דתם של אנשים אינה הבל

מוזר שאדם דתי מכנה כך דת אחרת. אתה הרי אמור להבין את עומק הרגשות והאמונה הרבה יותר טוב ממני.

לא הבל

דתם של אנשים אינני הבל. מסכים אתך לחלוטין. רק תאמר לי, מתי הומצאה הדת החילונית? מי המציא אותה? מהם עיקרי הדת? מצוות? מנהגים? וכיו"ב? נמשגבה מבינתי...

חילוניות איננה דת

החילוניות לא כופה מערכת של מנהגים ואמונות. לכל אחד יש את הזכות לחשוב לבד ולנהל את חייו כראות עיניו. כל אחד בונה מערכת מוסרית פרטית שמתיישבת עם שיכלו, נסיונו, שאיפותיו וכו'. כמו שאתה מבין מדובר בהיפך הגמור מדת ששלטונותיה מכתיבים את האמונה והמנהגים (בטענה שיש להם קו ישיר לשמיים, כמובן) ואין בתוכה שום יכולת למאמינים לבנות אמונה פרטית וחופשית ולקיים מצוות ומנהגים לפי ראות עיניהם ובחירתם.

טוהרtoar

New member
אני מסכים עקרונית עם דברי התל-אביבי

א. אני מסכים עם העקרון שבדברי תל-אביבי שיש בסקס פן של "קדושה". דווקא בשונה מדתות אחרות [בשונה מהצגתו של תל-אביבי את הנושא], לפי היהדות בקרבת הבשר מאהבה יש פן של קדושה.מה לנו יותר מ"קידושין". לך ותמצא אולי זה אף המקור בבסיסם של השמות "קדש" ו"קדשה". ב. לא קראתי בפירוט את דבריו בהמשך וההסכמה הזו אינה מתייחסת למה שנכתב בהמשך האשכול[ואני מתאר לעצמי שאמצא שם דברים שאינני מסכים איתם]. ג. מצד שני, זה לא אומר שאני מוצא שם כזה ראוי לפורום. נהפוך הוא. בעיקר אני חושב שזה לא יהיה חכם "שיווקית" כי יש בזה יותר מדי תחכום בשביל רוב האנשים ו,בשונה ממה שנכתב פה, רובם לא יטרחו לתהות על קנקננו ויפטרו פורום בשם כזה כעוד משהו על יהדות. ד. מצד שלישי, אני רואה גם את דבריהם של שאר חברי הפורום שיש בהם [גם] דברים של טעם ובנוסף אני לא רוצה להכניס את עצמי יותר מדי לזה בכדי שלא הואשם באיזושהי הטייה של ההצבעה על השם, הכל כדי שיהיה כמה שיותר מבחירה אישית בלבד של הבוחרים.

מנסון1

New member
סתם הערה

לגבי המושג קידושין, לדעתי הוא לא מורה על קדושה שיש בנישואין. אלא כפי שאומרת הגמרא, שאסר לה אכולי עלמא כהקדש. והא ראיה, שקידושין תופסין בחייבי לאוין, ושם ודאי אין קדושה כי זה באיסור. וקדושה דוקא באה בהמנעות מעריות. כמו שהביא רש"י בפרשת קדושים "קדושים תהיו-הוו פרושים מן העריות ומן העבירה שכל מקום שאתה מוצא גדר ערוה אתה מוצא קדושה". ואם כן גם בזיווג כשר, אם יש קדושה היא בהימנעות מאיסור ולא בזיווג עצמו. לזיווג עצמו אולי מתאים טהרה. גם יתכן, שלא הפרישות היא הקדושה, אלא שהפרישות מאפשרת לקדושה לחול, וכמו שקצת משמע מלשון רש"י, שלא אמר שגדר ערוה הוא קדושה, אלא אם מוצאים גדר ערוה ניתן למצוא קדושה, כלומר גדר הערוה הוא הסביבה המאפשרת לקדושה לחול.

