לאלוהים.

Sweety Bitch1

New member
../images/Emo47.gifלאלוהים.

כבר כמה דקות תמימות אני יושבת מול המחשב, מנסה לנסח התחלה ראויה. תחילה חשבתי לכתוב בקשה. שתסדר את בעיות הכלכלה בישראל. אבל כעבור כמה זמן חשבתי לעצמי שזה לא טוב. מי אני, שתכתוב לך, אלוהים הגדול, בקשה רק בשביל כסף? זה יהיה רכושני ומגעיל מצידי, חשבתי, מנסה לדמיין איך יראה המכתב עם ההתחלה.. "אלוהים יקר, אנא פתור את בעיות הכלכלה בישראל." לא. אח"כ חשבתי לפתוח את המכתב במיטב שיבוחים וברכות אליך. אבל לא, חשבתי, אתה בטח מודע לכך שאתה גדול ונהדר. אוקיי, ישבתי מול המחשב, נתחיל בכמה זמן שקדתי מול המחשב רק בשביל להתחיל. משם כבר נזרום. לפני כמה זמן החלטתי לכתוב לך מכתב. פשוט לרשום על דף מכתב גדוש רק בשבילך, אלוהים, ולהעיף דרך החלון, מקווה שיום אחד תמצא אותו ותקרא אותו. אבל אם מישהו יימצא אותו?, חשבתי, לך תדע מה יחשבו עלי.. אחרי הכל, אתה יודע לאן הדרדרה ישראל, אתה אלוהים. אז החלטתי לכתוב לך מכתב ברשת. כן, מכתב גדוש ונחמד ברשת. למה ברשת? כדי שמישהו ייקרא את זה, ידע שיש לי משהו להגיד לך ואולי יוכל להעביר את זה אליך. אבל בטח לא יצטרכו להעביר את זה אלייך. יש לך אינטרנט. אחרי הכל, אתה אלוהים, יש לך הכל. נתחיל בשאלה הקטנה, הפשוטה שאף אחד לא יודע לפתור אותה חוץ ממך. מי אתה? לא אכפת לי איך אתה נראה ומאיזו נקודה בשמיים אתה בוהה בנו. אני רוצה לדעת מי אתה. אתה צעיר? זקן? אתה נחמד? אתה מצחיק? שנון? זאת תעלומה. שאלה נוספת שצצה לי בראש, לכותל יש אזניים? אתה באמת מסתתר מאחורי הכותל המערבי, גונב את הפתקים הדחוסים בין הלבנים הגדולות, וקורא אותם?... יכול להיות שהכותל המערבי חי ונושם ומעביר אלייך את הפתקים ומקריא לך אותם?... זה מעניין אותי. אני לא יודעת אם להכניס את החלק הזה למכתב. אתה בטח תכעס עליי. אבל אני לא יודעת אם להאמין שאתה קיים. באמת שלא. מצד אחד יש לך קהל מעריצים גדול שסוחף עוד ועוד אנשים. שזה נחמד. בטח כיף לקבל כל יום מאות ברכות שעולות לשמיים, אלייך. מהצד השני, אני מסתכלת על כל אלה שלא חילקת להם מזל. למה? למה לא נתת להם אוכל, בית, כסף ומשפחה? אלוהים היקר, אני כבר תוהה למה כתבתי את המכתב הזה מלכתחילה {[ככה כותבים?]}. אם אני לא בטוחה שאתה קיים, למה אני כותבת לך? זאת עוד שאלה מרבבות השאלות שיש לי לדחוס למכתב. אז בכל זאת, אלוהים היקר, תקשיב לי. אני לא רוצה כסף או תהילה, אני לא מבקשת דברים שיעשו לאנשים רע. כל מה שאני רוצה זה שלום. אולי זאת משאלה גדולה מדי, וייקח כמה שנים כדי להגשימה, אבל זה מה שאני רוצה, ולא רק אני, אני מאמינה. אני רוצה שלא יהיו מלחמות ופיגועים. אני רוצה שנחזור להיות תמימים כמו פעם. אם אדם וחווה לא היו אוכלים את התפוח, לא היה קורה כלום, וכולנו הינו בכלל מסתובבים עירומים בשדה פתוח, תמימים. אבל אני לא מאשימה אותך או אותם. אתה רצית לבדוק אם הם נאמנים, והם לא ראו שזה קורה. לא נורא, העיקר שהיו שם עלי תאנה
. ועכשיו אני אלך לישון, משאירה את המכתב הזה בסימן שאלה. ללחוץ על שלח? כן. מה זה יכול להזיק? עוד מכתב קטן נוסף. מכתב לאלוהים. שלך, מישהי שכבר ממזמן רצתה לכתוב לך, ובטוחה שאתה יודע מי זאת. אחרי הכל, אתה אלוהים, אתה יודע הכל.

