../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

כמה כבר אפשר איתו?! מסתבר שהשותף המקסים שלי לא ממש לקח ברצינות את ההודעה שלי שיחפש מכבסה/ישלח את הכביסה לאמא, והחליט שהוא מכבס בעצמו. הבעיה בעניין היא, שמלכתחילה אני העדפתי לכבס לו ושהוא יעשה בשבילי דברים אחרים כמו כלים וסבלות (ובהתחלה הוא באמת עשה את זה) כי אין לו מושג איך להפעיל מכונת כביסה, וממש לא מתאים לי שגם את המכונה יהרסו לי (וזה באמת דבר יקר מדי). היום גיליתי שהוא הפעיל מכונה - וכהרגלו לא תלה אותה (בגלל ההרגל הזה שלו כבר קרה שהמכונה הופעלה פעמיים על אותם בגדים, שזה בזבוז איום של מים וחשמל). מילא זה - האדיוט לחץ על הכפתורים הלא נכונים ושם את האבקה בתא הלא נכון, ולכן היא לא זרמה למכונה אלא התגבשה ובקיצור... לא משהו חיובי בכלל. ניקזתי וניקיתי ואני מקווה שלא נגרם נזק פנימי בגלל התוכנית המוזרה והמעוותת שהוא עשה, ותליתי לו הודעה על המקרר שלא יתקרב יותר למכונה, והסבר קצר על מה שנגרם בגלל השימוש הלא חוקי שלו. כתבתי בסוף שיפנה את הטענות שיש לו לבעל הבית (אז הוא זיבל על זה שאם הוא לא מכבס אז הוא לא מוכן לשלם חשבון מים וחשמל), ושאת הקללות שלו שישמור לעצמו. היות שאני כבר מכירה אותו, אני מצפה לראות בהקדם פתק מלא קללות ילדותיות על המקרר. משהו חיובי אחד - בא היום מישהו לראות את החדר שלי, ויש לי תחושה שאולי יש מצב והוא יציל אותי ויתן לי לברוח חודש קודם. הוא שאל לגבי השותפים, וסיפר לי שהוא בורח מדירה נחמדה אבל עם שותפים זוועתיים... לפחות כאן אני מניחה שהשותף יעניק לו תקופה של חסד.

עכשיו הוא חזר

אני יודעת את זה כי הוא שם מוזיקה בפול ווליום. אני לא מעירה לו על זה כדי לא לתת לו את הסיפוק. ולא נראה לי שהוא זוכר בכלל שיש לו כביסה לתלות. כבר אמרתי שאני מתה לקחת את כל הדברים שלי ולעוף מפה? אני מקווה שיש לו קצת שכל ושהוא לא ינסה לחבל לי ממש במכונה עכשיו.

המשטרה בדרך

אחרי שהוא שם על המקרר שני דפים מלאים בקללות ואיחולים שאני והשותפה השניה נמות, וציון שהוא שובר את המכונה אם יראה אותה פועלת. אגב, הפעלתי אותה אז הוא ניתק אותה מהחשמל. כשאמרתי לו שאני לא צריכה לבקש ממנו רשות להפעיל את המכונה שלי, הוא אמר שהוא משלם חשמל אז נדרש אישור שלו להפעיל את המכונה והוא "לא מרשה לי", והוסיף איומים שאם אני אמשיך ככה הוא ישבור לי את היד ועוד ועוד, טרק את הדלת חזר ככה שהטיח ירד, ואמר שהוא יתקשר למשטרה אחרי שזרקתי את הכביסה שלו לחדר שלו, והמשיך עם האיומים שישבור לי את היד ועוד ועוד. בסוף אני התקשרתי למשטרה. לא מוכנה להישאר באותה דירה עם בחור שמאיים עלי באלימות ומאיים להרוס לי דברים. עכשיו אני נעולה בחדר עם הדפים שהוא כתב, בהם האיומים שלו שמצידו שתינו נמות ושהוא ישבור את המכונה.

