כמה צריך ביד...

davidk1

New member
../images/Emo48.gifכמה צריך ביד...

שאלה לבעלי הניסיון. מה ההכנסה החודשית הנידרשת למשפחה בת 5 נפשות, הילדים בני: 9,10,16 .הכוונה לערכים ממוצעים: מגורים בטורנהיל-ווהון, או צפון יורק, רכב ממוצע, חוג לכל ילד ,משהו שמקביל לרמת חיים התואמת הכנסה של 15 אלף שקלים בישראל. ברור ששנת האקלום הראשונה מחייבת הוצאות גבהות, כך שלצורך העיניין נניח שיש כבר בית על תכולתו+רכב. תודה למשיבים דוד ומירב

gozala

New member
גם אני שאלתי ../images/Emo4.gif

וזו לא שאלה שאפשר למצא עליה תשובה ברשת. אולי צריך לבקש מבעלי הניסיון לפרט הוצאות ממש ומזה פחות או יותר להבין את יוקר המחיה הצפוי. ממש פירוט הוצאות של משפחה, יש עוד בעיה: בארץ עושים תחשיב חדשי ושם נראה לי שחושבים שנתית וזה די מבלבל.

gozala

New member
תשובה חלקית ../images/Emo92.gif

בתקווה שאחרים יוסיפו מנסיונם: יש לי ידידה שמתגוררת חצי שעה מזרחה מטורונטו, העיר הרבה יותר זולה מטורונטו, הן במחירי הרכוש והן בהוצאות המחיה, יתרה מזאת: חשבתי פעם שמונטריאול "יותר זולה".... "הכי זולה" וגיליתי ששם יותר זול ממנטריאול ה"הכי זולה". אז היא מרוויחה 2,000$ קנדי לחודש (6,000ש') ומשלמת משכנתא 550$ בחודש (כשהחישוב הוא שעדיף לשלם משכנתא על קוטג' בן 3 חדרי שינה למעלה, סלון מטבח, מוסך מקורה ומרתף מרווח בו יש חדר-כביסה, חדר "משפחה" וחדר מחשב ורבע דונם גינה + מחסן בחצר, מאשר לשכור דירת 2 חדרים בבניין משותף ב-$900, מה שחברתה עושה). אין לה רכב והמצב הכלכלי עם המשכורת הזו (שנחשבת "טובה" כך הוגדרה ע"י ישראלי שגר שם) דחוק למדי לפי מה שנראה לי. אם היו הוצאות לא מתוכננות ולא צפויות "המקרר ריק" כהגדרתה. המיסים, החשמל והמים הם פחותים בהרבה מהמקובל בארץ לאותו סדר גודל של רכוש. הוא גם נירכש ב-100K.

gozala

New member
מבט חזית../images/Emo127.gif

רק התחיל השלג של השנה הזו, למחרת כבר היה שלג בגובה חצי מטר!

davidk1

New member
../images/Emo141.gif

יופי של מידע והתיחסות, הרבה תודה

שםבקור

New member
איפה זה נמצא?

גם היום זה בסביבות 100K? או שזה הייה לפני שהמחירים רצו למעלה?

gozala

New member
זה היה מחיר הרכישה ../images/Emo82.gif

מתי? בדיוק לפני שנה: בפבר' 2002. היא חושבת שהיום אחרי העלייה הבית הזה שווה 120K, בדיוק מעבר לסיבוב באותו רחוב עצמו עמד Town House כזה למכירה וביקשו 130K השלט נעלם תוך שבוע. כל הסיפור הזה בשתי הערים הצמודות: Kitchener-Waterloo משם תוך חצי שעה נסיעה אני בטורונטו. מה שכן, יש שם ותיק בשם דוד שאמר שהמחירים יירדו, הם תוצאה מהשכרה לסטודנטים שם שזה ממש עסק בפני עצמו, הוא הסביר שנוצר מחזור כפול בכמות הסטודנטים בשנה הצפויה ובגלל זה הביקוש המואץ לרכוש ובהתאם - העליה. יש לי עיתון מקומי בו מצויין שתוך חצי שנה המחירים עלו שם ב-30%, אבל כמו בכל מקרה כזה, המחירים יתאזנו במשך הזמן בהתאם להיצע ולביקוש. אני מאוד התלהבתי מהרכישה הנהדרת הזו וכל השיקול מאחוריה, אבל אחרי חישובים וחשבון... זה לא כך בכלל. בכל אופן קוטג'ים חדשים לחלוטין בגמר בניה עולים שם 135K וחדש זה חדש! ניתן גם לבקש יציאה ניפרדת מהמרתף (מה שיאפשר להשכיר כיחידה נפרדת) וכשחושבים לקנות.... אין סוף לבירורים, לאפשרויות ולחישובים.

blondini

New member
תשובה לכמה צריך ביד

תלוי כמה תשלם על שכירות או על משכנתא. באופן כללי אני חושב שמחירי השכירות דומים לאלו שבישראל, אבל מחירי קניית נדל"ן זולים יותר משמעותית מבישראל, אפילו לאחר העלייה במחירים בשנים האחרונות. לגבי הוצאות רכב: קנייה ואחזקה זולים יותר מישראל, ביטוח יקר יותר. אחרי חצי שנה בטורונטו נדמה לי שרמת ההכנסה הדרושה לשמירה על אותה רמת חיים היא בערך דומה לזו שבישראל. 15 אלף שקלים זה בערך 5000 דולר קנדי. אם מדובר בסכום נטו: המיסוי בקנדה קצת נמוך יותר, כך שהברוטו הנדרש בקנדה מעט נמוך יותר. מצד שני, המעביד בקנדה בד"כ לא משתתף בהפרשות לפנסיה או קרנות השתלמות כמו בישראל - כך שתצטרך להרויח יותר כדי לחסוך יותר לעת פרישה, אם ברצונך לשמור גם על אותה רמת חיים לאחר הפרישה.

למעלה