האגס 1

New member
../images/Emo46.gif

מרצה מסויימת באוני' הצליחה לעצבן אותי. וזה הסיפור: כמו שאתם יודעים (=רובכם לפחות) לימודים זה לא דבר שבא לי בקלות, ואחד התסמינים של מה שיש לי (Non verbal learning disabilities) הוא שאני לא יכול לסכם תוך כדי הרצאה. זהו רק תסמין קטן מהביעה כולה (שמתבטאת בקשיים ארגון חומרים ופיתוח שיטות עבודה), אבל זה מה שרלוונטי למקרה הנוכחי. הפתרון שמצאתי לי השנה הוא להקליט את ההרצאות ולפענח אותן אח"כ ישירות למחשב. בשנים שעברו ניסיתי לפענח את ההקלטות לכתב יד, וזה הרבה יותר ארוך וקשה. פענוח למחשב הוא יותר קל. המרצים יודעים שאני מקליט אפילו שלא כולם מכירים את כל הבעיה על בוריה. והנה, ביום שני האחרון, כשאני בא להקליט הרצאה של אחת המרצות, היא אומרת לי ברגע האחרון ש"הפעם אני מעדיפה שלא תקליט". שאלתי אותה איך בדיוק אני אמור לסכם, והתשובה הכה פשוטה שלה הייתה - "בכתב, כמו כולם". מצאתי את עצמי כשאני צריך להסביר לה מול כיתה שלמה שאני לא יכול לסכם בכתב יד, והיא רק אמרה שאגש אליה אחר-כך. למעשה אחרי-כן ממילא התכוונתי לגשת לשעת הקבלה שלה כדי להתייעץ בעניין נושא לעבודה. ניגשתי אליה מלא עצבים עם נכונות להכניס לה מכות פחות-או-יותר, ועובדה שהיא גם מאוד נבהלה ממני. הסברתי לה שהקלטה זהו האמצעי היחיד שיש לי כדי לסכם הרצאות ביעילות, ובלי להיות תלוי באחרים. איסור להקליט שולל ממני, למעשה, את האפשרות לסכם הרצאות, ומאלץ אותי להיות תלוי בטובות של אחרים. גם כשאני כבר משיג טובות מאחרים (דווקא בעניין הזה אין לי קושי רב) אני תלוי בסגנון הכתיבה שלהם, ובדרך שלהם לסכם חומר. כך אין לי אפשרות להפעיל שיקול דעת בארגון החומר. היא די נלחצה מהעניין, ובין התנצלות להתנצלות, אמרה ש"זו זכותי לא לרצות שיקליטו את ההרצאות שלי". הסברתי לה שיותר מאשר זו זכותה, זו זכות אלמנטרית שלי להקליט הרצאות אם זוהי הדרך הבטוחה ביותר בשבילי לסכם חומר, ושאם היוא חוששת מכך שאפיץ את ההקלטות, שתיקח בחשבון שגם סיכום בכתב יד או הדפסה בלפ-טופ, הם סיכומים הניתנים להפצה. היא, כמובן, שללה את החשש מכך שאפיץ את ההקלטות ומיהרה להבהיר שהיא מנקה אותי מכל חשד. אפרופו סיכומים בלפ-טופ, ציינתי גם שבכיתה ישנן שתי סטודנטיות שמסכמות בלפ-טופ, ולאמר לי "היום אתה לא תקליט ותסכם בכתב יד כמו כולם" זה כמו לאמר להן "היום אתן לא תדפיסו ותסכמו בכתב יד כמו כולם". היא אמרה שאין לה בעיה עם זה שמדפיסים בלפ-טופ, ואני ציינתי שאני לא מתכוון להשקיע אלפי שקלים רק בשביל הנוחות האישית של מרצה זה או אחר. מה שהיא הציעה זה שהיא תחשוב בינתיים על פתרון, ועד השבוע הבא היא תשלח לי את הפתרון באי-מייל. אבל העניין האמיתי הוא לא אותה פוסטמה. אם הייתה מודעות אמיתי ללקויות למידה, ואם מרצים היו מבינים שלא מדובר קר בהארכות זמן סמליות במבחנים, אף מרצה אל היה מעיז לאמר לאף סטודנט שלא יקליט הרצאות שלו. עם יותר מודעות היה ברור שהעניין כאן הוא זכותו של הסטודנט, ולא זכותו של המרצה לנפנף בזכויותיו. אני מתכוון לגשת לראש החוג ולהעלות את הנושא, גם עם פרטי המקרה הספציפי הזה וגם בשביל העניין העקרוני.

shellyland

New member
זה לא שאני לא מגלה אמפטיה למצבך

אבל עקרונית היא צודקת. הקלטה היא לא כמו סיכום בכתב (יד או מודפס), שכן הקלטה יכולה לשמש ראייה כנגדה במקרה שהיא פולטת משהו לא לעניין. זאת אכן זכותם של מרצים לא להסכים שיקליטו אותם. בד"כ ניתן לפתור את הקונפליקטים האלה אם אתה מביא מכתב מהנוירולוג או הפסיכיאטר שאיבחן אותך למזכירות הפקולטה ומקבל מהם אישור גורף. נגד זה אין למרצה מה לעשות. אתה יכול להתייעץ עם היחידה שמטפלת בהפרעות למידה בדקנאט הסטודנטים.