לצערי לא עצרו אותו

בטענה שהוא הכחיש את האיומים, אפילו שהראתי להם את המכתב שכתב והם הזדעזעו. הם אמרו שאני מוזמנת להגיש תלונה, ושהוא טען שזה לפי החוזה שאני חייבת את ההסכמה של כל הדיירים לשימוש במכונת הכביסה. היות שאני זוכרת את החוזה - ואין בו סעיף כזה ולו מהסיבה הפשוטה שאת מכונת הכביסה אני הבאתי לדירה ולאחר חתימת החוזה, אני יודעת שזה שטויות. הוא התקשר - או שלא, הוא בכוונה נעמד ליד הדלת שלי ודיבר על "הגשת תלונה על הטרדת שוא ע"י שוטרים. אני מחר ניגשת למשטרה ומגישה תלונה עם האיומים שלו בכתב, ונראה אותו מתלונן - הוא טוען שהוא לא איים, כשיש לי בכתב הוכחות שכן, והוא יכול לטעון שהוא לא איים מילולית (אפילו שהוא כן). אני עדיין נעולה בחדר ומפחדת, בעל הבית לא עונה, התקשרתי למכר עו"ד שגם לא עונה (רציתי רק שיבוא להיות איתי כי אני מפחדת). מה יהיה.

דיברתי עם השותפה שלי

שאמרה שתבוא איתי מחר למשטרה. אני מקווה גם לתפוס את בעל הבית, אני די משוכנעת שהוא יהיה לטובתי. האדיוט הזה איים כבר על אשתו פעם (הוא כמובן לא ידע שזאת אשתו) ועשה לו כמה צרות כמה וכמה פעמים.

איזה חוצפן../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

Mיקי_

New member
אוי מוכר מוכר

ככה כולל המשטרה נגמר סיפורי עם השותפה הגנבת שהייתה לי בדירה המהממת שגרתי בה שנתיים, אני עפתי מהדירה כמה ימים אח"כ (3 או 4 חודשים לפני סגירת חוזה). מעבר ללכת להתלונן במשטרה לכי לבעל/ת בית שלך, ובקשי או שיתאפשר לך לעזוב עכשיו, או שימצא לך סידור הולם אחר, או שיסלק את השותף, כי את מסרב לחיות תחת משטר איומים ופחד. אצלי זה נגמר בזה שיכולתי לעזוב את הדירה. ואח"כ זה נגמר בזה שהשותפה הואשמה בבית משפט בגניבת וזיוף צ'קים ושלל דברים שעשתה לשותפה אחרת שעזבה לפני והייתה חברה טובה שלה... אני הייתי שם כדי להעיד.
עושה לי צמרמורת רק להיזכר בתקופה החשוכה ההיא...

OMG

מה היא גנבה לך? אצלנו הוא רק גונב אוכל ושתיה, אבל ההתנהגות שלו היא הבעיה. אחרי שהשוטרים הלכו כאמור הוא התקשר (או העמיד פנים) לאנשהו ושאל על אפשרות להגיש תלונה על "הטרדה" מצידי (מה שגם אם הוא יעשה אין לו סיכוי), והמטיר אחרי זה קללות ילדותית ("אל תוציאי עלי את זה שכולם שונאים אותך ואף אחד לא רוצה לזיין אותך"). בינתיים יש לי בכתב איומים שלו שמעידים קצת על האופי שלו, וגם אם הוא מכחיש - אני עדיין עומדת בשלי שהוא איים ויש לי את המכתב הזה כסימוכין, ואת השותפה שיכולה להעיד שזו לא פעם ראשונה שהוא מאיים.

