אני פשוט לא יודע מה לעשות...

freak2100

New member
../images/Emo53.gif אני פשוט לא יודע מה לעשות...

אוקיי קודם כל שלום לכולם, לא כתבתי פה בפורום הרבה - רק פה ושם הודעות... לא משהו רציני בכלל. אז אני שישיסט בשבט אילנות (הנהגת חיפה) והשנה התחלתי להדריך. אני מדריך ד' בנים. עכשיו, הפעולה הראשונה כבר לא הלכה טוב. יש לי חניכים מופרעים לגמרי. זה התחיל בזה שבפעולה הראשונה הם לא הסכימו להגיד לי את השמות שלהם. הם התחילו לצטט קטעים מתוכניות בידור ("קוראים לי אריק טמטם ואני יכול להיות אבא שך", "חומה") וכמה מהם לא אמרו לי את השמות שלהם. ובכלל הם לא שיתפו פעולה.... אחרי זה נתתי להם לשחק עמודו. הם החליטו שזה משעמם, וכשהלכתי לשנייה להביא משהו וחזרתי - הם כבר שיחקו חיי שרה (עמודו נמאס להם אחרי 20 שניות). עכשיו, מה שהבאתי להם היה בלוני מים - הרעיון היה להלהיב אותם ולתת להם לשחק עמודו עם בלוני מים. אבל זאת הייתה טעות
הם התחילו לזרוק את הבלונים אחד על השני - וזה היה די צפוי, אבל צעקתי עליהם ורדפתי אחריהם וזה לא עזר. הם ברחו ממני וחשבו שהם חכמים גדולים ושהמטרה היא לגנוב בלונים מהפיילה בלי שאני אתפוס אותם. אחרי זה - כל הפעולה הם רצו לכל מקום וחיפשו בלוני מים. כמה שלא צעקתי (והאמת היא שאני לא צויק ממש - אני רק אומר להם "לא! נו, בואו! לא, לא עכשיו! עכשיו פעולה!" - לא ממש צועק, רק מעיר להם - אני לא הטיפוס הצעקני....) הם לא הפסיקו. באיזשהו שלב הם ראו אחווה משחקת מרוץ פרטים. הם שאלו אותי למה אני לא עושה להם את זה, ואמרתי להם שאני כבר רבע שעה מנסה לתת להם לשחק בזה והם לא רוצים. ואז שוב ניסיתי, וזה לא עזר. בקיצור - הם רוצים לשחק אבל בלי לשחק. כשאמרתי להם שמשחקים "איבל דיבל" - הם פסלו את המשחק לפי השם ואמרו שהוא משעמם. ואז שוב רצו לחפש בלוני מים. בסוף לא ידעתי מה לעשות איתם, כמה שרדפתי אחריהם זה לא עזר - אז הבטחתי שאני אביא להם כמה בלונים אם הם יעשו מה שאני אומר להם. הם הסכימו, ואז עשיתי להם "איבל דיבל" (הם לא רצו כי זה לא נשמע להם, בסוף הם דווקא נהנו אבל כמה מהם עדיין היו סגורים על זה שעם בלוני מים היה להם יותר כיף), ואז הם דרשו בלוני מים ואמרתי שרק בסוף הפעולה - אז הם כעסו וכו' ואז עשיתי להם צפיות וחששות מהשנה החדשה עם שוקולד חלב ושוקולד מריר. חשבתי שכשאני אציע להם שוקולד הם ישר יסכימו - אבל לא
הם עדיין העדיפו בלוני מים. אחר כך הכרחתי אותם למצוא שם לאחווה (והם בחרו שם דווקא טוב - "הסטנים הקלנים" - וזה בלי לתקן שגיאות כתיב, הבגרות שלהם בלשון עוד רחוקה מהם
) ואז הם רצו שאני אתן להם בלונים. האמת כבר לא היה לי מה לעשות - אחרי שהם סירבו לשחק בכל דבר שנתתי להם לשחק אחרי 15 שניות. היה לי עוד איזה משחק שהכנתי למקרה ש..... אבל זה לא ממש נחשב. אבל גם ככה היו עוד 5-10 דקות עד לסוף הפעולה (כי הזמן שבו רדפתי אחריהם חיפר על הזמן שבו הם לא רצו לשחק...) אז אמרתי שאם הם רוצים לסיים את הפעולה עכשיו אז בסדר ונתתי להם בלונים (הבטחתי, אני לא יכול פתאום להגיד לא...) (המשך יבוא עוד שנייה....)

freak2100

New member
המשך...