האגס 1

New member
בכל מצב אחר

שבו הייתה מודעות לעניין, אף מרצה לא היה מעלה בדעתו להנחות סטודנט לא להקליט את הרצאתו בצורה כל-כך שרירותית. מרצה שהיה מודע לכך שסטודנטים עם לקויות למידה צריכים אמצעים מסויימים כדי ללמוד ביעילות, לא היה מוריד הנחיה גורפת ברגע האחרון. רק בגלל שאין מודעות, ההקלטות האלה נתפסות כפריבילגיה ולא כאמצעי חיוני. כשהייתי אצלה לאחר מכן, שאלתי אפילו אם העניין הוא פחד שלה מפני הפרת זכויות יוצרים, או מכך שאני אפיץ את ההקלטה באופן לא חוקי. היא אמרה שלא מזה היא מפחדת, וגם אם זו אכן הייתה הבעיה - אפשר היה לברר את זה איתי מבעוד מועד, ולא ברגע האחרון. היא יודעת כבר מתחילת השנה שאני מקליט את ההרצאות שלה, ואם הסיבה שלה לא לרצות את זה היא כל-כך מוצדקת, היא יכלה לתאם את זה איתי בהתראה מספיק הוגנת, ולא במצב שבו אני ניצב בפני עובדה מוגמרת. אגב, מרצה אחרת בחוג לא ממש אוהבת שאני מקליט כי לטענתה היא נלחצת כשהיא רואה טייפ מנהלי פועל בנוכחותה
. במקרה שלה, אני תמיד מנסה למצוא מקום שבו הטייפ יכול להקליט ביעילות וגם שהיא לא תראה אותו. אבל גם היא מעולם לא נתנה לי הנחייה גורפת לא להקליט. אני באמת מנסה לברר את זה עכשיו עם המרכז לסיוע שהזכרת.

Shishka Bob

New member
במקום להתעצבן

פשוט היית צריך להגיד לה שיש לך לקות למידה ומבחינתך "לא להקליט" אומר שהיא לא מרשה ללקויי למידה לקחת את הקורסים שלך... ושתדע לה שמבחינתך זו עילה לתלונה.

האגס 1

New member
זה באמת מה שאמרתי לה

גם בו במקום, וגם בשיחה איתה לאחר מכן. אבל עצם זה שהייתי צריך להסביר לה את זה מול כל הכיתה, בלי שהיא תעלה בדעתה שאולי ההקלטה הזו באה לפתור בעיה מסויימת - זה כשלעצמו מעיד על הבעיה.

זו בעיה אמיתית :(

לצערי בארץ כיום אין הרבה מודעות לאנשים אם הפרעות למידה שונות... הבעיה שזה כולל גם אנשים "חשובים" כמו מרצים, מורים ומגישות תוכניות רדיו פוסטמות שחושבות שאם הן למדו פסיכולוגיה בבית ספר יסודי ויש להן פה מלוכלך וחוסר נימוס הן יכולות להגיד מה שהן (היא) חושבות לא משנה אם זה באמת נכון... כדיסלקטית אני מבינה אותך מאוד במיוחד בהרגשת ההשפלה וחוסר האונים אני מציעה שתתלונן עליה לצערי רק ככה אנשים בורים כמוהה יצליחו להגיעה לאיזו שהיא הבנה בנושא הפרעות למידה...

ומגישות תוכניות טלויזיה לעקרות הבית

שחושבות שלתת לילד שלך ריטלין זה כמו לדרדר אותו לסמים.

זה פורום מכובד../images/Emo2.gif באו נשמור על הרמה

יש רמת פוסטמיות מסויימת שאפילו לא צריכה לזכות בכבוד להזכר כלשהו בפורום זה במיוחד אנשים שהאינטיליגנציה והאישיות שלהם לא אותרו עדיין

האגס 1

New member
רק עכשיו

קיבלתי ממנה אי-מייל. ונחשו מה? היא אומרת שהיא לא הצליחה לחשוב על רעיון, ולכן - מחר היא מאשרת לי להקליט. בינתיים - סוף מעשה במחשבה שהייתה צריכה להיות תחילה. חוץ מזה ערבתי בעניין את היועצת של לקויות הלמידה באוניברסיטה, וייתכן שגם היא תיכנס לדיאלוג (אולי טריאלוג) עם אותה מרצה ב"תיווך" שלי.

למעלה