.......

mariposa1983

New member
../images/Emo53.gif........./images/Emo2.gif

אז ככה... אני משרתת באיזור השטחים ולפני חודש קיבלתי זימון למיונים לקצונה. קיבלתי אחלה המלצות מהמפקדים שלי ואתמול קיבלתי מכתב שהם אכן רוצים אותי. הקורס הינו קורס של 12 שבועות ומיד אחריו אני מקבלת ארון. עכשיו הדילמה שלי היא כזו: במקום בו אני נמצאת עכשיו מאוד טוב לי, יש לי אחלה חברים ואני ממלאת תפקיד חשוב שגם פוטר אותי מכל סוג של תורנויות / שמירות וכ"ו. כך שמבחינת ההווה טוב לי ולא כדאי לי לצאת לקצונה. מצד שני אני יודעת שבעתיד אני רוצה ללמוד ועל מנת לעשות כך אצטרך למצוא עבודה שמשכורתה תממן את הלימודים. הבעיה היא המצב במשק... אין עבודות!! איך אוכל ללמוד אם לא תהיה לי משכורת נורמלית וקבועה? כך שרבים מנסים לשכנע אותי לצאת לקצונה, לחתום 9 חודשים מינימום ובכך להרוויח משכורת מצויינת שתממן לי את הלימודים בעתיד... אבל הפחד שלי הוא שאני אפול / אפרוש מקורס הקצינות ואז כמובן שיהיה שיבוץ מחדש. יכולים לשבץ אותי רחוק מאוד מהבית, בבסיס סגור ובתפקיד מלא בתורנויות.. שבשבילי זו תהיה ממש ירידה... אני לא עצלנית או משהו, אבל זה נראה לי פשוט סיכון ענק ליפול לדבר כזה אחרי תפקיד אותו אני ממלאת כרגע...=\ הקצונה אליה התקבלתי היא קצונת שלישות. והשיבוצים הןם כנראה בגדודים למינהם. אני שואלת אנשים שונים מה דעתם, וחיילים כמו קצינים וכמו נגדים, כולם עונים לי בצורות שונות וסוטורות לחלוטין: -"אל תעשי את הטעות של החיים שלך ותחתמי קבע!!" -"זו תהיה טעות לא לחתום!!" כך שאני לגמרי מבולבלת.. לא יודעת מה לעשות ואני חייבת להחליט מיד כי במידה ואני כן יוצאת לקצונה, אני צריכה לעשות חפיפה למי שתחליף/יחליף אותי... בבקשה אמרו לי מה דעתכם בעניין.. כמו כן אשמח לקבל משובים מקצינים / קצינות בדרגת סג"ם... תודה :) לי.

mariposa1983

New member
כשאני אומרת לכם שאני בדילמה

רצינית... אני באמת מתכוונת לזה... אני חייבת מחר לתת תשובה בנוגע לקורס ואני בצרהההה..... בבקשה אמרו לי מה דעתכם ):

H20

New member
תקני אותי אם טועה

אבל סג"מת בקבע מרוויחה כ-3000 ש"ח לחודש, לא?

mariposa1983

New member
מישהו מיועד במקרה לקורס קצינים

בתחילת נובמבר של 2002 בצריפין? אשמח לקבל חוות דעת מכם =\

ms-bungle

New member
טוב, אז ככה:

תני לי לתקן טעות חמורה שיש לך, בתור התחלה: קצונת שלישות=קצונת קישור. את תשרתי בבסיס פתוח, בד"כ קרוב לבית, ותהיי אחראית על מילואימניקים. כמו כן, יש סיכוי שתהיי קצינת מטה, ואז תוכלי למלא תפקיד כלשהו, אחד מבין כמה מאות תפקידי המטה שיש בצה"ל. אל תשלי את עצמך שתהיי שלישה גדודית - הסיכויים לכך הם כ"כ קלושים, אפילו אם תצליחי להגיע להשלמת שלישים (אצלי בקורס יצאו בערך 5 בנות) - גם משם הסיכוי שתצאי שלישה גדודית הוא נמוך עד אפסי ביותר. עד כאן לדכא אותך. (לא שמכאן והלאה זה יהיה יותר טוב
) את לוקחת כאן סיכון ענק. את יכולה להיות בתפקיד ממש משעמם בבסיס ממש נוראי, ולטחון קצינה תורנית כמו מטורפת. יש סיכוי גבוה שזה יקרה. אל תצאי אם זה רק בגלל הכסף, זה לא שווה את ההשקעה. יש אלף ואחת סיבות לצאת לקצונה - זאת לא אחת מהן. אני יכולה למצוא לך בקלות עבודה יותר קלה.

Section

New member
בדיוק חתמתי ויתור!

גם אני הייתי אמורה לצאת לקק"צ שבנובמבר הקרוב, אבל החלטתי שלא... הייתה לי בדיוק את אותה ההתלבטות! התפקיד שלי חביב- מש"קית קישור, הבסיס נחמד- ומאוד קרוב לבית!, האנשים במשרד חמודים וגם שאר החבר´ה בבסיס- חוץ מזה ששתי חברות מאוד טובות שלי גם שם...ושלא נדבר על המילואימניקים שלי! עד שהתחלתי להכיר אותם... אז למה החלטתי לוותר? כסף- כי בשנה הראשונה של קבע עדיף להיות בשס"ן, מרוויחים יותר מאשר קצינים צעירים. חוץ מזה שאם אני אשקיע את אותה כמות של שעות אפילו בתור מלצרית אני ארוויח יותר. לימודים- אני מעוניינת ללמוד אחרי הצבא וזה דוחה לי את הלימודים בשנה. תפקיד- בתור מש"קית קישור אני יודעת בדיוק מה עושה הקצינה והגעתי למסקנה שהתרומה שלי שווה כמעט לשלה (בסופו של דבר המילואימניקים אומרים תודה לי ולא לה...) ושלישה אני ממש, אבל ממש לא רוצה להיות. מיקום- אין בסיס שהמיקום שלו יותר טוב בשבילי מאיפה שאני נמצאת עכשיו. וכמה שרצו לסדר שאני אחזור למדור שלי אי אפשר להבטיח כלום. קבע- לא רוצה להתחייב מראש כשאני לא יודעת איפה אני אפול חוץ מזה שאמרו לי שאת הטובות בקורס שמים במקומות שנחשבים יותר "קשים" מבחינת אוכלוסיית המילואים, ותאמיני לי שזה לא ממש נחמד לרדוף אחרי אנשים שלא באים למילואים! כל הפרוצדורה של נפקדות/עריקות סתם מעצבנת. עדיף לגמור את הגיוס חלק ובשקט, זה הרבה יותר נחמד! מקווה שעזרתי אם יש לך שאלות על התפקיד את מוזמנת

למעלה