נעהל 'ה יקרה..
בעצם כולם כאן כבר כתבו את מכלול הדעות, ובכל זאת אוסיף משהו משלי, ממש בכללי (אני לא מבטיחה שאצליח להסביר, כי אני ממש נרדמת..). אני לעיתים רבות חושבת, שאם לא היתה/נלמדה תקשורת בינינו בנישואין, על אחת כמה וכמה שיהיה קשה לעשות זאת אחרי הנישואין.. כלומר, לכאורה נגזר עלינו לעולמים להיות במריבות או בתקשורת צורמת, או באי תקשורת.. מצד שני, כמו שאמר מייקל, ש'הרי אנו מתגרשים כדי לסיים את מסכת הייסורים שעברנו אחד עם השני', ומעבר לזה, הגירושין הכריחו אותי לפחות לעלות שלב בסולם התגובות שלי.. קודם כל הפסקתי להגיב לו ולמה שהוא עושה לי (לא תמיד אני מצליחה כמובן, אבל הרבה פעמים כן..), ולמדתי לעשות הפרדה בין מה שהוא לבין מה שאני, כיון שאני באמת רוצה להיות שמחה ומאושרת, ולא לתת למילים שלו ולמעשים שלו להשפיע עלי בצורה כזו שאפגע, אכעס או אתרגז, או אהיה בהמתנה מעצבנת. אני יכולה להגיד לך שזו עבודה סיזיפית, אך שכרה בצידה. ואם אני רואה/פוגשת מציאות מקוממת או יותר מזה, אני לא נותנת למחשבות שלי ללכת לשם, לפחדים, לכעסים, אלא (למשל) אני נשארת צמודה ל'כאן ועכשיו'. פשוט חושבת על מה שאני עושה עכשיו! בין אם אני יושבת על ספה, או שוטפת כלים, ונהנית לי מהחוויה של 'כאן ועכשיו'. ואת מה שאני רוצה לשנות אשנה במחשבות הטובות שלי, ובביטחון שלי בה' (שזו גם עבודה..). אבל עם כל זה, עכשיו אני מבינה שלב נוסף, שבשביל להיפרד לגמרי, אני צריכה לעבור את הפרידה גם מבחינה רגשית, ואיני מדברת על רגש אהבה דווקא, אלא על ויתור של ציפייה ממנו למילה טובה, התחשבות, שיתוף, או אפילו דיבור נורמלי וכד'.. לכן לדעתי, גם רוגז וגם (בלי שתיפגעי חלילה) הכנת סנדוויצ'ים מהצד השני, או במילים אחרות, כל עוד אתם עדיין "מחפשים" או "פועלים" את הקשר בצורה כזו או אחרת - בין אם זה ברוגז, בהתעניינות או באי התעניינות דווקאית, זה מעיד על אותה נקודה, שyael אמרה, כי 'עדיין חוטי הקשר לא נפרמו..' מה יהיה בסופו של דבר? אני מאמינה שיכולים להיות גירושים שהם כן טובים.. אני אישית חיכיתי לשינוי התנהגותי מצדו יותר מידי זמן, והבנתי שאת השינוי אצטרך לעשות אצלי מבחינה מחשבתית, והשינוי שלי במקרה הזה, הוא להבין שאין יותר את הקשר הזה בכל הרמות, ועם זה לוותר על כל הכעס והפגיעות. בהרבה הערכה אליך (אחרת לא הייתי מבזבזת את הזמן הזה, כדי לנסות להתנסח בבירור בעייפות שלי היום..)