אתה צודק אריק
"בנאדם מגיע לעולם, לא יודע מה זה אלוהים, אין לו מושג איך נראה העולם מזוית טיפה שונה, שותלים לו בשכל "אלוהים, בית כנסת, תניח תפילין", והוא עושה הכל כמו רובוט. איפה הדת פה? לפי הדוגמה הזו, שמייצגת, מנסיוני, הרבה מאוד "מאמינים", אפשר לחשוב שהיהדות היא קובץ של פקודות מחשב שאמורות להתוות איזושהי מציאות מעוותת וסיזיפית. איבוד מוחלט של זהות האדם, מחיקת כל אפשרות לכוונה, מטרה, שאיפה או חלום. חניקת הנפש והרוח, הרס הפוטנציאל הטמון בכל אחד מאתנו. צבא של זומבים מתוכנתים שעושים מה שאומרים להם" מסכים עם כל מילה! אני יכול להבטיח לך שאת אמונתי ביססתי על ההבנה הרוחנית והתפיסה הפילוסופית והרגשית שלי. אני לא הולך לבית כנסת, אני לא מניח תפילין, אני לא חובש כיפה, אני לא לובש ציצית ואני לא שומר שבת. "על זה אתה מגן?" לא! בעניין הזה, כל מה שאמרת הוא נכון לצערי. אני מגן אך ורק על היהדות כפי שאני תופס אותה ולא כפי שהיא נתפסת. וכן, אתה יהודי מפני שאמך יהודיה. אבל אריק, יהדות היא מעבר לאמונה באלוהים, מצוות וכו´ יהדות היא השורשים שלנו, היסוד שמחבר ומייחד אותנו למורשת ולשוששלת בת אלפי שנים. זה כמו שאני אומר "למה ילדיך צריכים לשאת את שמך? מה הקשר בין זה לחיים?" אבל זה מה שמחבר אותכם למשפחה ווזה מה שהופך אותנו לעם, עם מסורת, מורשת וערכים. בדיוק אותו דבר. בלי כל קשר בכלל לאמונה, אלוהים ובית כנסת.