GN250 מול MZ >>>

• פותח הנושא ROCKr
  • פורסם בתאריך

C O L T

New member
לא התערבתי עד עכשיו

ואפילו לא קראתי את כל הכתוב כאן, אז יש סיכוי שאחזור על דברים. GN מול MZ? אני כנראה הייתי בוחר MZ, ורצוי את דגם ה-FUN, עם מיכל הדלק הענק. בניגוד למה שנאמר כאן, לא נראה לי שה-MZים כאלה נטולי בעיות, היו בעיות חשמליות, לא? מחליפים שם משהו, אולי איזה CDI או משהו כזה, לתחליפי, כדי להפסיק את התקלות הקבועות, לא? וכל מיני גלג"שים בגיר שמתים די מהר, הודות לתכנון עלוב, וגם שם החלפה או אולי חריטה, זה הפתרון, תקנו אותי אם לא. גם האגזוזים עושים לפעמים בעיות. פה ושם, באופנועים שהגיעו מטורקים, יש גם בעיות תפעוליות קטנות עם הכבלים והמתגים, לא כן? טוב, זה ממש שולי, ועובר לבד. עלות החלקים נמוכה, התחזוקה זולה, האופנוע נוסע לא רע בכלל, ולדעתי במהירויות של הכביש הפתוח עדיף ביציבותו על ה-GN, בטח על GN ישן וגמור למדי. הוא רועד, ובצורה די מצחיקה, במיוחד עד שמתחמם, המנוע תלוי שם כמו חבילת מצות (כן, מה חשבתם, שאתאפק?), אבל סך הכל יש לאופנועים אלה את הקסם המיוחד שלהם, ובשפע. GN זה אופנוע נחמד ויעיל, ואולי לרכיבה קבועה בעיר הייתי מעדיף דווקא אותו, בטח על רוב הקטנועים. בכביש המהיר ותנועה קבועה בפול גז הוא שוחק את מנועו די מהר, ולא זול לתקן אותו, במיוחד הודות למדיניות מחירי החלפים הדפוקה של היבואן. ניתן למצוא איזה MZ גרמני טוב, שכל הבעיות כבר מאחוריו, ולנסוע בו עם אפס תקלות, ובזול. למרות שאני לא יודע מה קורה עם הצמיגים? מידות הגלגלים מאפשרים שומוש בצמיגים מודרניים רציניים?

ROCKr

New member
תודה בינתיים זה ההסבר הכי טוב לדעתי

אני צריך את האופנוע בשבילי עיר לא גדולה לחיי היוםיום ולפעמים לצאת לנסיעה של שעה שעתיים מקסימום מחוץ לעיר בלי לקרטע שם בשוליים שלדעתי שניהם לא יעשו זולות אני נותן לMZ ואמינות דווקא לGN סחירות גם הסוזוקי מהירות זה כבר תלוי בכלי ויופי זה כבר הבעיה שלי שחוזרת לסוזוקי אז עוד ישנה חשיבה מרובה לגבי הבחירה אבל בינתיים הסוזוקי מוביל אצלי רק בגלל השם והמראה הקיים (כמובן שכל אחד מהם אפשר לשנות) אותי אכשיו מעניינת בעיה אחת בכלל לא חשובה הMZ יכול לנסוע 120 עד מחר ממה שהבנתי אבל כמה זמן הGN יחזיק מעמד בלי להתפרק במהירות כזאת ובבקשה אם למישהו יש תמונות או אתרים פרטיים של אופנועים תודה רבה