ה מוזה

New member
../images/Emo91.gif

ואני ישבתי מול המחשב קראתי מכתב שנכתב מהלב תפילת התום לשלום אהבתי כל מילה מצטרפת לבקשה לשאלה ולתפילה כתוב במילים של קסם תודה לך
ברוכה הבאה

shalunya

New member
מכתב לאלוהים

כן,גם אני חושבת הרבה בנושא הזה. זה מאוד מעניין,האם אלוהים באמת קיים (למרות שאני מאוד רוצה להאמין בזה) ואם כן, למה לפעמים קורים דברים שממש ,אבל ממש לא הוגן שיקרו . זה נושא כ"כ רגיש, כי רוב האנשים,אפילו אם הם לא מודים בזה, מאמינים שאלוהים קיים,הרי צריך להאמין במשהו בחיים,ואם יש משהו כזה גרנדיוזי שהרבה אנשים כבר מאמינים בו,אז יאללה,סבבה. אבל אני חושבת שאלוהים זה משהו פנימי אצל כל אחד,זה משהו בנשמה אצלנו, לכן אלוהים שונה לכל אחד. הרי זה ברור שבסופו של דבר אנחנו ,ורק אנחנו, אחראים על המעשים שלנו ואי אפשר להפיל את האשמה על מישהו או משהו שאף אחד לא ראה אף פעם ולא שמע! לכן כל פעם שאנו מדברים אל האלוהים למעשה זה שיחה שלנו עם עצמנו, מחשבות בקול רם. זה, בקצרה,מה שאני חושבת בנושא.הרי אפשר לדבר על זה בלי סוף.

adielco

New member
תלמדי!!!

יש משהו ממש יפה במה שאמרת שאלוהים שונה אצל כל אחד. זה משפט מאוד עמוק ואני מקווה שהבנת בדיוק מה הוא אומר. צריך להבין שמה שאנחנו מגדירים כרע יכול להיות רע בשבילנו אך יכול להיות גם דבר טוב מבחינה אחרת, לדוגמא אם נפצעתי חס וחלילה בתאונת דרכים קלה, מצד אחד זה רע אבל מצד שני יכול להיות שזה מה שיגרום לי לנהוג בזהירות ויציל אותי מתאונות הרבה יותר קשות בהמשך החיים שלי. ז"א לכל דבר יש 2 צדדים לפחות ! הדוגמא שנתתי קל להבין מה הם 2 הצדדים אבל יש מקרים שנראים לנו כמו רוע מוחלט כמו השואה, ושוב תראי מה גרמה השואה : לקיבוץ גלויות מכל העולם והקמת המעצמה ישראל! דבר שלא יאומן! למרות שמבחינתנו השואה זה הדבר הכי איום שקרה אי פעם באנושות. ביהדות קוראים לאלוהים בהרבה שמות כמו: "גומל חסדים מחיה מתים רופא חולים גדול גיבר נורא אל נקמות" וכו' זה מתקשר למה שאת אמרת שלכל אחד יש את האלוהים שלו שתלוי איך הוא מסתכל עליו . ז"א פעם אני רואה את אלוקים בתור גומל חסדים ופעם אחרת בתור אל נקמות. והכל לפי ההסתכלות שלי!!! אבל צריך להבין שכל מונהג ע"י אלוהים וכמובן שהוא ברא את העולם כך אמרו לנו אבותינו ואבות אבותינו בכל הדורות, לא?

