Impossible Princessהדבר האמיתי

../images/Emo47.gifImpossible Princessהדבר האמיתי

אני חייב להתוודות, נלכדתי בזרועותיה הכובלים של מדונה.. אין ספק שיש הערכה רבה בין חובבי מדונה לקיילי כמו שיש בין מדונה לקיילי במציאות, אך בסופו של יום כל אחד חוזר לאייפוד שלו (או לרדיוטייפ שלו) ושם את בחירת ליבו (או ליבה). ולאחורה (כבר שנה) קיילי פחות מתנגנת. לאחרונה החלפתי נגן במחשב, ממדייה פלייר לאייטיונס, ושמתי לב אתמול שכבר נגנתי כמעט את השירים של מדונה, ואילו של אהבתי הראשונה קיילי לא נוגנו אפילו השירים האהובים אליי ביותר כמו "לאווינג יו" "דיינג'רס גיים" "סלאו" "מייד אופ גלאס" ועוד.. מיד שיניתי את המצב ושמעתי ביום אחד, כמעט את כל אלבומיה של אהבת נעורי (אלה שרכשתי, כלומר לא את את הישנים
). לפתע נגה לי שוב אלבום לתפארת מדינת ישראל והתפוצות. בשנת 1998 יצא לחנויות אלבום מעולה, יצירת אומנות העולה על כל דבר שנעשה לפני כן ביידי היוצרת, והיה להצלחה מסחררת. אני כמובן מדבר על Ray of Light של הזמרת האמריקאית. אך אלבום מפואר לא פחות, אם טווסיט בעלילה הרבה יותר מרשים ואישי אף יותר הוא דווקא אלבומה של מינוג שייצא בדיוק באותו שנה. מדונה אומנם מפיקה בצורה מצויינת, אך המילים, למעט 5 שירים מפוארים במיוחד, חוזרות על עצמן ולא מחדשות כלום ממדונה שאנו מכירים. אך בובת הפופ האוסטרלית שלא אמריה מילה לפני על חיי האישים, ולא שיתפה אותנו בשום כאב, פתאום נפתחה ובגדול- ואם להוסיף, בצורה הרבה יותר משכנעת והרבה פחות מזוייפת מהזמרת שקדמה לה. לדעתי, קילי הולכת להעלם. מבחינה מוסיקלית, כרגע, היא לא מחדשת או מרגשת אף אחד. היא תצליח ותמשיך להצליח כל עוד היא תספק כותרות ותראה נפלא. ולסיפור הזה יש רק עוד כמה שינים בלבד. היא בגיל שנושק את ה -40 אבל ממשיכה לשירים שירים שלא באים מהעולם שלה, ומדברים בעיקר לנערים ונערות. ואני רוצה להגיד שחבל לי! ממש חבל לי! היא כל כך מוכשרת, וכל כך איטיליגנטית, יש לה קול כל-כך יפה וחן שנשפחת מכל כיוון. השירים שלך כבר לא עובדים עליה קיילי, אולי הם כייף אבל אם כל הכבוד, את מסוגלת ליותר, (כי בשביל כייף אני יותר אוהב את מדונה). עבר עליך סרטן, בשם אלוהים, אני לא מאמין שמה שאת רוצה לשיר עכשיו זה על בחור שלא קיים בכלל עבורך והוא רק מתחרז עם המילים. יש לך מה להיג על עצמך ומה להגיד לעולם אז תגידי אותו ותחזרי לתקופת ה"אינטימייט אנד לייב" שכל-כך עשתה לך טוב.. שם את האמת ראויה! האלבום שעשית בסוף שנות ה-90 אומנם היה כישלון, וזה כי לא הכנת אותו מספיק טוב לאני האמיתי לך.. זאת הזדמנות לחזור! ש"קנט גט יו אווט אוף מיי האד" יהיה רק החלק המשעשע של ההופעות שלך ולא העיקר, ושסוף סוף כולם יתייגו אותך בתוך אומן ייחודי מסוגו כמו את תייגת את עצמך כשעשית את האלבום הנפלא הזה Impossible Princess .

