הצילו!

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

אתי@

New member
אבל אני לא הייתי כזאת וגם לא אחיותי

אז למה שהילדים שלי יהיו שונים
דרך אגב, קשה לי להאמין שרונן היה כזה, רק אחותו מפונקת בטירוף!

אני כל כך מקווה ששלי יהיו שונים

נגיד בקטע של ההתחצפויות - תאמינו לי, ילדים היום פותחים פה שזה ממש מפחיד... הגבר כבר הודיע רשמית, שאם הילדים שלנו ידברו ככה לסבאסבתא, הוא שולף את החגורה... אז אני לא בונה על אלימות כשיטת חינוך (למרות שבניגוד לאופנה היום אני כן מאמינה בסטירה על היד פה ושם, בשום פנים ואופן לא על הפנים ולא בכוח, רק כדי ליצור הרתעה פיזית נניח מאש) - אבל אני מתכוונת, בלי נדר, להיות מאוד מאוד תקיפה... איך עובדות האימהות הטריות בפורום ?

שמופית

New member
בדיוק דיברנו על זה לא מזמן....

לנו אמנם אין בעיה עם ילדים ולא מכירים ילדים בגילאים האלה, ולדעת שנינו ההורים שלו וההורים שלי עשו עבודה מעולה (בלי להשתחצן
) בחינוך. וכמובן שאנחנו משווים אותנו ואת האחים שלנו - איך אנחנו היינו ואיך הילדים של היום מתנהגים. אמרתי לתמיר שזה מפחיד אותי ואני מקווה שגם נצליח לחנך את הילדים שלנו לכבוד ואהבת המשפחה כמו שההורים שלנו חינכו
מה אתן אומרות ? האם החינוך מתחיל מהבית ? האם הוא תלוי רק במה שסופגים בבית או שגם הסביבה מעצבת ומחנכת את הילד ?

shelycat

New member
..........

ברור שלסביבה יש השפעה אבל עדיין לא כולם זהים ולדעתי הכי הרבה מישקל יש למה שמביאים/סופגים מהבית. מי שלמד בבית כבוד לזולת ולעצמו הוא בעל סבירות גבוהה יותר להפנים ערכים אלה ולהשתמש בהם ומי שלא למד את הדברים האלה בבית או שבבית לא שמו דגש על ערכים אלה, יש סיכוי רב יותר לאותו אדם לא להפנים ערכים שכאלו ולהפוך לאדם שלא בהכרח היינו רוצים לפגוש על הכביש/בסופר/קופת חולים/תור לקולנוע או בכל מקום אחר.

הילה אני בינתיים

מתה שכבר תפתח ת´פה ותתחיל לרוץ .... בלאגן.... אני כבר רואה שזה יהיה הצד החזק של מיקה ... היא שובבה וכבר היום משתוללת שלא להאמין

אחרי בוקר מתיש עם שניים...

תאמיני לי, אורלי, כשהם מתחילים לרוץ - גם את מתחילה לרוץ אחריהם... יוווו, אני גמורה... פארק הירקון התיר את עקבותיו בגופי... ואח"כ קניון שבעת הכוכבים (לפעלטון ולהמבורגר) - אגב, ראיתי שם את שלי גפני, מדהימה ! וברצינות - לא מטריד אותי (יחסית) הבלגן או הלכלוך כשזה אצלהם בבית (נניח הילדים שלי אצלי בבית) או במקום אחר בחוץ, נניח כשנטע אכלה ספגטי גם החולצה והמכנסיים והפנים אכלו... וזה לא הפריע לי... אבל נימוסים רעים מציקים לי - התחצפות, קריזות, צעקות וכו´. זה תוצאה של מצב בו ההורים לא קובעים גבולות לילדים שלהם. דוגמא: כשאכלנו צהריים, ישבה לידנו משפחה, ההורים הביאו אוכל, אבל אחד הילדים התעקש על במבה. בכי, צעקות, ויכוח, רעש, בסוף הילד קיבל במבה ואז האחות גם רצתה וזו הייתה ארוחת צהריים. לעומת זאת, בדרך לאוטו, אחרי במבה וקרטיב בפארק והמבורגר וצ´יפס בקניון, אלעד (הבובון מהתמונה) רואה דוכן ממתקים ורוצה ביצת קינדר. הילה מסרבת. אלעד מכריז שהוא רוצה עכשיו ובכלל לא רוצה לאוטו. הילה עומדת בסירובה. אלעד מודיע שהוא לא אוהב את הילה יותר. הילה מסבירה בסבלנות שזה לא יגרום לה לקנות לו ממתק. אלעד מתסכל בהילה, ומחליט שהוא לא הולך לאוטו. הילה אומרת, בסדר, תשאר פה. התוצאה ? כבודו הלך לאוטו בלי שוקולד ובלי בטיח. זהו, נגמר הדיון. שניה אחר-כך הוא שכח שהוא "לא אוהב אותי" והסביר בהתלהבות על משחק מהגן שלו. אני מצטערת, אולי אני שמרנית, אבל יש גבולות, ואחד מהם הוא להתחצף לאחרים - למארחים, לסבים ולהורים. לא מקובל עלי, ועל זה אני אעניש.

שמופית

New member
מסכימה איתך לחלוטין ../images/Emo45.gif

חברה שלי סיימה תואר בחינוך מיוחד והיא מטפלת בילדים עם בעיות משמעת בגן ובבי"ס. היא סיפרה לי שלפעמים היא הולכת לטפל בילד ויודעת שאין סיכוי שהטיפול יצליח, כי חייבים לטפל בראש ובראשונה בהורים !! הרבה הורים קובעים לילד שלהם גבולות ואז ברגע שהילד מתחיל לילל קצת, הם נסוגים ומוותרים לו ולדעתי זה הדבר הגרוע ביותר בחינוך - הילד לומד שלאמא או לאבא אין חוט שדרה ואפשר לשחק איתם, ומטיבעם ילדים אוהבים לשחק ולבדוק גבולות.

למעלה