שם לתינוקת - הזוי עד מוטרף

נרי כ

New member
פראג

פלצני אך מקסים. אני שונאת את המילה "פלצני", יש לי תאוריות מפה ועד הודעה חדשה למה המילה הזאת מעכבת התפתחות וייחוד והעזה, אבל אין ספק שיש שמות שהם בעייתיים לאללה. היום הרבה פחות. אבל כשמכירים את האנשים שמאחורי השמות, המון פעמים מתחילים לחבב אותם. פראג, לא היה שום סיכוי שהייתי אוהבת, אבל עובדה. נוהר - קצת קשה להגייה, אבל מוצלח. צוף, גפן ופרי. ג'ז ויסמין - שמעתי בשכונה קאי, מאי, ג'יה (על משקל ליה ומיה). וגם שרה, חילוני למהדרין. יואל, כנ"ל. משונה לא פחות. ואגב, לגופו של עניין - לא הייתי בוחרת שם פלצני נטול חן בעיני לדמות בספר, גם אם זה המאפיין הראשי שלה. אפילו דמויות שנואות צריך לחבב קצת. אלא אם זה פיליטון מוחלט. ואז משכוכית גם עובד.

נוהר (בכתיב נכון יש להשמיט את ה- 'וו')

היה צריך להיות שמה של הכפתור (אבאשלה התנגד). זה לא שם חדש. אני מכירה אחת כזו בת למעלה מ- 45.

נרי כ

New member
שם מקסים.

המשמעות שלו מעט יותר מהצליל, אבל זה עושה צרות. צריך להסביר שזה לא נוער ולא נועה. לא נורא. להפתעתי אני מכירה כבר כמה כאלה, לא צעירות (אבל אינספק שזאת בת ה-45 יכולה לנכס לעצמה בלעדיות עד כה).

באמת מקסים

הטיעון היחיד שאני יכולתי לגייס נגד, היה שהילדה בטח לא תדע להגות את שמה כראוי עד גיל 3. אבל שזה ממש לא נורא. לא עזר לי. אולי עם השנייה יצליח לי נוהר.

אנה מ

New member
מותר להצטרף?

למרות שהמון המון המון זמן לא כתבתי כאן. השם "כיסוף" (הנכדה של רחבעם זאבי, גנדי), שדי מוצא חן בעיני. ו"אשכר" (בטח כינוי החיבה שלה יהיה "אשכרה").

Big Mama 1

New member
אוי איך שכחתי....../images/Emo163.gif

מה דעתך על' 'גל-הר', אני מכירה ילדה כזאת בחיי.... (לאח שלה אגב קוראים חוף)

calabaza

New member
ונזכרתי בעוד שניים

ילד שאחותי מטפלת בו בשם "בראשית". לאחותו קוראים "קוהלת" (קוהלת לא היה גבר בתנ"ך?). וההורים הם מין אמנים-בוהמיינים-מוטרפים-פלצנים.

TWEETY =^.^=

New member
לדעתי מרבית מהשמות החדשניים של היום

פלצנים
יש לא מעט מהשמות האלות (ככה האפרוח שלי אומר *אלו*
) פה בפורום אז אני נמנעת מלציין

../images/Emo62.gifשכל גמל יסתכל על דבשתו../images/Emo70.gif

מושלמות שכמותכן..... אז לא היתה בכן התעוזה או היצירתיות לייחד את ילדכן משאר ילדי העולם וכן, אנחנו יודעים שילדיכן מיוחדים לא בשם אלא בכל דבר אחר.... אתן הרי מושלמות אז אך לא? אנחנו זוג הורים לילד מיוחד עם שם שכזה ובמקרה יצא לנו לקרוא את דבריכן. חשבתן למשל מה חושבים או מרגישים ההורים לאותם הילדים ששמותיהם הוזכרו ללעג?

מעיןבר

New member
וכשבחתם בשם המקורי

לא עלה על דעתכם שהוא לא ימצא חן בעיני כל העולם ואישתו? אם אתם אוהבים את השם ושלמים איתו, מה איכפת לכם מה חושבת חבורה של זרים באינטרנט?

הורים מקוריים.

גם לי יש הרבה מה לומר על שמות "מקוריים" לילדים שלעיתים מביאים (השמות) המון סבל בגילאים מבוגרים יותר ולאו דווקא בגיל הילדות, כי הילדים מקבלים את השמות שלנו, המבוגרים, נראים לעיתים "נוראיים", "פלצנים", "OVER מתוכחמים". אין לי כל ספק שכל אחד מהשמות שהילדים שלנו קיבלו יחיד ומיוחד והושקעו בו זמן ומחשבה והמון רצון להיות אחד ויחיד. כן, גם אני לעיתים מרימה גבה למשמע שם-מיוחד, ואולי עוברת במוחי המחשבה ש"לא חושבת שהייתי קוראת כך לבני/בתי" - וזהו. פה זה נגמר. לעולם לא אומר לילדיי דבר וחצי דבר על שם שהוא "מיוחד/חריג". ואין לי כל ספק שכך כל ההורים שכתבו כאן, וגם אלו שלא כתבו כאן. אינני יודעת אם העובדה שהורים קוראים לילדיהם בשם מיוחד נובעת מהרצון להיות מיוחד או מסתם "פלצנות", וביננו - מה זה משנה?, אבל הדבר היחידי שאני חושבת עליו הוא ש"הלוואי והילד הזה יקבל מספיק חיזוקים מהוריו בכדי להתמודד עם שמו המיוחד בחברת הילדים". כי פה ישנו קושי. אולי בהתחלה, אולי למשך כל הילדות - אינני יודעת. אינני נושאת שם מיוחד (ההפך הוא הנכון
) בכדי לומר ולספר מה עבר עלי בילדותי עם שם מיוחד - אבל הייתי שמחה לשמוע ממבוגר בעל שם מיוחד - מה עבר עליו. בכל מקרה - אם אתם אוהבים את השם שבחרתם לילדכם - זה הכי חשוב, וזה מה שחשוב שתעבירו לו. מה שאחרים חושבים - לא חשוב.

לימור007

New member
שמות מקוריים ממש

ואת כולם אני מכירה .... נדר, סימן, אושר - אחיות עמנואל קסם פלא יוניק

טילי2

New member
אז הנה סיפור של מבוגרת עם שם מיוחד.

הרבנ שנים קראו לי רנטיס, על שם הכפר הערבי שעלו יושב המושב רינת-יה שליד פתח תקווה. תמיד שבשו את השם מצד אחד ומצד שני פלצני העברית הטובה שקראו לי כמו שזה אמור להאמר במלעל ולא במלרע.

טילי2

New member
אז הנה סיפור של מבוגרת עם שם מיוחד.

הרבה שנים קראו לי רנטיס, על שם הכפר הערבי שעלו יושב המושב רינת-יה שליד פתח תקווה. תמיד שבשו את השם מצד אחד ומצד שני פלצני העברית הטובה שקראו לי כמו שזה אמור להאמר במלעל ולא במלרע.

זה הניק שלי... תבדקי מתי פתחתי אותו

ותראי שאני כותבת גם בתרומת ביציות למשל...

אתם מתביישים במשהו?

למה לפתוח ניק מיוחד לצורך ההערה הזו? אני מסכימה עם מה שכתבו סיגל ומעיין. אם אתם אוהבים את השם שבחרתם לילד/ה, מה אכפת לכם מה אנשים אחרים אומרים? על אחת כמה וכמה אנשים שאתם כלל לא מכירים.

למעלה