../images/Emo18.gif

הדיווח הוא של גולים איראנים, מתנגדי משטר. מאוד יכול להיות שמדובר בדיווח מסולף, או מוטעה, שנועד להביא להפלת המשטר בארצם. מהבחינה הזאת, גופים שהיו זהירים בכל הקשור לדיווח, ראויים לצל"ש. אני תקווה שהזהירות הזאת תשתלם.

croovy

New member
../images/Emo204.gif ואתמול הייתה כתבה על יהודי

איראן בערוץ 1 ואמרו שהם בטוחים שם וכו' ולא הזכירו שום דבר כזה.

ערב רב

New member
יש אזכור, אבל צריך לחפש אותו

המקור הוא עיתון קנדי, התקשורת האמריקאים משום מה מתעלמת.

doofe

New member
האיראנים מסתייגים מהדברים,

ולנו נותר רק לקוות שזאת איזושוהי התקפת יצירתיות חולנית של מישהו ולא האמת.

vantan

New member
מאיפה אתה מקבל את המידע שלך

על איראן? מסוכנות הידיעות 'אירנה'?
היא בטח תספר לך על ה'טלאי הצהוב' ועל שאר הזוועות הקורות תחת שלטון הפאשיזם האיסלאמי. למה שתאמין ל'גולים'? הם בטח סוכני האימפריאליזם והציונות.

מה הם משווים לשואה?

נה נה נה .... נה נה נה ... השואה זה טאבו מקודש שאיננו חלק מהעולם הזה ואסור להזכיר את שמו המפורש נה נה נה... נה נה נה... חוק גודווין או איך שלא קוראים לזה נה נה נה ... נה נה נה ... השואה שייכת בטאבו ליהודים, אין שום עם בהיסטוריה של העולם שרצחו אותו חוץ מהיהודים!

doofe

New member
עברת את הגבול, שגב.

אני מציעה לך מאוד לצאת מהסרט הבדיוני שאתה חי בו, כי גם אנחנו קיימים, מסתבר, וגם אנחנו מיעוט שנוא תחת איום מתמיד בעולם (תן לי לגלות לך סוד- אנחנו לא בדיוק יקירי האומה בשום מדינה פרט לישראל, במידה ועוד לא הספקת לעלות על העובדה המפתיעה הזאת בעצמך), ואתה מוזמן לתת גם על זה את הדעת לפעמים. אני מציעה לך, מאחר וזה בהחלט גורם לעמדות להיראות הגיוניות יותר, כאשר לוקחים בחשבון גם צדדים נוספים. מובן שקיימים מגזרים וקבוצות מדוכאים בעולם ויש לצאת כנגד גילויי גזענות ואפליה בכל מקום, ואני לא מזלזלת באף אחד מהם. לא ברור לי למה ההתעסקות בשאלה הקיומית היהודית הבוערת (מסתבר שהיא עדיין בוערת, שגב.) היא כ"כ נחותה בעיניך, ביחס להתעסקות במיעוטים ובעמים אחרים. אני בהחלט רואה טעם בהתעסקות בשאלה הקיומית היהודית, על אף ההתרעמות שלך. הרלוונטיות של הנושא הזה עוד לא פגה, לצערנו. אני לא חושבת שהכחשתי שואה כלשהי (בין אם שואת העם היהודי ובין אם לא), בעצם שליחת ההודעה, אלא בחרתי להציג כתבה שעוררה בי תחושות מאוד קשות והיה לי חשוב לשתף את הקוראות והקוראים בפורום, לשאול אולי לדעתן המלומדה. בי, באופן אישי, ההודעה המזלזלת שלך הצליחה לפגוע. רצוי שתיקח את הדברים האלה בחשבון לפני שאתה כותב בצורה כזאת בהמית ומתלהמת, להבא. דפנה.

ממש אבל ממש לא הבנת את ההודעה שלי

ועל הדרך גם לא היה לה שום קשר אליך. המטרה היתה להראות את הנבזות שבהתרעמות על כל השוואה לשואה. אבל נחמד לראות שאפשר גם להבין הודעות לפני שכותבים להם תגובה נזעמת.

doofe

New member
אני לא חושבת שההתרעמות היא נבזית.

