king crimson

מוסיקה היא אומנות

אמני פרוג עושים מוסיקה לשם מוסיקה ואומנות. הם רוצים להעביר לקהל היעד את פרי יצירתם וזהו חלק מנטילת הסיכון בלהיות לא פופולריים כמובן. אם הם היו רוצים כסף היו הולכים לנגן בחתונות או באמטיוי.

אתה מוזמן לבקר בפורום פוסט-מודרניזם

אתה היית שם? אתה ראית את כל ההתרחשויות האלו? או שמא נגלה אליך אלוהים בזמן חייך וסיפר לך על כך? ממתי עדויות ארכאולוגיות מספקות את הסקרנות? הרי גם המדע משתנה כל הזמן ו"עובדות" הופכות לבדיחות. אז למה להאמין ברגע נתון? ואם מצאתי שביל של פירורי לחם ביער, האם זה אומר שעמי ותמי עברו שם כמה דקות לפני?

יפה, אז

איזה משקל יש לטענה ש"חלק מהתנ"ך הוא נכון"? מה יש לך או לי לעשות עם האינפורמציה הזו? אז חלק מהתנ"ך נכון. נניח שהצלחת, איכשהו, לגרום לכולנו להאמין בזה. איזה חלק? הזה שנראה הכי אמין? אני לא מאמין באפור, כי כשאתה מתחיל להתעסק באפור, אתה נותן לעצמך הנחות. נניח שהיתה לך איזושהי התגלות ואתה היום -יודע- שחלק מאוד מסוים מהתנ"ך אכן קרה בדיוק כפי שכתוב, אחד לאחד. מה ימנע ממך, כמאמין, להסיק מזה שכולו נכון ואמיתי? הגיון פשוט וראש גדול, כך נראה לי לפחות.

טוב, בעניין הערבים זה בול - שיט

בכל מה שקשור לאמונה, אני מאמין באמת שתנ"ך זה חתיכת דרעק ומי שמאמין באמת לא צריך -כלום-. התנ"ך הוא ספר מדהים, ואני יודע שאחקור אותו הרבה מאוד בחיי. אבל אני לא מוצא שום קשר בינו ובין אמונה, בינו ובין דת או חוויה דתית. לכן זה צורם לי שאתה או מישהו מבסס טיעון שקשור באמונה - על התנ"ך. זה בסיס מטופש וחסר משקל. מישהו סיפר לי שיש אלוהים, אז מה... הנה, אני מספר לך שאין. ראית אותו? הרגשת אותו? חווית אותו? זה משהו אחר. באשר לערבים, מה שאמרת זה פוליטיקה מטופשת. אין לנו שום מקור הסטורי, ואין לנו שום זכות על חלק זה או אחר של כדור הארץ, ובטח שלא על פי התנ"ך או איזושהי מסורת. אז מה אם היה פעם? מה זה אומר? למה לא ללכת עם זה עד הסוף? אולי פעם היו פה רק זוחלים? בוא ניתן להם מדינה! וגם אם אתה מאמין בהכווווווול והתנ"ך הוא כמו תנ"ך בשבילך, ואלוהים אכן נתן דוקא -לנו- (למה, באמת, לעזאזל, דוקא לנו?) את הארץ הזו, מי אתה שתילחם את מלחמות האלוהים? מי שמך ליישם את החלטותיו?

ganooov

New member
בקשר לויכוח על אמיתות התנ"ך:

אני רק אגיד שיש חלקים רבים בתנ"ך שהוכחו כאמיתיים, בחפירות ארכיאולוגיות, על ידי תעודות של עמים אחרים וכדומה. אני לא אכנס לויכוח יותר מזה - אבל אני אגיד שיש רב שמעביר הרצאות בהן הוא מסביר למה לא הגיוני שהתנ"ך נעשה על-ידי בני-אנוש.

