../images/Emo24.gif לוהט.
אכן מחמם את הלב לזכור אותך, עח מה יותר מלומר "ברוך שפטרנו" אחר מנהל פורום, שלא תמיד נהג לפי רצוננו? למרות הכל אני יודע, שתמיד פעלת מתוך אחריות, וגם מי שמחליף אותך בניהול הפורום עושה כן, גם אם לא תמיד אני מסכים איתו. זה מביא אותי למציעתא ולסיפא שבהודעתך. אין בזה כל חדש. גם אני כתבתי כך בעבר. עם זאת אני תומך באופן מוחלט בגישה, שתכלית האדם בחיים היא להמשיך את שושלת הדורות, וכמובן זאת לא המצאה שלי. רק אינני יודע, מהיכן התיאוריה של "התפוצצות אוכלוסין". העם היהודי איבד שליש ממנו בשואה הנוראה. מספר הנספים גדול יותר מכל תושבי מדינת ישראל היהודים כיום. כל ילד שנולד הוא תוספת כוח לעם ישראל והבעת ניצחון על הצורר הנאצי ימח שמו, שרצה להשמיד את כל העם (על כל שונאי ישראל). כל ילד כזה הוא אושר להוריו וגם העתיד שלהם. יגיע היום, שבו אולי לא תהיה פעיל בענייני היום והשעה. אולי זה יקרה בעוד 50 או 60 שנה. מעבר להשתתפותך בשיעורי תורה במשך מספר שעות ביום לבטח תשמח להשתעשע עם נכדיך וניניך ולקבל את מלוא התמורה להשקעתך בהם. ו... חלילה, שלא תזדקק לאף אחד מהם, ושלא תבוא עליך שום צרה, אבל מי כמוך, שעבר שכול בחייו, יודע, עד כמה חשוב, שיש משפחה תומכת על כל צרה, שלא תבוא. אז נכון! זה לא מתאים לכולם. הראייה: אני עצמי. עם זאת אינני שמח על כך. במקרה אני חי גם בסביבה תומכת וגם בבני משפחה קרובים, שלא אזדקק להם, אבל בתוך עמי אני יושב ואני יודע, כמה אנשים עריריים מבלים את שארית חייהם בבתי אבות מבלי שיזכו לתשומת לב אישית של איש (ובינינו: כמה מאנשי הקהילה יצאו עד היום להתנדב בבתי אבות?...). לכן אני מאעריך מאוד את דעתך האמיצה ומאחל לך מכל הלב, שתזכה ליהנות מהטוב הצפון לך. חוץ מזה ההערה כמובן היא לא כלפיך אישית: יש בחברה כללי תרבות ונימוס. כאשר שומעים בשורה טובה, מאחלים רק טוב. זה איננו חוק כתוב אלא כלל ידוע, כי כל מה שאתה מאחל לאחרים, עשוי בסופו של דבר לחול גם עליך (אל תאמין אבל לאיש כידוע אין פוליסת ביטוח בעניין זה...). אתה יכול להתעלם ולא להגיב כפי שאחרים בחרו לעשות (בעיקר מחוסר היכרות), אבל בשום אופן לא להפיץ דברי ארס ושטנה לכל דבר, שריח קדושה נודף ממנו. זה לא מקובל אפילו בפורומים... כן! הייתי גם שם מעבר להרי ה"חושך" והופתעתי לגלות יחס של חיבה ואהדה, למרות הצהרתי המפורשת על היותי דתי. על אחת כמה וכמה בפורום זה, שאמור לתמוך בעיקר בצעירים דתיים מאמינים, שאין מקום לדברי בלע מסוג אלה. אני נזכר ולא בערגה בשני פורומים מקבילים, שהיו קיימים בעבר. שניהם ז"ל. האחד ב"ואללה" והשני ב"נענע". זה התחיל בליברליות ובחופש הביטוי (ןהשיסוי) ונגמר כידוע... נגמר. אני רק מתפפל, שזה לא גורלו של פורום זה, כי מי כמוך (כמו עוד כמה גולשים) יודע, שיש לי די והותר מה לעשות מחוץ לפורום. לא אוכל להמעיט את תרומתו של הפורום לי אישית אבל גם אני כאלה, שפרשו לפניי, אתרגל לחיים שלאחר הפורום, והאמן לי, שאלה יהיו כה מרתקים ומעניינים... רק בכל זאת לא אוכל להמעיט בחשיבותו לדור הבא. זאת רק בתנאי, שהדיונים בו יהיו שקולים ומאוזנים. גם בזמנך הייתי בעד ליברליות בדעות ואף הצטערתי על הדחתו של dkey (זוכר אותו?) אבל אני גם יודע, שלא היה מנוס מכך, כאשר "הגיעו מים עד נפש". לסיכום: אני חושב, שצריך להגדיר את מטרות הפורום מחדש ולהקפיד על קיומן. קריאה להימנעות מקיום מצווה דתית כלשהי צריכה להיות חריגה מכללי הפורום. תיאור ביצוע מעשה, הנוגד את מצוות התורה, צריך להיות בזה חריגה מכללי הפורום, כיוון שיש בזה פגיעה רגשית בגולשים, /שמבקשים למצוא בו אווירה דתית. זו כמובן דעתי הפרטית. דעת ההנהלה צריכה להיות "לאן נושבת הרוח" וזו בהחלט דעתה. שוב. מאחל לך ולכולנו המון שמחות ושאזכה לשמוע ממך על הולדת ה... נכד. באהבה Nחמן