חתונה

טורטיתת

New member
../images/Emo49.gif חתונה

חתונה עם שתי כלות - ועם ריקי גל אחת "לפני שאושרת הכירה את ירדן, היא היתה סטרייטית, אבל משהו בירדן סיקרן אותה וגרם לה להבין שיש ביניהן רגשות ומשיכה חזקים יותר מכל מה שחשה בעבר. ואיך מגלים לאבא מסורתי שבתו מצאה את אושרה עם אשה.."
אם וכאשר הייתי אומרת לה כן... כן.... כן..... הייתי רוצה שתחתן אותי_________. (השלמי את החסר.)
דרך אגב מי שוברת הכוס הכלה או הכלה ?

פאמקי

New member
אמממ...

אם וכאשר הייתי אומרת לה כן... כן.... כן..... הייתי רוצה שתחתן אותי- אלפא המכשפה
. אני בטוחה שלפחות, משעשע זה היה.
דרך אגב מי שוברת הכוס הכלה או הכלה? לא מתחברת לפרשנות של המנהג הזה. ראיתי חתונות נשים והיו ששתיהן שברו את הכוס. אם כבר אלפא, הייתי מעבירה את השרביט אליה, והייתי נותנת לה לשבור מטאטא.

אוססונה

New member
היא אמרה לי כן ונישאנו זו לזו.

בוקר טוב ושבת שלום! כאשר זוגתי ואני נישאנו זו לזו, זכינו "והגברת שולמית אלוני", היא אשר ערכה בינינו את החוזה, שזה הוא הוא עיקר קיומה של "ברית הנישואים". על אף גילה המבוגר, ועיסוקיה הרבים, היא באה על חשבונה, אל מסעדה קטנה בעיר חיפה. היא חיתנה אותנו. (אם איני טועה, "הגברת שולמית אלוני", היתה בין הראשונים בארץ, אשר ערכה טקסי נישואין, לרוב פליטי "הרבנות". אני בטוחה, כי משום שהיא הבינה יותר מרוב הרבנים, את משמעותו "המעשית", של כל זוג, אשר מבקש ורוצה לקשור את עצמו בעיקר בהתחייבות זה לזו, זה לזה, וזו לזו...) כאן המקום לומר, כי בסידרה הקומית, "חברים", עלה הנושא מי יחתן את "מוניקה וצ'נדלר". כאשר "ג'ואי", האהבל והלא מבין, קיבל הסכמה והסמכה, דרך האינטרנט, הוא נבחר לחתן אותם. כמובן, שהוא פישל, אך בסוף הוא חיתן אותם. אינו משנה מי מחתן שני אנשים, אשר בוחרים לחיות בזוגיות. אף ביהדות, אינו משנה מי הוא המחתן. העיקר, שהנישואים, יהיו בהסכמת שני הצדדים. להבדיל מהגירושים ביהדות, שם זה כבר סיפור שוביניסטי ואכזרי ביותר. אם למשל, אני הולכת ברחוב ודעתי זנוחה וזחוחה. בפתע בא אלי גבר, ואמר לי: "הרי את מקודשת לי, בתמר או בתפוז זה, ואני לוקחת מידו, הרי אני אוטומטית נשואה לו". אם המקרה הזה, יגיע לרבנות, שנינו חייבים לעבור טקס "גירושים" לחומרא. כדי לשחרר אותי, לא את אותו הגבר. הוא ממילא, משוחרר, יכול לשאת עוד אישה אחרת. אפילו על פי החרם "דרבנו גרשום", הוא יכול לשאת עוד אישה שניה, בהתחכמות. מי מבין שתינו הנישאות, צריכה לשבור את הכוס?. יש לי שתי תשובות לדבר. התשובה הראשונה, לזו שנועלת נעליים, חזקות כדי שתנפצנה את "הכוס". כוס ועוד כוס, שתי "כוסיות". "אם אשכחך, ירושלים תשכח ימיני". התשובה השניה, היא: אפשר להביא שני כוסות, נגד שתי "כוסיות". לא בכדי נבחר "הכוס", לנפץ אותו בטקס הנישוואים. הכוס שלי, מתחבר אל הכוס של זוגתי. (אני סומכת עליכן, לברור בין "כוס לכוס"). שבירת הכוס בטקס הנישואים, שבירת הכוס בטקסי הנשואים ביהדות, אין לה כל משמעות, זולתי "פולקלור".

טורטיתת

New member
שבירת הכוס

שבירת הכוס בעיניי היא סימבולית, היא שוברת מנפצת את העבר, את היחיד שהייתי עד עכשיו. עצם שבירת העבר לרסיסים גורמת לנו להתחיל לבנות מחדש את העתיד המשותף. שבירת הכוס בטקסי הנשואים ביהדות היא לא פוקלור היא בעלת משמעות עמוקה מאוד, אבל את זה נשאיר לפורום אחר.

