../images/Emo46.gif

בצורה מעניינת שלושה אנשים סימנו בסקר שהם עוסקים במאגיה עוד מהגלגול הקודם. ארדן? בסדר. ארי-אל? אולי. אבל אנשים- נא להיות רציניים!!!

SaberTooth

New member
עצוב שרוב החברים בפורום לא רציניים.

עצוב שרוב בחברים בפורום לא רציניים ורובם נכנסו למאגיה כי הם חושבים שזה "מגניב"

magica

New member
צד שני

אולי אם החויה המאגית היא גדולה זוכרים משהו?

מאגיה

כישוף. גם תקשור, אם אתה ממש רוצה. אני לא מדברת על רפואה בקריסטלים וכאלה.

L e s t a t

New member
צורך??? איזה צורך?? אתה רוצה הגדרה?

בכל ספר מאגיה יש הגדרה! כמו שבכל ספר ביולוגיה יש הגדרה של "מהי ביולוגיה". כמו שאתה לא יכול לעסוק בנושא האקינג (פריצות מחשבים) בלי לדעת בכלל מה זה מחשב אתה לא יכול לעסוק במאגיה בלי לדעת בכלל מה זו מאגיה. יש לי שתי הגדרות שאני מתחבר אליהן: "מאגיה היא האומנות והמדע של שינוי המציאות בהתאם לרצון" - אליסטר קרואלי. "השינוי במצבים או אירועים, שבשימושם של אמצעים קונבנציונליים יהיה בלתי אפשרי, בהתאם לרצונו של אחד" - אנטון לה-ויי.

עצם זה שסיפקת שתי הגדרות,

כבר מראה על הצורך של ניסוח הגדרה שתהיה מקובלת על כל באי הפורום. בהתאם למה שרשמתי, מתברר שמה שאני יודע או לא יודע בנוגע להגדרה הוא לא רלבנטי, אם אחרים לא יסכימו איתה (מהסיבה הפשוטה שהיא תהיה בלתי-שמישה בצורה יום-יומית). בנוסף, ההגדרה של לה-ויי לא מושלמת, כי היא דורשת הגדרה של "אמצעים קונבנציונליים".

L e s t a t

New member
הגדרה משותפת לכל באי הפורום?

ובכלל לכל המכשפים? אין דבר כזה. ההגדרה משתנה לא רק בהתאם למסורות השונות אלא גם בהתאם לאנשים. כישוף הוא דבר מאוד אישי, לא יכול להתקיים מצב שבו תהיה הגדרה שמקובלת לכולם כמו שלא יתקיים מצב בו צלילים יעלו את אותן הקונוטציות אצל כל האנשים. אין שום פגם בהגדרה של לה-ויי שכן היא עובדת עבור הרבה אנשים, אתה פשוט צריך לחשוב מה זה אמצעי קונבנציונלי ומה זה אמצעי לא קונבנציונלי. האם בכדי להשתיק אדם שיש לו קצת "לכלוך" עליך אתה מעדיף לדבר איתו בשקט, לטייח את הראיות ולשכנע את החברים שלא עשית כלום? או שמה אתה תזמין בשמו כמות מסחרית של פיצות, תפרוץ לתוך מחשבי המשטרה ותסדר לו כמות בלתי מבוטלת של עבירות ואז תאיים עליו לשתוק ולשכוח ממה שהוא יודע - בעזרת רובה קצוץ קנה? איזו מבין שתי האפשרויות נראית לך חריגה ואיזו רגילה ומקובלת? תאמין או לא, אבל יש אנשים שיבחרו אחרת. הגדרה שמשותפת לכולם בתחום כל כך אישי פשוט תהיה לא מציאותית.

אני לא מסתיר כלום גם ככה ../images/Emo13.gif

חוץ מזה, היות והגדרות הן הבסיס לתקשורת מוצלחת, יש צורך שלפחות נגדיר הגדרה מקובלת אחת את התחום שהשאיל שמו גם לפורום הזה.

L e s t a t

New member
לא קראת את מה שאמרתי?

כישוף הוא דבר מאוד אישי ולכן לא תהיה הגדרה משותפת. יש קווים משותפים אבל הגדרה של ממש זה משהו שכל אחד בא איתו. יש אנשים שימצאו התאמה עם הגדרות כמו של קרואלי או לה-ויי ויש אנשים שימצאו התאמה עם הגדרות כמו של אמבר ק´ או סקוט קאנינגהם.

לא.

חייבת להמצא הגדרה לכישוף שתהיה מוסכמת על קבוצה של אנשים, כמו חברי הפורום הזה. אם אין הגדרה לכישוף (אפילו אם מדובר באותם "קווים כלליים" שהזכרת,), אז אין שום דרך לקיים דיון הולם. אני מאמין שההגדרה שנתתי בתחילת הדיון (אחרי שקיבלתי תשובה מליה) היא הגדרה מספקת.

L e s t a t

New member
............

>>"חייבת להמצא הגדרה לכישוף שתהיה מוסכמת על קבוצה של אנשים, כמו חברי הפורום הזה. אם אין הגדרה לכישוף (אפילו אם מדובר באותם "קווים כלליים" שהזכרת,), אז אין שום דרך לקיים דיון הולם."<< בשביל זה אמרתי: >>"יש אנשים שימצאו התאמה עם הגדרות כמו של קרואלי או לה-ויי ויש אנשים שימצאו התאמה עם הגדרות כמו של אמבר ק´ או סקוט קאנינגהם. "<< הכוונה פה היא שאתה יכול להתחבר עם הגדרות - של אנשים אחרים - שמצאו חן בעיניך, אבל הגדרה אחת לכולם פשוט לא קיימת. >>"אני מאמין שההגדרה שנתתי בתחילת הדיון (אחרי שקיבלתי תשובה מליה) היא הגדרה מספקת."<< שאלת אם מישהו חולק עליך, ובכן - כן. אתה בכלל עוסק במאגיה? ואם כן, כמה שנים? אני שואל כי רואים חוסר הבנה מובהק בהגדרה שלך: מילא "תמרון מודע של אנרגיה" (ד"א - לא חייב להיות מודע), אבל "לא בהכרח באמצעות טקסים"??? עפ"י הגדרה מילונית טקס הוא סדרה של פעולות (כמו שהסברתי.. 1, 2 ,3 4.. 158 פעמים). חוץ מזה, אם כבר אתה רוצה לעשות הגדרה שתהיה משותפת לכל חברי הפורום היא צריכה להתבצע בדרך יותר... דמוקרטית.

למעלה