../images/Emo47.gifking crimson../images/Emo47.gif

שומעת כבר די הרבה זמן על המחשב והגעתי למסקנה שצריך להתחיל לקנות דיסקים. עם איזה כדאי להתחיל? תודה

shay or eli

New member
In The Court of The Crimson King

כולם פחות או יותר מתחילים איתו, זה אחד מהכי טובים שלהם מצד אחד וקל יותר לשמיעה מצד שני.

צעד מבורך

לשמוע על המחשב זה סבבה, זול, יעיל, חינוכי, אך חסר לעתים קרובות קסם מסוים שאני בטוח שכולם, בשלב מסוים, יסכימו שהוא קיים. זה כבר לא קשור למוסיקה, או לאספנות. זה קשור לתכונות שמושרשות אצלנו עוד מתקופת האדם הקדמון. לעתים קרובות התכונות האלו מולידות דברים רעים כמו מלחמות וריבים, אך לא כאן. כאן הן מפורשות בצורה חיובית בכל המקרים (לדעתי). ברגע שאת -קונה- דיסק בכספך והוא הופך לרכושך, קורה פשוט משהו, איזשהו חיבור יותר חזק עם המוסיקה. היא הופכת להיות גם שלך, ובזה אני מעולם לא אזלזל. זה יפה ומיוחד, וכיף, נסי ותיווכחי. וכמובן, איני מתנגד להאזנה במחשב. מדובר בדברים שונים ולא בהכרח סותרים. באשר להמלצות - הראשון נחשב לעתים קרובות הקלאסיקה. אך אני מוצא ב-Lizard וב-Lark´s Tongues In Aspic הרבה יותר דברים שמעניינים -אותי-. Red בעיני הוא חובה לא פחות מהראשון. בהצלחה!

shay or eli

New member
לא הייתי ממליץ על ליזארד להתחלה

הוא אמנם קלאסיקה רצינית (חרשתי עליו הרבה לאחרונה) אבל הוא מצריך יותר התמדה בהאזנה. עדיף להיתרגל לצליל עם הבכורה ואז לעבור לליזארד הקצת יותר מאתגר. ואם זה מעניין מישהו - שניהם לדעתי הם באותה הרמה. ו Red הוא גם לדעתי אלבום מצויין, אבל אני יותר אוהב את הצליל הראשון של קרימזון מאשר את התקופה הכבדה שממנה לקוח Red. למעריצי פרוג מטאל הייתי באמת ממליץ עליו, זה כניסה הרבה יותר טובה לקרימזון למעריצי Dream Theater ושות´ מאשר האלבומים הראשונים. ופה הקטע בו אני מבקש את עזרת חברי הפורום בשאלה האם האלבומים הקרימזוניים Islands ו In The Wake of Poseidon שווים את כספי, או אוציא אותו על דיסקים של להקות אחרות?

אריק, כיהודים אנו לא צריכים...

להאמין ב"אדם הקדמון". אם זו התאוריה שבה אתה בוחר להאמין, בבקשה ציין זאת ואל תדבר על זה כחלק מאיזשהו שלב בהתפתחות הגזע האנושי כקביעת עובדה היסטורית נחרצת. בבקשה. איילנדס ופוסידון בהחלט שווים קנייה, אך הם בוגרים יותר. בניגוד לרבים המכניסים אותם למקום השני. אני פשוט יכול לאמר לך שאלו עבודות יפיפיות ומדהימות. רכוש אותם, יצירות מופת מופלאות.

אתה צוחק, נכון?