רק שם המושאל

הי מתי, אני רוצה לחזק אותך בהשקפתך. אני מאד בעד להבדיל בין דברים שבקדושה ובין הפך הקדושה, אלא שכאן אני לא יודע אם צריך לצאת כל כך חריף נגד השם שהוא בסך הכל 'שם המושאל'. כלומר - אתה טוען ש'ארון הקודש' בנוגע לשם של הפורום יהי'ה בבחינת חילול ה', אלא שחדשות לבקרים רואים גם כאן בפורום ואף בפורום המקביל בנענע (בניהולו של חנן) שאלות/הערות מטריסות בנוגע להיותנו דתיים והומואים או דתיים גאים ועד כמה חילול ה' יש בזה. אז כך שאם חשש חילול ה' מקנן בך - כנראה שלא נוכל (כולנו) להימלט מכך. בסך הכל 'שם המושאל' ודוקא אולי אז, כשלא יראו את שם הפורום כמצהיר על עצמו "דתיים גאים" הסינון של כל מיני מאן דהוא יהי'ה גבוה יותר ומאידך השם "ארון הקודש" יצור סקרנות מסוימת בפני קהל שלא יבין בהתחלה במה מדובר. אני, באופן אישי, מוצא דוקא שהשם הזה מכובד ויוצר עניין. אני רוצה שוב לחזק את ידיך בתשומת ליבך גם על דבר קטן/גדול כזה ותהי'ה תמיד בבחינת מוסיף והולך בכל דרכיך ובפרט בענייני קדושה הפליט משוק הדגים

בכל זאת קודש

היי, פליט יקר! ראשית - תודה על המחמאות. שנית - אני מסכים אתך, שישנה בעייה מורכבת: "הומואים" ו"דתיים" יכולים ללכת ביחד? סח לי ידיד, שהועמד לדין על מאורעות גוש קטיף ו"זכה" לשמונים שעות לתועל הציבור ללא הרשעה. שאל אותי הידיד: הכיצד? השופט היה דתי ועוד מתנחל... השבתי לו, ששופט זו הגדרת תפקיד, המנותקת לחלוטין מהשקפתו הפוליטית. מבלי להיכנס לעומק העניין כבר דנו על כך בעבר רבות גם מע"ג פורום זה (ע"י אחרים דווקא), שהיותנו דתיים אין לזה קשר להומוסקסואליות והיותנו הומואים אין לזה הקשר לדת. החיבור בין שני הדברים הוא מקרי בלבד, כי לדעת כל הפוסקים ללא יוצא מן הכלל הדבר אסור בתכלית האיסור. עם זאת לא מעטים (וביניהם הרב שרלו) מוכנים ללמד בסניגוריה עלינו בהבינם, שמדובר כאן "קרוב לאונס". אם כן, אין לראות הדברים כמותרים לכתחילה אלא ככורח יוצא מצורך חזק למצוא את סיפוקנו דווקא בדרך זאת. אי לכך לקחת שם כ"ארון הקודש", שכל אדם בעל זיקה כלשהי ליהדות חש רגשי כבוד והערכה לזה בהיותו סמל קדושה (כשמו כן הוא), ולשאול אותו כשם כינוי לפורום, עדיין אני רואה בזה חילול הקודש. ולא זו בלבד: אני מתנגד לשימוש במושג קדושה לכל דבר של חולין. יתרה מזאת: ע"פ הגמרא ב"מגילה" אין מפחיתין בקדושה. לפיכך אסור יהיה להשתמש בארון הקודש לצורך אחר מלבד להנחת ספרי התורה בו, ואפילו לו לצורך ספרי קודש אחרים (!). על אחת כמה וכמה, שאין להשתמש במונח "ארון קודש" לציון מושג, שרחוק מלהיות קדוש...

סבבב

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif

למעלה