אבי

Che guevera

New member
../images/Emo5.gifאבי

האם תוכל ליתן לנו הפשוטים הסבר מעשי ועממי לפס"ד זה?? תבורך

AVI359

New member
פסק דין

CHE שלום רב איני משפטן בהשכלתי,הקשר היחיד לענין הוא שהנני מגשר באחד מעיסוקי. באופן כללי מאוד הבנתי שפס"ד טוען שלא יהיה מצב שנכה שנפצע לפני שנים רבות ואז סעיפי הליקוי היו שונים מהיום..לא יוכר לפי סעיפי הליקוי של היום וכך הוא עשוי להפגע.לדוגמה שנוי בסעיפי ליקוי עקב כוויות או פגיעות ידיים. מה שמטריד אותי הוא ..מה קורה עם המצב יהיה הפוך..שסעיפי הליקוי של היום מיטיבים עם הנכה.לדעתי צריך להמתין עד שהמקרה הראשון יגיע לדיון מעשי ונראה כיצד יפול דבר. בברכה אבי

rozgil

New member
אבי שלום

האם יש לזה השלחה גם בתחום הנפש ???(תחום הנכות או האחוזים הנפשים ? )??? תודה....-גילי-חדרה

rozgil

New member
ענת בוקר טוב !!!

מה דעתך על החתימה שלי ??? (לראשונה יש לי חתימה לאחר שנים שאני גולש ב"תפוז") ובנוסף.........: מה שלומך ? מה שלום מאי?....-איך החיים ?....-ובכלל??? בוקר נפלא גילי-חדרה

rozgil

New member
הדכנתי את החתימה

והוספתי כמה מילים.......(בחתימה)

rozgil

New member
איזה יופי יצאה החתימה.....(הסופית)

אני מתלהב !!!! איזה כיף !!!!! (זה משנה את כול התמונה !!!!)........-ואל תישקחו שאני רווק !!!!

rozgil

New member
ענת את יכולה למחוק את שירשור

הודעותי.........זה מרוב התלהבות גם לא ישנתי כול הלילה....... שוב....בוקר טוב

AVI359

New member
גילי

גילי שלום רב הנ"ל נכון לכל הנכים גם פגועי נפש אך במה זה יכול לעזור לך? גילי שמור על בריאותך ולא שכחתי שאני חייב לך ביקור. בברכה אבי

rozgil

New member
אבי שלום !!!

במקרה ואני יערער על % הנכות שלי בפני ועדה רפואים או משפט .......!!! האם הם לא יוכלו להוריד לי אחוזים ???.....-אלה רק לעלות לי אותם ??? ושוב תודה מראש....על תשובתך גילי-חדרה

AVI359

New member
גילי

גילי שלום רב יכולים להעלות ויכולים להוריד,במקרה שלך האחוזים גבוהים מאוד וקשה לעלות גבוה יותר לדעתי,אנו צריכים לדבר וללבן את הנושא. בברכה אבי

rozgil

New member
ברצון אבי......

רק שתגע שהאחוזים שיש לי הם למעשה רק 42% ...ואני רוצה להגיעה לפחות ל-50 ........אל תשכך ששאר האחוזים שיכים למשרד הביטחון......(יש לי להזכירך החמרה ולא גרימה בצבא) לילה טוב גילי

אלעד299

New member
../images/Emo2.gifבעקבות פסק הדין?

שלום רב! בזמנו לפני מספר שנים נקבעו לי כ 40 אחוז על צלקות, לאחר זמן מה האחוזים ירדו ל10, כאשר לא הבנתי מה נשתנה?הוסבר לי שכל שיטת האחוזים בצלקות השתנה, לפי מה שאנימבין מסיכום פסק הדין זה לא חוקי. עכשיו נשאלת השאלה מה עושים?למה אני עכשיו צריך לערער וכן הלאה..בגלל דבר לא חוקי של משהבט?והאם אין זה מקום להעלאת רטרואקטיבית? אם אני טועה או לא הבנתי נכון אנא תקנו אותי. תודות למשיבים. אלעד.

אלעד

לפי ההלכה של דוקטורי ניתן יהיה לפנות ולבקש שינוי אחוזי הנכות שנקבעו על פי התקנות החדשות לנכים שהיו להם אחוזי נכות לפי התקנות הישנות. פס"ק אינו חל על מי שנפצע מזמן אך לא נקבעו לו בינתיים אחוזי נכות בגין הפגימה, כלומר אם נכה הגיש תביעה ובנתיים לא נדון עניינו יחולו התקנות החדשות במועד קביעת הנכות, רק אם היו לו אחוזי נכות והורדו עקב שינוי התקנות הוא זכאי להלעתם, מה שנשמע כמו המקרה שלך. עומר

פרשנות פס"ד דוקטורי

בפסק דין זה הוצגו שתי גישות, הראשונה גישת המיעוט של השופטת פרוקצ'יה שסברה כי בשל עיקרון השיוויון ומטעמים משפטים שבמדיניות שיפוטית יש לאפשר החלת תקנות ישנות על נכים ותיקים. ופס"ד של חשין שזכה לתמיכת השופטים ביניש, ברק, ריבלין, טירקל ולוי, לפיו עיקרון ההסתמכות, עקרונות מוסריים וחברתיים, ועיקרון משפטי של חקיקת משנה למול חקיקה ראשית, מחייבים את ההחלטה כי על נכה ותיק יחולו התקנות הישנות שהיו במועד הכרתו ולא במועד בו נבדק שוב. עניין חשוב, במקרה זו הנכה ביקש בדיקה מחדש בשל שינוי הנכות (החמרתה למשל) יחולו עליו התקנות החדשות, אולם אם הנכות עצמה לא השתנתה התקנות המטיבות אלה שיחולו. אין ויכוח כי אם החדשות טובות יותר, יחולו הן. מיקרתי בצהוב את המשפטים החשובים למי שיש סבלנות לקרוא, פס"ד בנענע כרגיל לכאן אינני מצליח (לעזאזל
) להעלות, מצטער. עומר.

פי כב' הנשיא השופט ברק הזכות...

מוקנית עם הפגיעה, ולאו דוקא בזמן הגעתו לועדה הרפואית. כך גם סובר שופט אחר שם שיום הגשת התביעה הוא קובע את המבחנים לקביעת נכות. נא עיין הייטב בפסק הדין.

למעלה