אני לא יותר יהודי מנוצרי או בודהיסטי. עצם העובדה שכתוב אצלי ´יהודי´ בתעודת הזהות היא תוצר מקרי של היוולדותי כאן, כמובן, עניין שלא היתה לי יד בו. ובכלל, יהדות, לא אוכל לקחת קרדיט על כך - אך אני מודע לעובדה שהיהדות מפורשת כיום בצורה מעוותת ושטחית, כמו הנצרות וחלק מהאיסלאם. לכן גם על יהדות אני לא יכול לדבר כעובדה היסטורית נחרצת. לא הייתי כאן לפני אלפיים שנה, אך אני, מהתנ"ך, מבין דברים שונים לחלוטין מאלו שמבין, כנראה, הרב עובדיה יוסף או הזמר הנכסף בני אלבז. לכן גם היהדות היא אינה מוסד כל כך קדוש בעיני, ואין, למעשה, שום דבר קדוש בעולם עבורי כיום. כלום. השימוש בדוגמת האדם הקדמון לא היווה התחייבות דוקא לתאוריה הזו. העקרון שכן חשוב לי, בכל זאת, זה העניין שמדובר בתכונה שנראית לי מושרשת ומאוד מאוד טבעית לאדם. זה הכל. גם האבולוציה היא יציר דמיון של אדם אחד.

טוב

אתה יהודי מפני שאמך יהודיה, מפני שאתה נצר לשושלת עברית בת אלפי שנים, מפני שעלית לתורה בגיל בר מצווה (כך לפחות נדמה לי) מפני שחגגת (כך לפחות נדמה לי 2) את חגי ישראל עם משפחתך ואולי גם כיום (איני יודע) ולא בגלל האמונה אלא בגלל המסורת והזהות ההיסטורית שלך (כך אני רואה זאת), בגלל שאתה נימול כמצוות ה´ (אני מניח). זו המסגרת, בכלליות. שום דבר אינו קדוש עבורך בעולם כיום. האם כוונתך לדברים כאיך שהם, כאיך צריכים להיות או כאיך שהם בכלל לפי תפיסתך הבסיסית?

הנה דוגמה לפרשנות רעה של התנ"ך

"אתה יהודי מפני שאמך יהודיה". איזה מן משפט זה? ממתי הדת הזו מושתתת על מונרכיה? אני יהודי מפני שאמי יהודיה? מה הקשר בין החוק המטומטם הזה לדת? לאלוהים? לאמונה? לחיים? בנאדם מגיע לעולם, לא יודע מה זה אלוהים, אין לו מושג איך נראה העולם מזוית טיפה שונה, שותלים לו בשכל "אלוהים, בית כנסת, תניח תפילין", והוא עושה הכל כמו רובוט. איפה הדת פה? לפי הדוגמה הזו, שמייצגת, מנסיוני, הרבה מאוד "מאמינים", אפשר לחשוב שהיהדות היא קובץ של פקודות מחשב שאמורות להתוות איזושהי מציאות מעוותת וסיזיפית. איבוד מוחלט של זהות האדם, מחיקת כל אפשרות לכוונה, מטרה, שאיפה או חלום. חניקת הנפש והרוח, הרס הפוטנציאל הטמון בכל אחד מאתנו. צבא של זומבים מתוכנתים שעושים מה שאומרים להם. אוקיי, אז על זה אתה מגן? אני מוותר על הקרב הזה, אין לי כבר שום דבר לחדש לך. אני אשאר לי עם האדם הקדמון, למרות שגם בזה אין לי שום סיבה להאמין. אני מאחל לך חוויות רוחניות מכל טוב.