Mיקי_

New member
לי בדיוק כמוך

היא רק גנבה אוכל, והשתמשה בכלים שלי שביקשתי שלא תשתמש, ושמפו וכל מיני מוצרי הגיינה... אבל לשותפה היא גנבה ביגוד, כלי איפור, וצ'קים. אני מהרגע שראיתי שהיא פורצת לי למחשב נעלתי את החדר, היה בלאגן גדול סביב השימוש שלה אצלי במחשב, והתקנה של חומרות בלתי מזוהות עליו, מאותו רגע הבנתי עם מי יש לי עסק ונעלתי את הדברים שלי (מה לעשות שלמטבח לא היה לי מנעול...) השותפה השניה שלי חשבה שאני ממרת לשותפה היא סתם את החיים, הם התחברו למדי, והיא לא הבינה מה כל כך הציק לי, היא הייתה בגישת השנטי שנטי מה ששלי שלך נחלוק באוכל ובהכל, חבל שהפיקחון שלה היה אחרי שהיא עזבה את הדירה והבינה מה נגנב לה, למזלי אני לא התפקחתי רק כשזה הגיע לצו בית משפט. לפני שעזבתי הייתי צריכה לריב ולאלתר מצב שהיא לא תהיה בבית כדי לקחת רהיטים שהיא לקחה לי וספרים, רהיטים וספרים שעקב סירובה להחזירם המצב הגיע לידי משטרה ואיומים קשים מצידה. השבוע ההוא, או יותר נכון 4 החודשים שבטיפשותי הכנסתי אותה לדירה היו סיוט. זו הייתה דירה מדהימה שמאד אהבתי, אלמלא עברתי משם לגור עם הבן זוג שלי, היה לי הרבה יותר קשה לעזוב אותה. תעזבי טעות של בחורה, היא התפרנסה משהו כמו שבועיים משיחות אירוטיות, דבר שיצר בלאגן לא נורמאלי על קו הטלפון (שב144 הוא על שמי!!) אח"כ היה לה שוגר דדי בן 50 ומשהו... החבר שלי עד היום טוען שהיא הייתה פשוט זונה, אבל לי זה נראה מוגזם לגמרי. וכל זה מאחורי מסווה של בחורה הכי מקסימה שאפשר, גם יפיפיה, גם צימחונית 5 שנים, (אח"כ הסתבר שהיא אכלה לי דגים על הכלים - ומכאן איסור השימוש בכלים שאסרתי עליה, כי לי הרג לא יגע בצלחות) גם לומדת לתואר ראשון בתקשורת, גם הייתה מאורסת ושותפה בחברת הייטק (שפשטה את הרגל והכניסה אותה לחובות, ככה היא לטענתה הגיעה אלינו לשותפות, אבל אני כבר לא יודעת אם להאמין לזה או לא) ובקיצור בחורה בת 26 מגניבה לאללא, את הסיוט שהיא הביאה איתה לא יכולתי לצפות. ואני דווקא בודקת שותפים קפדנית למדי. אבל עברו להן שנה וחצי של מגורים מאושרים עם בן הזוג שלי, ואני לא צריכה לחשוב בכלל על הסיוט הזה שנקרא השותפה לשעבר שלי... מה גם שבעלת הבית שלי העיפה אותה בעקבות הבלאגן שהיה עם המשטרה והצ'קים חודש אחרי, ככה שלפחות אני יודעת שהדירה המהממת ההיא לא הייתה צריכה לסבול מהפוסטמה ההיא. אוף, החזרת אותי בזמן, ונעשה לי די עצוב...

מחריד

העניין איתו שמה שהוא גונב העלות היא לא מי יודע מה (אם כי במצטבר זה אכן נזק כלכלי לא קטן לשתי צעירות אחת סטודנטית והשניה עובדת בעבודות מזדמנות), וזה גם לא דבר שאפשר להוכיח, אבל כבר יותר מחודש אני חוששת מכך שהוא יחבל לי במכונת הכביסה (שהיא חדשה לגמרי ועלתה לא מעט) ואת החדר נעלתי רק מחשש שהוא יכנס וישחית לי דברים ועדיין יש לי כלים במטבח שאני חוששת שהוא יחבל בהם. אגב, העברתי את מכונת הכביסה לחדר שלי עכשיו. זה נשמע אולי קטנוני קצת, אבל אחרי שהפעלתי אותה שוב והוא שוב ניתק לי אותה, ואני שומעת את הטלויזיה אצלו פועלת אז יש מצב שהוא נשאר ער בשביל לשמוע אם אני מפעילה אותה שוב. ואני גם לא מוכנה שהוא ישתמש בה ועדיין יש את החשש שהוא יחבל בה. הרסה אותי הטענה שלו ש"כדי להפעיל את המכונה את צריכה אישור של כל השותפים", מה שהוא טען אגב לפני השוטרים שמצויין בחוזה - ואין לי ספק שזה לא מצויין בחוזה. לפי התיאוריה הזאת, הוא צריך לבקש אישור לפני שהוא מפעיל את מכונת הגילוח והטלויזיה שלו. בולשיט. אגב, הייתה לו עוד בעיה עם בעל הבית, שהוא היה חייב לתת לו צ'קים כי הביא לו מראש רק לחצי שנה, והיות שאין לו צ'קים הוא ביקש שאני אביא לו צ'קים והוא יחזיר לי כל חודש במזומן. כמובן שאמרתי לו שאני אעשה את זה רק אם ישלם לי את כל הסכום מראש (מה אני צריכה לרדוף אחריו כל חודש?). הוא מצידו אמר לבעל הבית שיבקש ממני את הצ'קים, וכשזה פנה אלי ואמרתי לו שסרבתי לזה, הוא נאלץ לפנות לאמא של הבחור. ככה מתנהל בנאדם בוגר שגר מחוץ לבית? אבל אחרי מה שמיקי סיפרה, אני מכינה את עצמי לאפשרות של לעזוב. רק חבל שזה עכשיו עם כל הבלאגן של הבחינות. תכננתי ללמוד הערב ומחר, ואני מקווה שהבלאגן לא ישפיע לי על הריכוז מחר...