M.Z

New member
כמה הבהרות

האופנוע שהומלץ לו הוא הדגם הגרמני מהשנים 93-94 . בעית חשמל ידועה היתה הCDI שעלותו יקרה, הבעיה צצה בד"כ בשנתיים שלוש הראשונות של האופנוע על הכביש, באופנועים שהתגלתה הבעיה מן הסתם כבר מזמן החליפו CDI , ומי שלא נתקל בבעיה ב-10 שנים האחרונות, אופונועו צלח בשלום את קללת הCDI , כך שבימינו בעיה זו אינה קיימת. בעייה בנושא הגיר ידועה כבעיית מיסבים - נפוצה בעיקר בנפח ה-300 סמ"ק בעקבות עומס יתר על המיסבים, בעת ההחלפת המיסבים (פתיחת גיר) בד"כ הוחלף גם גלג"ש הקדימי לקטן יותר על מנת להפחית לחץ, בעיה זו נפתרה. בעיות באגזוז לא ידועות כאלו, רוב הכלים מאותם השנים נעים עם אגזוזים המקוריים, יצא מלי מעט מאוד לראות כאלו שהחליפו אגזוז וכשאני אומר מעט אני מתכוון לבודדים מן הסתם. לגבי מתגים ומנופי הפעלה - עדיף משמעותית דגם הFUN שמתקדם בהרבה בנושא מהדגם הרגיל, (מחזיר וינקר בלחיצה, מנוף צ'וק, מתגי אורות והבהוב) צמיגים - אין שום בעיה, קוטר 16 , אני רוכב על מצלר M1 רוחב 120 (טכנית ניתן עד 130). בעיות שכן ידועות - מחזירי שמן בגיר רגישים לשמן סינטטי באופן עיקבי, לכן להשתמש רק בשמן שאינו סינטטי גם לא בחלקו. שלדת זנב חלשה במיוחד- מחייבת סבל מכוער להפליא שהורס את כל הצורה של האופנוע עם מוטות שיורדות לרגליות האחוריות, ובגלל הקונסטרוקציה העלות של סבל היא 700-800 ש"ח, לכן לבדוק שיש סבל, מהותי מאוד (בעיקר בעלות הסבל מול עלות האופנוע). אלו הבעיות המוכרות לי מתוך הכרות של האופנוע שלי ושל רוכבים אחרים, ובאמת אני מרוצה מאוד ממנו.

M.Z

New member
אולי תתנתק מהעולם הוירטואלי

וצא לראות את האופנועים שאתה רוצה לקנות במציאות? נראה לי שטוב מראה עיניים ממשמע אוזניים, ומתמונות באינטרנט תוכל מקסימום לקנות דגם של אופנוע מנייר.

erlich

New member
רגע רגע

איך אני יכול לבדוק באמת את מדינת הייצור של ה MZ? איך באמת אני יכול ללכת ולהגיד שבפורום אופנועים אמרו לי שהגרמי טוב יותר ואני לא רוצה טורקי ולקוות שלא דוחפים לי דווקא משהו עמוק עמוק בתחת? דגמי ה CDI וה- FUN הם רק של ה 250 סמ"ק לפי מה שהבנתי? ואם כן אז לחפש FUN גרמני טוב? איך אני יודע אם הבעיות כבר מאחורי האופנוע? :) ולמה לא עדיף לקנות באמת חדש? משהו שנשאר אצל גדליה ההוא? תוך כדי תקווה שגם הוא לא יכניס לי איזה משהו שנראה חדש אבל החלפים בפנים פורקו והוחלפו במשהו אחר?

באבא2000

New member
מילה לא תוציא מאיתנו על ה GN

מילה. ושתדע לך, כולם פה עם הרברבנות שלהם, בסוף היום מניעים את ה GN קלבסה שלהם ורוכבים אל השקיעה

ROCKr

New member
../images/Emo6.gif יפה אמרת. אבל מה אני לא נכנע../images/Emo8.gif

ROCKr

New member
היבואן הזה >>>

איך שיקראו לו ממה שהבנתי הכלים חדשים משנתון ישן אז כל העיות שכבר תוקנו בכלים יד שנייה עדין נמצאים בכלים האלה CDI גלגל"ש אגזוזים (בטורקי) זה יכול להיות שווה לקנות 301 ואז לתקן את העיות הללו ???

באבא2000

New member
אל תחשוב יותר מדי על תיקונים

וכן, עדיף לרכוש אחד שכבר עבר הכל. לפחות אתה יודע שהוא עוד מתגלגל. על כל פנים, אל תתחיל לחשוב על שיפורים ותוספות ותיקונים. לא בשביל זה קונים MZ. רוצה לשפר ולהשקיע? תקנה אופנוע

ROCKr

New member
אני כנראה מן האנשים >>>

שחושבים עדיין ש MZ זה אופנוע ובריבוע !!! במו URAL כמו JAWA וכמו GN אז מה לעשות אני לא בסדר

למעלה