sagiref99

New member
לאלוהים הקטנה

אני מצטרף לאמונה שלך שיהיה שלום, אנחנו נביא אותו. בקשר לשאר, גם אני הייתי שם, ובסך הכל צריך להסתכל ולהקשיב כדי לדעת שאלוהים שם והוא באמת אוהב אותנו. הוא לא אחראי למצב שאנחנו נמצאים בו, רק אנחנו הבאנו אותנו למצב הזה, ורק אנחנו אלה שיכולים לצאת ממנו. אני רק יכול להמליץ לך לעיין בשיחות עם אלוהים של דונלד וולש, אני יודע שהספר נתן לי הרבה תשובות לשאלות ששאלתי באותו נושא. המון אהבה........

B0NITA

New member
שניה.....

אם הוא לא הביא אותנו למצב בו אנחנו נמצאים עכשיו ולא יכול להוציא אותנו ממנו.... אז, למה הוא טוב בכלל ? למה מיליוני אנשים מבזבזים זמן רב ויקר מחייהם, בתפילה, ובתחינה ובבקשת מחילה ועזרה ? הוא ככ חסר תועלת ?

sagiref99

New member
לBONITA

תראי, תשמעי, התשובה היא ארוכה מאוד, ואם השאלה באמת מעסיקה אותך אני ממליץ לך לקרוא את הספר שהמלצתי עליו. אני כבר קיבלתי את התשובה שלי ואני אנסה לתת אותה בקצרה: אלוהים הוא היוצר, הוא יצר את היקום והוא יצר את האדם. בכל אחד מאיתנו יש מעט אלוהים, וכל אחד מאיתנו הוא אלוהים קטן. התשובה שלי מתקשרת גם למטרת קיומנו. ובעיני המטרה לקיום האדם היא לחוות את הצד של אלוהים כבורא, וכאן אנחנו בדיוק אנחנו ממלאים את תפקידנו (גם אם אנחנו לא יודעים). אנחנו יצרנו את המצב הקיים, אנחנו בראנו אותנו, ובידיים שלנו לצאת ממנו. את השיפוטיות האם המצב טוב או רע אנחנו מוסיפים. בסופו של דבר המצב הוא המצב הוא המצב הוא המצב, הוא לא טוב ולא רע, ובראיה הכוללת אנחנו פשוט ממלאים את תפקידנו. כאשר אנחנו כואבים, או מפחדים, אנחנו יוצרים חוויה חדשה, באותה מידה כאשר אנחנו אוהבים וכאשר אנחנו שמחים אנחנו יוצרים חוויה חדשה, וכל קשת החוויות זו בעיני מהות הקיום שלנו. אז התשובה שלי היא שאלוהים לא טוב (הוא גם לא רע) הוא פשוט אלוהים. הוא חלק ממני, באותה מידה שהוא חלק מכל נפש חיה. אני אוהב אותו ואני יודע שהוא אוהב אותי, הוא יתן לי כל חוויה שאחפוץ, הוא יעבוד איתי, באותה מידה שאני משרת אותו בעצם קיומי. צריך רק לדעת איך לבקש (או יותר נכון ליצור, לברוא). לגבי השאלה השניה שלך, פשוט כי ככה לימדו את כולם, אז הם עושים. אני מקווה שהצלחתי לספק יותר תשובות משאלות, הרבה הצלחה....

Adidoosh14

New member
סליחה? אולי זו התערבות מצידי...