ועכשיו בעברית תקינה בלי שגיאות:

אני חייב להתוודות, נלכדתי בזרועותיה הכובלים של מדונה.. אין ספק שיש הערכה רבה בין חובבי מדונה לקיילי כמו שיש בין מדונה לקיילי במציאות, אך בסופו של יום כל אחד חוזר לאייפוד שלו (או לרדיוטייפ שלו) ושם את בחירת ליבו (או ליבה). ולאחרונה (כבר שנה) קיילי פחות מתנגנת. לאחרונה החלפתי נגן במחשב, ממדייה פלייר לאייטיונס, ושמתי לב אתמול שכבר נגנתי כמעט את השירים של מדונה, ואילו של אהבתי הראשונה קיילי לא נוגנו אפילו השירים האהובים אליי ביותר כמו "לאווינג יו" "דיינג'רס גיים" "סלאו" "מייד אופ גלאס" ועוד.. מיד שיניתי את המצב ושמעתי ביום אחד, כמעט את כל אלבומיה של אהבת נעורי (אלה שרכשתי, כלומר לא את את הישנים). לפתע נגלה לי שוב אלבום לתפארת מדינת ישראל והתפוצות. בשנת 1998 יצא לחנויות אלבום מעולה, יצירת אומנות העולה על כל דבר שנעשה לפני כן ביידי היוצרת, והיה להצלחה מסחררת. אני כמובן מדבר על Ray of Light של הזמרת האמריקאית. אך אלבום מפואר לא פחות, אם טווסיט בעלילה הרבה יותר מרשים ואישי אף יותר הוא דווקא אלבומה של מינוג שייצא בדיוק באותו שנה. מדונה אומנם מפיקה בצורה מצויינת, אך המילים, למעט 5 שירים מפוארים במיוחד, חוזרות על עצמן ולא מחדשות כלום ממדונה שאנו מכירים. אך בובת הפופ האוסטרלית שלא אמריה מילה לפני על חיי האישים, ולא שיתפה אותנו בשום כאב, פתאום נפתחה ובגדול- ואם להוסיף, בצורה הרבה יותר משכנעת והרבה פחות מזוייפת מהזמרת שקדמה לה. לדעתי, קילי הולכת להעלם. מבחינה מוסיקלית, כרגע, היא לא מחדשת או מרגשת אף אחד. היא תצליח ותמשיך להצליח כל עוד היא תספק כותרות ותראה נפלא. ולסיפור הזה יש רק עוד כמה שנים בלבד. היא בגיל שנושק את ה -40 אבל ממשיכה לשירים שירים שלא באים מהעולם שלה, ומדברים בעיקר לנערים ונערות. ואני רוצה להגיד שחבל לי! ממש חבל לי! היא כל כך מוכשרת, וכל כך איטיליגנטית, יש לה קול כל-כך יפה וחן שנשפך מכל כיוון. השירים שלך כבר לא עובדים עלי קיילי, אולי הם כייף אבל אם כל הכבוד, את מסוגלת ליותר, (כי בשביל כייף אני יותר אוהב את מדונה). עבר עליך סרטן, בשם אלוהים, אני לא מאמין שמה שאת רוצה לשיר עכשיו זה על בחור שלא קיים בכלל עבורך והוא רק מתחרז עם המילים. יש לך מה להגיד על עצמך ומה להגיד לעולם אז תגידי ותחזרי לתקופת ה"אינטימייט אנד לייב" שכל-כך עשתה לך טוב.. שם את האמת ראויה! האלבום שעשית בסוף שנות ה-90 אומנם היה כישלון, וזה כי לא הכנת אותנו מספיק טוב לאני האמיתי לך.. זאת הזדמנות לחזור! ש"קנט גט יו אווט אוף מיי האד" יהיה רק החלק המשעשע של ההופעות שלך ולא העיקר, ושסוף סוף כולם יתייגו אותך בתוך אומן ייחודי מסוגו כמו את תייגת את עצמך כשעשית את האלבום הנפלא הזה Impossible Princess .

אתה טועה , ובגדול...

