NightElf

New member
נשמע נורא... ../images/Emo4.gif

ממש מצער ומעציב לראות שיחסים עם שותפים מעכירים לרמה שכזו...
הגעתי למסקנה, לאור השרשורים האחרונים, וניסיון אישי, שאם יש משהו שיותר חשוב מהמראה ו"האיכות" של הדירה\חדר שרוצים לשכור, אלה השותפים, עדיף כבר דירה באיכות ירודה אבל עם שותפים טובים, מאשר דירה באיכות גבוהה, אבל עם שותפים כמו שאת מתארת... הייתי רוצה לומר שאני מקווה לשמוע שהדברים יסתדרו ביניכם, אבל כבר לא נראה לי שזה יקרה, השותף בהחלט חצה גבול או שניים. אני מקווה שתמצאי את הפתרון ושהצרה הזאת שלך תסתיים כמה שיותר מהר...

דווקא בהתחלה הוא היה בסדר

זה מה שמוזר. הוא היה בסדר איתי ועם השותפה השניה, וכלפי השותפה הנוספת שבינתיים "הועזבה" הוא היה בהתחלה קצת עויין עד שעבר לקללות ואיומים דומים למה שהיה עכשיו איתי. אחרי שהיא עזבה הוא נרגע לכמה ימים - ועכשיו מוציא את מה שיש לו עלינו, ובעיקר עלי. ידיד שלי אמר לי שאפשר להגיש תלונה בכל שעה, אז אני מחכה שהשותפה שלי תחזור מהעבודה ונלך ביחד למשטרה. עדיין אני מפחדת להיות כאן. אני מקווה לתפוס בבוקר את בעל הבית - אם הוא יעיף מישהו, זה לא יהיה אותי, אני די משוכנעת בזה. אני והשותפה השניה דיירות טובות שלא עושות צרות ומשלמות חשבונות בזמן, לעומת השותף שבעל הבית כבר חלק איתי את הטענות הרבות שיש לו כלפיו, החל מזה שהוא לא משלם בזמן ועד זה שהוא חנה לו בחניה (החניה מושכרת לשכן ואסור לנו לחנות בה לפי החוזה. את השותף שלי זה לא עניין), התחמק ממנו כל פעם שרצה לגבות את החשבונות ועוד ועוד. דוגרי? אם מעיפים את הבחור הזה, לא אכפת לי להשאר עד תום החוזה. בינתיים הוא מה שהכי מפריע לי.

NightElf

New member
זה הכי גרוע

שבהתחלה השותפים סבבה, ועם הזמן מתגלה "האופי" האמיתי שלהם. אני באמת מקווה שתצאי מהמצב הזה כמה שיותר מהר, ותזהר ותשמרי על עצמך.

אין יותר מדי אופציות

מחר אני אדבר עם בעל הבית (בתקווה) ומחר הוא יצטרך להחליט מה קורה - כמו שמיקי אמרה, זה או אני או הוא, ובעל הבית במקרה כזה צריך להחליט מי מאיתנו עוזב, וסביר מאוד שזה יהיה הוא כי גם ככה הוא עשה צרות לבעל הבית ואחרי ההתנהגות האחרונה, כולכם מסכימים איתי שהוא זה שלא בסדר כאן ולא אני.

Mיקי_

New member
אני רוצה לציןן שאני העדפתי לעזוב

ממילא אני ובן זוגי רצינו לעבור לגור יחד, וחודש חודשיים לפה או לשם זה לא העניין, אבל כן הייתי נשארת את תקופת הזמן הזה ולא יוצאת ככה אם לא היה אותה. כי בכל זאת גרתי בדירה ההיא למעלה משנתיים, ואם יש מישהי שהייתה "דיירת למופת" לבעלת הבית שלי זו הייתי אני. אני באתי מראש בגישה של לעוף כמה שיותר מהר משם לבעלת הבית, וככה הוחלט שהדיירת ההיא תישאר, אבל אחרי חודש בעלת הבית בעקבות חשיפת העניין עם הצ'קים (היא הייתה גם צריכה להעיד במשטרה) העיפה אותה לכל השדים והרוחות. ות'אמת? ב-צ-ד-ק! מי רוצה פושעת תחת קורת ביתו?

בוביץ

New member
השאלה איך מזהים שותף שכזה?

אולי כדאי שנעשה מדריך למציאלת השותף הנכון.

