספר לך עליהם..

עילית33

New member
גפן-../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo70.gif

עוד לא הבנת יקירתי?? ילדים ואני לא הולך יחד בשום פנים ואופן..גם לא כאופר או מטפלת או אלוהים יודע מה..פשוט לא הולך.. אני מאלה שלא בנויים לזה..וזהו זה. מה שכן, חשבתי כל הצהריים על מה שכתבו לי כאן, נראה לי שבאמת אני צריכה לבנות לי איזו תוכנית פעולה- לגבי לימוד השפה..זה לא יכול להיות שאני עד כדי כך דפוקה שכל פקיסטני, יפני, תאילנדי ואלג´יראי מצליחים ללמוד פה גרמנית- ורק אני לא- לא יכול להיות...
אז זה באמת פרוייקט שלמען עצמי כדאי לי להתחיל אותו..ולראות לאן זה יילך. אני מלאת מחשבות לגבי כל מיני אפשרויות ומנסה למצוא מה יש לי בעצם להציע- ולמי.
חיפשתי היום גם אפשרויות של תרגומים ( מה שמריגואלה הציעה) באינטרנט ומצאתי כמה חברות כאלה- אני אנסה לכתוב להם מאוחר יותר הערב.. מקווה שיבוא הדבר הנכון ..זו תהיה פריצת דרך עבורי..באמת.

למעלה