בקיצור, חשבתי שאולי הפעולה השנייה (שהייתה היום) תהיה טובה יותר. במילה אחת - טעיתי. הגיעו 7 חניכים (פעולה לפני זה היו 5... לא הרבה, אני יודע, אבל כמות הצרות שלהם.....). זה התחיל בזה שהם שאלו אם יש לי בלוני מים. אמרתי שלא והם אמרו לי שאני אביא. אז אמרתי להם שלא ושהצופים זה לא בלוני מים. הם כל המסדר אמרו "משעמם... משעמם..." חשבו שזה יעזור להם לצאת מהמסדר. הם פשוט לא מבינים שעושים רק מה שהם רוצים - ויהיו עוד הרבה דוגמאות לזה. אחרי מסדר של חצי שעה (מסדר שבטי ראשון השנה....) התחילה הפעולה. או לפחות מה שהייתה אמורה להיות פעולה........ אז קודם אחד רדף אחרי מישהו וניסה לתת לו מכות, אבל על זה נדלג. הפעולה הייתה אמורה להיות על הכרת השבט. אז רציתי להתחיל בפירמידה אנושית. חשבתי שזה גם קצת ילהיב אותם וגם יש לזה מטרה. אבל הם רק התחילו ב"זה ישבור לי את הגב!" "לא רוצה! תעשה אתה פירמידה!" "אתה אחראי אם יקרה משהו לגב שלי!" וכו' וכו'. אחרי שהם לא הצליחו את זה, שמתי להם תרשים של כל בעלי התפקידים החשובים בשבט (ראש השבט, מרכזים וראשגד"ים) ואמרתי להם לרוץ לברר שמות. אז את זה הם דווקא עשו. זה הדבר היחידי שהלך כמו שצריך. אחרי זה הם התחילו לזרוק דברים על האחווה שישבה הכי קרוב. לא אבנים, אבל מן דברים קטנים כאלה (לא מאוד קטנים) שנפלו מאיזה עץ. ואז המדריכה של אותה אחווה (שגם כן חושבת את עצמה וכל הזמן מעירה לי על זה שאני לא מצליח להשתלט על החניכים שלי - כאילו שאני יכול לעשות משהו) אמרה לי ש"או שאני משתלט עליהם או שאני עובר מקום - יש לי שתי אפשרויות". כמובן, לפני זה ניסיתי לצעוק עליהם, לרדוף אחריהם - אפילו הכאבתי להם קצת (אולי אם הייתי מכאיב להם יותר זה היה עוזר - אבל אני לא מעז לגרום להם כאב ממשי - רק שירגישו שיש לי כח לזה...) וזה לא עזר. אז עברתי מקום. אגב, עד שהגעתי לשם נשארו לי רק 2 חניכים. השאר רצו בבית ספר והתפרעו. אז ניסיתי לעשות להם משהו כזה שאני מדביר להם תפקיד על הגב והם צריכים לנחש מה הם לפי איך שהאחרים מתייחסים עליהם. זה לא עבד - אחד הרס בכוונה וכל הזמן קרא את מה שהיה כתוב. חוצמזה שהם לא ידעו מה אומר כל תפקיד - למרות שרציתי לפני זה להסביר להם ושאלתי אם יש להם שאלות - אבל זה לא עניין אותם והם סירבו בטענה שהם יודעים הכל. אחרי זה ניסיתי לעשות להם קאוה קאוה דה לעומר עם גואש ירוק צהוב. תארתי לעצמי שהם ימרחו את זה אחד על השני, אבל חשבתי שאני עוד אסתדר.... זה התחיל בזה שאחד מהם דחף אותי בזמן ששפכתי טיפה גואש למישהו על היד - ועד עכשיו הוא בטוח שהשפרצתי עליו בכוונה. אחרי זה הם התחילו לשיר "קאוה קאוה דה לעומר" והתחילו למרוח את זה אחד על השני. וזהו. 5 שניות ונגמרה ה"מתודה" הזאת. יותר מזה הם לא רצו. ניסיתי לארגן אותם לטופי. רק לפי השם הם לא הסכימו (וזה לא היה עוזר אם לא הייתי אומר להם את השם - הם פשוט לא מסכימים ללמוד דברים חדשים). הם אמרו שאני מוציא משחקים מהתנ"ך ומה לא. הם אמרו שהפעולה משעממת. כמה שלא אמרתי להם שזה משחק כיפי, כמה שלא ניסיתי לארגן אותם - הם אפילו לחוקים לא הסכימו להקשיב, והם פשוט ישבו על מדרגות וסירבו לקום. ואז הם הסתכלו על אחווה אחרת של ד' - של הכתה המגבילה שלהם - משחקים. ואז הם אמרו שהם יותר שווים ושלהם עושים דברים יותר כיפיים. כמובן - זה שטויות. הייתה לנו בדיוק את אותה פעולה. פשוט המדריך השני העביר מה שהוא ניסה והם נהנו מזה - החניכים שלי פשוט לא הסכימו. ואז הם אמרו לי למה אני לא עושה להם משהו "נורמלי" כמו תופסת או מחבואים, ושאני עושה להם רק "משחקים לילדים בני 4". והם לא הסכימו לעשות כלום, ובסוף הם הלכו מהפעולה ושיחקו מחבואים. פשוט ברחו. הם לא הסכימו לעשות כלום, טענו שזאת אשמתי שהפעולה משעממת והלכו. בקיצור - גם נראה לי שהחניכים כבר לא יבואו לפעולות, וגם אני לא יודע מה לעשות הלאה. הם לא רוצים לשחק בשום דבר שהם לא מכירים - והם רוצים לשחק ולא להשתעמם. הם סותרים את עצמם. מה שאני לא אומר לא עוזר. אני פשוט נואש - ואני רק מזכיר לכם זאת רק הפעולה השנייה שלי
. הראשג"ד שלי מנסה לעזור לי והו אמר שהוא יעביר לי איזה קורס עם כל מני שיטות וטיפים וטריקים. המש"צ (שהיה מדריך שלי שנה שעברה) גם ניסה לעזור לי והוא גם הציע לי לדבר עם אחד המדריכים בשבט ששנה שעברה היו לו חניכים קשים - לא כמו שלי, אבל קשים (ואני מכיר אותם, הם באמת קשים - חשבתי שאין יותר קשים מהם לפני שפגשתי את החניכים שלי...) ובכל זאת - הייתי רוצה לשאול את דעתכם. מה אתם אומרים
מה לעשות
ברור שאין סיכוי שאני אעשה להם כל פעולה משחקים שהם מכירים ו\או אתן להם בלוני מים. (בלוני מים אני לא אתן להם יותר, לא שתכננתי אבל בין כה וכה אני גם לא אתכנן אף פעם - אחרי כל הבלאגן שהם עשו). אני נואש!!! יש לכם רעיונות? עצות? מישהו פעם נתקל בחניכים כאלה?