NightElf

New member
כמו שאמרו, זה קשה יותר מאשר מציאת

דירה טובה. נראה לי שמלבד "ראיון" הכרות, שאילת שאלות (ואפילו קצת אישיות בגבול הנורמלי...), והמון המון אינטואציה פנימית, אין הרבה מה לעשות. בגדול, פשוט לראות מול מי עומדים, לעשות שיחת "תיאום ציפיות" לגבי אורח החיים של אותו האדם, וככה לדעת איך הוא יתנהג בדירה, ומה כל אחד מצפה מהשני וכדומה. המהדרין יכולים גם קצת ללמוד שפת גוף וכדומה, לא יזיק אם לא יועיל

תשמעי, זה לא יכול להמשך ככה

עזבי לרגע את התלונה במשטרה (כלומר, ללא ספק תלכי להתלונן, אבל מעבר לזה.), תתקשרי לבעל הבית ותאמרי לו בזו הלשון: או שהשותף עף תוך שבוע, או שאת עוזבת - וללא כוונה לשלם את יתרת החוזה. אם יש לו בעיה עם זה, שינסה לתבוע אותך על הפרת החוזה. אם הבנתי נכון, כל אחד מכם חתום בנפרד מול בעל הדירה. היות שכך, במובן מסויים הוא אחראי על ענייני הבוררות, והדיירים האחרים שהוא שם בדירה הם בחירה שלו. לא יעלה על הדעת שתחושת הבטחון האישית שלך עומדת כאן על הפרק.

זה ברור

עכשיו דיברתי עם המכר העו"ד, שאמר לי שבמקרה הזה השותף האדיוט יכול להתנגד לפינוי, ואם לבעל הבית אין עילה מוצדקת להעיף אותו אז אני אצטרך לעזוב. בתכל'ס זה לא כזה נורא, פשוט עכשיו זאת תקופת המבחנים ולרוץ לחפש בהתראה כזאת דירה + להעביר זאת בעיה. במקרה הכי גרוע, אני אאחסן את הדברים שלי אצל חברים ואתארח אצלם. עם כמה שזה לא נוח, זה עדיף על מה שהולך כאן עכשיו. נראה מה הוא אומר. אין לי ספק שהוא יעדיף להעיף את השותף, אבל אם לא תהיה ברירה אני אצטרך לעזוב.

התלונה הוגשה

אין לי מושג מה יעשו איתה בדיוק, אבל לי היה חשוב להגיש אותה. על הבוקר אני אתקשר שוב לבעל הבית ואחרי שאעדכן אותו בפרטים המלאים אודיע לו שאני מצפה לתשובה עד סוף השבוע - מי מאיתנו עוזב. עד אז אני אתנחל אצל חברים או אצל ההורים. ואם לא ציינתי - העברתי את מכונת הכביסה אלי לחדר. עליו הייתי מאמינה שהוא יחבל בה כדי לנקום בי. אגב, השותפה שלי אמרה שאם אני עוזבת אז גם היא מפרה חוזה ועוזבת, כי אין מצב שהיא נשארת איתו לבד. היא אמרה גם שברור לה שאף אחד מאלו שבאו לראות את החדר הפנוי בדירה לא לקח אותו בגללו, ובגלל המצב המזעזע של המקלחת והשרותים שלהם שהוא אף פעם לא מנקה, ככה שזה אינטרס של בעל הבית להעיף אותו. אגב, כשחזרנו מהמשטרה בדקנו מה קורה במקרר - אחרי שהשוטרים הלכו שמעתי אותו פותח אותו, ואכן היה חסר בקבוק שתיה של השותפה שלי ואולי עוד משהו קטן שלא ראינו.

Mיקי_

New member
אגב, על מה בדיוק הוגשה התלונה?

איומים? הפרעה לציבור? גניבה? מה מכל מה שציינת לפנינו ציינת בפני המשטרה? בכל אופן,
תדאגי לנעול טוב טוב את החדר לפני שאת מתחפפת משם לאן שזה לא יהיה...

