תהליכים
לא משנה איזה תסריט תציג, בין אם הוא עבר תהליך ובין אם לא, (יכול להיות שהשינוי שהוא מבקש כרגע לא מגיע ממקום של הורות אלא ממקום של משחקי כח איתה, דווקא בגלל שקשה לה עם זה) שלי מתארת קושי שלה |סהדגש|בהתמודדות עם קושי של הילדות. הפורום ניסה לומר לה: במקום להתמקד בקושי שלך, חפשי פתרונות לקושי שלהן. אבל שלי כואבת, פגועה, וממה שהיא כותבת כאן מצטייר לקוראים מצב שבו הקשר שלה עם הגרוש שלה עדיין מכיל רגש שמעורר אצלה "אנטי". לצערי, במקום שהיא תקרא מה שנאמר פה, היא עסוקה בהתגוננות. היא כנראה חיפשה כתף מחבקת ומישהו שיאמר לה: תמרידי את הבנות שיסרבו ללכת, תעלמי מהבית בזמן שהוא מגיע לראות אותן, או כל מיני פטנטים איומים שאמהות יודעות לנקוט בהם. מאד קשה להיות במקום שבו אתה כועס על האב, ומצד שני עומד מול הילדים ומעודד אותן להיות איתו, מפרגן לו, ומספר להם שכאשר הוא סופכלסוף בארץ הוא נורא רוצה להיות איתן, ו"תראו כמה הוא אוהב אתכן". גם אם לא מאמינים שזו האמת!! כי הילד רוצה לדעת שהוא אהוב, חשוב, ושההורה נוכח בחייו. הייתי שם, במקום הזה של הקושי. ואני עדיין מוצאת את עצמי שם מדי פעם, כשהאב של בנותי מתקשר איתן באופן הכי גרוע בעולם. לא מזמן האבא של בנותי החליט שבמריבה עם אחת מהן הוא "מעיף סטירה" לבת ה 12, אקט שמעולם לא ננקט בביתנו!! והוא היה ממובילי המודעות לחינוך ללא אלימות בחבר'ה.... ואז, כשהילדה (בגיל העשרה!!) התקשרה בוכה, ואומרת שהיא לא רוצה להיות שם יותר, והיא רוצה לבוא לישון אצלי, הייתי צריכה לאסוף כל גרם של איפוק שעוד נותר בי כדי להגיב באופן שלא ישרוף את הקשר בינה לבינו, או לפחות לא יפגע בקשר בצורה קשה. להגיד שאני לא מסכימה עם עצם הסטירה אבל היא צריכה לחשוב מה בהתנהגות שלה היה לא סביר, שהיא צריכה לדבר איתו ולהסביר, שעל הקשר ביניהם רק שניהם אחראיים ואני לא יכולה להתערב... אתה יודע מה זה להיות במקום כזה?? הרי הכי קל זה להגיד לה: בואי מתוקה. לא צריך שתהיי שם. מדובר בילדה בגיל שבו לא ניתן להעמיס אותה על האוטו ולהכריח אותה (להבדיל מילדה בת 3 ובת 6..) שלי חושבת שהיא מקרה יחיד ומיוחד. היא לא מבינה שבצורה כזו או אחרת, יש פה אנשים עם התמודדות דומה. מתוך הכאב והקושי שלה - היא מתקשה להקשיב למשהו שכל כך קשה לה לשמוע. תקרא כמה התגוננות יש בתגובות שלה לאלו שאינם מסכימים איתה.