שבת שלום לגיברת מנהלת../images/Emo171.gif

תראי, קודם כל, חייבת לומר שזו מחמאה גדולה בשבילי
שנית, בזכותך, שיניתי את דעתי על חתונות וחשבתי לעצמי שזו הזדמנות פז לפצוח בקריירה מפוארת של
(תחום שרק הולך וצובר תאוצה בטור הנדסי עם השנים). חשבתי מאיפה להתחיל.... אז ככה....כמו כל עסק חדש, החלטתי שצריך לצאת בקמפיין שיווקי חובק עולם
אז היום כשהסתובבתי בשוק של פ"ת (תמיד מעורר בי השראה), עשיתי לעצמי סטורמינג במוח (יעני בריינסטורמינג) (יעני סיעור מוח של עצמי עם עצמי) והגעתי למסקנה שצריך לצאת במבצע מטורף - על כל חיתון, "הדרכת כלות" בחינם וטבילה מכושפת בג'קוזי
. הרי עובדה ידועה היא שכלות צעירות טרם גילו את שמכשפות קשישות כבר שכחו מזמן...
לגבי הכוס-לא הייתי עושה שום דבר יוצא דופן בזמן החופה. אפשר וניתן לגוון בכל זמן אחר ולחסוך את המבוכה. אז ככה (אם להתפס ברגע של רצינות..):
מחמאה וזכות גדולה לחתן אותך ואת בחירת ליבך.
באמת הייתי עושה את זה מכל הלב (חוץ מהקטע של הדרכת הכלות...)
יש לי שיר חופה מרגש בשבילכן. אם הייתי מתחתנת, הייתי בוחרת בו (תקראו לי בטח מיושנת ועתיקה..) שיר כלולות יזהר כהן מילים: ניסים אלוני לחן: עודד לרר טל מהר גלעד אביא לך, אחותי כלה. זהב אופיר אני אמצא לך, אחותי כלה. בשיערך אני אקלע שושן שחור כלה. בשיערך אני אקלע שושן שחור כלה. את פנינת הים אדוג לך, אחותי כלה. ובגדי מלכות אתפור לך, אחותי כלה. בשיערך אני אקלע שושן שחור כלה. בשיערך אני אקלע שושן שחור כלה. אל גני תבואי חרש חרש, אל גני באין רואים. שחורים כל שושני, כמו לחם אביונים, כמו שיר האהבה. שחורים כל שושני, כמו לחם אביונים, כמו שיר האהבה. פת של חרובים אתן לך, אחותי כלה. ושמלת אביון אלביש לך, אחותי כלה. בשיערך אני אקלע כוכב רחוק וקר. בשיערך אני אקלע כוכב רחוק וקר. את יומי המר תמתיקי, אחותי כלה. ובגדי כלולות תתני לי, אחותי כלה. בשיערך אני אקלע כוכב רחוק וקר. בשיערך אני אקלע כוכב רחוק וקר. אל גני תבואי חרש חרש אל הגן באין רואים יפים השושנים כמו לחם אביונים, כמו שיר האהבה יפים השושנים כמו לחם אביונים, כמו שיר האהבה. שבת שלום שתהיה

פאמקי

New member
העלית חיוך על שפתיי...

אפילו ריגוש הכנס לליבי... (הזכות היא שלי) גם שיר חתונה יש לך בשבילי (שמחה שעל הדרכת הכלות ויתרת, יש לי קונוטציה שלילית מכך). אז אמרי לי מכשפתי, יקירתי, גם כלה יש באמתחתך? כי רתמת את העגלה לפני הסוסים
, המתחילה במצווה אומרים לה... סיימי
.

ברגע שהיא היתה אומרת כן כן כן....

לא חושבת... אפילו די בטוחה.. שישנה לי מי יחתן אותנו.... אני יודעת שבצעירותי מאוד רציתי שמירב מיכאלי תחתן אותי.... היום אני פשוט רוצה להגיע ליום בו אביט בעיניי אהובתי ואגיד לה - אני רוצה אותנו לתמיד... איפה אני אגיד את זה... או מי יקשיב... לא משנה... היא והעולם מספקים לחלוטין... השאר זה בונוס מבורך... ובקשר לכוס- חבל לשבור.. לכלוך.. רסיסים.. פאדיחות אם..... אנחנו בעד בנייה לא שבירה... :) ויותר דביקה ו"פלצנית" מזה, אני לא יכולה להיות..... חחחח סופ"ש חמים ומלא קסם

טורטיתת

New member
השלמות שלה מולי וההפך.

אני הייתי בונה חופה במצדה... ודקה שלפני שהשמש שוקעת לה.. הייתי מקדשת אותה והיא אותי. לא חושבת שאישה / איש יכול לקדש אותנו, אנחנו מקודשות לעצמנו בלבד. לעניין הכוס....אולי את זה ניתן לאמא שלי לשבור זה יהיה השלמות שלה מולי וההפך.
(טוב שלא תגידו לא אמרתי כל חברות הפורום יהיו נוכחות באותו מעמד, והעלייה למצדה רגלית דרך שביל הנחש, אין הנחות למכשפות קשישות נשואות הריוניות וכו'...) שבת שלום

מאמי את מכירה אותי לא?

קודם כול אני מתבכיינת ,מתלוננת,עושה עניינים ואחר כך שכבר אין ברירה אני מנצלת את הקשרים שלי , חוץ מיזה מאמי האישה שלי דואגת להפוך עולמות בישבילי אז למה לי לידאוג יותר מידי היא תגרום לכן ליסחוב אותי על הגב

למעלה