היי אני אורצי כנס.......

אני חושבת שכדאי שפעולה הבאה תביא תראשגדית שתדבר איתם! או שתעשו פעולה גדודית אולי זה יעזור שהם יראו איך ילדים עוברים פעוולה אנחנו עשינו סגנון כחי אותי שרון שהמדירכים היו שרון הגדוד חילקנו ל2 היתה קבוצה אחת יואב וקבוצה שניה גדי ואז נגיד גדי ממש גבוהה אז הבאנו מטר והוא אוהב לנגן בגיטרה צירנו גיטרה ויואב אוהב יותר ציירנו לב והוא אוהב לבשל הבאנו סיר אוקי ואז שיחקנו מן 2 דגלים שכל קבוצה צריכה לגנוב לקבוצה השניה את החפצים וזה היה הממש פעולה מעולה שיחקנו שעתים ולא שמנו לב רצינו לעשות משו בסוף ופשוט לא הספקנו המטרה היתה לגיבוש כזה גדודי וקבוצתי החניכים שלי שממש מופרעים ראו איך ילדים נורמאלים בצופים! למרות שישר כשהגענו חנים שלי טייפסו על הגג של השבט וניתקעו ואני מפחדת לעלות לגג אז שלחתי מישהו שיוריד אותם ,לקחנו משם תסולם שלא יפסו שוב והם שוב טיפסו(שואה!!!!) ואז רבע שעה לקח לי לאסוף אותם בשבט זה היה סיוט הבאתי אחד השני ברח! ואז בגן שעשועים איפה ששיחקנו ת2 דגלים רוב הקבוצה שלי שיחקה כחוץ מכמה סנוביות אבל כוללם נהנו!!! אני חושבת שאו תעשו פעולה גדודית או שדבר עם הראשגדית! הראשגדית שלי אימה עליהם שמי שלא מקשיב לאורצי עף הביתה וזה מזה עבד הם פיחדו והם גם בכיתה ד'!

חח טוב לא קראתי הכל אבל..ככנננססס!!