tenen

New member
מתוך סקרנות...

איך נראתה החומרה הלא מזוהה שלך, ולאן במחשב היא התחברה?

Mיקי_

New member
מצאתי דיסקט שהיא השאירה של החומרה

בתוך המחשב שלי, וככה גיליתי את זה. כשחקרתי מה זה אמור להביע היא הסבירה לי, שהיא התקינה משהו שעושה את המחשב שלי יותר נגיש להוצאת נתונים, ולא זוכרת מה "(זה היה ממזמן). שאלתי אותה אבל למה שהמחשב שלי יהיה נגיש? ומי נתן לך רשות לרגעת בו? והיא ענתה לי החצופה: כשנכנסתי לדירה אמרת לי שאני אוכל להשתמש בו, אמרתי לה כן, לשבוע הראון כשאני איתך בחדר, כטובה, לא כמצב נתון, והבהרתי שאני לא אסכים שתגעי בו ללא המיצאותי בחדר, ולא כמצב קבע. והיא אמרה, "אבל אני סטודנטית איך את מצפה שאני אעבוד?" אמרתי לה? מחדרי מחשבים באוניברסיטה?! אח"כ היא הביאה מחשב משלה, אבל הביאה מישהו שיתקין אצלה רשת שתתחבר למחשב שלי, כדי היא תוכל לגלוש דרכו. אני לא הסכמתי לזה, ואמרתי לה שאני לא מוכנה שתהיה לה נגישות למחשב שלי. יום אחד מצאתי מן משהו כחול שהתחבר לי למאחור של המחשב, ועוד אייקון קטן פינה שליד השעון במחשב שם יש את התוכנות שעולות עם הכניסה למחשב. הוצאתי את הכחול ובאתי ושאלתי מה זה? היא אמרה שככה היא תוכל לגלוש בלי חורים בקרי ובלי בלאגן של להיות לי על המחשב. אני ממש התעצבנתי ואמרתי לה שאני לא רוצה שהיא תוכל לגעת לי בשום דרך במחשב, לא דרך המחשב שלה ולא דרך כלום. ואני לא מוכנה שהיא תתקין דברים על המחשב שלי, ולא תביאי אנשים (בן דוד שלה לטענתה) להתקין לי מודם חיצוני על המחשב שיחבר אותו למחשב שלה, ולא שתגלוש על חשבוני, ולא שתתקרב לי למחשב. שאלתי אותה איך היא הייתה מרגישה אם הייתי מכניסה לה זרים לחדר?! חצופה! מהשלב הזה נעלתי את החדר, והיחסים שלי איתה רק הלכו והתדרדרו עד מקרה המשטרה שבא לא הרבה אח"כ... מזל שאת פנקסי הצ'קים שלי תמיד ידעתי להחביא...

tenen

New member
פעמיים לא הבנתי אותך :)

פעם ראשונה, מה כבר איכפת לך שגם היא תהנה מהאינטרנט? מילא את משלמת עליו... או מקסימום לבקש ממנה להשתתף :) אבל לא חבל לעשות שני חשבונות באותו בית? שאלה שניה - פיתרון לפנקסי צ'קים, לא צריך כאלו, כלומר מה עוד משלמים עם זה חוץ משכר דירה? שגם לזה אפשר למצוא פיתרון אחר שיהיה גם יותר זול מצ'קים...