אבל להגיד כאלה משפטים זו כפירה לשמה! "למה הוא טוב בכלל?" רוצה לשמוע משהו? אלוהים כשהוא ברא אותנו, לא הבטיח לנו חיים טובים. לא הבטיח לנו שאנחנו נהנה פה ונשחק כל היום שש-בש ונשתה יין... הוא לא צריך להיות טוב לאנשים, הוא לא חייב לך כלום! תצאי מנקודת ההנחה הזו שכולם חייבים לך משהו. בטח לא מישהו כמו הקב"ה חייב לך משהו. אז בפעם הבאה שתשאלי למה הוא טוב בכלל, תשאלי למה אני טובה בכלל? מה אני עשיתי שמגיע לי תחיים פה. למה מגיע לי שאני אשב בבית שלי מול המחשב עם האינטרנט שלי?! אם היה לך כל כך חשוב היית נותנת את הכסף שאת מבזבזת על האינטרנט לצדקה! אז למה את טובה בכלל?! מה הסיבה לקיומך?! "למה מיליוני אנשים זמן רב ויקר מחייהם, בתפילה, ובתחינה ובבקשת מחילה ועזרה ?" לזה קוראים אמונה.... שמעת על המושג? אמונה זה דבר שבן אדם עושה כדי להחזיק אותו בחיים גם במצב רע ועגום וערפילי. אדם שרוצה משען ומבטח מתפלל בתור משהו להישען עליו... את לא זו שתקבעי למה מיליונים יתפללו. בא להם... כשלך יבוא תתפללי!! אף אחד לא בא לעצור בעדך תיהי בודהיסטית חילונית מוסלמית מה שבא לך... מה הבעיות שלך עם אנשים מאמינים שבא להם לבקש עזרה? "הוא כ"כ חסר תועלת"- למה את שווה משהו? את מביאה לנו תועלת? את מביאה שלום? את עושה לנו טוב שאת מדברת עליו?! אני אישית נפגעתי מהמכתב שלך. כילדה דתיה זה מאוד פוגע לקרוא שמישהו בא ומגביל אותך וטוען שהאלוהים שלך, הוא אפס... אז מקווה שהעברתי לך את תחושבת האפסיות. עדי

sagiref99

New member
dear all

קודם כל בואו לא נריב, בסך הכל מדברים. דבר שני למה את צריכה להשתלח כך, רק בגלל שלמישהי יש תהיות לגבי אלוהים. האם האלוהים שלך הוא כל כך פתטי שהוא צריך שאת תעלבי בשבילו???? אני לא בא להעליב או לפגוע, אבל תשאלי את עצמך, על מי את מגנה, על מי שחזק או מי שחלש (כי החזק לא זקוק להגנתך, כך שנותר רק להסיק שאלוהים הוא חלש). ועל זה בדיוק אני מדבר, לפעול מתוך מה שאנחנו מכירים.מתוך מה שמלמדים אותנו. אם תחשבו קצת תראו כמה אלוהים הוא יפה. משום מה נותנים לו את כל התכונות האנושיות השליליות (דיקטטור, חסר רחמים, מפחיד, ועוד) כל מה שאנחנו שונאים בעצמנו. ואחר כך מתפלאים שהעולם שלנו נראה כך.... אם נאהב ונשמח, ונרשה לעצמנו לראות גם את הצד הזה של אלוהים, דברים יראו אחרת לגמרי. הרבה אהבה.

B0NITA

New member
דפקת בהתנפלות...

ההוא מלמעלה אמר שלא אלוהים הביא אותנו למצב בו אנו נמצאים ואין ביכולתו או בכוונתו להוציא אותנו ממצב זה. אז פשוט ציינתי שכל התפילות, שמטרתן זעקה לאל או משהו, על מר גורלנו וגם תפילות ההודיה, שמברכות את ה' על כך שהוא מספק לנו את הטוב בחיינו, הן מיותרות, אם טענתו של ההוא מלמעלה נכונה, והוא לא אחראי לאף אחד מהדברים האלה.

niva99

New member
אם אלוהים לא היה קיים היה צריך להמצ

משחר ההיסטוריה בני האדם היו זקוקים לאמונה.להאמין בחוקיות מסויימת. שיש משמעות לקיומנו ולא לחינם אנו חיים כאן על פני הארץ הזו. לאור כל האסונות האפשריים הפוקדים אותנו בני-האדם במהלך הקיום השביר שלנו אין זה פלא שהאדם שואל את עצמו שאלות קיומיות.למה את "נכנסת"בכותבת זכותה המלאה לשאול שאלות לגיטימיות אלה. בודאי שהיא מביאה תועלת ממש כמוך . את לא עדיפה עליה במאומה בגלל שאת מאמינה .הלהט והקיצוניות שלך נובעים ממקסימליזם אינפנטילי.את בסך הכל ילדה בת 14 כפי שהעדת על עצמך ומה את בעצם יודעת על החיים...חכי כשתגיעי ל40 ואז ב"ה נדבר(כשיעבור עליך מכבש החיים).יש לי חדשות עבורך ה" אינו שלך הוא של כולנו. את לא הצלחת להעביר לאף אחד את תחושת האפסיות.אלה ילדותיות והתלהמות שווא. שיהיו לך חיים מעניינים.