חח לא קראתי כי אין לי ממש מן סורי קראתי את כל הראשונה... הקיצר יש לנו בעיה משוטפת(ייא איזה יופי -חח סתם)אוקיי גם לי עברו ככה ה-3 הפעולות הראשונות ששעתים אני רק מנסה להושיב אותם או להגיד להם משפט א-ח-ד ואין כום והם רבים לי מכות ויורקים אחד על השני ואין פשוט סמים עלי זין(סליחה.)ואחרי שהראגדית דיברה ומי שתה לא רוצה דיבר איתם אין לא הלך! אז פשוט לחניכים כאלה צריך בהתחלה לעשות רק פעולות של לרוץ (והרבהה) ולהוציא מרץ ואז לאט לאט להכניס בהם יותר ערכים וכחנך אותם! הקיצר אל תדאג ע הזמן היה טוב!!!(חח למרות שאני כבר איבדתי תקווה וכבר ממש אין לי כוח!!!!)

freak2100

New member
אופס... נראה לי שיצא לי קצת ארוך...

זה הפילו לא הסכים לשלוח כי יש הגבלה של 6500 תווים
מצטער על האורך...

freak2100

New member
../images/Emo24.gifתודה לכולם../images/Emo70.gif

נראה מה אני אצליח לעשות
הקטע המעצבן זה שזה לא שהמשחקים באמת משעממים אותם הם בכלל לא רוצים לשמוע מה המשחק אם הם לא מכירים אותו
וככה גם המשחק הכי כיפי בעולם לא עוזר... אבל נראה - בטוח נצליח משהו בסוף
(אם הם בכלל יבואו לפעולות...)

טוב, גם אני ינסה...../images/Emo13.gif

היי פריק! אהבתי ת'שם
לי יש צוות של פריקים
תקשיב, לדעתי בהתחלה אתה צריך לתת להם מה שהם רוצים... בלוני מיים? - בכיף... מחבואים? - סבבה... רק מה שהם רוצים! רק מישחקים! אפילו לא תעביר להם ת'פעולות עצמן, הכל רק כדי שיהיה להם טוב והם יירצו להמשיך ולבוא לצופים... אחרי ככה חודש אולי אפילו יותר תתחיל להעביר להם פעולות כמו שצריך, ומישחקים חדשים וכאלו - כי אז הם כבר יהיו חזק בקטע של צופים... ולא תיצטרך לפחד כ"כ ש"תאבד" אותם.... בהצלחה
!

ועוד משהו - כל הכבוד על האורך!!!

לקח לי ליקרוא את זה כל שיעור ביולוגיה + חצי היסטוריה...
כי בפלאפון רואים כל 3 שורות בערך במסך, ועד שעוברים ממסך למסך לוקח איזה 2 דקות
וההודעה שלך הייתה איזה 40 מסכים, בלי להגזים! ככה ששיעור וחצי שלמים לא השתעממתי
! כולם, לילמוד מימנו
!!!

freak2100

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

אני באמת אדבר עם הראשג"ד שלי על לעשות להם מה שהם רוצים חוץ מבלוני מים... הם גם מבזבזים מים (ואגב, צעקו עלינו אחרי זה על הבלוני מים - כי זה לא תואם את ערכי הצופים ובלה בלה בלה) וגם הם זרקו את הבלונים לכל עבר והרטיבו את עצמם ואנשים אחרים והפריעו לאנשים בפעולות אבל מחבואים וכאלה אין לי בעייה לעשות להם (למרות שהם כבר ימצאו איך לעשות בעיות
) תודה

DushAt

New member
גם לי יש משהו להוסיף!

אני מסכימה עם מה שגלי כתבה.. אני חושבת שכן כדאי לך בהתחלה קצת "להתפרע" איתם.. לעשות מה שהם רוצים.. וחוצמזה, אני חושבת שלא כדאי לך לארגן ממש פעולות רציניות... כי אז אתה נורא תתאמץ להעביר את מה שהשקעת בו כ"כ הרבה.. לא תצליח.. ונורא תתאכזב.. ואני מכירה אישית דברים כאלה.. [לא דווקא מהצופים..טוב, אני רק חמשושית מסכנה.../=] ובכל אופן, תכין דברים כייפים, קלילים, לא מושקעים במיוחד, וגם לא חייבים להיות קשורים לצופים וצופיות.. רק כדי שלא תתאכזב ושהחניכים ייראו שאפשר להנות! וכמו שנועה אמרה- שלא "תפחד" לאבד אותם! בהצלחה!

למעלה