לא שמתי cmc!?

mulani

New member
../images/Emo53.gifלא שמתי cmc!?

אני מכינה עוגת שכבות ובשכבנ התחתונה לא שמתי cmc כי אני חשבתי שרק צריך לשם בפיסול ממש ואני לא מתלהבת מכימיקלים. אתמול בלילה כיסיתי עוגה אחת ובבוקר הוא לא היה קשה בכלל. כיסיתי בבוקר את החלק התחתון שעליו יונח מה שהכנתי בלילה. פתאום נבהלתי - הייתי צריכה לשם cmc בבצק שיתמוך יותר טוב? דחפתי קשים שיחזיקו (בתקווה) את העליון אשר מונח על קרטון. האם יש בעיה עם חום (קיץ) או לחות (אני גרה בשרון)? האם זה יהי קשה בסוף? האם הכל עבוד ויסדק כאשר אניח? למישהו יש המלצה או נסיון? למרות שיש מאט לשנות חוצ מאולי עוד שיכבה. אציין שיש לי נטיה לכסות עם שכבה דקה של בצק סוכר אשר יותר טעים משכבה עבה. האם הלך עלי?

gtali

New member
אל יאוש...

מהנסיון שלי - אף פעם לא שמתי CMC בבצק לכיסוי העוגה בעוגות קומותיים!!!! הבצק אף פעם לא יהיה ממש אבן כיוון שהוא מקבל לחות מהקרם/עוגה שיש מתחתיו. וטוב שכך כי ככה זה יותר טעים. יש שירשור טיפים לעוגות קומותיים תנסי למצוא אם לא תצליחי אחפש לך.... בהצלחה..

net the jet

New member
אני לא משתמשת ב cmc ולא קרה כלום

שהנחתי עוגה על עוגה...לי היתה בעיה שהנחתי 2 דמויות על העוגה השניה בלי לחכות...הם קצת שקעו פנימה, אבל עם העוגות לא היתה בעיה ( גם בדיעבד לא חיכיתי מספיק זמן שלהבא אחכה..) אבל לא קרה כלום ! אה...ושמתי קרטון ביצוע עטוף בנייר כסף כתחתית לעוגה השניה.

ה"טעות" שלך היתה שכיסית את העוגה

ובעצם גרמת לצבירה של לחות להשפיע על הבצק שלא יתייבש, תורידי את הכיסויי שימי את העוגה במקום יבש חכי עד לייבוש, אין צורך בכיסויי עוגה לשים cmc.

mulani

New member
לא כיסיתי - רק עם בצק סוכר

סליחה על האי הבנה קשה לי לתקתק בעברית - סליחה היה בחוץ אבל לא התייבש. מקווה לטוב. מה גם שכמעט הרגתי את בני בן 2 שהרים אחת המגדלים של הטירה שהכנתי לפני יומיים. נגמר אבל בשלום - למגדל ולילד.

Nיכל

New member
אז יכול להיות שהיתה לחות בבית או

שהעוגה מאוד רטובה, אבל זה מתייבש אחרי כמה שעות

לי זה קרה אתמול

עשיתי ברבית ושמתי שכבה לא דקה של קרם ואז בצק הסוכר קיבל לחות. אבל הבוקר הכל היה מצויין. מיכל

למעלה