בכל זאת קודש
היי, פליט יקר! ראשית - תודה על המחמאות. שנית - אני מסכים אתך, שישנה בעייה מורכבת: "הומואים" ו"דתיים" יכולים ללכת ביחד? סח לי ידיד, שהועמד לדין על מאורעות גוש קטיף ו"זכה" לשמונים שעות לתועל הציבור ללא הרשעה. שאל אותי הידיד: הכיצד? השופט היה דתי ועוד מתנחל... השבתי לו, ששופט זו הגדרת תפקיד, המנותקת לחלוטין מהשקפתו הפוליטית. מבלי להיכנס לעומק העניין כבר דנו על כך בעבר רבות גם מע"ג פורום זה (ע"י אחרים דווקא), שהיותנו דתיים אין לזה קשר להומוסקסואליות והיותנו הומואים אין לזה הקשר לדת. החיבור בין שני הדברים הוא מקרי בלבד, כי לדעת כל הפוסקים ללא יוצא מן הכלל הדבר אסור בתכלית האיסור. עם זאת לא מעטים (וביניהם הרב שרלו) מוכנים ללמד בסניגוריה עלינו בהבינם, שמדובר כאן "קרוב לאונס". אם כן, אין לראות הדברים כמותרים לכתחילה אלא ככורח יוצא מצורך חזק למצוא את סיפוקנו דווקא בדרך זאת. אי לכך לקחת שם כ"ארון הקודש", שכל אדם בעל זיקה כלשהי ליהדות חש רגשי כבוד והערכה לזה בהיותו סמל קדושה (כשמו כן הוא), ולשאול אותו כשם כינוי לפורום, עדיין אני רואה בזה חילול הקודש. ולא זו בלבד: אני מתנגד לשימוש במושג קדושה לכל דבר של חולין. יתרה מזאת: ע"פ הגמרא ב"מגילה" אין מפחיתין בקדושה. לפיכך אסור יהיה להשתמש בארון הקודש לצורך אחר מלבד להנחת ספרי התורה בו, ואפילו לו לצורך ספרי קודש אחרים (!). על אחת כמה וכמה, שאין להשתמש במונח "ארון קודש" לציון מושג, שרחוק מלהיות קדוש...