Mיקי_

New member
אתה כנראה לא משתמש בפנקס צ'קים שלך

אני משתמשת בו לעוד לא מעט דברים מעבר לשכ"ד... לגבי האינטרנט, זה שהיא יכולה לגעת לי במידע שיש לי על המחשב זה מה שברגיז אותי, על פרשת הסוס הטרויאני שמעת? על זה שאם למישהו שמשתמש איתך ברשת נכנס וירוס הוא עובר אלייך שמעת? בקיצור לא רציתי שהיא תיגע לי במחשב. היום אני ובן זוגי נמצאים ברשת, ועליו אני סומכת אבל מאיך שאני רואה שדברים מתנהלים, ברור לי שבשום אופן לא הייתי מוכנה להיות באותה סיטואציה איתה, כשהמחשב שלי חשוף אל אדם שאני לא בוטחת בו.

tenen

New member
את מלמדת אותי על מחשבים? :)

אפשר לסדר את הרשת בצורה כזאת שהדבר היחידי שהיא תוכל לגשת אליו מהמחשב שלה יהיה האינטרנט ולא תהיה למחשב שלה גישה לשאר המחשב שלך... כך גם היא לא תוכל להדביק אותך בשום ווירוס סוס טרויאני שדרך אגב גם אם נדבקת בטרויאני לא קרה כלום אם יש לך firewall ואם אין לך כדאי שיהיה אחד :) ובכלל לא מבין איך היא נכנסה למחשב שלך מלכתחילה, אין ססמא? :) ולמה עוד משתמשים בפנקס צ'קים שכרטיס אשראי לא משלם אותם בצורה יותר זולה, בלי יכולת לחזור, ובלי לרוץ אל הבנק בשביל להוציא חדש, או לדאוג שהוא נעלם?

Mיקי_

New member
תתפלא יש מקומות שלא מקבלים אשראי

ומי רץ לבנק? שמעת פעם על המושג מחשב? מזמינים דרך המחשב, מקבלים בפעם הבאה שתמשוך כסף מהכספומט
ולא, למחשב שלי אין סיסמא, וגם לא תהיהי. פיירוול יש גם יש. בשביל שהרשת תהיה מחוברת לאינטרנט צריך להדליק את המחשב. תאמין לי אני לא נולדתי אתמול, ויש לי ידע לא מועט במחשבים
על מה אנחנו מתווכחים פה בעצם? אני גרה כבר שנה וחצי עם בן הזוג שלי, אני לא מתכוונת לגור בקרוב עם מישהו אחר, או אי פעם שוב איתה, מה זה משנה?! וכשתהיה סטודנט תספר לי על איך האוניברסיטאות מוכנות לקבל אשראי... כי בינתיים זה או שאתה מוציא סכומים מפלצתיים מהבנק ומסתובב עם סטפת מזומן עד שתגיע לבנק הדואר / אוניברסיטה, או שאתה פשוט רושם צ'ק, על מוטב בלבד עליו, ויושב לך רגוע... יש מספיק מקומות שעובדים עם צ'קים ומזומן בלבד...

tenen

New member
דווקא קיבלו את הכרטיס אשראי שלי...

ולא עשו לי שום בעיות.. שהייתי צריך לשלם על הקורס בפתוחה עוד לא השתחרר הפיקדון אז על הקורס הראשון שילמתי באשראי ולא עשו לי שום בעיות ואז שוב לא צריך את הפנקס :) צ'קים זה דבר יקר, קצת חבל לא? :)

Mיקי_

New member
יו, אתה ממש מנדנד הא?

אני באת"א ולא מקבלים אשראי, מה אתה רוצה מחיי? צ'קים לא עולים כסף, ולהוציא פנקס גם לא עולה לי בבנק כסף. אני לא מכירה את הבנק שלך, ואיך הוא עובד, ככה זה אצלי. אני לא מבינה מה הקטע שלך? ואתה מתחיל ממש להציק. אז בוא נסגור את הדיון בלא להסכים. ברוב האוניבריסטאות, וגם במקומות אחרים, לא מקבלים אשראי. יש דברים שמסגרת האשראי שלי לא מתאימה להם (קניתי למשל מחשב ומכונת כביסה ותנור כשעברתי לדירה שלי, ואם הייתי קונה את זה באשראי הייתי חורגת ממסגרת האשראי שלי), יש דברים שצ'קים הרבה יותר טובים עבורם. לך זה לא מתאים, סבבה לך, תסתובב עם מזומן ואשראי, אני משתמשת גם בצ'קים, ובא לציון גואל.

למעלה