אני חושבת שיש בה משהו מאוד הגיוני ומאוד אנושי. אדם שמשפחתו נפגעה בצורה כ"כ קטלנית, נבזית, איומה ורצחנית על רקע דתי, או על רקע תפישת עולם כלשהי שלא תאמה משטר, הגיוני שיראה בנושא השואה סוג של טאבו. המדינה הזאת הוקמה על דמם של שישה מליון יהודים, והתרעמות על ערעור על הנושא, על השוואת השואה לדברים אחרים (שהיא לא רלוונטית בעייני לרב) על פגיעה בנושא הרגיש הזה, היא מתבקשת במסגרת הזאת. השואה הייתה ועודה מעבר לאסון, ואירועים אנטישמיים ברחבי העולם מדליקים אצלנו (וצריכים להדליק) נורה אדומה ושאלות בנוגע לאופן בו אנחנו צריכים לתפקד כמדינה עם אחריות לאומית ליהודים ברחבי העולם, כמדינה שמושתתת על אותה האחריות. צריכים לעסוק בנושא, ללמוד אותו, וגם צריכים להתייחס אליו כאל משהו שלא מערערים על משקלו. ואותה ההשוואה של השואה לנושאים אחרים- אני רואה בה המון זלזול במשמעות והפחתה בערכה. ובגלל זה אני כועסת על התגובה הקודמת שלך, ואני חושבת שלא הבנתי בדיוק במה הסברת עכשיו את מה שאמרת קודם. אני מציעה שתקרא לאט לאט את ההודעה הקודמת שלך ותנסה להכנס לראש שלי לרגע. נסה, זה בטח לא יזיק.

בעיני את מפספסת את התמונה הגדולה.

שנינו מסכימים שהשואה היא מעבר לאסון ושהיא דבר שאסור בשום פנים ואופן להמעיט בערכו. השאלה המהותית פה היא האם הלקח מהשואה הוא לקח שבבעלות העם היהודי ומתייחס רק אליו. אם כן, אז שום השוואה לשואה חוץ מההשוואה של אירועים אנטישמיים לשואה לא לגיטימית. אבל אם (כמו שאני רוצה להאמין) לקח השואה הוא לקח אוניברסלי שחייבים להתייחס אליו בנושא של גזענות בכל מקום, ולא רק להשתמש בו אלא בכל שואה אחרת, אז ההתרעמות לגבי ההשוואה של שואת הפאלון דאפא ושואת דארפור ושואת בעלי החיים היא דבר נבזי. אני מבין מאוד שהנושא קשה לך אבל זה בהחלט לא אומר שאני לא אביע את דעתי בנושא.

דיווח מוטל בספק.

המקור לדיווח הזה הוא ה-National Post, צהובון קנדי ידוע שהתפרסם בעבר בחשיפה בלעדית של קשר מתמשך בין כוכב הוקי קרח לשחקנית פורנו ידועה. מדובר באחד מהעיתונים הרדודים ביותר בחלק המערבי של הפלנטה, והכתב שפרסם את הידיעה על ה"טלאי הצהוב", אמיר טאהרי שמו, ניזון בעיקר ממתנגדי משטר איראנים שמתגוררים בטורונטו. העיתונים הרציניים והמובילים בארה"ב, שיש להם אינטרס מאוד ברור לתקוף את איראן, מתעלמים מן הדיווח הזה, מכיוון שאף-אחד לא ממש לוקח ברצינות את ה-National Post, ובצדק. סבתא שלי, ילידת גרמניה, נוהגת להגיד שלא צריך להשוות כל דבר לשואה, מכיוון ש"הרבה דברים הם מספיק גרועים בפני עצמם". המשטר באיראן הוא משטר שוביניסטי, אנטישמי והומופובי, ואלה שלוש סיבות מספיק טובות להילחם נגדו, כולל באמצעים אלימים. אין שום צורך לנפח את הדברים, הם מספיק גרועים בפני עצמם.

Fleddermaus

New member
זה כנראה לא נכון,

אבל איראן היא לא בדיוק יקירת הדמוקרטיה...

lilche

New member
אני ממש מקווה שזו סתם דמגוגיה זולה

אני לגמרי יכולה להבין למה כדאי למישהו להנפיץ את את ההודעה הזו. אבל במקרה שזו לא הנפצה, זה די מדאיג. אולי זו ההזדמנות לראות אם העולם למד לקח ממלחמת העולם השניה. לי זה די קשה להאמין...

למעלה