יש לי שאלה....

2004נטע

New member
../images/Emo53.gifיש לי שאלה....

שלום לכם, אינני יודעת, אם אני בפורום הנכון...אם לא, אנא המליצו לי לאן לפנות... אני אמורה להתחיל מקום עבודה חדש. ושם, יש לי אפשרות לבחור לאיזו קרן השתלמות או קופת גמל להצטרף. ידוע לי, שיש אתר "גמלנט", אבל עדיין- אשמח לקבל המלצות על קרן השתלמות ועל קופת גמל. תודה מראש

ofir50

New member
תשובה

יש הרבה קרנות השתלמות..ויש הרבה קופות גמל. בעיקרון כדאי לעקוב אחרי הביצועים של קופות הגמל המובילות שנים האחרונות(גם שנים שהיה בהם ירידה בבורסה) ולבחור את זאת שהביצועים שלה טובים ועיקביים. לא להתפתות ללכת אחרי כוכבים-השנה זה ילין לפידות ושנה שעברה זה היה אלטשולר שחם. ובנוסף יש לבדוק את דמי הניהול הניגבים כי לאורך השנים מדובר בסכומים אדירים. 1.2 -1.3 זה סביר תבדקי אם קופת הגמל שלך תהיה נזילה עוד 15 כי משרד האוצר הטיל הגבלות על הנזילות של קופות הגמל . חוץ מזה את יכולה להחליף את קופת הגמל שלך כל חודש אם אתה לא מרוצה מהביצועים שלה באמצאות טופס לא מסובך במיוחד ולשמור על כל הזכויות שנצברו לך בעבר לכן לא מדובר בבחירה גורלית-הכי גרוע תחליפי.. מי יתן ונעשה בחירות נכונות בחיים האלה

2004נטע

New member
תודה אופיר. אבל...אינני כלכלנית

ולכן, אינני יודעת להסיק מסקנות ולבדוק (על פי הצעתך) את הביצועים של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות. שים לב- השאלה שלי לא היתה על קופות גמל אלא על קרן השתלמות. 1. האם גם מקרנות השתלמות יש אפשרות מעבר? 2. למה הכוונה: "תבדקי אם קופת הגמל שלך תהיה נזילה עוד 15.." האם הכוונה ל-15 שנה? (ואם כן, האם יש קרנות שלא מאפשרות משיכת כספים לאחר 15 שנה?). 3. והשאלה הכי חשובה- נכנסתי לאתר ה"גמלנט" (היתה לי קצת בעיה בהעלה שלו). אבל, לא הבנתי...האם ליצור טבלה של תשואות בכל שנה בנפרד? 4. האם יש קרן השתלמות שאתם יכולים להמליץ עליה? שוב, המון המון תודה וחג שמח!

ettt

New member
כל קופות הגמל

לא יהיו נזילות עוד 15 שנה- זה לא תלוי קופה אלא עניין של חוקי מדינה. כל ההפקדות העצמאיות שהופקדו החל מ-1.1.2006 וההפקדות השכירות מ-1.1.2005 יהיו נזילות רק בגיל 60. כל מה שהופקד לפני- יהיה נזיל אחרי 15 שנה גם בקרנות השתלמות ניתן להעביר את הקופה פעם בחודש לפי אותם כללים של קופות גמל השוואת ביצועים- רואים אצל מי התשואה הכי גבוהה יחסית לסיכון. הסיכו נמדד גם באפיק וגם במדדים שונים (שארפ למשל). אתר טוב שמראה את הדברים בצורה ברורה זה אתר קופות הגמל של YNET עוד אפשרות היא לשבת עם יועץ- רק שכרגע עדיין לא ניתן יעוץ פנסיוני אובייקטיבי לקהל הרחב- יתחיל מתישהו בתחילת/אמצע 2007

למעלה