התלונה היא על איומים

אם כי בגוף התלונה צויין שבחודש האחרון הוא מקלל אותי ואת השותפה השניה וגונב לנו אוכל. כששאלו אותי אם הוא איים עלי לפני כן, אמרתי שלא אבל ציינתי שהייתי עדה לאיומים שלו על השותפה שעזבה ושדווח לי שאיים על אחרים. המכתב שהוא השאיר לי עם האיומים והקללות הועבר לידי החוקר וצוטט בתלונה מילה במילה. הודגש גם שאני מפחדת ושנעלתי את עצמי. תודה על התמיכה

לדעתי פעלת נכון וצדקת...

במקום לגלוש איתו לעימות, בחרת בדרך נקיה וישרה ופורמאלית. אנשים שמגיבים למישהו כמוהו באותה מטבע של איומים והפחדה הם לא יותר טובים... אי אפשר לדעת את ה"אופי" האמיתי של אנשים, ולא רק שותפים. אני מכיר בחור שנראה אחד חמוד, שאי אפשר להגיד עליו שהוא יזיק - אבל הוא התנהג קצת בחוסר תמימות (ניצל אנשים, הלווה כספים) מה שאולי טיפה העלה חשד. היום בדיעבד מסתבר שהוא גנב, כולל ממני ומאחרים, כספים במזומן ובאשראי בשווי שלהערכתי מגיע ל-25 אלף שקל. ועד עכשיו, אחרי שהוא נעצר ע"י המשטרה והפנים האמיתיות שלו נחשפו, הוא עדיין טוען שהוא תמים ומסכן ו"מה כבר עשיתי"... המסקנה היא באמת לבחור שותפים בקפידה. זה מה שאני אעשה כשאני כבר סוף סוף אגיע לדירה המיוחלת. אבל אולי עדיף להשקיע עוד כמה אלפים בשנה, ולגור לבד.

לדעתי פעלת נכון וצדקת...

במקום לגלוש איתו לעימות, בחרת בדרך נקיה וישרה ופורמאלית. אנשים שמגיבים למישהו כמוהו באותה מטבע של איומים והפחדה הם לא יותר טובים... אי אפשר לדעת את ה"אופי" האמיתי של אנשים, ולא רק שותפים. אני מכיר בחור שנראה אחד חמוד, שאי אפשר להגיד עליו שהוא יזיק - אבל הוא התנהג קצת בחוסר תמימות (ניצל אנשים, הלווה כספים) מה שאולי טיפה העלה חשד. היום בדיעבד מסתבר שהוא גנב, כולל ממני ומאחרים, כספים במזומן ובאשראי בשווי שלהערכתי מגיע ל-25 אלף שקל. ועד עכשיו, אחרי שהוא נעצר ע"י המשטרה והפנים האמיתיות שלו נחשפו, הוא עדיין טוען שהוא תמים ומסכן ו"מה כבר עשיתי"... המסקנה היא באמת לבחור שותפים בקפידה. זה מה שאני אעשה כשאני כבר סוף סוף אגיע לדירה המיוחלת. אבל אולי עדיף להשקיע עוד כמה אלפים בשנה, ולגור לבד.

מותר לי

New member
ולמה שלא תכבסי בשבילו?

אצלינו יש סל כביסה ופעם בכמה ימים יש מכונה בהירה ומכונה כהה, מכבסים את הבגדים של כולם וחוסכים מים וחשמל

tenen

New member
בוקר טוב :)

התגעגעתי אלייך :) ממ.. אם תתעדכני קצת בהודעות תקבלי את התשובה לשאלה :) נ.ב: שוב מזל טוב! :)

זה מה שעשיתי במקור

אבל הוא העדיף לוותר על שירותי הכביסה שלי ולהתנהג אלינו באופן מחפיר. דיברנו עם בעל הבית שהסכים שהכי טוב להעיף אותו, אבל מפחד שהוא לא ירצה להתפנות מהדירה - אפילו שיש לו את הזכות המלאה להעיף אותו אפילו בכוח אם הוא רוצה כי מה שהוא עשה זו עילה מצויינת להפרת חוזה.

ונראה שלא ציינתי את זה

שב-6 בבוקר הוא קם ומייד הפעיל את המערכת שלו בפול ווליום, תוך שהוא טורק כל דלת אפשרית וצועק ומוחא כפיים. בכוונה כמובן. אני לא ישנתי כל הלילה אז זה לא הפריע לי, אבל השותפה המסכנה שלי מאוד סבלה. הוא המשיך עם הסיפור הזה יותר מחצי שעה עד שהלך - בטריקת דלת עצבנית כמובן.

למעלה