חכמים וטובים ממך ניסו להספיד את קיילי מאז שהתחילה את הקריירה המוסיקלית המפוארת שלה בשנת 1987 , ואמרו שהיא תעלם , שהיא זמרת של אלבום אחד , שהיא לא יודעת לשיר וכו' והנה אנחנו 20 שנה אחרי !!! (אתם קולטים , 20 שנה!!) וקיילי עדיין בין הזמרות הכי מצליחות ומובילות בשוק העולמי. תסיים בחודש הבא סיבוב הופעות מצליח , יוצא לה דיסק חדש בינואר של השואגירל , סינגל חדש , white diamond החדש והמדהים מהעבודה עם הסיזרס סיסטרס , דיסק חדש לחלוטין שיוצא ב 2007 , בושם חדש , ספר ילדים ועוד - קיילי היום רלבנטית מאיי פעם!!!!!! גם אם לא אהבת את Body language , מדובר באלבום שמכר למעלה מ 3 מיליון עותקים , ואולטימייט קיילי מתקרב ל 4 מיליון עותקים (מתקרב לפלטינה מחומשת באוסטרליה). נכון ש impossible princess היה טוב ומדהים , נכון כולנו אהבנו אותו , אבל צריך להסתכל הלאה. האלבום הבא שלה לדעתי יהיה אישי וטוב מאיי פעם. אתה לא הראשון שהספיד את קיילי וגם לא האחרון , וכמו מי שהספיד אותה מלפני 20 שנה אוכל היום את הכובע שלו כשהיא מוכרת 900 אלף כרטיסים תוך 6 דקות , גם אתה עוד תאכל את הכובע שתשמיע באייפוד שלך ללא הרף את הדיסק החדש שלה , ותחשוב שקיילי טובה מאיי פעם וחזרה בגדול!

אני דווקא לא מספיד כמו שאני מאוכזב

אין ספק שהיא הצלחה ענקית כבר 20 שנה.. אבל בתור אומנית היא לא.. זה מה שאני אומר.. את מציין דיסק חדש של המופע שהוא כולו לקט שירים בלי דיסק חדש, בושם חדש שלא מקדם אותה כאומנית וספר ילדים שזה בכלל לא התחום שלה.. בדיוק לזה אני מתכוון! אני רוצה דיסק אישי ומוצלח, שמתעסק בדברים בעוברים עליה ולא על שטויות! ואם אתה אומר שהולך לצאת לה דיסק כזה, אז אני מפסוט לאללה... וחוץ מיזה, אני מדבר ממקום של הערכה, לא צריך לרדת עלי תוך כדי שאתה מגיב, ובנוסף להתייחס רק לחצי מהדברים שאמרתי.

קיילי היא אומנית פופ בראש ובראשונה!

והיא למדה את זה על בשרה , והיא יודעת את מקומה בתעשייה. זה מה שהיא אוהבת וזה מה שהיא רוצה לעשות היום וזו זכותה. אגב, ממה אתה כזה מרוצה ממדונה ? היא מבוגרת מקיילי ב 10 שנים ועדיין שרה על אהבות ואכזבות. למה ממנה אתה לא מאוכזב ? תסתכל על האלבום האחרון שלה (שלדעתי מצויין , אבל זה בשביל הדיון) גם hung up הוא שיר שמבוסס על כל הקטע של אהבה ותלותיות וכו'. אז למה שמדונה שרה את זה זה טוב לך ? אבל שקיילי שרה את Love at first sight זה לא טוב לך ? גם הדיסק האחרון של מדונה ברובו הוא דיסקו פופ לשמו ! וגם זה מה שקיילי תמשיך לעשות , כי היא אומנית דיסקו פופ , וזה לא יעזור לאף אחד אחר שמנסה לתייג אותה כג'ניס ג'ופלין הבאה, אז ממש אין לך מה להיות מאוכזב. עוד דוגמא , cher שהיא בת 60 שרה על do you believe in lovr after life ? שיר שהיה מקום ראשון ב 50 מדינות בעלם והחזיר אותה לפסגה. למה שר לא שרה על דברים אישיים שהיא עוברת בגילה ? ממנה אתה לא מאוכזב ? היא כמו קיילי , אומנית פופ , גם בגיל 70 הן ישירו על אהבות ודברים קיטשיים , נקודה ! ואין מה להיות מאוכזב מזה.

