אני חושב שלא יצא לי להגיד לכם עדיין כל הכבוד על הגלריה החדשה!! אז באמת שכל הכבוד כי זה מעולה! אבל... אני מנסה להעלות אליה תמונות וכל הזמן עולות לי הודעות שגיאה לפי מה שנראה לי יש בעיה עם זה שאין תיאור של התמונה או משהו כזה..... כדאי לבדוק...
על כול מיני משימות כול חניך קיבל מדבקות, לפי כמה שהמשימה מעניינת, בסוף הטיול עשינו תחרות בין השתיים שהיה להם הכי הרבה נקודות- חילקנו את כול התיקים הגדולים של הקבוצה לשתי קבוצות, ומי שהכניס את התיקים שבקבוצה שלו ראשון לאוטובוס, ניצח. עכשיו מגיע להם פרס למקום הראשון ופרס יותר קטן למקום השני. בגלל שזה בכול זאת התנועה אי אפשר להשתולל עם התקציב, אבל המד"ב יאשר אני מניח 30-50 שקל לשתי הפרסים. יש לכם רעיונות מה אפשר לתת להם? אני חושב שעדיף שהפרס ידרוש מאיתנו יותר השקעה ויעלה פחות, כי שוב עניין התקציב. תודה
בעקבות לוחמים.. אני מד"צ וביקשתי דרך במדבית שלי אבל אמרו לי שהסיכויים לא משהו כי יש שם המון גרעינרים או כאלה שמתלבטים וכדומה.. יש למה לצפות או שרוב הסיכויים שלא?
אולי תוכלו לעזור לי לבנות חידות טובות, אבל לא יותר מדי קשות, על המקומות הבאים: מרפאה גן ילדים מקלט מגרש מכונית מועדון נוער טרמפיאדה (תחנת אוטובוס כזו שתופסים בה טרמפים) בית קברות המון המון תודה! ואם גם יש לכם טקסטים טובים על הצבא זה גם יעזור מאוד. עדיף טקסטים שמצדיקים את קיום הצבא או שמים אותו בסימן שאלה, אבל בתכלס כל טקסט על הצבא יעזור. אם תעזרו לי אני כל כך אודה לכם...
אבל נראה לי שזה מאוד תלוי בקבוצה, במה היא תאהב וזה.. למה הילדים מתחברים והכל... בכל מקרה, בגלל שזה תנועה, אולי כדאי שהפרס יהיה גם חינוכי, משו גדול מספיק כדי שיוכלו לחלק אותו, אם ירצו (ועדיף שירצו) עם שאר הילדים בקבוצה שלא זכו...
אבל אחרים כן יכולים! סתם, אני מאמין שאם שניצל הדריך מסעחוף אז גם אתה יכול לבוא לעזור במשימות קיץ השנה. צור קשר עם התנועה - אם שתשאל את אח שלך לדעתי אחרי הסמינר הוא ידע מי אחראי על איזה מפעל בקיץ והוא יוכל להפנות אותך לאדם בשבילך
את תמיד יכולה לעשות חידות בציורים- למשל מרפאה: לא מתוק + ציור של פאה או כתב סתרים. את כותבת מקרא של כל האותיות לאיזה ציורים הם שייכים וככה את כותבת את ההגדרות.
בקשר לחידות את גם יכולה לרשום אירועים חשובים שקרו במקומות האלה(אם יש). אירועים בחיי הישוב וככה גם תקשרו את החניכים לישוב יותר.. בקשר לצבא לא חסר חומר באנטרנט.. תחפשי בגוגל או באתר של צהל ותמצאי המון דברים.. רק לחפש
ברצוני להפנות לספר בשם "בשם כל שודדי הים", מאת אדם מוכשר שנקרא צבי יוליס (http://stage.co.il/Authors/698) שהוא במקרה גם אדם מאוד נחמד. ניתן למצוא את הספר בחנויות ספרים וברשת... ואפילו יצא לי לראות אותו בספריה איפשהו (מקסימום - אם בא לך להגיע עד לבית-חרות הרחוקה, אני אשאיל לך). יש שם סיפור בנושא זה בדיוק.