אתה צודק אריק

"בנאדם מגיע לעולם, לא יודע מה זה אלוהים, אין לו מושג איך נראה העולם מזוית טיפה שונה, שותלים לו בשכל "אלוהים, בית כנסת, תניח תפילין", והוא עושה הכל כמו רובוט. איפה הדת פה? לפי הדוגמה הזו, שמייצגת, מנסיוני, הרבה מאוד "מאמינים", אפשר לחשוב שהיהדות היא קובץ של פקודות מחשב שאמורות להתוות איזושהי מציאות מעוותת וסיזיפית. איבוד מוחלט של זהות האדם, מחיקת כל אפשרות לכוונה, מטרה, שאיפה או חלום. חניקת הנפש והרוח, הרס הפוטנציאל הטמון בכל אחד מאתנו. צבא של זומבים מתוכנתים שעושים מה שאומרים להם" מסכים עם כל מילה! אני יכול להבטיח לך שאת אמונתי ביססתי על ההבנה הרוחנית והתפיסה הפילוסופית והרגשית שלי. אני לא הולך לבית כנסת, אני לא מניח תפילין, אני לא חובש כיפה, אני לא לובש ציצית ואני לא שומר שבת. "על זה אתה מגן?" לא! בעניין הזה, כל מה שאמרת הוא נכון לצערי. אני מגן אך ורק על היהדות כפי שאני תופס אותה ולא כפי שהיא נתפסת. וכן, אתה יהודי מפני שאמך יהודיה. אבל אריק, יהדות היא מעבר לאמונה באלוהים, מצוות וכו´ יהדות היא השורשים שלנו, היסוד שמחבר ומייחד אותנו למורשת ולשוששלת בת אלפי שנים. זה כמו שאני אומר "למה ילדיך צריכים לשאת את שמך? מה הקשר בין זה לחיים?" אבל זה מה שמחבר אותכם למשפחה ווזה מה שהופך אותנו לעם, עם מסורת, מורשת וערכים. בדיוק אותו דבר. בלי כל קשר בכלל לאמונה, אלוהים ובית כנסת.

גם משפחה אינה ערך עליון בעיני

אוקיי, אני מבין את טענתך, לפיה אמונתך אמיתית. עדיין, אתה משווק אותה בדיוק בדרכים שציינתי, אז במקרה שלא ידעת, ולא קיבלת עדיין ביקורת על האופן שבו אתה מנסה להסביר ולשכנע, קבל : ככה זה נראה. אמירת פתגמים, משלים וסיפורים, בצורה נונשלנטית, בתקווה, כנראה, שמישהו ייתפס לזה מעצם היותו זרד חלש. אני חושב שהדרך הזו פגומה ופסולה, כי אתה לא מראה לאף אחד מה באמת יש בדת. וזה בטח לא המשלים האלה. חוץ מזה, אני חושב שאדם צריך להיוולד חופשי. אם, איכשהו, הוא יגיע ליהדות - סבבה. אבל להדביק עליו תוית ´יהודי´ מיום היוולדו, רק מפני שאמו יהודיה - זה רע מאוד בעיני.

ועוד משהו

"אני מודע לעובדה שהיהדות מפורשת כיום בצורה מעוותת ושטחית, כמו הנצרות וחלק מהאיסלאם. לכן גם על יהדות אני לא יכול לדבר כעובדה היסטורית נחרצת. לא הייתי כאן לפני אלפיים שנה, אך אני, מהתנ"ך, מבין דברים שונים לחלוטין מאלו שמבין, כנראה, הרב עובדיה יוסף או הזמר הנכסף בני אלבז." מסכים בהחלט!

the band member

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים איתך, אריק

הלוואי שהיו הרבה שחושבים כמוך!!!!!!!!!!!!!

חומריות

אני לא מסכים אריק. אני רק אתן לרגשות שלי לדבר: מוסיקה, היא אומנות. קודש קודשים. אני לא צריך לקנות דיסק בכמה ג´ובות בשביל שהמוסיקה "תהיה שלי", שטויות במיץ לדעתי. מוסיקה לא קשורה אצלי לכסף. יש לי כמה אלבומים בבית שצרבתי מהמחשב. עיצבתי להם עטיפה, ציירתי, צבעתי, גזרתי, עמלתי, השקעתי, יצרתי במו ידי- זה מה שחיבר אותי למוסיקה! הייתי חלק מהיצירה וזה היה נהדר! ישנם אנשים המתייחסים לכסף לפי מובנים רגשיים אחרים וזה בהחלט מקובל, שהרי כל בני האדם שונים, זוהי רק עמדתי האישית.

למעלה