"יהיה שלום - אנחנו נביא אותו"???

אתה מקשיב לעצמך?? סליחה שאני מערב כאן מין בשאינו מינו, אבל עם מי אתה רוצה לעשות שלום בדיוק?? עם עצמך? קצת קשה להביא שלום כשהצד השני גדל ומחונך לשנאה ולרצח. אל תחיו באשליות, לעולם לא יהיה כאן שלום או דו קיום. אנחנו הורגים אחד את השני כבר מאה חמישים שנה ונמשיך לעשות את זה עוד מאה חמישים ששנה עד שמישהו מאיתנו יוותר. עובדות החיים...!

adielco

New member
אלוהים יודע

שלום, אהבתי לקרוא את המכתב שלך אני רומה להגיד לך שיש הרבה דברים שאני מזדהה איתם, יש אפילו דברים שאני חושב שמי שלא מזדבב איתם פשוט לא חי! אני לא יודע בת כמה את, אבל לפי כמה סימנים נראה לי שאת לא יותר מדי גדולה, את צריכה להבין שאת לא סתם ילדה שלא קשורה לכלום והוצנחה לעולם הזה מהשמים. אלא את נולדת להורים מהעם היהודי שם נולדו להורים מהעם היהודי וכך הלאה והלאה . העצה שלי אליך זה לחקור על עצמך דרך העם שלך להבין מי אנחנו ומה המסר שאנחנו מובילים בעולם כבר אלפי שנים. אני יודע זה נשמע קצת מפוצץ וכבד אבל אם הגעת לשאלות קיומיות כמו שכתבת עליהם אני בטוח שהמכתב הזה מדבר אליך... תחקרי קצת על היהדות ועל הקשר שלנו עם אלוקים, תביני שיש מטרה לעולם, לחיים . זה לא קל בכלל כי יש כ"כ הרבה מה ללמוד אבל חייבים להתחיל מתישהו, אז בהצלחה.

אלוהים = אהבת אמת

אהבה שבלתי תלויה בדבר. לאהוב מכל הלב בלי לצפות לתמורה. לקבל את האחר בלי שאלות ובלי תנאים. אהבה ללא כל תנאי זה אלוהים

הלוואי ויהיה שלום

אני לא מבינה למה אנשים לא יכולים לקבל את השונה, למה אנחנו לא יכולים לחיות כולנו ביחד? למה כל זמן צריכים להיות במלחמות ובהרג מתמיד של אנשים חפים מפשע?? אוף!! לפעמים כל כך נמאס לי מהעולם!!! הלוואי שיהיה כבר שלום.

תילטן

New member
אוווווווו אלוהים

אני יושבת מול המחשב ומנסה לקרוא ,כמה השאלות הבקשות תמימות ,או אלוהים היום כל היום חשבתי לעצמי: אלוהים למה החיים כל כך אכזריים , כמה קשה ? למה בגלל המצב הכלכלי אנשים צריכים להגיע למצב של התאבדות,או אלוהים למה אמא צריכה לבכות על קבר בנה כי המצב הכלכלי קשה ? או אלוהים למה שני ילדים תמימים צריכים לגדול לללא אבא בגלל המצב הכלכלי ? או אלוהים אתה יודע מה זה לבכות על חבר ילדות ? שכל יום שחקנו יחד בשכונה ? שאת רשיון הנהיגה הוצאנו יחד שהלכנו לצבא יחד שצחקנו יחד שבכינו יחד או אלוהים למה ? אני לא מבינה למה ?אני כןמבינה ויודעת שאין דבר יותר קשה מאשר לאבד ילד ועוד בדרך שכזו וכן אלוהים אני יודעת שאתה כאן ועכשיו שומע מקשיב לכל שאלותיי,ואתה משום מה לא עונה לי למה ? תמיד יש אור בקצה המנערה רק צריך משהו שיראה לנו אותו ...............

למעלה