קודם כל אני יכול להיות מאוכזב מכמה

בו זמנית. אני לא מאוכזב ממדונה בגלל שהפופ שלה בדיק האחרון היה איכותי ומקורי בהרבה מהפופ של קיילי ב FEVEF וב BL והוא גם לא עסק רק באהבות. שני האלבומים שקדמו ל "וידויים" עסקו בנושאים מגוונים, בין אם בבפוליטיקה, בין אם בדת, משפחה, אהבה, וכרגיל תהילה. גם כשמדונה מתמודדת אם אהבה זה מיועד למבוגרים יותר מאשר לנערים ונערות, כמו ב אירוטיקה, כמו בריי אוף לייט, כמו בבדטיימ סטוריז וכמו במיוזיק. גם לאישה בת 40 יש מה להגיד אל אהבה, השאלה היא אם היא אומרת את זה ממקום שיש לה מה להגיד או היא אומרת את זה ממקום של פשוט לשיר שיר. אני מאוד בעד פופ ודיסקו! אבל מה שקרה באלבומים האחרונים של קיילי, שהסינגלים היו מושלמים- פופ טוב ואיכותי לאוזניים בריאות כמו "CGYOOMH" כמו "שוקולד" "סלאו" "CITMW" וגם כמו "LAFS" המקסים, אבל שאר האלבום לרב סתמי ומטופש. חוץ מ LY שהוא מוצלח מאוד מאוד מבחינת פופ ודיסקו למרות שגם אותו הייתי משדרג. כי הרבה יצירות אומנות של ממש אין שם. אם דיסקו, אז כמו שצריך, ורצוי דיסקו למבוגרים!

אבל כשמדונה מפליצה ספרי ילדים ?

זה כן טוב לך ? למה מדונה ידועה כרחל המשוררת. גם מדונה הבינה אחרי אמריקן לייף הכושל שאף אחד לא רוצה לשמוע אותה שרה על פולטיקה ומלחמות ולכן חזרה לדיסקו ולפופ. כך גם קיילי , אתה פשוט בוחר להתאכזב כרגע כי אין אלבום חדש , הבחורה יצאה מסרטן וכבר יש לה 20 פרויקטים חדשים! תן לה זמן לנשום...בכל מקרה אני בטוח שאתה עוד תחזור לכאן אחרי שקיילי תוציא את אלבום הסטודיו שלה ותאמר כמה שהוא מדהים. ואם באת לכאן לפתוח עוד דיון קיילי VS מדונה , אז חבל , כי מיצינו את זה.

אני לרגע לא השוותי את קיילי למדונה!

את פשוט איבדת אותי לגמרי! אל תניח דברים שלא אמרתי כמו שכשמדונה מוציאה ספר ילדים זה כן טוב לי כי זה לא... לא איכפת לי אם גם אמא שלי תוציא ספר ילדים- גם אותה זה לא יקדם מבחינה מוסיקלית- מסכים איתי? המטרה היא בכלל לא להשוות אז תרד מיזה בבקשה, אם תשים לב אתה זה שמשווה כל-הזמן למדונה במקום להתייחס לנקודה שציינתי על קיילי
די עם הגישה הלוחמנית!

