עברת את הגבול, שגב.
אני מציעה לך מאוד לצאת מהסרט הבדיוני שאתה חי בו, כי גם אנחנו קיימים, מסתבר, וגם אנחנו מיעוט שנוא תחת איום מתמיד בעולם (תן לי לגלות לך סוד- אנחנו לא בדיוק יקירי האומה בשום מדינה פרט לישראל, במידה ועוד לא הספקת לעלות על העובדה המפתיעה הזאת בעצמך), ואתה מוזמן לתת גם על זה את הדעת לפעמים. אני מציעה לך, מאחר וזה בהחלט גורם לעמדות להיראות הגיוניות יותר, כאשר לוקחים בחשבון גם צדדים נוספים. מובן שקיימים מגזרים וקבוצות מדוכאים בעולם ויש לצאת כנגד גילויי גזענות ואפליה בכל מקום, ואני לא מזלזלת באף אחד מהם. לא ברור לי למה ההתעסקות בשאלה הקיומית היהודית הבוערת (מסתבר שהיא עדיין בוערת, שגב.) היא כ"כ נחותה בעיניך, ביחס להתעסקות במיעוטים ובעמים אחרים. אני בהחלט רואה טעם בהתעסקות בשאלה הקיומית היהודית, על אף ההתרעמות שלך. הרלוונטיות של הנושא הזה עוד לא פגה, לצערנו. אני לא חושבת שהכחשתי שואה כלשהי (בין אם שואת העם היהודי ובין אם לא), בעצם שליחת ההודעה, אלא בחרתי להציג כתבה שעוררה בי תחושות מאוד קשות והיה לי חשוב לשתף את הקוראות והקוראים בפורום, לשאול אולי לדעתן המלומדה. בי, באופן אישי, ההודעה המזלזלת שלך הצליחה לפגוע. רצוי שתיקח את הדברים האלה בחשבון לפני שאתה כותב בצורה כזאת בהמית ומתלהמת, להבא. דפנה.