"בעל זבוב"

ביה"ס ובעל זבוב

כמו הדר, גם אני קראתי את הספר בתיכון. הוא לא זכור לי כמזעזע במיוחד. אולי החוויה של קריאה בבי"ס, בשביל בי"ס סירסה את הספר? אני זוכר ש- 1984 שאותו קראתי ברצף ובחופשיות היה הרבה יותר "מנער". גם את הסרטים על שני הספרים ראיתי בביה"ס ולא התרשמתי משהו. אבל זה כנראה קורה לכל ספר טוב שהופך לסרט...

Crazy_Bitch

New member
וואי! סוף סוף!

סוף סוף מישהו מעלה משהו על בעל זבוב! אני מודה לך מעמקי נשמתי הרדודה. אין לי הרבה מה להגיד עליו, רק שהוא מבין ארבעת הספרים הכי טובים שקראתי (ארבע או חמש פעמים...) קצת ספוילר: בכלל, כל הקטע של להראות שתמיד יהיו יצרים מול הגיון- גאוני. ולנפץ את כל התאוריה של פרויד, ובדרך כל כך יפה. וואו.

MotiAd

New member
את די רגישה...

הסופר מנסה להראות לנו כלומר לשקף את ההוויה האנושית במצבים מסויימים. וזה כואב מאוד למרות שזו האמת לאמיתה.

Esmena

New member
כמה מעוות

החוויה הבעל-זבובית בית-סיפרית שלי מיתקשרת לכך שבכיתה ב´(!) שיחקנו אותו בשיעורי דרמה.

../images/Emo26.gif דעתי... והיא לא ממש חיובית.

וואו, סוף סוף יש לי איפה לדון בספר הנורא הזה את הבגרות שלי בספרות עשיתי רק בשנה שעברה ולכן קראתי את הספר. שלא יהיו אי הבנות- אני מאוד מואד אוהבת לקרוא, קוראת מאז שלמדתי, בקצב מסחרר, ומתבגרת בטעם בספרים עם הגיל. את הסרט יצא לי לראות בכיתה ו´ במסגרת בי"ס ומאז הייתי מזועזעת הסרט גרם לי להמון המון פחדים, אם מורים קוראים את זה- זו טעות איומה להראות לילדים כאלה קטנים כאלה ברטים מזעזעים. טוב, לענייננו. ממש ממש לא הסכמתי עם הספר, ורוב השטח שהוקצה על ידי לשאלה העוסקת בספר הזה, היה מלא בביקרות, למרות שלא התבקשתי לעשות זאת אני אכתוב את מה שאני בערך זוכרת.... אני חושבת שהספר הנ"ל ממש ממש ממש לא משקף את יצר האדם- עם כל הכבוד, אני לא חושבת שילדים בריטים, שגדלו על ברכי הדמוקרטיה, שלמדו מגיל אפס על הומניות, על אנושיות יתנהגו ככה. הכוונה היתה להראות איך האדם, שעדיין תמים, אפילו שחונך לדמוקרטיה, בתנאי מעבדה (אי בודד ונטוש ללא ציווילזציה, מעין התחלה מחדש), יתמודד עם הקשיים, להאות שהאדם רע מטבעו- משהו שאני ממש ממש ממש לא מסכימה לגביו. אני חושבת שהסופר (או הסופרת, לא ממש זוכרת) טעה באופן בסיסי- יצר האדם אינו רע מטבעו אני לא חושבת שילדים בני 11 מסוגלים לכזאת רמת רמת אכזריות במיוחד לא כשבאו מכזה רקע (הרי לא מזובר על רוסיה הבולשביקית או על גרמניה הנאצית) מה שכן, לדעתי זהו אחד מספרי החובה- הוא מלמד על הצורך של האדם בשלטון ומסגרת הוא מלמד על כמה קל להיסחף לאמונה ולתת להן לשלוט בך במקום שתשלוט אתה בהם ויותר מכל, מלמד על חישבות הדמוקרטיה, ועל כמה רע בלעדיה אני חושבת שלמחבר היו רעיונות נורא נורא יפים בעת כתיבת הספר שממש פוספסו בסרט, שכל מה שאני זוכרת ממנו זה דם, ואיך ילשים שהיו בגילי, רצחו אחד את השני, ואיך נשברו המשקפיים של חזרזיר פשוט מזעזע ואגב, עוד בסימן דמוקרטיה- 1948, לא מזמן סיימתי לקרוא אותו אחרי שאת 50 העמודים הראשונים לקח לי חודש לקרוא, בגלל התיאורים האפרוררים, את שאר העמודים בערך שעתיים ומשהו, אולי קצת יותר..... ספר שחוווווובבהה לקרוא ולהפנים חירות המחשבה.

למעלה