אני מסתייג (כמובן) ../images/Emo9.gif

אתמול בדיוק היתה לי שיחה כזאת עם מישהו שחושב שקיילי זה "לא מוסיקה טובה מספיק" (הוא גם אמר את זה על דניאל זילברשטיין אבל אותו נעזוב בצד כרגע
) זה נורא מזכיר לי את מה שכתבת כאן על "קיילי האמנית" זה תמיד מכניס אותי לדיון פילוסופי, כי אני לא מאמין שיש "טוב" או "רע" אבסולוטיים. יש "אני אוהב" ו"אני לא אוהב". לצורך העניין, אני חושב שגם לעשות פופ (ונגיד וזה פופ קיטשי וקליל) במשך 20 שנה ואיכשהו להצליח להכניס כל שיר לתוך הטופ 20 בבריטניה- זה סוג של אמנות. חוץ מזה, אני חושב שלהכניס מסרים "כבדים" (=שאם אני מפרש נכון זו אמנות בשבילך) בשירים זו חוכמה פחות גדולה מלמשל, המסרים שאני באופן אישי מוצא בשיר spinning around, שזה אגב, השיר של קיילי שממש עושה לי את זה. אם תאזין לו טוב, במעטפת ה- baby baby baby i know you like it like that מדובר על שיר שעוסק בשלמות עצמית, בהודאה בטעויות, ואיך כל מה שאנחנו עושים בחיים מוביל אותנו ל"אנחנו" טובים יותר ושלמים עם עצמנו. וזה משהו שאני מאד מתחבר אליו. אני כן מסכים שלמשל בשירים כמו Je Ne Sais Pas Pourquoi אין שום דבר חוץ מכייף של המילים שמשתלבים טוב עם המנגינה, אבל גם זה סוג של אמנות בעיניי. זאת אמנות הפופ...

מסכים לגמרי! תמיד יש לי ת'דיון הזה

אם אנשים ואני תמיד מסביר שגם פופ כמו רוק, כשהוא איכותי או איכותי.. למשל FEVER סתם שיר עם הפקה לאומת SLOW שזאת יצירת אומנות. לא בגלל המילים המתוחכמות (אגב גם בפופ המילים יכולות מתוכחמות ולדעתי בסלאו הם פונים לקהל יותר משכיל בגלל זה אני יותר אוהב את הליריקה שלו) אלה בגלל השילוב של ההפקה המוייקת, המילים החמודות, והפשטות יחד עם הרעיון לשיר סלאו. אבל גם את זה קיילי מאבדת לפעמים כמו שאמרתי.. יש בעיקר הסינגלים הם אומנות והשאר, קצת הרבה פחות

Nadav נדב

New member
כמה נקודות

-פופ הוא לא סגנון מוזיקה. פופ בא מלשון פופולרי. -ומוזר, כי בעיניי Fever שיר הרבה יותר מתוחכם ושנון מבחינת מלל מאשר Slow (שהמילים שלו הן על גבול הטמטום, למען האמת)

נדב

פופ זה בהחלט ז'אנר מוסיקה.נכון, היא נגזרת מהמילה "פופולארי", אבל כיום למוסיקת פופ יש קווים המאפיינים אותה, אבל בטח תתחיל להתווכח איתי על זה עכשיו אז אני אסתום

p i n g o

New member
לדעתי בועז העלה כמה נקודות מעניינות

גם אני הייתי רוצה לראות את קיילי כותבת קצת פחות קיטש-פופ וקצת יותר דברים איכותיים. אחת שעברה כל כך הרבה דברים קשים בשנה-שנתיים האחרונות בפרט ובחיים בכלל יכולה באמת להציע קצת יותר. אני לא אומר שהיא צריכה לזנוח את זירת הפופ, אחרי הכול כולנו יודעים באיזה עולם אנחנו חיים ואם היא רוצה להמשיך להתפרסם ולמכור אז אין ברירה - אבל אני מאוד מקווה לא לקבל עוד דיסק כדוגמת Fever ודומיו. מדובר בשירים מאוד נחמדים, אבל אחרי פרק זמן מסוים הם די נמאסים על ידי רוב המאזינים (ואני לא מדבר על אלו פה שמעריצים אותה כבר עשרים שנה - מה לעשות שהרוב לא כאלה...).

Nadav נדב

New member
ובהתחשב בעובדה שהיא רק חזרה להופיע

לפני חודש והאלבום רק בתהליכי הכנה (ולאף אחד אין מושג מה יצא או לא יצא), למה הוא שופט ומספיד כ"כ מהר? עזוב אותך, השרשור לא שווה תגובה אפילו.

Siren

New member
למה לזלזל?

אז דעתו שונה משלך, זו סיבה מספיק טובה לבטל אותה?

למעלה